OBNOVA - RENOVIRANJE DEVASTIRANE VIKENDICE

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
eluna

#1 OBNOVA - RENOVIRANJE DEVASTIRANE VIKENDICE

Post by eluna »

Dragi forumaši :) :) :) :)

Moj MM i ja odlučili da provjerimo da li da započinjemo renoviranje vikendice, koja je kao i mnoge druge srušena u ratu.

Počeli od certifikata da je područje čisto od mina (čekamo obavijest) a sada nas zanimaju cijene materijala za gradnju i naravno, usluga za građenje, tj. majstori ili firme, pa ako može malo pomoći....

Osnovni podaci:
1. vikendica 5x6
2. temelji postoje
3. samo kvalitetni materijali (termo opeke, kvalitetan cement, pijesak, građa za krov - gdje se može nabaviti u ili oko Sarajeva, kako ide sa najmom mašina, itd.)
4. krov je alpskog tipa, znači izduženi

Trenutno me najviše zanima stanje oko papirologije. Naime, posjedujemo originalni urbanističku saglasnost i originalnu građevinsku dozvolu (kao i svu ostalu originalnu prijeratnu dokumentaciju :-D ). Da li je neophodno tražiti od opštine još neke papire? :? :? :?
Maraschino

#2 Re: OBNOVA - RENOVIRANJE DEVASTIRANE VIKENDICE

Post by Maraschino »

eluna wrote:Dragi forumaši :) :) :) :)

Moj MM i ja odlučili da provjerimo da li da započinjemo renoviranje vikendice, koja je kao i mnoge druge srušena u ratu.

Počeli od certifikata da je područje čisto od mina (čekamo obavijest) a sada nas zanimaju cijene materijala za gradnju i naravno, usluga za građenje, tj. majstori ili firme, pa ako može malo pomoći....

Osnovni podaci:
1. vikendica 5x6
2. temelji postoje
3. samo kvalitetni materijali (termo opeke, kvalitetan cement, pijesak, građa za krov - gdje se može nabaviti u ili oko Sarajeva, kako ide sa najmom mašina, itd.)
4. krov je alpskog tipa, znači izduženi

Trenutno me najviše zanima stanje oko papirologije. Naime, posjedujemo originalni urbanističku saglasnost i originalnu građevinsku dozvolu (kao i svu ostalu originalnu prijeratnu dokumentaciju :-D ). Da li je neophodno tražiti od opštine još neke papire? :? :? :?
sve ovo sto si napisala ovdje, odi onome ko je izdao urbanisticku i gradjevinsku pa mu sve ovo ponovi... :-)

sala mala ali to tako ide...ili ce ti priznati staru gradjevinsku i ponovo je ovjeriti ili ces morati sve ispocetka

ako bude sve ispocetka onda vam je najbolje, gradite kao da nista ne znate i kada zavrsite recite da je objekat postojao i da ste ga samo malo renovirali...

sretno
eluna

#3 Re: OBNOVA - RENOVIRANJE DEVASTIRANE VIKENDICE

Post by eluna »

hvala maraschino

a vidim da kada dođe do papirologije, nigdje nikoga LOL

ajd u ovih par dana smo saznali i još neke stvarčice oko gradnje i toga .... pa bude sve ok :)
Post Reply