OBI ili Peny marketi ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DonieBrasco

#1 OBI ili Peny marketi ?

Post by DonieBrasco »

Kakvo iskustvo imate sa ovim prodavacima materijala (raznovrsnih) za gradnju i uređenje (unutrasnjeg i vanjskog) kuce/stana ?

Peny je jeftiniji od OBI-a koji je barem meni skup prilicno, sad ne znam kakva je kvaliteta robe u jednom, kakva u drugom.
Naslovnica

#2 Re: OBI ili Peny marketi ?

Post by Naslovnica »

DonieBrasco wrote:Kakvo iskustvo imate sa ovim prodavacima materijala (raznovrsnih) za gradnju i uređenje (unutrasnjeg i vanjskog) kuce/stana ?

Peny je jeftiniji od OBI-a koji je barem meni skup prilicno, sad ne znam kakva je kvaliteta robe u jednom, kakva u drugom.
Jupol je Jupol, kupov'o ga ti u Obiju ili u Peniju. Isto vrijedi i za Ceresit, Osram...
Ja se vodim time.
OBI mi je vazda bio zanimljiv za obići, ponekad koju sitnicu kupiti (pogotovu sitnice koje niko drugi nema), ali većinu kupovine te vrste obavim u Peniju.
O'zone
Globalni moderator

#3 Re: OBI ili Peny marketi ?

Post by O'zone »

Naslovnica wrote:
DonieBrasco wrote:Kakvo iskustvo imate sa ovim prodavacima materijala (raznovrsnih) za gradnju i uređenje (unutrasnjeg i vanjskog) kuce/stana ?

Jupol je Jupol, kupov'o ga ti u Obiju ili u Peniju. Isto vrijedi i za Ceresit, Osram...
Ja se vodim time.
OBI mi je vazda bio zanimljiv za obići, ponekad koju sitnicu kupiti (pogotovu sitnice koje niko drugi nema), ali većinu kupovine te vrste obavim u Peniju.
Slažem se. Što se tiče građevinskog materijala definitivno Penny. Što se tiče alata i mašina tu je malo teže razabrati posebno sad kad se i Penny uozbiljio u tom segmentu i nudi zvučna imena kao i OBI.
dječak sa šibicama

#4 Re: OBI ili Peny marketi ?

Post by dječak sa šibicama »

U Penny u Velesicima pet dana moras traziti prodavaca, bukvalno bjezi od tebe.

Seljacka posla.
Dope_Man

#5 Re: OBI ili Peny marketi ?

Post by Dope_Man »

Okvirno OBI nudi neke brendirane masine i slicno sto se ne moze naci u Pennyu jos uvijek, a Penny ima bolji izbor i cijene gradjevinskog materijala i tih nekih sitnica. Meni je obicno Penny prva stanica za te stvari za kucu, Senigor za gradjevinu, a OBI mi je zbog cijene tu vise egzotika, i ako bas trebam nesto sto ne mogu da nadjem u Penny-u il negdje drugo.
Naslovnica

#6 Re: OBI ili Peny marketi ?

Post by Naslovnica »

Kakav je onaj ADAZAL?
Bio sam jednom, čini mi se da nije loš, ali nešto nemam naviku da idem tamo...
Post Reply