O2 i gsm telefonska mreza

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1 O2 i gsm telefonska mreza

Post by PipiDugaDevetka »

Dolazi mi klijent, turista, u posjetu u Sarajevo. On, tamo u Engleskoj koristi mobilni telefon u sistemu O2. Hoce li on taj svoj mobilini moci koristiti na GSM bh. mrezi? Treba li se shta prijavljivati u Bh. telecomu?
Gospoda Ministarka

#2 Re: O2 i gsm telefonska mreza

Post by Gospoda Ministarka »

Nevidim razlog zasto ne bi mogli.

Inace imaju glupih pitanja kao da dokaze u Kirgistan a ne u zemlju JI Evrope.
escobar_

#3 Re: O2 i gsm telefonska mreza

Post by escobar_ »

Ne treba ništa prijavljivati. Jedini uslov je da O2 ima međusobni roming sa BH Mobile mrežom. To može provjeriti na Web stranici matične mreže.

U najgorem slučaju, i ako nema roming sa BH Mobile, mora imati makar sa ERONET-om ili m:tel-om.
holowey

#4 Re: O2 i gsm telefonska mreza

Post by holowey »

bh mobile radi u o2 mrezi tako da pretpostavljam i o2 radi u bh mobile mrezi...
minjonja

#5 Re: O2 i gsm telefonska mreza

Post by minjonja »

u svicarskoj u nekoj turistickoj agenciji govore ljudima da ovdje nema bankomata i da se paze snajpera.
Gospoda Ministarka

#6 Re: O2 i gsm telefonska mreza

Post by Gospoda Ministarka »

minjonja wrote:u svicarskoj u nekoj turistickoj agenciji govore ljudima da ovdje nema bankomata i da se paze snajpera.
:lol: :lol: nemoj zezat???
A meni cudno sto me pitaju neke gluposti.
minjonja

#7 Re: O2 i gsm telefonska mreza

Post by minjonja »

Gospoda Ministarka wrote:
minjonja wrote:u svicarskoj u nekoj turistickoj agenciji govore ljudima da ovdje nema bankomata i da se paze snajpera.
:lol: :lol: nemoj zezat???
A meni cudno sto me pitaju neke gluposti.
najozbiljnije ti govorim :D

ovo sam i napisala da znas odakle ta glupa pitanja.

meni prijateljica dosla u goste i vidim ona dosta kesa ponijela. pitam je sto je to uradila, mogao ju je neko milion puta opljackati do bosne i odose sve pare. tad mi rece za ovu nebulozu. nas je neki balkanac radio u toj agenciji, nije svicarac.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#8 Re: O2 i gsm telefonska mreza

Post by ladyblue18 »

:-? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9 Re: O2 i gsm telefonska mreza

Post by PipiDugaDevetka »

Hvala na odgovorima. Još samo da priupitam da li se mogu zamijeniti konvertibilne marke za €. Ostaće turistima naših maraka i pitaju da li to mogu zamijeniti u Dubrovniku i u kojoj mjenjačnici, banci?
h_poaro

#10 Re: O2 i gsm telefonska mreza

Post by h_poaro »

"u svicarskoj u nekoj turistickoj agenciji govore ljudima da ovdje nema bankomata i da se paze snajpera"
meni prijateljica dosla u goste i vidim ona dosta kesa ponijela. pitam je sto je to uradila, mogao ju je neko milion puta opljackati do bosne i odose sve pare. tad mi rece za ovu nebulozu. nas je neki balkanac radio u toj agenciji, nije svicarac.
ladyblue18 wrote::-? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Da malo umnije razmisliš, uopšte se ne bi smijala citatima iznad, posebno ne takvom žestinom...
Better Man

#11 Re: O2 i gsm telefonska mreza

Post by Better Man »

PipiDugaDevetka wrote:Dolazi mi klijent, turista, u posjetu u Sarajevo. On, tamo u Engleskoj koristi mobilni telefon u sistemu O2. Hoce li on taj svoj mobilini moci koristiti na GSM bh. mrezi? Treba li se shta prijavljivati u Bh. telecomu?
Moze bez problema. Moja sstra takodje koristi istu mrezu u Engleskoj, tj. O2 i kad dodje u BiH u posjetu bez problema moze da koristi na nasim GSM mrezama.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#12 Re: O2 i gsm telefonska mreza

Post by ladyblue18 »

h_poaro wrote:

Da malo umnije razmisliš, uopšte se ne bi smijala citatima iznad, posebno ne takvom žestinom...
:-)
kockica_kockica

#13 Re: O2 i gsm telefonska mreza

Post by kockica_kockica »

PipiDugaDevetka wrote:Hvala na odgovorima. Još samo da priupitam da li se mogu zamijeniti konvertibilne marke za €. Ostaće turistima naših maraka i pitaju da li to mogu zamijeniti u Dubrovniku i u kojoj mjenjačnici, banci?

U svakoj mjenjačnici mogu zamijeniti novac
manki

#14 Re: O2 i gsm telefonska mreza

Post by manki »

O2 can do. In Bosnia too. :D :dance:
Post Reply