Obaranje nacionalnih Stranaka na sledecim izborima?
-
Den
#1 Obaranje nacionalnih Stranaka na sledecim izborima?
Sta mislite,dali smo dovoljni pametni da to ucinimo?
-
El-Baklawa
#4 Re: Obaranje nacionalnih Stranaka na sledecim izborima?
ne bih reko...Den wrote:Sta mislite,dali smo dovoljni pametni da to ucinimo?
-
kub lajkan
#6 Re: Obaranje nacionalnih Stranaka na sledecim izborima?
Epizoda "SD-6 na braniku domovine"...El-Baklawa wrote: ne bih reko...
-
mostarac
Padaj silo i nepravdo
narod ti je sudit zvan
bjez'te od nas nocne tmine
svanuo je i nas dan.
Pravo nase ugrabljeno
Amo natrag dajte nam
Ne date li ne molimo
Uzet ce ga narod sam
Gradove smo vam podigli
Turne, kule gradili
Oduvijek smo roblje bili
I za vas smo radili
Nevolja ce biti vela
Po palaci tvrdimi
Kad vidite da sa sela
s mašklinima gremo mi
Nastati ce novo doba
Matija Ivanicu
Ustati ces tad iz groba
S tobom u boj poci cu
Zastava ce nova biti
Iznad nasih glava tad
Radnik seljak jedno biti
Isti im je trud i rad
narod ti je sudit zvan
bjez'te od nas nocne tmine
svanuo je i nas dan.
Pravo nase ugrabljeno
Amo natrag dajte nam
Ne date li ne molimo
Uzet ce ga narod sam
Gradove smo vam podigli
Turne, kule gradili
Oduvijek smo roblje bili
I za vas smo radili
Nevolja ce biti vela
Po palaci tvrdimi
Kad vidite da sa sela
s mašklinima gremo mi
Nastati ce novo doba
Matija Ivanicu
Ustati ces tad iz groba
S tobom u boj poci cu
Zastava ce nova biti
Iznad nasih glava tad
Radnik seljak jedno biti
Isti im je trud i rad
-
vesela
#8 Re: Obaranje nacionalnih Stranaka na sledecim izborima?
Den wrote:Sta mislite,dali smo dovoljni pametni da to ucinimo?
ne znam
-
patriota_BH
Mozda da razmotrimo opcije, nikada niej kasno:)
Pa valjda znate kak je Mesic izabran??? Mladi ljudi glasali i njhov glas presudio... Mada mislim da smo mi mladi prevelike pi... da ista uradimo po tom pitanju... Ipak je lakse sjediti u toplini doma svoga i kritikovati sve sta se tamo negdje desava i pri tome zicati lou od staraca, bar dok studiramo a kasnije cemo se vec snaci ili mozda necemo...
Super:))
Jedna stara dobra:
INICIJATIVA:
NE CEKAJ DA VJETAR ZAPUSE, UZMI VESLA U SVOJE RUKE!!!
Pa valjda znate kak je Mesic izabran??? Mladi ljudi glasali i njhov glas presudio... Mada mislim da smo mi mladi prevelike pi... da ista uradimo po tom pitanju... Ipak je lakse sjediti u toplini doma svoga i kritikovati sve sta se tamo negdje desava i pri tome zicati lou od staraca, bar dok studiramo a kasnije cemo se vec snaci ili mozda necemo...
Super:))
Jedna stara dobra:
INICIJATIVA:
NE CEKAJ DA VJETAR ZAPUSE, UZMI VESLA U SVOJE RUKE!!!
-
dino_selma
Koje su to nacionalne stranke . Nije problem u strankama , problem je u okruzenju . Za vecinu katolika i pravoslavaca je svaka stranka cije je clanstvo vecinsko bosnjacko , nacionalna . 2000 su samo bosnjaci glasali protiv SDA a za SDP koji je nemocan da nesto uradi protiv HDZ a SDSa okrenuli hajku na one koji su glasali za njih .
Tako da je i SDP i SBiH , i penzioberi i Boss bosanske nacionalne stranke
Tako da je i SDP i SBiH , i penzioberi i Boss bosanske nacionalne stranke
- valterbranisarajevo
Sada je vec definitivno jasno da ih necemo oboriti. Nikada nije bila bolja klima da se to ostvari. Na zalost nacionalne stranke ce prezivjeti zato sto ce im transfuziju krvi dati bas oni od kojih smo se nadali da ce ih uz pomoc naormalnih ljudi pomesti.
Medjutim prvi je tu plemenitu ideju izdao "socijaldemokrata" Dodik svojom izjavom da ce u novoj vladi biti predstavnici SNSD, PDP, SBiH, SDA i SDP i tako pljunuo sam sebi u obraz.
SDP se jos nije izjasnio o ovj ponudi i nadam se da u njegovom rukovodstvu postoji makar malo ljudskosti i da nece uci u ovu koaliciju sa nacionalnim strankama. Jer ako to urade sada, uradice isto i u oktobru.
Medjutim prvi je tu plemenitu ideju izdao "socijaldemokrata" Dodik svojom izjavom da ce u novoj vladi biti predstavnici SNSD, PDP, SBiH, SDA i SDP i tako pljunuo sam sebi u obraz.
SDP se jos nije izjasnio o ovj ponudi i nadam se da u njegovom rukovodstvu postoji makar malo ljudskosti i da nece uci u ovu koaliciju sa nacionalnim strankama. Jer ako to urade sada, uradice isto i u oktobru.
-
zavrzlama
U BIH postoje samo dvije stranke.
Jedna stranka koja je za drzavu BIH i druga stranka koja je za unistenje BIH kao drzave.
Tek kad se zavrsi ova dilema ,mozemo govoriti o stranackim programima i strankama.Trenutno je za sledece izbore najbolje ,srusit sda i prebacit vruc krompir onim snagama koje ruse BIH. Nadam se pobjedi koalicije probosanskih stranaka,ali bez sda,sbih.
Dodikova vladavina ce donijeti radikalne promjene,ili na super dobro po BIH ili super lose,bar cemo znati na cemu smo.
Jedna stranka koja je za drzavu BIH i druga stranka koja je za unistenje BIH kao drzave.
Tek kad se zavrsi ova dilema ,mozemo govoriti o stranackim programima i strankama.Trenutno je za sledece izbore najbolje ,srusit sda i prebacit vruc krompir onim snagama koje ruse BIH. Nadam se pobjedi koalicije probosanskih stranaka,ali bez sda,sbih.
Dodikova vladavina ce donijeti radikalne promjene,ili na super dobro po BIH ili super lose,bar cemo znati na cemu smo.
- Ahmmed
Valter, Zekerijah Osmović, ili kako se već zove, SDP-ovac iz Banje Luke, i njegov stranački kolega Slobodan Popović, ulaze u Dodikuovu vladu i dobijaju dva ministrastva. Tako su barem večeras izjavili.....
A čitah jučer, u SB ili Danima, da je na pomolu nova koalicija za oktobarske izbore, koju podržava međunarodna zajednica....
U njjoj će biti SDP, SNSD, SDA, a ubrzano traže partnera sa hrvatske strane... Zubak se nije pokazao kao pouzdan partner
, pa će izgleda, karta pasti na novu hrvatsku stranku, koju formiraju HDZ-ovi nezadovoljnici, na čelu sa Božom Ljubićem.
A čitah jučer, u SB ili Danima, da je na pomolu nova koalicija za oktobarske izbore, koju podržava međunarodna zajednica....
U njjoj će biti SDP, SNSD, SDA, a ubrzano traže partnera sa hrvatske strane... Zubak se nije pokazao kao pouzdan partner
-
zavrzlama
Odlazak sds -a sa vlasti u rs-u je smisljen plan da se sve lose sto je uradeno za vrijeme rata i 10 godina posle,oprosti i anulira kod mz-a.
Ono sto Dodik nezna da se on rijesio sds ali ne i njihove lose zaostavstine,Dodik mora popraviti posao na vracanju izbjeglih,hvatanju i trazenju ratnih zlocinaca,obracunom sa kriminalom i korupcijom,on jadnik misli skinuo sam sds i sad je rs u ocima mz-a nevinasce,on je upravo uzeo vruc krompir iz sds-og sporeta.
Ono sto Dodik nezna da se on rijesio sds ali ne i njihove lose zaostavstine,Dodik mora popraviti posao na vracanju izbjeglih,hvatanju i trazenju ratnih zlocinaca,obracunom sa kriminalom i korupcijom,on jadnik misli skinuo sam sds i sad je rs u ocima mz-a nevinasce,on je upravo uzeo vruc krompir iz sds-og sporeta.
- valterbranisarajevo
Tacno tako
Sa moje tacke gledista na zalost
Sa moje tacke gledista na zalost