Kakvo iskustvo imate sa ovim prodavacima materijala (raznovrsnih) za gradnju i uređenje (unutrasnjeg i vanjskog) kuce/stana ?
Peny je jeftiniji od OBI-a koji je barem meni skup prilicno, sad ne znam kakva je kvaliteta robe u jednom, kakva u drugom.
OBI ili Peny marketi ?
-
Naslovnica
#2 Re: OBI ili Peny marketi ?
Jupol je Jupol, kupov'o ga ti u Obiju ili u Peniju. Isto vrijedi i za Ceresit, Osram...DonieBrasco wrote:Kakvo iskustvo imate sa ovim prodavacima materijala (raznovrsnih) za gradnju i uređenje (unutrasnjeg i vanjskog) kuce/stana ?
Peny je jeftiniji od OBI-a koji je barem meni skup prilicno, sad ne znam kakva je kvaliteta robe u jednom, kakva u drugom.
Ja se vodim time.
OBI mi je vazda bio zanimljiv za obići, ponekad koju sitnicu kupiti (pogotovu sitnice koje niko drugi nema), ali većinu kupovine te vrste obavim u Peniju.
- O'zone
- Globalni moderator
#3 Re: OBI ili Peny marketi ?
Slažem se. Što se tiče građevinskog materijala definitivno Penny. Što se tiče alata i mašina tu je malo teže razabrati posebno sad kad se i Penny uozbiljio u tom segmentu i nudi zvučna imena kao i OBI.Naslovnica wrote:Jupol je Jupol, kupov'o ga ti u Obiju ili u Peniju. Isto vrijedi i za Ceresit, Osram...DonieBrasco wrote:Kakvo iskustvo imate sa ovim prodavacima materijala (raznovrsnih) za gradnju i uređenje (unutrasnjeg i vanjskog) kuce/stana ?
Ja se vodim time.
OBI mi je vazda bio zanimljiv za obići, ponekad koju sitnicu kupiti (pogotovu sitnice koje niko drugi nema), ali većinu kupovine te vrste obavim u Peniju.
- dječak sa šibicama
#4 Re: OBI ili Peny marketi ?
U Penny u Velesicima pet dana moras traziti prodavaca, bukvalno bjezi od tebe.
Seljacka posla.
Seljacka posla.
- Dope_Man
#5 Re: OBI ili Peny marketi ?
Okvirno OBI nudi neke brendirane masine i slicno sto se ne moze naci u Pennyu jos uvijek, a Penny ima bolji izbor i cijene gradjevinskog materijala i tih nekih sitnica. Meni je obicno Penny prva stanica za te stvari za kucu, Senigor za gradjevinu, a OBI mi je zbog cijene tu vise egzotika, i ako bas trebam nesto sto ne mogu da nadjem u Penny-u il negdje drugo.
-
Naslovnica
#6 Re: OBI ili Peny marketi ?
Kakav je onaj ADAZAL?
Bio sam jednom, čini mi se da nije loš, ali nešto nemam naviku da idem tamo...
Bio sam jednom, čini mi se da nije loš, ali nešto nemam naviku da idem tamo...