Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

meteorit135531

#1 Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by meteorit135531 »

Pozdrav.

Ja evo pišem jer sam razočaran u kvalitetu tkz Nutelle koju sam kupio u Bingu. Postoji razlog zašto kupujem Nutellu, a ne ove jeftine eurokreme od 2 KM..

Ako već plaćam 10, 50 KM (To je iznos nečijeg poludnevnog rada ), onda za te novce očekujem da jedem Nutellu iste kvalitete koju samo jeo u Austriji. Ali ljudi , ne može se ovo jesti.. tacno sam nakon jednog zalogaja osjetio da ovo nije u rangu ni onih najjeftinijih eurokrema.. :run:
Užasan , nikakav okus , grudice se stvaraju , ne može se promiješati, nema uopste onaj okus koji ima prava Nutella.. evo od jučer gledam , i čudim se izgledu.. :oops:

Bas mi je krivo jer očito je ovo podvala i obmana.. kako je to uopće moguće ? Ne mogu da jedem , dodje mi da povratim.. :skoljka:
Možda se ljudi ne bi žalili zbog ovoga , ali znam kakva očekivanja imam kad kupujem Nutellu i krivo mi je sto sam dobio smeće na ime tog imena..
Odakle Bingo uvlači ovakve kopije i kako je to uopće moguće ? Kako da se zalim?
Jer ovo što sam ja kupio nije ni N od Nutelle. :-)
mokers

#2 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by mokers »

ma dobro je to samo trebas grudvice rastvoriti, u njima je čar :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ovo_mi_je_nick

#3 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by ovo_mi_je_nick »

Podvale, obmane, ze*ebi kako znaš, miješaj cijene, kupuj škart a prodaji kao novo su termini za današnje biznismene i uspješne ljude.

:bih:

Edit: ne može se uvoziti orginal nekog proizvoda ako nema licencu. Bingač je sigurno nema.
Last edited by ovo_mi_je_nick on 12/03/2017 14:21, edited 1 time in total.
insomnia78

#4 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by insomnia78 »

Nutela ekvivalent Abuzemzeu
drndalo

#5 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by drndalo »

Mozes ti ocekivati da jedes isto sto i Danci, ali da li su ocekivanja realna, pitanje je... Neces jeftini Eurokrem, e onda hoces skupi...

Ono sto mozda mozes je da se zalis da ne odgovara onome navedenom na deklaraciji... Kako to dokazati, i to kod nas...? Tesko... Mozes zvati i uvoznika i traziti pare nazad, pa nek oni istrazuju gdje je problem...
meteorit135531

#6 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by meteorit135531 »

mokers wrote:ma dobro je to samo trebas grudvice rastvoriti, u njima je čar :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma jok.. trebaš samo probati.. Barpy je ukusniji.. tvrda, plastična , ne mogu je razmazati.. ili skinuti sa kašike. Užas..
lamejac

#7 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by lamejac »

Jebiga pripadamo tim 'trecim trzistima' gdje se plasiraju svakakva govna, losi nekvalitetni proizvodi. mozda su proizveli losu seriju pa je nama uvalili
JanuaryJones

#8 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by JanuaryJones »

Hrvatska (EU) se odavno žali na (ne)kvalitet Nutelle, Ariela, Milke...još se nisu izborili iako su EU direktive o zaštiti potrošača na njihovoj strani. Slične probleme ima i Slovenija, Češka, Poljska...šta mi fakat možemo očekivati?
http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti ... -njemackoj

Dobronamjeran savjet: namiri se u Austriji na sniženju.
drunken tiger

#9 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by drunken tiger »

meteorit135531 wrote:Pozdrav.

Ja evo pišem jer sam razočaran u kvalitetu tkz Nutelle koju sam kupio u Bingu. Postoji razlog zašto kupujem Nutellu, a ne ove jeftine eurokreme od 2 KM..

Ako već plaćam 10, 50 KM (To je iznos nečijeg poludnevnog rada ), onda za te novce očekujem da jedem Nutellu iste kvalitete koju samo jeo u Austriji. Ali ljudi , ne može se ovo jesti.. tacno sam nakon jednog zalogaja osjetio da ovo nije u rangu ni onih najjeftinijih eurokrema.. :run:
Užasan , nikakav okus , grudice se stvaraju , ne može se promiješati, nema uopste onaj okus koji ima prava Nutella.. evo od jučer gledam , i čudim se izgledu.. :oops:

Bas mi je krivo jer očito je ovo podvala i obmana.. kako je to uopće moguće ? Ne mogu da jedem , dodje mi da povratim.. :skoljka:
Možda se ljudi ne bi žalili zbog ovoga , ali znam kakva očekivanja imam kad kupujem Nutellu i krivo mi je sto sam dobio smeće na ime tog imena..
Nije to nikakva kopija Nutele već je to Nutela koja se proizvodi za Istočnu Evropu i ove siromašne zemlje. Mađarska, Češka i još neke zemlje su prije par dana pisale EU žalbu i zatražili da svjetski poznate kompanije proizvode i izvoze robu iste kvalitete za zemlje Istočne Evrope kao što je kvalitet za zemlje EU i sl. Nije to slučaj samo s Nutelom. Otprilike ništa nije istog kvaliteta kao u drugim zemljama. Od piva, sokova, slatkiša...
Maystor

#10 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by Maystor »

Jebo te led, na šta je ovaj forum spao. Trol otvara temu zato što mu eurokrem koji je kupio u Bingu nije isti kao onaj iz Austrije.
musicman80

#11 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by musicman80 »

Nazalost, nemas se pravo zaliti. Nutella za ovo nase, istocno trziste proizvodi "Ferrero Polska" I kvalitet nije isti kao u zemljama Zapadne Evrope gdje se prodaje Nutella proizvedena uglavnom u Italiji ili Francuskoj.
Two of the four Ferrero plants in Italy produce Nutella, in Alba, Piedmont, and in Sant'Angelo dei Lombardi in Campania.[19] In France, a production facility is located in Villers-Écalles.[20] For Eastern Europe (including Southeast Europe, Poland, Turkey, Czech Republic and Slovakia) and South Africa, it is produced in Warsaw and Manisa. For Germany and northern Europe, Nutella is produced at the Ferrero plant in Stadtallendorf, which has been in existence since 1956.[2
ke_ma

#12 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by ke_ma »

Bem ti vukojebinu,radiš pola dana da kupiš teglu nutele :-? i onda ti ona budaletina fadilj kaže da se razbacuješ
Ne znam koji qurac vidite u toj nuteli,pa ni švabe je ne hebu ni 5%..
Švabo ode u aldi i kupi duplo bolji namaz za duplo manje para..
Samo glupi bošnjo zapeo da jede nutelu,njam njam jest dobra :lol:
ke_ma

#13 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by ke_ma »

Maystor wrote:Jebo te led, na šta je ovaj forum spao. Trol otvara temu zato što mu eurokrem koji je kupio u Bingu nije isti kao onaj iz Austrije.
:lol: :lol: :lol:
insomnia78

#14 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by insomnia78 »

Lijepa "Sirija" Tamo se ko ljudi pomarisemo oko Jezida i Muavije te genocida nad indijancima :lol:
lajkujMe

#15 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by lajkujMe »

Nutellu za BIH pravi Ferrero poljska i tu se pravi nutella s vise palminog ulja i manje kakaoa i ljesnjaka cijena joj na kraju skuplja nego original iz Njemacke, glavni uvoznik te Nutelle za BIH je Violeta d.o.o Grude :D . Oni mogu uvesti tu bolju nutellu samo se moraju dogovoriti s Ferrerom i naravno platiti vise a samim tim vjerovatno bi bila skuplja nego sto je sada :D

Bingo s tim nema nikakve veze oni tesko mogu uticati na kvalitet jer je ekskluzivni uvoznik Violeta i to je njihov proizvod.

S druge strane imas pararelne dobavljace koji njemacku tuse po veleprodajama, malim neovisnim marketima i granapima ilegalno naravno.
Pa probaj tu naci :)
meteorit135531

#16 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by meteorit135531 »

Maystor wrote:Jebo te led, na šta je ovaj forum spao. Trol otvara temu zato što mu eurokrem koji je kupio u Bingu nije isti kao onaj iz Austrije.
Oke. Ne čudim se tome.. nego mi ova Nutella upošte nije ni nalik na Nutellu koju sam ranije ovdje kupovao.. baš ni nilak. Bez okusa , bezlicna.. tvrda , čovječe , tvrda... jesi ikad jeo palačinke pobogu ? Znaš li kako se Nutella topi ? Ova je užasno tvrda , i kad se istopi ostaju krupni komadi , imam osjećaj kao da jedem nešto tvrdo i plastično.. ne možeš je razmazati po hljebu, ma nema šanse.. isto Barpy.. o tome govorim . Krivo mi , strašno mi je krivo.
Ali oke , možda sam naletio na pogrešno pakovanje..
Dešava se... a ta , kupuješ fejk koji je ustvari skuplji od originala, to je ipak Bosna. Nije čudno.
SmokingMan

#17 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by SmokingMan »

Još sam da neko tovori temu zbog toga kako sere brabonjke uzmjesto normalnog govneta.

Čovjek je imao namjeru a se malo pohvali kako ima para za lošu Nuletu.Blago nama sitorinji dok jedemo onaj "bolji" 2,3 i 4 marke,još se niko nije požalio na (ne) kvalitet.
Maystor

#18 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by Maystor »

SmokingMan wrote:
Još sam da neko tovori temu zbog toga kako sere brabonjke uzmjesto normalnog govneta.

Čovjek je imao namjeru a se malo pohvali kako ima para za lošu Nuletu.Blago nama sitorinji dok jedemo onaj "bolji" 2,3 i 4 marke,još se niko nije požalio na (ne) kvalitet.
Možda sam pretjerao, ne treba ga zajebavat. Samo, blago njemu ako mu je to problem u životu. Rahat.
cenecimoveocino

#19 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by cenecimoveocino »

Uzmi Vispakov,hem domaci a meni cak i bolji od Nutele,koju sam doduse kupovao od svercera s buvljaka koji dovlace robu i Austrije.
channel10

#20 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by channel10 »

Kupi na pijaci njemacku nutelu i rijesen problem.
Ci-Nick

#21 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by Ci-Nick »

Zanimljivo i ja sam kupio par tegli od 750 gr. ali koliko se sjećam u Konzumu i otvorio jednu, izdvojilo se ulje na vrhu, kao što kažeš nekako čudna, nisam to nikad ranije primjetio.
Djeci se ne sviđa i ne jedu je.
Evo sad sam pogledao radi se o datumu valjanosti do 12.08.2017. pa sam otvorio drugu teglu koja je sa rokom do 20.10.2017. i ta je OK.
Uzoznik za Nutellu je Violeta i ako se kome treba žaliti onda njima.
GoodTaste

#22 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by GoodTaste »

Taj problem je isti kao kod majoneza.
Helmans majonezu mozes kupiti da je proizvedena u Spaniji, Francuskoj i Srbiji. Iz svake zemlje je drugaciji ukus (negdje se vise na senf osjeti, negdje vise na jaja, a negdje vise na kiselinu).
Takodjer, kada kupujes Tommy majonezu imas dvije vrste, a obje su totalno razlicite. Jedna ima manje secera (ukusnija i vise se osjeti na miris svjezih jaja), a druga ima vise secera i losija je u odnosu na prethodnu. Kod obje je ista zemlja porijekla ali razlika u kolicini secera (1,7g i 0,3g).
Tako je isto sa Nutellom i masom drugih proizvoda...

:bih:
saimidin

#23 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by saimidin »

bolje jedi tu nutelu i ubijedjuj se da je dobra kad si toliko platio

ps

nutela pa i ta kvalitetna je smece od hrane sama po sebi, i ti sad zbog razlike u ukusu
zalis se a sam si vec trebao znati da jedes smece od hrane da ne kazem govna

pojedi sta zdravo i ne kenjaj

jebala te nutela da te jebala

:thumbup:
zrakomlat

#24 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by zrakomlat »

Maystor wrote:
SmokingMan wrote:

Možda sam pretjerao, ne treba ga zajebavat. Samo, blago njemu ako mu je to problem u životu. Rahat.
Ma jok bola, nisi uopste. To crveno gore je ključno. Nije vjerovatno ni kupio Nutelu u Bingu, problem izmišljen, a vjerovatno i : http://forum.klix.ba/zasto-ovdje-postoj ... 46233.html.

Po potrebi pogledati i nelegalnu privatizaciju teme http://forum.klix.ba/popularne-stvari-k ... s8475.html.

Dobro reče Insomnia, lijepa Sirija :D
insomnia78

#25 Re: Obmana kupaca? Imam li se pravo žaliti ?

Post by insomnia78 »

A joj, to je on. Nisam ni vidio ko je otvorio temu :mrgreen:
Post Reply