Pozdrav svima,
kao što se može naslutiti iz naslova ovog posta zamoljen sam za uslugu od strane jednog čovjeka kojeg poznaje dosta raje iz Sarajeva, tačnije iz Starog Grada. Naime, to je čovjek srednjih godina koji često stoji ispred pekare "Bistrik" tražeći milostinju. Nedavno ga je napao neki mladić, koji je kako kaže, sin onog roma bez noge kojeg često vuku njegova djeca u invalidskim kolicima po čaršiji (bio je na Hayatu, nogu su mu amputirali zbog neke infekcije od neke vrste droge...). Tom prilikom, oteo mu je 20 KM, sav novac koji je danima skupljao tu ispred pekare. Kaže da strahuje da će se to ponoviti, jer taj mladić često prolazi tim putem, a da ne zna kome da se obrati za pomoć. Pričao je s policijom, međutim oni tu ne mogu ništa pomoći, osim ako tog mladića uhvate na djelu, ali kao što znamo ni to ne može biti baš od pomoći, pa me je čovjek zamolio ako imam internet da to negdje napišem. Kako kaže, ne očekuje ništa, nego bi želio samo da ljudi saznaju o njegovom slučaju, te da ako budu u prilici spriječe eventualni slijedeći napad... Ja sam obećao da ću mu to uraditi, pa et' nadam se da će neko pročitati... Možda ovom čovjeku to bude od koristi.
Hvala
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Obavještenje iz usluge
Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.
-
korisnik123456
Jump to
- Corona virus 2019 -Coronavirus (COVID-19)
- Forum
- ↳ Forum
- Opšte/opće diskusije
- ↳ Razne diskusije
- ↳ In memoriam
- ↳ Politika
- ↳ Lokalni izbori 2020
- ↳ Opći izbori 2018
- ↳ Bosna i Hercegovina
- ↳ Svijet
- ↳ Opći izbori 2022
- ↳ Lokalni izbori 2024