OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Jest kad ja platim nove dijelovefixer wrote:fazlinovicima pali iz prvemIRCerka wrote:ti mozes sa mnom gurat moj bibi dok ne upaliO'zone wrote:Ja prodao vozilicu kad sam ostao bez poslaa jel može na biciklu
pa lagano za kolonom a ponijet ću i pišću
![]()
A sipak ce upalit do nedelj, akumulator na punjenju
PS Hoce li ko kupit Fazlinovica Bubu?
PPS Moja je buba vec jednom bila u protestima, tesko joj je palo
-
ibis
Član 34 stav 1 je ono što sam ja navela-kako vijećnici donose odluke, a stav 2 je ono što si ti napisao ali se odnosi samo na odlučivanje iz tog stavafixer wrote:procitaj gradski statutibis wrote:Nije dvije trećine, nego natpolovična većina ,dakle 15fixer wrote:za smjenu je trebalo dvije trecine...........
-
fixer
za promjenu statuta i smjenu je potrebno vishe od dvije trecine glasova s tim da mora biti po barem dva hrvata i bosnjaka u tima koji su glasaliibis wrote:Član 34 stav 1 je ono što sam ja navela-kako vijećnici donose odluke, a stav 2 je ono što si ti napisao ali se odnosi samo na odlučivanje iz tog stavafixer wrote:procitaj gradski statutibis wrote: Nije dvije trećine, nego natpolovična većina ,dakle 15
-
damirm
Steta je da razvodnjavate...Mislim da imamo sve potrebne informacije, osim potvrde o odnosu 12:16. Ostalo je na nama da odlucimo.fixer wrote:za promjenu statuta i smjenu je potrebno vishe od dvije trecine glasova s tim da mora biti po barem dva hrvata i bosnjaka u tima koji su glasaliibis wrote:Član 34 stav 1 je ono što sam ja navela-kako vijećnici donose odluke, a stav 2 je ono što si ti napisao ali se odnosi samo na odlučivanje iz tog stavafixer wrote: procitaj gradski statut
-
sr_osmiput
dobio sam informaciju da su danas na gradskom vijecu neki nasi vjecnici podrzali Semihu na funkciji.
Za Marina I. sam siguran, za ostale cekam potvrdu.

Za Marina I. sam siguran, za ostale cekam potvrdu.
-
damirm
Nasi su samo oni koji su glasali za smjenu...fixer wrote:koji nashi?sr_osmiput wrote:dobio sam informaciju da su danas na gradskom vijecu neki nasi vjecnici podrzali Semihu na funkciji.
Za Marina I. sam siguran, za ostale cekam potvrdu.![]()
Danas je održana 34. sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva na kojoj je usvojen prijedlog Odluke o prihvatanju inicijative za podizanje spomen-obilježja papi Ivanu Pavlu II. Prema Odluci, čiji je predlagač gradonačelnica, planirana je izrada urbanističkog projekta s konkursnim rješenjem spomen obilježja. Nakon toga Gradsko vijeće će donijeti odluku o podizanju spomen obilježja kojom će se definirati finansiranje projekta.
Prihvaćen je prijedlog Odluke o pristupanju izradi Regulacionog plana "Logavina", te prijedlog Odluke o prihvatanju pokroviteljstva Grada Sarajeva nad Evropskim prvenstvom u košarci U-16 kadeti.
Utvrđen je prijedlog Odluke o raspolaganju novčanim sredstvima, koja su likvidacijom Stambenog fonda Grada prenesena na Grad Sarajevo, radi kupovine nekretnine. Ovim Grad pomaže da roditelji djece oboljele od malignih oboljenja a koja se liječe na KCUS-u imaju besplatan smještaj budući da dolaze sa područja cijele Bosne i Hercegovine.
Utvrđen je Nacrt Odluke o proglašenju ulice Ferhadija od posebnog značaja za Grad Sarajevo, te upućen u javnu raspravu u trajanju od 15 dana.
Gradsko vijeće nije prihvatilo inicijativu vijećnika Vedrana Jasmina Mehičevića za smjenu gradonačelnice Sarajeva Semihe Borovac, u kojoj se tražilo da se zakaže posebna sjednica na kojoj bi se ovo pitanje razmatralo.
Last edited by damirm on 26/02/2008 17:58, edited 1 time in total.
-
Pearl
zna li se ko je glasao za smjenu?damirm wrote:
Gradsko vijeće nije prihvatilo inicijativu vijećnika Vedrana Jasmina Mehičevića za smjenu gradonačelnice Sarajeva Semihe Borovac, u kojoj se tražilo da se zakaže posebna sjednica na kojoj bi se ovo pitanje razmatralo.
-
damirm
Zeljno iscekujemo tu informaciju...Pearl wrote:zna li se ko je glasao za smjenu?damirm wrote:
-
mala-i
Danas je na Filozofskom fakultetu održan okrugli stol na temu Faktori rizika i prevencija maloljetničke delikvencije. Bili su prisutni Mićo Letić, profesori s psihologije, Mitrović-ispred gradonačelnice, te Kešo koji je samo svratio jer je hitno morao ići u KŠC (nakon svega ima nekih problema i mora otići gore, tako je rekao).
Mitrović je imao napisan govor na koji nije bilo nekih komentara osim što su neki od gostiju naglas komentarisali da je gradonačelnica trebala biti tu sa svojim sugrađanima.
Protesti su spomenuti samo u kontekstu nasilnih protesta, koji su osuđeni. Najupečatljiviji moment bilo je pitanje jedne nastavnice iz osnovne škole koja ima i pedagoga i psihologa i socijalnog radnika, koja je upitala kako u društvu kao što je ovo djecu učiti pozitivnim vrijednostima, kad na taj način stvara 4000 potencijalnih Denisa (parafraziram).
Ovaj update omogućila nam je moja sestra koja je prisustvovala polovini rasprave.
Mitrović je imao napisan govor na koji nije bilo nekih komentara osim što su neki od gostiju naglas komentarisali da je gradonačelnica trebala biti tu sa svojim sugrađanima.
Protesti su spomenuti samo u kontekstu nasilnih protesta, koji su osuđeni. Najupečatljiviji moment bilo je pitanje jedne nastavnice iz osnovne škole koja ima i pedagoga i psihologa i socijalnog radnika, koja je upitala kako u društvu kao što je ovo djecu učiti pozitivnim vrijednostima, kad na taj način stvara 4000 potencijalnih Denisa (parafraziram).
Ovaj update omogućila nam je moja sestra koja je prisustvovala polovini rasprave.
-
mala-i
Gradsko vijeće nije prihvatilo inicijativu za smjenu gradonačelnice Borovac
Politika | Utorak, 26 Veljača 2008
Gradsko vijeće Grada Sarajeva nije prihvatilo inicijativu vijećnika Vedrana Jasmina Mehičevića za smjenu gradonačelnice Sarajeva Semihe Borovac, u kojoj se tražilo da se zakaže posebna sjednica na kojoj bi se ovo pitanje razmatralo.
Inicijativa nije dobila potreban broj glasova, za je glasalo 9 vijećnika, protiv 12, a jedan vijećnik je bio suzdržan. Inicijativa vijećnika Mehičevića je bila uvrštena na današnji dnevni red, nakon što je i Komisija za Statut i akta Gradskog vijeća konstatirala da iako ima svojih nedostataka može biti uvrštena na dnevni red, te nakon što je i gradonačelnica Borovac podržala ovu inicijativu.
''Smatram da je značajno da su vijećnici iznijeli svoje mišljenje i određene diskusije su pokazale da li postoje argumenti, odnosno razlozi za moju smjenu. Vrlo je bitno da se na jedna ovakav način pred Gradskim vijećem raspravlja o pitanju odgovornosti, odnosno inicijativi za moju smjenu i to podržavam'', kazala je gradonačelnica Borovac.
Ona je naglasila da je neophodno nastaviti raditi na rješavanju svih aktualnih pitanja u Gradu Sarajevu te da će kao gradonačelnica podržavati sve one stavove, a posebno mladih ljudi koji idu na poboljšanje kvaliteta života u ovom gradu.
''Iskoristit ću priliku da ubuduće, na sve moguće načine, upotrijebim funkciju gradonačelnika da skrenem pažnju na određena zbivanja i mislim da takve stvari mogu samo da unaprijede odnose i da doprinesu da glas javnosti, kao što je u ovom slučaju bio kada je u pitanju sigurnost, čuje se mnogo dalje nego što je to izrečeno, a to je da nadležni organi poduzmu potrebne mjere što je i učinjeno'', kazala je Borovac.
''Nastavit ću da radim u ovom gradu i promoviram ga na najbolji način, kako sam to do sada radila, da ga predstavim časno i pošteno i unutar zemlje a i van granica, što sam i do sada radila'', kazala je gradonačelnica Sarajeva.
Ona je naglasila da je došlo vrijeme da se prozovu prave osobe koje su po ustavu i zakonu odgovorne za stanje sigurnosti i druga pitanja.
''Potrebno ih je javno prozvati, jer oni za to primaju novac i za to su odgovorni. Voljela bih da se ti ljudi prepoznaju, i da su se i do sada prepoznali i da su bili prozvani. U ovom slučaju Federalno ministarstvo pravde snosi najveću odgovornost jer nije osiguralo da osobe koje su kažnjene budu smještene u odgovarajuće ustanove. Odgovorni su i svi oni koji nisu stvorili uvjete da se takve osobe smjeste. Imamo odgovornosti i nadležnih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Tužilaštvu'', kazala je gradonačelnica Borovac.
Vijećnik Vedran Jasmin Mehičević je inicijativu o razrješenju gradonačelnice uputio zato što gradonačelnica nije učinila ništa da se na Grad s Kantona Sarajevo prenesu nadležnosti koje mu pripadaju po Zakonu o principima lokalne samouprave.
On je najavio da će uputiti inicijativu za raspuštanje Gradskog vijeća Grada Sarajeva da bi se otklonili nedostaci u radu trenutnog saziva.
(Fena)
Politika | Utorak, 26 Veljača 2008
Gradsko vijeće Grada Sarajeva nije prihvatilo inicijativu vijećnika Vedrana Jasmina Mehičevića za smjenu gradonačelnice Sarajeva Semihe Borovac, u kojoj se tražilo da se zakaže posebna sjednica na kojoj bi se ovo pitanje razmatralo.
Inicijativa nije dobila potreban broj glasova, za je glasalo 9 vijećnika, protiv 12, a jedan vijećnik je bio suzdržan. Inicijativa vijećnika Mehičevića je bila uvrštena na današnji dnevni red, nakon što je i Komisija za Statut i akta Gradskog vijeća konstatirala da iako ima svojih nedostataka može biti uvrštena na dnevni red, te nakon što je i gradonačelnica Borovac podržala ovu inicijativu.
''Smatram da je značajno da su vijećnici iznijeli svoje mišljenje i određene diskusije su pokazale da li postoje argumenti, odnosno razlozi za moju smjenu. Vrlo je bitno da se na jedna ovakav način pred Gradskim vijećem raspravlja o pitanju odgovornosti, odnosno inicijativi za moju smjenu i to podržavam'', kazala je gradonačelnica Borovac.
Ona je naglasila da je neophodno nastaviti raditi na rješavanju svih aktualnih pitanja u Gradu Sarajevu te da će kao gradonačelnica podržavati sve one stavove, a posebno mladih ljudi koji idu na poboljšanje kvaliteta života u ovom gradu.
''Iskoristit ću priliku da ubuduće, na sve moguće načine, upotrijebim funkciju gradonačelnika da skrenem pažnju na određena zbivanja i mislim da takve stvari mogu samo da unaprijede odnose i da doprinesu da glas javnosti, kao što je u ovom slučaju bio kada je u pitanju sigurnost, čuje se mnogo dalje nego što je to izrečeno, a to je da nadležni organi poduzmu potrebne mjere što je i učinjeno'', kazala je Borovac.
''Nastavit ću da radim u ovom gradu i promoviram ga na najbolji način, kako sam to do sada radila, da ga predstavim časno i pošteno i unutar zemlje a i van granica, što sam i do sada radila'', kazala je gradonačelnica Sarajeva.
Ona je naglasila da je došlo vrijeme da se prozovu prave osobe koje su po ustavu i zakonu odgovorne za stanje sigurnosti i druga pitanja.
''Potrebno ih je javno prozvati, jer oni za to primaju novac i za to su odgovorni. Voljela bih da se ti ljudi prepoznaju, i da su se i do sada prepoznali i da su bili prozvani. U ovom slučaju Federalno ministarstvo pravde snosi najveću odgovornost jer nije osiguralo da osobe koje su kažnjene budu smještene u odgovarajuće ustanove. Odgovorni su i svi oni koji nisu stvorili uvjete da se takve osobe smjeste. Imamo odgovornosti i nadležnih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Tužilaštvu'', kazala je gradonačelnica Borovac.
Vijećnik Vedran Jasmin Mehičević je inicijativu o razrješenju gradonačelnice uputio zato što gradonačelnica nije učinila ništa da se na Grad s Kantona Sarajevo prenesu nadležnosti koje mu pripadaju po Zakonu o principima lokalne samouprave.
On je najavio da će uputiti inicijativu za raspuštanje Gradskog vijeća Grada Sarajeva da bi se otklonili nedostaci u radu trenutnog saziva.
(Fena)
-
Martian_Kyo
Jel se meni cini, ili se sve vise organizacija/ljudi bude i bune.
Ali ne treba sad opustiti i nesto mislit da je posao internet zajednice gotov.
Tek smo/ste počeli.
Ne mogu citat sve ove stranice, osim reci. WOW!
Ali ne treba sad opustiti i nesto mislit da je posao internet zajednice gotov.
Tek smo/ste počeli.
Ne mogu citat sve ove stranice, osim reci. WOW!