Objektivni navijac wrote:
HVO pristaje na ultimatum isti dan i stavlja se na raspolaganje i komandu ArBiH. 10-11 septembra se aktivira linija prema Ilidzi,najmanje 15-20 civila na Ilidzi,gine od snajperske vatre ArBiH u ta dva dana,njima je rat tek tada poceo.
Na osnovu cega ovo tvrdis?
12 Septembra u 4,20 ujutru krece napad ArBiH na svim pravcima. U napadu ucestvuje ogroman broj jedinica,ArBiH,Policije i paravojnih formacija.
Sta/koga nazivas "paravojnom formacijom"?
,Tako da brzo prelazi tenkovska jedinica iz kasarne Dobrosevici i lokalne srpske jedinice dolaze u pomoc . Rekao sam da se radi o organizovanoj kontri
Dok sam ja bio u ratu, rtv bih bi ovako izvjestavala kad smo mi nesto zauzimali. Oni napali a mi kontru.
U realnom svijetu, da bi se nesto zauzelo morale su se vrsiti opsezne pripreme a to je jos vise bio slucaj na neprijateljskoj strani. Izvini, ali "spontanost" ne pusim. Posto u nastavku kazes da jeste bilo organizovano, red bi bio da se malo pojasni jesu li to cetnici sve izorganizovali i onda samo cekali da mi napadnemo ili sta? U takvo nesto ne moze se povjerovati.
Kazes ovo:
a onda:...jer sam po duznosti ,mjesec dana prije toga popio more rakije i pive sa Srbima iz tih sela i imao sam i proslijedio info o pripremljenosti,opseznosti i snazi kojima srpske snage mogu zapoceti kontraudar.
12 Septembra u 4,40 ujutru sam bio u Vreocima,ispaljivao RPG na Pragu,tokom dana sam sa protivoklopom bocno obezbjedzivao izvlacenje nasih jedinica iz Dogloda,navece istoga dana oko 8 navece ,prilikom borbe moga protivoklopnoga tima ,protiv tenka kod skole u Baricama,mi je u tom sukobu partner poginuo a ja sam bio lakse ranjen.
Vi u Sarajevu, ili barem ti,mora da ste fakat bili neki vanzemaljci.
Jer, ovo prvo je u 2 korpusu mogao odradjivati obavjestajac. A ovo drugo pripadnik protivoklopnog voda, eventualno pjesadije.