Objasnjenje za neke aplikativne softvere

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ljuspica

#1 Objasnjenje za neke aplikativne softvere

Post by ljuspica »

Imam neko predavanje i sad trebam objasniti svaku mogucu opciju na nekim aplikativnim sofverima ali ne znam sve znam vecinu tako da mi treba pomoc...
U Excellu ova nova verzija ima kartica DATA...za sta ona sluzi ko ce napisat u jednoj recenici? Npr. kartica INSERT sluzi da dodamo nesto slike recimo...eto kao primjer u jednoj recenici za sta sluzi kartica insert.U kartici HOME ima opcija STORE I My Add-ins (u odjeljku Add-ins)..ko ce mi reci za sta ovo sluzi?

PowerPoint u kartici HOME ima opcije Reset i Section, ko ce mi reci za sta sluze?

I na kraju WORD u kartici INSERT ima opcije Screenshot, Store i My Add-ins-za sta su?

Sve sam ovo probala da iskoristim al dzaba opet nisam skontala koja je svrha istih.

Molim malu pomoc. Tnx
hekaton

#2 Re: Objasnjenje za neke aplikativne softvere

Post by hekaton »

ljuspica wrote: PowerPoint u kartici HOME ima opcije Reset i Section, ko ce mi reci za sta sluze?
Organize your slides into sections
https://support.office.com/en-us/articl ... b09443b9f8

Reset Slide in PowerPoint 2016 for Windows
https://www.indezine.com/products/power ... slide.html

Vjerujem da i za ostale mozes lagano naci, procitaj pogledaj video i sama sebi objasni...tako ces najlakse i drugima
hekaton

#3 Re: Objasnjenje za neke aplikativne softvere

Post by hekaton »

ljuspica wrote: I na kraju WORD u kartici INSERT ima opcije Screenshot, Store i My Add-ins-za sta su?
Molim malu pomoc. Tnx
Screenshot - Dodavanje kao slike u dokument nekog od trenutno otvorenih prozora na racunaru...Npr ako imas otvoren prozor neke aplikacije, browsera etc i to zelis kao sliku dodati u svoj dokument, otici ces na opciju Screenshot i tu ce ti se izmedjuostalih pojaviti i ta aplikacija, klikni i dodati ce se slika trenutnog stanja te aplikacija unutar dokumenta. Ekvivalent toj operaciji bi bio da napravis PrintSkrin citavog desktopa izrezes sliku samo prozora te aplikacije i dodas klasicno...nadam se da je jasno.

Store -Omogucava dodavanje razlicitih prosiranje unutar word-a sa MS trgovine...slicno kao sto u browser mozes instalirati neko prosirenje tako i u word-u...prosiranje se nalaze unutar microsoftovog store-a, neka su besplatna a neka se placaju...

My Add-ins Prosirenja koja si vec instalirala sa Store-a
hekaton

#4 Re: Objasnjenje za neke aplikativne softvere

Post by hekaton »

ljuspica wrote: U Excellu ova nova verzija ima kartica DATA...za sta ona sluzi ko ce napisat u jednoj recenici? Npr. kartica INSERT sluzi da dodamo nesto slike
Unutar kartice DATA nalaze se opcije koje Vam omogucavaju uvoz (import) podataka iz razlicitih izvora. Pa tako npr mozete unutar Vaseg excel dokumenta importovati podatke iz vec postojecih excel i tekstualnih dokumenta kao i baza podataka.
ljuspica

#5 Re: Objasnjenje za neke aplikativne softvere

Post by ljuspica »

Hvala ti...bas si mi pomogao! Ovo za PowerPoint me buni previse ima objasnjenja a meni treba 1 recenica, ali tebi hvala za tvoj trud, svakako da ce jos nekome posluziti ovo sto si napisao. Ziv i zdrav bio!
hekaton

#6 Re: Objasnjenje za neke aplikativne softvere

Post by hekaton »

ljuspica wrote:Hvala ti...bas si mi pomogao! Ovo za PowerPoint me buni previse ima objasnjenja a meni treba 1 recenica, ali tebi hvala za tvoj trud, svakako da ce jos nekome posluziti ovo sto si napisao. Ziv i zdrav bio!
Nema na cemu...drago mi je ako je bilo od pomoci...
Ovo sections sigurno sluzi da bi se velike prezentacije izlomile u manje cjeline...tako bi to najednostavnije pojasnio...
Post Reply