Ja spomenu i evo taman izadje nova anketa, prva u skoro mjesec dana.jeza u ledja wrote: Cekamo kakvu anketu u Ohiu, opet ce on biti kljucan.
Po toj anketi u Ohiu Obama dobija 45%, McCain 45%. Gusto burazeru.
Ja spomenu i evo taman izadje nova anketa, prva u skoro mjesec dana.jeza u ledja wrote: Cekamo kakvu anketu u Ohiu, opet ce on biti kljucan.
Odkud ti to?0.7.1. wrote:to je i razlog što joj je ponudio podpredsjednički mandat...

0.7.1. wrote:to je i razlog što joj je ponudio podpredsjednički mandat...
Njima je bitno samo da ovdje ne bude rat, jer ne odgovara im još jedno ratno područje.dallton wrote:Pa za javnost - "tri strane ce postici dogovor zajednickim snagama", javno se nista nece dogadjati, ali iza kulisa bas i nije sigurno....i nisu oni iz vana zainteresovani za taj problem radi nas, vec radi sebe
'3 strane u BiH se nikada ali ama bas nikada nisu nista dogovorile. Ni 1875,1908,1918,1939,1943,1991,1995. Nikada.cyprus wrote:Treba više prestat očekivat od Međunarodne zajednice, a i Amerike da nam donose nove ustave zakone i šta ti ja znam. Vrlo je jasno da oko ustavnih promjena će se morati dogovoriti sve 3 "strane" u BiH.
ovo je najjace sto sam procitao u zadnje vrijemeSarajevcac wrote:Ko god pobijedi u Americi, bilo ludi Mekejn ili musliman Obama, bice nepovoljan za Srbe , ali promjenila su se vremena, pa se Amerika vise ni za sta ne pita.
Ne znam kako Amerika moze na bilo koji nacin uticati na RS ili Srbiju. Srbima je apsolutno svejedno ko god da bude na celu Amerike. Samo Bosnjaci jos uvijek zive u nekom svom svijetu.
Sarajevcac wrote:Samo jos Bosnjake impresionira Amerika. Amerika je u problemima, ekonomskim, vojnim, izgubila je svaki moralni kredibilitet... A od Amerike RS i Srbija ne dobijaju novac, niti je Amerika znacajan trgovinski partnera Srbima, niti Amerika ima vojske u RS a jos se zamjerila Srbiji zbog Kosova...i cak RS treba vise Americi nego Amerika RS-u jer svi bjeze iz Iraka i rijetke su zemlje koje ce tamo poslati u bilo kojoj funkciji vojnike u Irak, a RS ce poslati.
Bosnjacima je izgleda vrijeme stalo 1995 godine i jos uvijek zive u tom vremenu i ne vide da se od tada sve promjenilo, pocevsi od BiH pa do situacije u svijetu.