Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
stulic

#1676 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by stulic »

paratrooper wrote:
Pikova-dama wrote:Vidim da se rasprava zahuktala pa necu smetati, ali sam procitala nesto sto me sokiralo. Neko je rekao da je Amerika pomogla : Bosni, Kosovu, Koreji, Evropi u drugom svjetskom, Kuvajtu...

Hm...zar Amerika nije pomogla Bosni kasno...prekasno. Kada je BiH Armija uznapredovala prepali su se "islamske" Bosne pa nakon 4 duuuuge godine su odlucili da sve to privedu kraju. Manite suplje o tome da je Amerika pomogla Bosni...Sve sto rade rade iz svog interesa, a uostalom to sto su navodno uradili za nas je bila medvjedja usluga! Da ne pravim veliku digresiju, samo sam to htjela reci jer me takve stvari nerviraju. Eto, Amerika sveta zemlja, pomaze svima kad su u nevolji. Neka pocisti ispred svojih vrata pa cemo onda razgovarati... :-)
ma to je sto bi ti volila da jeste ali nije tako,

ARBIH nije bila sposobna da napreduje a nije to bila sposobna ni HRV , povlacenje i razgaranicenje je bio stvar dogovora. Na kraju pitaj nekog objektivnog koliko je falilo da ARBIH ne izgubi Kljuc i sanski most 1995.

veliki muslimani , opce niste objktivni i pravedni vec sve gledate kroz prizmu ko je koje vjere.

ipak da ne bude zabune, trebate znat da jedna gesta i samo jedna americka gesta je dovoljna da stvori treci entitet i dopusti djelovima RS da se otcjepe a da od tvog naroda napravi nove palestince.

uzmi kartu i pogledaj u kojim jelovima je tvoj narod u vecini i procjeni da li bi opstali bez politicke pomoci sjedinjenih drzava.
Slusaj ovako drug moj, to sto ti sada pricas su obicne lazi i izmisljotine. Mene uopste ne interesuje ni ko si ni sta si, ja jednostavno mogu da zakljucim iz par redova tvog posta, kakvo ti je istorijsko obrazovanje i kakva izopacena politicka ubjedjenja si uspio da sakupis za vrijeme svog kratkog zivota.
Zato molim te, ne pricaj nikom o objektivnosti i pravednosti, svaki komentar je suvisan i vodio bi u dodatnu polemiku, zelim samo da shvatis da ako si ikad i posjedovao imalo kredibiliteta, sa ovim postom si ga izgubio i za mene je zavrsena diskusija sa tobom.
paratrooper

#1677 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by paratrooper »

stulic wrote: Slusaj ovako drug moj, to sto ti sada pricas su obicne lazi i izmisljotine. Mene uopste ne interesuje ni ko si ni sta si, ja jednostavno mogu da zakljucim iz par redova tvog posta, kakvo ti je istorijsko obrazovanje i kakva izopacena politicka ubjedjenja si uspio da sakupis za vrijeme svog kratkog zivota.
Zato molim te, ne pricaj nikom o objektivnosti i pravednosti, svaki komentar je suvisan i vodio bi u dodatnu polemiku, zelim samo da shvatis da ako si ikad i posjedovao imalo kredibiliteta, sa ovim postom si ga izgubio i za mene je zavrsena diskusija sa tobom.
kao prvo nisam ja nikakav tvoj drug

drugo mozel bez vrijedjanja ili je to tvoj stil hostaplerskog pisanja :x

i trece tebi se nisam ni obratio za razgovor, jer onaj ko poredi sjedinjene drzave sa nacistickom njemackom a tamo zivi nema kredibilitet.
stulic

#1678 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by stulic »

:roll:
omar little

#1679 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by omar little »

paratrooper wrote:
stulic wrote: Slusaj ovako drug moj, to sto ti sada pricas su obicne lazi i izmisljotine. Mene uopste ne interesuje ni ko si ni sta si, ja jednostavno mogu da zakljucim iz par redova tvog posta, kakvo ti je istorijsko obrazovanje i kakva izopacena politicka ubjedjenja si uspio da sakupis za vrijeme svog kratkog zivota.
kao prvo nisam ja nikakav tvoj drug

drugo mozel bez vrijedjanja ili je to tvoj stil hostaplerskog pisanja :x

i trece tebi se nisam ni obratio za razgovor, jer onaj ko poredi sjedinjene drzave sa nacistickom njemackom a tamo zivi nema kredibilitet.
Daj covjece, mozes li nas ostaviti na miru makar na ovoj tem? Paradiras po temama na politici i prosipas svoju nacionalisticku spiku, ostavi nas makar ovdje da razgovaramo k'o ljudi!
paratrooper

#1680 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by paratrooper »

omar little wrote: Daj covjece, mozes li nas ostaviti na miru makar na ovoj tem? Paradiras po temama na politici i prosipas svoju nacionalisticku spiku, ostavi nas makar ovdje da razgovaramo k'o ljudi!
nacionalisticku spiku :lol:

kao na primjer ovaj lik sto izjavi:
Stulic wrote:Ono sto se moze zakljuciti na osnovu zadnjih 8 godina je da je Amerika definitivno izgubila svako pravo da sebe naziva slobodnom zemljom ili primjerom vladavine prava, civilne slobode i slobode govora. Naprotiv, sve me vise podjeca na nacisticku Njemacku u svojim prvim godinama nastanka.
stulic

#1681 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by stulic »

Hajd ti meni reci koji termin je smjesniji, nacionalisticka spika ili hostaplersko pisanje?

Haj' razligu ociju ti, za tvoje dobro da se dalje ne brukas.
paratrooper

#1682 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by paratrooper »

stulic wrote:Hajd ti meni reci koji termin je smjesniji, nacionalisticka spika ili hostaplersko pisanje?

Haj' razligu ociju ti, za tvoje dobro da se dalje ne brukas.
ma iako nisi vrijedan odgovora sto ova gore kona rece jednom liku :lol:

samo da ti kazem da sve sto piskaras se svodi na licno obracanje i uvlacenje u licni konflikt , vrati se na temu i pisi o temi.
feral.tribune

#1683 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by feral.tribune »

paratrooper wrote:
Pikova-dama wrote:Vidim da se rasprava zahuktala pa necu smetati, ali sam procitala nesto sto me sokiralo. Neko je rekao da je Amerika pomogla : Bosni, Kosovu, Koreji, Evropi u drugom svjetskom, Kuvajtu...

Hm...zar Amerika nije pomogla Bosni kasno...prekasno. Kada je BiH Armija uznapredovala prepali su se "islamske" Bosne pa nakon 4 duuuuge godine su odlucili da sve to privedu kraju. Manite suplje o tome da je Amerika pomogla Bosni...Sve sto rade rade iz svog interesa, a uostalom to sto su navodno uradili za nas je bila medvjedja usluga! Da ne pravim veliku digresiju, samo sam to htjela reci jer me takve stvari nerviraju. Eto, Amerika sveta zemlja, pomaze svima kad su u nevolji. Neka pocisti ispred svojih vrata pa cemo onda razgovarati... :-)
ma to je sto bi ti volila da jeste ali nije tako,

ARBIH nije bila sposobna da napreduje a nije to bila sposobna ni HRV , povlacenje i razgaranicenje je bio stvar dogovora. Na kraju pitaj nekog objektivnog koliko je falilo da ARBIH ne izgubi Kljuc i sanski most 1995.

veliki muslimani , opce niste objktivni i pravedni vec sve gledate kroz prizmu ko je koje vjere.

ipak da ne bude zabune, trebate znat da jedna gesta i samo jedna americka gesta je dovoljna da stvori treci entitet i dopusti djelovima RS da se otcjepe a da od tvog naroda napravi nove palestince.

uzmi kartu i pogledaj u kojim jelovima je tvoj narod u vecini i procjeni da li bi opstali bez politicke pomoci sjedinjenih drzava.
Haski uznici imaju pristup internetu ili su ti ovo memoari iz rata ? Ili su ovo odlomci iz knjige " Mate & Radovan se yebali u Gracu a Bosna osta trudna "
paratrooper

#1684 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by paratrooper »

feral.tribune wrote:Haski uznici imaju pristup internetu ili su ti ovo memoari iz rata ? Ili su ovo odlomci iz knjige " Mate & Radovan se yebali u Gracu a Bosna osta trudna "
8)

ej feral mozes ti i bolje care , koliko sam upoznao tvoje "bosnjastvo" , znas ti i bolje branit svoje generale.
omar little

#1685 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by omar little »

Vidi ga! Slika je starija, ali meni draga... :D :D :D

Image
Pikova-dama

#1686 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by Pikova-dama »

paratrooper wrote:
Pikova-dama wrote: Ja ovo sto pricam, pricam iz pouzdanih izvora, jaaaako pouzdanih izvora.
stvarno jaaako pouzdanih izvora

:lol:

ne bi ti bila toliko protiv sjedinjenih drzava da imas veze sa pouzdanim izvorima.
Nidje veze...

Sto se tice izbora, cekajmo novembar :)
Last edited by Pikova-dama on 05/06/2008 14:54, edited 1 time in total.
stulic

#1687 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by stulic »

samo da ti kazem da sve sto piskaras se svodi na licno obracanje i uvlacenje u licni konflikt , vrati se na temu i pisi o temi.
ej feral mozes ti i bolje care , koliko sam upoznao tvoje "bosnjastvo" , znas ti i bolje branit svoje generale.
Mislim da je tema unistena slicnim glupostima i znam da moderatori nemogu stici ali trebalo bi obrisati petnaestak besmislenih postova unazad da bi se vratili na temu, ili cemo cekati amere da se probude...
Pikova-dama

#1688 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by Pikova-dama »

stulic wrote:
Mislim da je tema unistena slicnim glupostima i znam da moderatori nemogu stici ali trebalo bi obrisati petnaestak besmislenih postova unazad da bi se vratili na temu, ili cemo cekati amere da se probude...
:thumbup:
stulic

#1690 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by stulic »

Tipicno liziguzarenje, svima je jasno da se nemoze istovremeno biti kandidat za predsjednika SAD i kritikovati Izrael. Mnogi nazalost ne razumiju da se nemoze istovremeno biti kandidat za predsjednika SAD i biti tamnoput.
Zivi bili pa vidjeli, makar i po cijenu gradjanskog ili treceg svjetskog rata, Barack Obama nazalost nikad nece postati predsjednik SAD.

Baska to sto se prije izbora moze desiti napad Izrael+USA na iranska nuklearna postrojenja.
jefferson

#1691 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jefferson »

stulic wrote:
jefferson wrote:Stulicu, koja su to ljudska prava ukinuta amerikancima? De mi objasni, pa d aonda malo temu prebacimo na EU, a posebno njemacku i aferu sa sve opcim prisluskivanjem svekolikog puka!
Ukidaju se postepeno, ne jedno po jedno nego se sistematski spustaju na nivo bivse Juge, a da je EU zlatna to nisam nigdje rekao, pogotovo ne Njemacka.
jefferson wrote:Obozavam ljude koji uzivaju evropske povlastice, tj. besplatno zadravstveno osiguranje itd, itd. Tim,ljudima bi preporucio bilo koju knjigu o vanjskoj politici zapadnih drzava, a posebno amerike od II sv. rata pa nadalje. Mnogi bi ovdje ostali iznenadjeni kako je ideja o EU ustvari americka ideja, tj. ideja George Marshalla.
Hoces da kazes da je Amerika izgradila EU i dala joj socijalno uredjenje? Bezveze.
Sta imas reci nekome ko zivi u Norveskoj?
jefferson wrote:Dok se evropa obnavljala (AMERICKIM PARAMA, za one koji se pitaju kome je amerika pomogla) amerika je trosila oko 7% svog GDP-a da bi uspostavila sistem odbrane od sovjetskih tenkova. Danas evropske zemlje svoju odbranu i dalje baziraju na americkom odbrambernom sistemu, i dok EU zemlje prosjecno trose oko 1.5-2.5% GDP-a na odbranu, amerika trosi 4-5%, ne zato sto je rat u Iraku, to svakako dozali od drugih sredstava, nego zato sto se odrzavaju vojne baze koje garantuju sigurnost evropi, Tajlandu, japanu, Juznoj Koreji, itd, itd.
Od koga to garantuju sigurnost molim te lijepo, nakon pada zida Europa je ostala bez ijednog neprijatelja. Amerika takodjer, to naravno mnogima nije pasalo pa se posegnulo za davno kreiranim islamskim terorizmom i fanatizmom.
jefferson wrote:Ali eto, demokratija je farsa u americi, iako je za lutriju za zelenu kartu 2008 godine apliciralo 6.4 miliona ljudi ili 1.5% ukupnog svjetskog stanovnistva.
To nema veze svezom, naravno da je farsa, ako predsjednik moze biti neko koga nije izabrala vecina onda to nema nikakve veze sa demokratijom, da te podsjetim demokratija znaci volja vecine. A to bas nikakve veze nema sa cinjenicom da je Amerika privlacna za mnoge ljude kao zemlja u kojoj se moze uspjesno graditi karijera i zivjeti u prilicno visokom standardu.
Zamisli 6.4 miliona apliciralo, interesuje me samo statisticki procenat tih aplikanata koji zive ispod granice siromastva.
jefferson wrote:Da, Amerika je kriva, jer svojom mornaricom garantuje sigurnost morskih puteva, sigurnost koja znaci stabilnost bilo koje ekonomije u svijetu, ali da, sta je nama amerika. Nego da zovnemo holandsku mornaricu, ili francusku sa CAK jednim nosacem aviona da garantuje sigurnost medjunarodnih voda.
Amerika je garantovala sigurnost za vrijeme hladnog rata, danas je Amerika najveca prijetnja svjetskom miru i samim tim najvece opterecenje globalnoj ekonomiji.
Garantuje sigurnost radi sebe i svoje ekonomije, garantuje sigurnost svojim multimilijarderskim korporacijama koje crpe materijalne i ljudske resurse iz zemalja treceg svijeta, kako bi tamo neki hilibiliji mogli da vozaju djecu u privatne skole u skupocijenim terencima.
jefferson wrote:Mislim da bi amerika trebala jedno tri mjeseca povuc svoju mornaricu pa da vidim kako ce reagovat ljudi kada litar goriva budu placali 4km ili 5 km!
Ali da, sta je nama amerika, osim sto je primila nase izbjeglice koje vise nisu mogle ostat u njemackoj i slicnom demokratskim, tolerantnim i suosjecajnim zemljama.
I da, kako neko ko je bio u Izraelu moze pretposstavljat da ima eksluzivno pravo da jedini/na ode u izrael?
Povuci ce nemoj da lajem sta, puno si naivan ako mislis da ta Amerika ista radi ako nema koristi od toga. Uvjek su slijedili samo svoje interese, tacnije interese onih koji im kroje politiku, super-mocne medjunarodne korporacije, banke, cionisticke lobi grupe i ostale tajne i utjecajne organizacije.
Ti fakat nemas veze sa vanjskom politikom.
Evo ti primjera.
Prije dva mjeseca pred obalama Somalije je otet japanski tanker pun benzola. Nafta je skocila u tom trenutku zbog toga 4 dolara, a americki razarac je vratio brod nakon sto su samo pitali japance smijul reagovat.
Amerika garantuje plovnost puteva prvo radi sebe (nije amerika majka tereza i nije njena obaveza da vadi iz govana svaku drzavu koja sebe nemoze da organizuje, npr. NAS), garantuje plovnost radi ukupne ekonomske stabilnosti, tj. opet radi sebe, a mulitmilijarderske korporacije ne poticu samo iz amerike, npr. za sranje u Nigeriji oko zagadjenja i uopce uslova zivota ljudi u Delti Nigera su odgovorni Shell, BP, Agip, dok 6% americkog kapitala drze saudijci.
Druga stvar, reci kako EU nema neprijatelja, dok vecina teroristickih organizacija upravo ima leglo u EU, i dok RUsija malo-malo zavrne plin je stvarno razmisljanje na nivou 10 godisnjeg djeteta. Jel, pao berlinski zid i gotovo?
Amerikanci su dali pare evropljanima i rekli im da izgrade sebi ekonomiju, ali 45 godina kao i danas su garant sigurnosti u evropi. Nesto nisam vidi da se evropljani lome oko toga da amerikanci napuste evropu.
Medjutim, koja su to PRAVA ukinuta amerikancima, ja te pitam posto ti znas ali nikako dokaz da das, argument, nego je sve bazirano na hutbama nekih tipova tipa: amerika je prokleta (sta li je S. Arabija onda?). Ja koliko se sjecam Bill of Rights su jos uvijek na snazi, cak i za nekog ko nije americki drzavljanin a nadje se na americkom tlu.

U americi za predsjednika izbori traju prakticno od februara prosle godine, i medju naprednim demokratijama niko nece imati veci odziv na izbore od amerikanaca. U Americi ce u novembru biti izabran crni predsjednik. De mi navedi neku evropsku zemlju gdje je to moguce?
Last edited by jefferson on 05/06/2008 15:29, edited 1 time in total.
jefferson

#1692 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jefferson »

stulic wrote:
Tipicno liziguzarenje, svima je jasno da se nemoze istovremeno biti kandidat za predsjednika SAD i kritikovati Izrael. Mnogi nazalost ne razumiju da se nemoze istovremeno biti kandidat za predsjednika SAD i biti tamnoput.
Zivi bili pa vidjeli, makar i po cijenu gradjanskog ili treceg svjetskog rata, Barack Obama nazalost nikad nece postati predsjednik SAD.

Baska to sto se prije izbora moze desiti napad Izrael+USA na iranska nuklearna postrojenja.
Ja koliko znam, Obama je od preksinoc kandidat za Predsjednika!
Jel to Reis rekao da nemoze?
ahuseino

#1693 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by ahuseino »

stulic wrote:
Evo, budni Ameri stulicu... :)

Nista protiv tebe ali mi pricas pravo naivno i tipicno za nekoga ko sa strane osudjuje USA... nista novo...

Da se razumijemo, ni ja se ne slazem sa momentalnim stanjem (sranjem), a sve sto navodis kao argumente se odnosi na zadnjih 8 godina.
Pocev sa onim clankom iz Guardiana pa nadalje.
Rekli smo da nema toga :-) :-) .

ZATO I HOCHEMO OBAMU - DA PROMIJENIMO OVO STO NE VALJA, KOLIKO SE MOZE. (da se dotaknem i teme :-) )

Niko ovdje ne gleda 'the big picture':
Jesu Ameri branili svoje interese, ali su usput branili i kurvu Evropu, i tako svugdje - ko beneficira?
Jesu Ameri najvechi potroshaci goriva (& drain on resources), ali odakle ti dolazi najvishe inovacije, tehnoloskog napretka?...

Sama chinjenica da pljujemo ameriku SLOBODNO, ovdje govori o licnim slobodama.

Nisi ti i drugi u krivu kada navodite negativne stvari, ali ne predstavljate nikakvu relativnu sliku u poredjenju sa drugim sistemima, drzavama.
Drugo ne navodite nista pozitivno, sigurno ne zato sto ga nema, nego zbog starog kompleksa:
Da komsiji crkne krava; Americki - missery loves company.
jefferson

#1694 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jefferson »

ahuseino wrote:
stulic wrote:
Evo, budni Ameri stulicu... :)

Nista protiv tebe ali mi pricas pravo naivno i tipicno za nekoga ko sa strane osudjuje USA... nista novo...

Da se razumijemo, ni ja se ne slazem sa momentalnim stanjem (sranjem), a sve sto navodis kao argumente se odnosi na zadnjih 8 godina.
Pocev sa onim clankom iz Guardiana pa nadalje.
Rekli smo da nema toga :-) :-) .

ZATO I HOCHEMO OBAMU - DA PROMIJENIMO OVO STO NE VALJA, KOLIKO SE MOZE. (da se dotaknem i teme :-) )

Niko ovdje ne gleda 'the big picture':
Jesu Ameri branili svoje interese, ali su usput branili i kurvu Evropu, i tako svugdje - ko beneficira?
Jesu Ameri najvechi potroshaci goriva (& drain on resources), ali odakle ti dolazi najvishe inovacije, tehnoloskog napretka?...

Sama chinjenica da pljujemo ameriku SLOBODNO, ovdje govori o licnim slobodama.

Nisi ti i drugi u krivu kada navodite negativne stvari, ali ne predstavljate nikakvu relativnu sliku u poredjenju sa drugim sistemima, drzavama.
Drugo ne navodite nista pozitivno, sigurno ne zato sto ga nema, nego zbog starog kompleksa:
Da komsiji crkne krava; Americki - missery loves company.
Koje inovacije? 50% svjetskih inovacija? Ma to je sve zavjera protiv svekolikog svjetskog puka.
I Obama niej crn, njega su ofarbali da slazu svijetu kako su bolji.
Da mi je samo vidjet crnca uopce da pomisli da se kandiduje, recimo, u Njemackoj!
ahuseino

#1695 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by ahuseino »

jefferson wrote:

Koje inovacije? 50% svjetskih inovacija? Ma to je sve zavjera protiv svekolikog svjetskog puka.
I Obama niej crn, njega su ofarbali da slazu svijetu kako su bolji.
Da mi je samo vidjet crnca uopce da pomisli da se kandiduje, recimo, u Njemackoj!
Mislis na onu Njemacku, koljevku ljudskih sloboda :D ...
stulic

#1696 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by stulic »

Pa za razliku od ovoh jefersona koji nastupa kao pravi american fanboi, ja vrlo dobro znam i pisao sam o pozitivnim stvarima u Americi.
Mislim da je normalno ako zapocnem jedan post da on treba jasno da iskaze ono sto mislim, a ne da setam vamo tamo govoreci o prvo o negativnim, pa onda o pozitivnim stvarima. Dje bi mi kraj bio...
jefferson

#1697 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by jefferson »

stulic wrote:Pa za razliku od ovoh jefersona koji nastupa kao pravi american fanboi, ja vrlo dobro znam i pisao sam o pozitivnim stvarima u Americi.
Mislim da je normalno ako zapocnem jedan post da on treba jasno da iskaze ono sto mislim, a ne da setam vamo tamo govoreci o prvo o negativnim, pa onda o pozitivnim stvarima. Dje bi mi kraj bio...
Dobro bi bilo da pocnes argumente iznosit za pocetak!
stulic

#1698 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by stulic »

Meni nije jasno zasto ti poredis EU sa USA, pa i EU je za mene da izvines obicna .arina.
Neznam kakve argumente zelis, ocigledno linkovi na druge sajtove za tebe ne vaze jer zamisli, drugacije govore od doktrine na koju si naucio.

Mislis da ce Obama biti sljedeci predsjednik? Varas se, ali iz tvojih usta u bozije usi.
Bilo kako bilo, ko god pobjedi bice poslusna marioneta, zapamti.
omar little

#1699 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by omar little »

Nisam naivna osoba, znam sta je politika i davno sam shvatila da Obama nije revolucionar i da on nece donijeti drasticne promjene kakve bih ja zeljela, ali mislim da je puno bolji i pozitivniji kalibar politicara od svega sto se u zadnje vrijeme moglo vidjeti. Takodjer nisam budala pa da mislim da se predsjednik u Americi moze izabrati bez podrske Izraelu, ali stvarno mi smeta sto mu je prva stanica, nakon pobjede, bio LOBI i INTERESNA GRUPA. I to ne bilo koji, nego jedan od najutjecajnijih i najmocnijih lobija u Americi. Pa sta bi sa onom pricom o ciscenju Washington-a od interesa? Bazirao je kampanju na tome i onda bam, prvo pa musko...Mislila sam da ce on to sve puno bolje, sofisticiranije izvesti. Znam da se mora podilzati zbog Floride, bla bla...ali...
callmethebreeeze

#1700 Re: Amerikanski izbori: Prajmariz

Post by callmethebreeeze »

omar little wrote:Nisam naivna osoba, znam sta je politika i davno sam shvatila da Obama nije revolucionar i da on nece donijeti drasticne promjene kakve bih ja zeljela, ali mislim da je puno bolji i pozitivniji kalibar politicara od svega sto se u zadnje vrijeme moglo vidjeti. Takodjer nisam budala pa da mislim da se predsjednik u Americi moze izabrati bez podrske Izraelu, ali stvarno mi smeta sto mu je prva stanica, nakon pobjede, bio LOBI i INTERESNA GRUPA. I to ne bilo koji, nego jedan od najutjecajnijih i najmocnijih lobija u Americi. Pa sta bi sa onom pricom o ciscenju Washington-a od interesa? Bazirao je kampanju na tome i onda bam, prvo pa musko...Mislila sam da ce on to sve puno bolje, sofisticiranije izvesti. Znam da se mora podilzati zbog Floride, bla bla...ali...
kad sam nedavno bio u americi, zena od koje smo iznajmljivali stan, koja je po vlastitom opisu "mrtva ljevicarka", je rekla da joj je zao omladine koja tako euforicno podrzava obamu misleci kako on moze donijeti te promjene o kojoj omar little prica, a ne moze, jebi ga. ali u svakom slucaju je najbolji kandidat za predsjednika.
Post Reply