Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
luciferino

Post by luciferino »

tempora wrote:Nista mi nije jasno.Jucer gledam neki profil o Obami, na drzavnoj holandskoj televiziji, gdje se on iz petinih zila trudi da zanemari boju koze i rasna pitanja,ko biva po njemu ih nema/ne postoje, a ispitanici ga karakterisu kao nedovoljno crnog ili nedovoljno bijelog-tj vele ima nekih veza sa Arapima, pa nece da rizikuju!
A gdje je tu program? Zna li ga iko?
Boja kože jeste relativan pojam. Obamina mama je bila bijela. Kako bi ga zvali da je kojim slučajem nasljedio maminu farbu? Druga stvar, maćeha mu je bila Indonežanka i tamo je i živio jedno vrijeme. Ali valjda isto kao što se mi guramo u nacionalne torove, tako i ispitanici vide crno-bijelo, a ono miješano je zbunjujuće, čak i zastrašujuće. Živo me interesuje šta je to dovoljno bijelo, a šta dovoljno crno? Skandinavski plavokoso naspram afrički čađavo?

I kao što artzy reče, Obama nije "crni lider", nego lider.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

najmoćniji su mi ovi koji žele u hamerici da predsjednik bude crnac žena ili neki levat

pa ljudi moji imamo izbore ovdje pa ne vidim nešto manjina na vlasti ili crnaca ... a kad smo posljednji put izabrali ženu u predsjedništvo :D
pike

Post by pike »

komi wrote:najmoćniji su mi ovi koji žele u hamerici da predsjednik bude crnac žena ili neki levat

pa ljudi moji imamo izbore ovdje pa ne vidim nešto manjina na vlasti ili crnaca ... a kad smo posljednji put izabrali ženu u predsjedništvo :D
Pa ja bi i cigana prije za predsjednika nego republikanca, a ne crnca, zenu ili tamo nekog levata.

Usput gdje ces nas poredit sa US, kod nas vrijedi ona, nek je govno al nek je nas u inat onim drugima.
luciferino

Post by luciferino »

Kompromis...hocemo Kondoliiizu...em je crnica, em je zensko.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

pike wrote:
komi wrote:najmoćniji su mi ovi koji žele u hamerici da predsjednik bude crnac žena ili neki levat

Pa ja bi i cigana prije za predsjednika nego republikanca, a ne crnca, zenu ili tamo nekog levata.

Usput gdje ces nas poredit sa US, kod nas vrijedi ona, nek je govno al nek je nas u inat onim drugima.
ja bih najradije nekog kome će ljudski životi biti svetinja(od začetka do smrti prirodne), koji će se brinuti za obespravljene i slabe i da se brine o ekologiji...

ali ne može :(
koma

Post by koma »

pike wrote:
Ne bi valjda cigana!? :roll:
Sreca, pa ovo nije rasisticka izjava..
pitt

Post by pitt »

neki bas ne mogu da shvate da iako ovdje ima torova, nisu ni blizu kao kod nas. Boli mene sto je Huso garav......to uopste nije razlog sto ga simpatisem, niti je razlog sto ne mogu Hilafetu organski zato sto je zena. :D
novljanin03

Post by novljanin03 »

luciferino wrote:Kompromis...hocemo Kondoliiizu...em je crnica, em je zensko.
kondoliiiza rice ...sounds like a mexican dish .... :-D :-D :-D

Post by location »

pike wrote:

Pa zar nije svako Ciganin na Balkanu?
Meraklos

Post by Meraklos »

Bas si Lucifer. "...em je crnica, em je zensko"...em je shejtanska mlada.
Meraklos

Post by Meraklos »

artzy wrote: ... Huckabee izgleda kao posten cova kao i Mccain ali nista dobrog se nece dogoditi ako Reps dobiju -
Mccain je rekao da sto se njega tice Amerika moze biti 100 godina u Iraku.

Huckabee je pro-zidovski-israelski evandjelista koji se kune u borbu protiv tzv islm fasista.

Gdje su ti ovdje hajr insani?
pitt

Post by pitt »

znaci treba nam jedan sto ce voliti bracu :D:D:D
von-re

Post by von-re »

pitt wrote:znaci treba nam jedan sto ce voliti bracu :D:D:D

jasna stvar. isto kao sto je jasna svakom izraelcu, prvo:da li voji zidove, 2. da li voli zidove, 3.nebitno. to je kritrij u izraelu. mislim da i za "nas" vrijedi slican
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

komi wrote:
ja bih najradije nekog kome će ljudski životi biti svetinja(od začetka do smrti prirodne)
:o
aaaa, evo ga jedan od onih anamo. pu pu pu! :-x
novljanin03 wrote:
kondoliiiza rice ...sounds like a mexican dish .... :-D :-D :-D
:lol:

Koja je to pametnica.....kaze sinoc eto Iranci ih provociraju u PERZIJSKOM ZALIVU. :x
pitt

Post by pitt »

von-re wrote:

jasna stvar. isto kao sto je jasna svakom izraelcu, prvo:da li voji zidove, 2. da li voli zidove, 3.nebitno. to je kritrij u izraelu. mislim da i za "nas" vrijedi slican
Al ne znam na sta je ovaj mislio....ne voli nas.....koga? ne znam da i jedan mrzi muslimane (bar ne javno, a tajno ne bi me zacudilo da ne simpatisu i zidove) a sto su skepticni prema arapima......pa mislim da nakon 9/11 imaju jako dobar razlog :D:D:D
pitt

Post by pitt »

jeza u ledja wrote:
Koja je to pametnica.....kaze sinoc eto Iranci ih provociraju u PERZIJSKOM ZALIVU. :x
Pa dobro im je i rekla :D:D Sta se imaju kurciti gdje su americki interesi :D: Di jos ko hinje pobjegnu kad su ovi isukali rakete :D:D Mjesto da se krhnu kako bog zapovjeda pa da vise svi odemo u mp3 :D:D:D
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

pitt wrote:
von-re wrote:

Al ne znam na sta je ovaj mislio....ne voli nas.....koga? ne znam da i jedan mrzi muslimane (bar ne javno, a tajno ne bi me zacudilo da ne simpatisu i zidove) a sto su skepticni prema arapima......pa mislim da nakon 9/11 imaju jako dobar razlog :D:D:D
Neki dan na Rep. debati drze predavanja Paulu o islamskom fasizmu kao krucijalnom problemu modernog covjecanstva i slobodnog svijeta ez wi nou it. Pa su tako Giuliani, McCain, Romney i Huckabee cak citirali neke knjige, neke islamske klerike, teroristicke napade sve tamo do jos olimpijskih igara u Minhenu.
Sve je to bolesno.
Paul se sjebo ko krme u Teheranu.
pitt

Post by pitt »

vala su imali materijala za citirati koliko hoces :D:D meni svakako niti jedan od republikanaca nije simpatican....jedino sto postujem Mitta kao uspjesnog businessmana. Eno kaze Husina familija se moli u Keniji :D:D:D

Image
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Ja i dalje ne mogu da vjerujem da ce ovaj Huso Osama biti nominirani predsjednicki kandidat. :-)

Zamislite fakat svijet u kojem je ovaj covjek predsjednik Amerike. Skontajte koliko ste puta u zadnjih 8 godina opsovali Busha i sad nasuprot toga Barack. Sve i da nije bilo Busha i da je sve super u Americi cudno bi bilo, a pogotovo danas. Zato i dalje ne mogu da vjerujem, ali eto, zamisljam ShBB-KBB, a vrlo je moguce da stvarno i bude. :shock:
pitt

Post by pitt »

ma huso ima sansu jer ga mladi vole i dosta ih je spremno izaci po prvi put i glasati za njega. Za razliku od ostalih, huso nije imao vremena postat korumpiran (nadam se) u DCu. Nista vise nije nemoguce. Meni je vece cudo bilo kako je imbecil poput busha dosao na vlast.
Hantraga

Post by Hantraga »

jeza u ledja wrote:Ja i dalje ne mogu da vjerujem da ce ovaj Huso Osama biti nominirani predsjednicki kandidat. :-)

Zamislite fakat svijet u kojem je ovaj covjek predsjednik Amerike. Skontajte koliko ste puta u zadnjih 8 godina opsovali Busha i sad nasuprot toga Barack. Sve i da nije bilo Busha i da je sve super u Americi cudno bi bilo, a pogotovo danas. Zato i dalje ne mogu da vjerujem, ali eto, zamisljam ShBB-KBB, a vrlo je moguce da stvarno i bude. :shock:
Sve je moguce u ovoj AmeriKi... :D
pitt

Post by pitt »

Nego, bi li ko od vas (sem Sehe) glasao za Bloomberga da se kandiduje? :D:D:D
danas

Post by danas »

pitt wrote:ma huso ima sansu jer ga mladi vole i dosta ih je spremno izaci po prvi put i glasati za njega. Za razliku od ostalih, huso nije imao vremena postat korumpiran (nadam se) u DCu. Nista vise nije nemoguce. Meni je vece cudo bilo kako je imbecil poput busha dosao na vlast.
da...
covjek je pozitivan, uliva neku dobru energiju, pa iako nema iskustva to mu se zapravo smatra plusem... jer se nije iskompromitovao... i vise, dajte ba -- pa 20 godina na vlasti su ili bush ili clinton porodice... dosta... imas citavu generaciju amerikanaca koja kao da je odrasla u engleskoj -- a tamo makar znas da je kraljevina i da se onaj na celu drzave smjenjuje po porodicnim vezama... :roll:
artzy

Post by artzy »

Meraklos wrote:
artzy wrote: ... Huckabee izgleda kao posten cova kao i Mccain ali nista dobrog se nece dogoditi ako Reps dobiju -
Mccain je rekao da sto se njega tice Amerika moze biti 100 godina u Iraku.

Huckabee je pro-zidovski-israelski evandjelista koji se kune u borbu protiv tzv islm fasista.

Gdje su ti ovdje hajr insani?
Ja rekoh: "izgleda kao" ... :-)
shadow

Post by shadow »

jeza u ledja wrote:Ja i dalje ne mogu da vjerujem da ce ovaj Huso Osama biti nominirani predsjednicki kandidat. :-)

Da, bilo bi cudno i Obama vjerovatno ne bi imao nikakve sanse da je sve super. Ali posto nista nije u tome i trebas traziti razlog zasto je Obama ovdje gdje jeste. Dok je sve bilo ok raja nisu ni izlazila na izbore (barem ne u ovakvim brojevima), bolio ih je qrac ko ce biti predsjednik kad je ekonomija ok, kupovna moc jaka, poslova i to dobro placenih na pretek, gorivo dzaba, dolar jak itd. Tada su se mogli kurchiti kako ne zele crnca ili zenu za predsjednika. Sad kad je kokuzluk i kriza svima pokucala na vrata, kad se kuce oduzimaju svakodnevno, kad su sve kreditne ispucane, poslova je sve manje, sad svi analiziraju svaku rijec svakog kandidata i nije im mrsko glasati za crnca jer je ocigledno najbolji kandidat iz redova obje partije, jedini covjek koji drzavu moze vratiti na kolosijek. Gledam jutros, metar republikanaca iz NH odlucilo da glasa za Obamu, takav presedan jos nije vidjen. Iskuliro ih je covjek sve (pogotov ove sto su ga napadali), ima odgovor na svako pitanje, karizmu, iskren je (barem se tako cini) i mora se desiti pravo cudo pa da izgubi nominaciju ispred demokratske partije. Samo naprijed pasha :)
Post Reply