OBN

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

van Basten

Post by van Basten »

poslije blamaže u Baselu igram se sa dalčjinskim kad naletih na OBN i vidim tamo prenose Ajax- Dinamo. Hajde rekoh, da malo pogledam fudbala, da zaboravim na Sarajevo i bruku. Kad tamo, ne lezi vraže. Vugdalić & co tako bezobrazno se deru i troše grlo navijajući za Dinamo da bi im na tome pozavijdeli i svi komentatori sa HRT-a. Te ja prebacih na drugi kanal nakon 5 minuta torture. Hvala, ali bez mene
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

Post by since1921 »

van Basten wrote:poslije blamaže u Baselu igram se sa dalčjinskim kad naletih na OBN i vidim tamo prenose Ajax- Dinamo. Hajde rekoh, da malo pogledam fudbala, da zaboravim na Sarajevo i bruku. Kad tamo, ne lezi vraže. Vugdalić & co tako bezobrazno se deru i troše grlo navijajući za Dinamo da bi im na tome pozavijdeli i svi komentatori sa HRT-a. Te ja prebacih na drugi kanal nakon 5 minuta torture. Hvala, ali bez mene
malo smo frustrirani poslije basela a ja se bas ugodno opustih i nasmijah sa sasom vugdalicem

nego ti fino daljinski i nazad na pitarsku tv hayat
van Basten

Post by van Basten »

opšte poznata je činjenica da navijačima želje kajkavština nije mrska pa me ni ne čudi što ti nije smetalo otvoreno navijanje za klub iz Hrvatske na televiziji iz BiH.
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

ama daj bolan
ja ću prije 1000 puta navijati za Dinamo nego za Ajax
a vala brate bolje slušati OBN komentatore nego komentatore sa FTV (boris Bilić) ili onog tefdetariju sa hayata (sorry nije tačno prezime)
i bolja je bila tekma na OBN nego na hayatu
i da
ja nisam niti željovac niti sarajlija
ja sam neutralan :D
Tesssa

Post by Tesssa »

Zna li iko ko radi kao prevodioc na OBN-u? Prevodi na serijama i filmovima su katastrofa! Prvo sto su pravopisne greske grozne, a drugo sto cesto naletim na tako bukvalan i los prevod engleskog jezika. :x
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

blitz film i video hrvatska
Tesssa

Post by Tesssa »

StupskaBitanga wrote:blitz film i video hrvatska
jesi li siguran?
piskerernest

Post by piskerernest »

van Basten wrote:opšte poznata je činjenica da navijačima želje kajkavština nije mrska pa me ni ne čudi što ti nije smetalo otvoreno navijanje za klub iz Hrvatske na televiziji iz BiH.
dinamo je klub za koji su mnogi iz bih navijali do prije 16 godina i tu nije bilo ništa čudno jer je bila jedna država.neko ko je veliki navijač dinama će to i ostati i poslije raspada sfrj,neko neće.ja sam bio veliki navijač hajduka sada sam ohladio od fudbala uopšte u bivšoj državi jer su većinom polupismeni ljudi u upravama tih klubova i tipovi poput mamića i ne mogu reći da navijam za hajduk gotovo da mi je svejedno ko ćr biti prvi u hrvatskoj
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

dinchy84 wrote:
StupskaBitanga wrote:blitz film i video hrvatska
jesi li siguran?
100%
jer OBN sve filmove kupuje od Blitz
a serije isto neki u HR-u
Ali_G

Post by Ali_G »

Spomenuti kreten, poceo je sinoc da ubacuje i Zvezdu i kako ce se oni potruditi da nam obezbjede prenose. Puca mi neka stvar i za Dinamo i za Zvezdu.
Comrad

Post by Comrad »

Nije morao onako ofirno da navija, za mene je ono bila tekma ista kao i svaka druga tekma gdje igraju dva kluba koja nisu iz moje zemlje. Dinamo nije iz nase drzave. Isto bi mi smetalo kada bi npr na tekmi Lyon - Barcelona, komentator navijao za Barcu, njegovo je da bude neutralan (naravno, osim kada igra klub iz nase drzave), ja sam gledao 5-6 minuta i nisam mogao vise. :x
Edoxxx

Post by Edoxxx »

tako je to kad su nam komentatori seljacine teske ... obn se odavno pokazao kao proustaska tv ... isto kao rtrs kao procetnicka tv ... je li normalno da kada igra reprezentacija bih, rtrs prenosi reprezentaciju srbije ... i komentator normalno ne krije da navija za srbiju ...

zamislite da na nekoj njemackoj tv, puste reprezentaciju francuske i da komentator navija za francuze ,,, e to necete nigdje na svijetu vidjeti ...
Edoxxx

Post by Edoxxx »

tako je to kad su nam komentatori seljacine teske ... obn se odavno pokazao kao proustaska tv ... isto kao rtrs kao procetnicka tv ... je li normalno da kada igra reprezentacija bih, rtrs prenosi reprezentaciju srbije ... i komentator normalno ne krije da navija za srbiju ...

zamislite da na nekoj njemackoj tv, puste reprezentaciju francuske i da komentator navija za francuze ,,, e to necete nigdje na svijetu vidjeti ...
in33sa

Post by in33sa »

U cemu je problem, OBN je privatna tv kuca, Vugdalic je uposlenik te kuce, ako navija za boga oca, kome se ne svidja, okrene kanal.

Proustaska tv, mozes misliti.

Frustracije na sve strane.
piskerernest

Post by piskerernest »

Edoxxx wrote:tako je to kad su nam komentatori seljacine teske ... obn se odavno pokazao kao proustaska tv ... isto kao rtrs kao procetnicka tv ... je li normalno da kada igra reprezentacija bih, rtrs prenosi reprezentaciju srbije ... i komentator normalno ne krije da navija za srbiju ...

proustaška tv a sva četvorica sportskih novinara imaju stara ustaška imena sabahudun,mirza,adis i edun
everybody hurts

Post by everybody hurts »

A evo i bisera doticnog komentatora...da ne povjerujes :lol: :lol: :roll:

http://www.bljesak.info/modules.php?nam ... &sid=52091
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

piskerernest wrote:
Edoxxx wrote:tako je to kad su nam komentatori seljacine teske ... obn se odavno pokazao kao proustaska tv ... isto kao rtrs kao procetnicka tv ... je li normalno da kada igra reprezentacija bih, rtrs prenosi reprezentaciju srbije ... i komentator normalno ne krije da navija za srbiju ...

proustaška tv a sva četvorica sportskih novinara imaju stara ustaška imena sabahudun,mirza,adis i edun

ti nisi normalan
i nije edun nego edin i to nisu ustaška imena samo da znaš!!!!!!!
to i mene vrijeđa zbog mog imena
sulesavic

Post by sulesavic »

StupskaBitanga wrote:
piskerernest wrote:

prousta¹ka tv a sva èetvorica sportskih novinara imaju stara usta¹ka imena sabahudun,mirza,adis i edun

ti nisi normalan
i nije edun nego edin i to nisu usta¹ka imena samo da zna¹!!!!!!!
to i mene vrijeða zbog mog imena
A Sporokontov i Dugosmislov?
piskerernest

Post by piskerernest »

StupskaBitanga wrote:
piskerernest wrote:

ti nisi normalan
i nije edun nego edin i to nisu ustaška imena samo da znaš!!!!!!!
to i mene vrijeđa zbog mog imena
očito je da nisi shvatio mou ironiju kada je stupska bitanga napisao da je obn proustaška tv htio sam reći da su sve same hrvatine sa imenima sabahudin,edin,mirza,adis sportski novinari a i idiotski je reći da je obn proustaška tv šta onda sa hayatom da li je i on probalijska tv
bos

Post by bos »

I u Zenici nam dizu 3 prsta ovi sa "bosnjackim" imenima...znamo dobro na sta mislim :)
sulesavic

Post by sulesavic »

bos wrote:I u Zenici nam dizu 3 prsta ovi sa "bosnjackim" imenima...znamo dobro na sta mislim :)
Vidim, Pape vas rastjer'o sa Sporta, pa mislite smrdit' po drugim forumima...
bos

Post by bos »

Pogledaj bolje sule i nisam znao da se i culo mirisa moze preko kompujutera korisiti :P

Ovo je bio pokusaj u jednoj recenici objasniti "fenomen"o kojem se diskutuje, iz Sarajeva prenositi Dinamo, Hajduk C. Zvezdu i slicne inostrane ekipe i to na nacin kako nam to serviraju OBN, PinkBH i ovaj "nas" Hayat (C.Zvezda u Ligi Sampiona)
piskerernest

Post by piskerernest »

bos wrote:Pogledaj bolje sule i nisam znao da se i culo mirisa moze preko kompujutera korisiti :P

Ovo je bio pokusaj u jednoj recenici objasniti "fenomen"o kojem se diskutuje, iz Sarajeva prenositi Dinamo, Hajduk C. Zvezdu i slicne inostrane ekipe i to na nacin kako nam to serviraju OBN, PinkBH i ovaj "nas" Hayat (C.Zvezda u Ligi Sampiona)
čiji naš hayat,zar i obn i pink bh nisu bh tv kuće
sulesavic

Post by sulesavic »

bos wrote:Pogledaj bolje sule i nisam znao da se i culo mirisa moze preko kompujutera korisiti :P
Nezamislivo je bilo da æe si èula vida i sluha moæi koristiti ne neki drugi neuobièajeni naèin...
bos

Post by bos »

piskerernest wrote:

čiji naš hayat,zar i obn i pink bh nisu bh tv kuće
Da, naravno da su nasi...taman koliko i coca cola iz Hadzica :D
Post Reply