E bas tako bi trebalo da stoji,pa vidi,evo covjek kad neki knjgu obicnu pise oe objasnjava tako bolan ne bio,ustvari objasnjava ako pise mentalno zaostalim i levatima,a kamo li da stoji u knjizi koja se objavila prije 1400 godina NEUKOM narodu,koji pola od toga ne bi razumio!!pa da ti neku knjigu pises,da li bi takve primjere navodio majketi?a opet ti ponavljam,razmnom je i isaret dovoljan,neko meni sve to ne treba nabrajati sto si ti nabrajo,jer ne moguce je da toliko koincidanecije ima u Kur`anu,da je se psialo o necemo sto ce tek stotinama godina kasnije objasniti sto je to tako,a posto vidim sta tebi predstavlja nacuni dokaz onda ja nemam sta s tobom dalje pricati,covjek si kojem stvari treba crtati a ne objasnjavati odnosno podstaknuti ti ga da dalje sam nesto izuci!!jer da je Kur`an objasnjavao tako kako bi ti zelio,niko onda ne bi prstom mrdnuo i svi bi to prihvatili zdravo za gotovo,a ovako je dovedeno do vage,balansa,i spominje se a nije jasno receno,pa onaj ko je razumom obdaren prihvatit ce,bice mu to ibret a vecina ce urpavo tako ko tir azmisljati,a da ti odmah kazem,ne zamjerim ti,jer je proslim narodima i mnogo vise dokaza da vano pa nisu povjerovali,s toga ne cudi me sto ti sumnjas u vjerodostojnost objave!! dakle nisi ni prvi ni posljednji!

a evo da te pitam,sto nijedan knjiga nije napisana poslije,a prije Kur`ana malo malo pa nova objava stine,Zebur,indzil,Tevrat....sto je to "se stalo sa pisanjem" objava,tvojih tih ucenjaka koje navodis,jesu to posustali?

ili im je bilo mrsko dalje ppisati??

koji im je bio cilj Kur`ana,sto su ga "napisali"....nelogicnosti hiljadu mi se javlja,pa me prosvijetli o veliki prosvjetitelju!
a jos nesto,evo moze ovako,pokusaj evo ti,uzeti neku knjizicu,ne knjigu,vec knjizicu,od nekih 50 strana,na bilo kojem jeziku ovoga svijeta(!!)i pokusaj je napamet nauciti,cisto sumnjam da ces moci,ne ti,vec ni ljudi sa mnogo boljom memorijom,a Kur`an ljudi naucce koji ima 600 strana!!kako li to Boze dragi,kako to da se to tek tako "lijepi" za mozdane vijuge,a ljudi ga srocili....