Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Sarajka_79

#1 Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by Sarajka_79 »

Sinoc između 21.30 i 22.30, obijeno je vozilo "Mitsubishi Pajero" ispred picerije "Galija". Ukradena je torba sa laptop-om i jako bitnim dokumentima. Ukoliko imate bilo kakve informacije, molim Vas da nazovete 061/184-307. Slijedi novcana nagrada!
dadoka84

#2 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by dadoka84 »

Prati male oglase i internet oglasnike. Nazalost vjerujem da je to vec "udomljeno" za male pare... U autu se ne smiju ni zvake ostaviti kakvo je vrijeme doslo :x
karanana

#3 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by karanana »

godinama je taj rejon oko pizzerije galija i unutar onog prolaza preko puta pizzerije "vruc". znam covjeka kojemu je tu 3 puta obijeno auto. garant je neko ko zivi u blizini, a policije nek je sram i stid da pored toga sto je u krugu od sto metara zadnjih godina obijeno stotine auta, nisu nikad u stanju bili uhvatiti te razbojnike. ali i kad se tako nesmotreno ostavljaju vrijedne stvari, nije ni cudo, ovo bi se desilo i u parizu i u berlinu i u londonu.....

ja sam cuo da su se time bavili u tom rejonu neki kriminalcici preko puta fakulteta politickih nauka, ulica h. kresevljakovica, iz onih niskih kuca u redu gdje je ona praonica i pekara. prije par godina su se tu nesto i popucali i bilo je ranjenih, drogeri nekakvi.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#4 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by Bobi »

"jako bitni dokumenti" se ne ostavljaju bez nadzora...pouka!
dadoka84

#5 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by dadoka84 »

Policija ih zove "kokosari" i sve se zna. Samo sta ce sa njima i kad ih uhvate, kad ionako prije izadju nego drot napise izvjestaj...
Kad su meni stan obili dolazili su i iz CSI odjela ;D nazalost ukradene stvari nikad nisu nasli.
alica.k

#6 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by alica.k »

e kad ljudi hoce parkirat ISPRED galije a imaju tri cuvana parkinga u okolini. tu i policija kazne pise, i pauk dize auta, i sve al nista to ljudima dok se ovako nesto ne desi.
toliko.
Troll_Happens

#7 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by Troll_Happens »

Italijan trčao za kradljivcima svoga automobila

Trojica kradljivaca automobila uhapšena su preksinoć nešto prije ponoći u sarajevskom naselju Ilidža, nakon što su pokušali ukrasti vozilo italijanskog državljanina.

Braća Zijad (29) i Irhad (31) Rizvo te Mirnes Kremo (31) preksinoć oko 23 sata su u ulici
Ibrahima Ljubovića u centru Ilidže obili automobil "renault megan", vlasništvo Franćeska de Lucije iz Italije.

Italijan je za to vrijeme sjedio u obližnjem ugostiteljskom objektu s društvom. U jednom trenutku opazio je trojku kako sjeda u njegov automobil i stavlja ga u pogon. Istrčao je na ulicu i pokušao sustići kradljivce, a kada je stigao vozilo, uhvatio se objema rukama za zadnji dio svog "renoa".

Međutim, kradljivci su dali gas i De Lucija se nije mogao održati, pa je pao na pločnik. Oni su pobjegli u susjednu ulicu Emira Bogunića Čarlija, ali su tokom jurnjave udarili u "citroen", vlasništvo Gorana Ć. iz Sarajeva, koji je bio parkiran uz ulicu.

Trojka je istrčala iz automobila i dala se u bijeg, a u tom trenutku su ih spazili pripadnici Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo koji su se našli u blizini i uhapsili ih.

Uz izvještaj o pokušaju krađe, jučer su iz policije predati Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.
Uhapšena trojka policiji je poznata odranije po brojnim krivičnim djelima. Braća Rizvo su više puta privođena zbog krađa, a Kremo je optuživan i osuđivan zbog krađa automobila.

Sitnica eto ih za koji dan opet na ulicama kako razbijaju i otudjuju tudje aute dok se malo ispushu od trke sa prasinarima...
stvarno mizerno.... a mlada damo od kad se to drzi laptop i dokumenti u autu... auto nikad nije bio sef da se u njega pohranjuju stvari pogotovo jos kod nas...
pa skoro je bilo kod doma armije purgeru isto tako na zadnjem sjedistu torba laptop vazni dokumenti razbili staklo ko s poslom uzeli torbu nit je ko sta vidio ni cuo.. . jos ima satro neki cuvar usred bijela dana...
pamet u glavu drugi put :run:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by PipiDugaDevetka »

Jedan001 wrote:
Međutim, kradljivci su dali gas i De Lucija se nije mogao održati, pa je pao na pločnik. Oni su pobjegli u susjednu ulicu Emira Bogunića Čarlija, ali su tokom jurnjave udarili u "citroen", vlasništvo Gorana Ć. iz Sarajeva, koji je bio parkiran uz ulicu.

Trojka je istrčala iz automobila i dala se u bijeg, a u tom trenutku su ih spazili pripadnici Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo koji su se našli u blizini i uhapsili ih.
IV Uprava policije Ilidža adresa Emira Bogunića Čarlija broj 1
Troll_Happens

#9 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by Troll_Happens »

PipiDugaDevetka wrote:
Jedan001 wrote:

IV Uprava policije Ilidža adresa Emira Bogunića Čarlija broj 1

krelci da su imalo bistri znali bi ali ocito nisu ili imaju podebele veze :-)
zonbirile

#10 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by zonbirile »

Jedan001 wrote:Italijan trčao za kradljivcima svoga automobila

Trojica kradljivaca automobila uhapšena su preksinoć nešto prije ponoći u sarajevskom naselju Ilidža, nakon što su pokušali ukrasti vozilo italijanskog državljanina.

Braća Zijad (29) i Irhad (31) Rizvo te Mirnes Kremo (31) preksinoć oko 23 sata su u ulici
Ibrahima Ljubovića u centru Ilidže obili automobil "renault megan", vlasništvo Franćeska de Lucije iz Italije.

Italijan je za to vrijeme sjedio u obližnjem ugostiteljskom objektu s društvom. U jednom trenutku opazio je trojku kako sjeda u njegov automobil i stavlja ga u pogon. Istrčao je na ulicu i pokušao sustići kradljivce, a kada je stigao vozilo, uhvatio se objema rukama za zadnji dio svog "renoa".

Uz izvještaj o pokušaju krađe, jučer su iz policije predati Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo.
Uhapšena trojka policiji je poznata odranije po brojnim krivičnim djelima. Braća Rizvo su više puta privođena zbog krađa, a Kremo je optuživan i osuđivan zbog krađa automobila.

Sitnica eto ih za koji dan opet na ulicama kako razbijaju i otudjuju tudje aute dok se malo ispushu od trke sa prasinarima...
stvarno mizerno.... a mlada damo od kad se to drzi laptop i dokumenti u autu... auto nikad nije bio sef da se u njega pohranjuju stvari pogotovo jos kod nas...
pa skoro je bilo kod doma armije purgeru isto tako na zadnjem sjedistu torba laptop vazni dokumenti razbili staklo ko s poslom uzeli torbu nit je ko sta vidio ni cuo.. . jos ima satro neki cuvar usred bijela dana...
pamet u glavu drugi put :run:
-----------------------------------------------------
neće ni to dugo,naći će se neko brz na obaraću,samo šteta čove ode u zatvor.E onda treba slušati sranja i proseravanja zvaničnika.Eto Italija,zbog novoprimljenih zemalja u EU i porasta provala i zakonski uvela pravo da oružjem braniš posjed.Nešto kao u Americi,jarane u mom stanu ti sljeduje metak iz pumperice,uviđaj i žao mi je,sve je u redu,šta je tražio u vašoj kući.
AmoK

#11 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by AmoK »

Može li se znati koji je model laptopa ?
respo

#12 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by respo »

koji mozak moras biti da ostavis laptop u autu
pa to je lopovima na izvolte u centru londona a kamoli u sirem centru sarajeva
Edinz

#13 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by Edinz »

Ja zivim na Skenderiji, znaci relativno blizu doticnog objekta, i nedavno sam ostao bez CD playera koji je bio u autu BEZ plocice koja je i dan danas kod mene. Auto do mog je ostalo sa razbijenim staklom, i nestali su takodje jako vazni dokumenti. Policija izlazila na lice mjesta, osjecao sam da ono sto im pricam oni ne cuju, da gledaju kroz mene, a po reakcijama imao sam utisak da tacno znaju ko je to ucinio, jer je bio jedan ocevidac. Cuo sam pricu da ima neka banda iz Urijan Dedine ulice koja je zaduzena za taj rejon, kao i maltretiranje lokalnih stanovnika. I tu se prica zavrsava. Sto znaci policajci naplatice ti kaznu prvom prilikom pogotovo kad im zafali kesa, nece te zastiti niti tvoju imovinu i s tim se pomiri.
Sarajka_79

#14 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by Sarajka_79 »

AmoK wrote:Može li se znati koji je model laptopa ?
Acer Travelmate 2350, laptop nije neke vrijednosti, bitni su podaci na njemu i dokumenti koji su bili u torbi. Hvala svima na komentarima, činjenica jeste da je moja greska sto sam ga zaboravila u autu, ali to mi sada ne pomaze dalje.... :(
respo

#15 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by respo »

tesko da ces to naci posebno ne dokumente jer su oni vjerovatno baceni u kantu
ispraznjena torba i prodata samo laptop bez ikakvih papira u torbi

papire jedino u kantama mozes naci s tim da smece odvoze svaki dan mozes samo na deponiji gledati dokumente
samo malo

#16 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by samo malo »

Edinz wrote:Ja zivim na Skenderiji, znaci relativno blizu doticnog objekta, i nedavno sam ostao bez CD playera koji je bio u autu BEZ plocice koja je i dan danas kod mene. Auto do mog je ostalo sa razbijenim staklom, i nestali su takodje jako vazni dokumenti. Policija izlazila na lice mjesta, osjecao sam da ono sto im pricam oni ne cuju, da gledaju kroz mene, a po reakcijama imao sam utisak da tacno znaju ko je to ucinio, jer je bio jedan ocevidac. Cuo sam pricu da ima neka banda iz Urijan Dedine ulice koja je zaduzena za taj rejon, kao i maltretiranje lokalnih stanovnika. I tu se prica zavrsava. Sto znaci policajci naplatice ti kaznu prvom prilikom pogotovo kad im zafali kesa, nece te zastiti niti tvoju imovinu i s tim se pomiri.
Tu u tom rejonu se inace skupljaju banditi, na Mjedenici, gore u Save Skarica, u Zagricima, na Mrakusi i tranzitu, u par napustenih rusevnih kuca, narkomani su uglavnom. Upadali su i lokalnom stanovnistvu u kuce, uglavnom starijim osobama, krali novac i slicno. Policija ih ponekad pokusava uloviti, ali oni lako pobjegnu kroz baste i sljivike.

Po onim sokacima ih niko ne moze uhvatiti, a i ne trude se manje vise.
zonbirile

#17 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by zonbirile »

da nam vlasti ne sugerišu organizovanje "odreda smrti",kao u Paragvaju.Fino skupe se raja,oružja fala bogu ima,upuca štakore i onda jedan drugom svjedoće,naravno mora i vlast malo zažmiriti.
barby02

#18 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by barby02 »

Ima li Galija video - nadzor?
karanana

#19 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by karanana »

drugi put im uz laptop u torbi ostavi i flasu jack danielsa pomjesanog sa otrovom za pacove. sutradan fino provjeris mrtvacnicu ili u gorem slucaju intenzivnu njegu sa pacijentima sa bolestima crijeva i zeluca i fino nadjes ko ti je uzeo laptop.
duboka_misao

#20 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by duboka_misao »

jednom obijeno auto jednom ga kamion zakacio (nake curice zapisale table srecom) treci put izvadili prednji FAR drugi olabavili :lol: elem ona lokacija je ukleta ljudi pogotovo onaj prolaz.
zonbirile

#21 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by zonbirile »

kod mene,oko Labirinta,Mažestika,iznad cvjećare Kaktus,reket drže Solići-2x braća Dalton,jedanaest ih komada.To stakla,kao da je Kristalna noć,a imaju sada novi fol,naplačuju parking na javnim prostorima,onako za sebe.
zonbirile

#22 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by zonbirile »

privremen wrote:Hm, ovdje svaki drugi od vas poziva na upotrebu oružja. Kad se prije 15 dana oružje koristilo u Širokom Brijegu, tad ste se zgražali. Licemjerno.
------------------------------
hajde ,jeste da je svaki forum manje više šalabajzerski,ali ipak ima neke standarde.Niko,a ne svako drugi nije pozivao na oružje.Ako ne znaš otkriti u pisanoj riječi kondicional,ili sarkazam,ne padaj u vatru,ili laži.Polako pročitaj komplet tekst.
gold'n'brown

#23 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by gold'n'brown »

Raspitaj se ko su lokalni jalijasi, u policiji ce mozda dati imena onih koje cesto uhvate tu, ali im ne mogu nista jer ih tuzilastvo pusta. Jedino na taj nacin ih "ubijediti" da vrate ako nista bitne dokumente.
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#24 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by Big Boy »

Stvarno je tuga kad covjek vidi sta nam je sve postalo normalno... pa komentari idu od "ko ti je kriv... kako ti ne znas, a sto si uopste izazivao sudbinu" do "pa mogao si se tome nadati pa tako uraditi i nesto preventivno". :roll:

Normalno je valjda nesto sto je ocigledno opsteprihvaceno a mi smo se ocito pomirili s tim da je sasvim normalno da ako negdje parkiras auto da ces vrlo vjerovatno isto naci obijeno odnosno pokradeno i biti sretan ako ga uopste nadjes sa svim tockovima. :|
cappy_tempo

#25 Re: Obijeno vozilo kod picerije "Galija"

Post by cappy_tempo »

provjeri mahalu preko puta tacnije zvijezdu ili tamo skenderiju,prije sam zivio u toj zgradi gdje je Galija i sve klosara,narkomana sto se skupljalo je bilo iz te mahale preko puta zvijezda ili sa skenderije.samo ne znam imal jos gore cigana u zutoj zgradi,kuci sta je ono vec.nadam se da ces naci svoje stvari i u toj mahali zvake ne ostavljaj u autu posto su to narkomani sve, za 2km bi rodjenu majku prodali
Post Reply