Nego, nadjel ti koga gura Rupert
I kako tumachish otkud McCain odjedanred prvi...
Veze ne'am koga gura.walkabout wrote:Treba mi rame za plakanje....![]()
![]()
![]()
Nego, nadjel ti koga gura Rupert![]()
I kako tumachish otkud McCain odjedanred prvi...
Junace pa gdje ces tako dobar sistem poboljsati, kada je perfektan.zlatan01 wrote:Ma meni se cini da Amerika treba modernizirati svoj dvopartijski sistem.
Zene tj sejtanska legija su krivepike wrote:pitt wrote:Vala ako iko moze na onu glumu nasjesti:D:D
Cas prica kako ne zeli da igra na kartu zene....pa onda kuka kako je boys club terorise....pa onda kaze da je prvo kandidat ispred demokrata pa tek onda zena....pa onda odglumi emocije malo:D:D:D:D
Zbog nje mi se i Bill sve vise pocinje gaditi
Jeste, prvo je pocela kampanju agresivno, i ratnicki raspolozeno kao da nebi ljudi pomislili da je ona kao zena previse emotivna da vodi drzavu. E sad kad to nije upalilo sad odjednom osjecajna i emotivna do Boga![]()
pocinje mi licit na onog romney-a koji ne zna da li je koza il jarac... cas je jedno cas drugo.
PS: i na to sve su nasjeli ovi dekenerici iz ove papanske drzavice.
promjeni perspektivutempora wrote:Meni se iz ove perspektive cini da su Obami sanse nikakve?
PA gotovo da kod nas svaki narod ima svoj dvopartijski sistem...Mr_M wrote:Junace pa gdje ces tako dobar sistem poboljsati, kada je perfektan.zlatan01 wrote:Ma meni se cini da Amerika treba modernizirati svoj dvopartijski sistem.
Nego cuo sam, izvesce taj sistem ovdje kod nas, pa ce ostati samo dvije partije, SNSD i SBiH.Eno vec Dodik i Hari slave.
Gluho bilo kao kod nas, bas ti je poredjenje...nego kao u Njemackoj recimo, ili Svedskoj!pitt wrote:jest....pa da bude kao kod nas......milion stranaka i nikad se nista ne uradizlatan01 wrote:Ma meni se cini da Amerika treba modernizirati svoj dvopartijski sistem.:D:D
to bi bio korak nazadzlatan01 wrote:Gluho bilo kao kod nas, bas ti je poredjenje...nego kao u Njemackoj recimo, ili Svedskoj!pitt wrote:jest....pa da bude kao kod nas......milion stranaka i nikad se nista ne uradizlatan01 wrote:Ma meni se cini da Amerika treba modernizirati svoj dvopartijski sistem.:D:D
Samo u Americi 100 penzionera mogu odluciti izbore... A i ova nominacija, zasto ne bi biraci birali izmedju recimo 6 kandidata direktno, pa onda drugi krug. Sad se moze desiti da recimo Obama izbaci Clinton a onda izgubi od onog popa zaboravih mu ime. Ovako kondidaturu ispred stranke odlucuje svega par procenata clanova dok biraci i ne dobiju priliku da se izjasne o kandidatima koji su otpali.karabaja-x wrote:to bi bio korak nazadzlatan01 wrote:Gluho bilo kao kod nas, bas ti je poredjenje...nego kao u Njemackoj recimo, ili Svedskoj!pitt wrote: jest....pa da bude kao kod nas......milion stranaka i nikad se nista ne uradi:D:D
to bi bilo suviše komplikovano za amerikancezlatan01 wrote:Samo u Americi 100 penzionera mogu odluciti izbore... A i ova nominacija, zasto ne bi biraci birali izmedju recimo 6 kandidata direktno, pa onda drugi krug. Sad se moze desiti da recimo Obama izbaci Clinton a onda izgubi od onog popa zaboravih mu ime. Ovako kondidaturu ispred stranke odlucuje svega par procenata clanova dok biraci i ne dobiju priliku da se izjasne o kandidatima koji su otpali.karabaja-x wrote:to bi bio korak nazadzlatan01 wrote: Gluho bilo kao kod nas, bas ti je poredjenje...nego kao u Njemackoj recimo, ili Svedskoj!
pa pazi, ovo nisu nikakvi izbori -- vec su ovo mahom caucases, gdje se odlucuje o partijskoj nominaciji... ne vidim zasto bi republikanac (ili clan recimo HDZ-azlatan01 wrote:Samo u Americi 100 penzionera mogu odluciti izbore... A i ova nominacija, zasto ne bi biraci birali izmedju recimo 6 kandidata direktno, pa onda drugi krug. Sad se moze desiti da recimo Obama izbaci Clinton a onda izgubi od onog popa zaboravih mu ime. Ovako kondidaturu ispred stranke odlucuje svega par procenata clanova dok biraci i ne dobiju priliku da se izjasne o kandidatima koji su otpali.karabaja-x wrote:to bi bio korak nazadzlatan01 wrote: Gluho bilo kao kod nas, bas ti je poredjenje...nego kao u Njemackoj recimo, ili Svedskoj!
Nemozes glasati za obje strane...Kad dodjes na izborno mjesto, izaberes stranku iz koje ces birati kandidata...Dakle ako si republikanac, i zelis da glasas protiv Obame, i namjerno glasas za Clinton, onda nemas pravo da glasas za nekog iz stranke koju podrzavas...danas wrote:pa pazi, ovo nisu nikakvi izbori -- vec su ovo mahom caucases, gdje se odlucuje o partijskoj nominaciji... ne vidim zasto bi republikanac (ili clan recimo HDZ-azlatan01 wrote:Samo u Americi 100 penzionera mogu odluciti izbore... A i ova nominacija, zasto ne bi biraci birali izmedju recimo 6 kandidata direktno, pa onda drugi krug. Sad se moze desiti da recimo Obama izbaci Clinton a onda izgubi od onog popa zaboravih mu ime. Ovako kondidaturu ispred stranke odlucuje svega par procenata clanova dok biraci i ne dobiju priliku da se izjasne o kandidatima koji su otpali.karabaja-x wrote: to bi bio korak nazad) odlucivao o tome ko ce biti na nominovan od strane demokrata (ili ko ce biti na celu SDP-a
). NH je primary, gdje svi glasaju, a ne samo clanovi partija, i po tome se razlikuje od glasanja prosle sedmice u iowi. sasvim je moguce da je hilary u NH dobila glasove ne-demokrata koji pokusavaju da sjebu obamu...
Cekaj, kako ce tvoj kandidat pobjediti, ako ti ne glasas za njega, vec pokusavas da sjebes nekog iz demokratske stranke...danas wrote:naravno da ne mozes glasati za dvije stranke i dva kandidata, samo navodim razliku izmedju primary i caucus-a... a ako si siguran da ce tvoj republikanski kandidat pobijediti, mozes ici da sjebajes one anamo svojim glasovima
projekcije su bile da ce mccain uzeti NH -- i uzeo je.Hantraga wrote:Cekaj, kako ce tvoj kandidat pobjediti, ako ti ne glasas za njega, vec pokusavas da sjebes nekog iz demokratske stranke...danas wrote:naravno da ne mozes glasati za dvije stranke i dva kandidata, samo navodim razliku izmedju primary i caucus-a... a ako si siguran da ce tvoj republikanski kandidat pobijediti, mozes ici da sjebajes one anamo svojim glasovima
Pa zato su tu delegati, oni su ustvari ti koji ce glasatio za tebe na konvenciji i ti zelis da pridobijes njihov glas...
Ako smo mi sad svi iz Opstine Tesanj svi vecinom glasali za Clinton, onda ce delegati te opstine procentualno glasati na konvenciji za nju...I tako svaka opstina...
nisu teorije zavjere, samo kazem sta je -- tehnicki -- bilo moguce...karabaja-x wrote:opet neke teorije zavjere
pa poslije ovoga u NH, mislim da ce dobiti kravapitt wrote:de ne sluti sejtaneSamo da ova vjestica ne dobije nominaciju za demokrate. Moze se Obama nositi sa bilo kim from the dark side
:D:D