jao_situacije wrote:pukepuke wrote:Euridika wrote:Daaa... i zato ste svi redom vrhunski kuhari...

Ma jesu, samo im Bog dao velika stopala pa od njih ne mogu prici sporetu.
Elementary, my dear Watson

mogu se kladiti da kuham bolje od pola forumašica
to što žene kuhaju često ne znači da znaju kuhati
i inače pravite od običnih jela kvantnu fiziku nešto jednostavno predstavite kao jaoo pa kuhala sam čitav dan ko da je janje ispekla
Kakve su ovo predrasude (a rekla bih i kompleksi), Tito dragi?
Umijeće kuhanja se upravo odražava u tome da se od običnog jela napravi poslastica; treba biti genijalac pa jelo s više sastojaka, posebno začina, napraviti neukusnim.
jao_situacije wrote:pa to i nisu kuhari to su rekreativci, kao što je i većina žena amatera u kuhinji koje su silom prilika kuharice u kući
kuhanje je umjetnost strast i nauka moraš imati i talenta i znanja da bi za stolom bio komentar "diši malo ugušićeš se"
osnovna stvar koju žene ne znaju da je njuh i nos ključan da se napravi delicija, a kuhaju godinama pa i decenijama
uzme i lizne hranu da vidi je li ukusno, umjesto da pomiriše
Hem si ženomrzac, hem generaliziraš do bola...
Kuham već 26 godina (ako računam od prvog ispečenog jajeta u 8-oj godini) i ne sjećam se kad sam zadnji put probala hranu prije nego je serviram na stol za ručavanje. Nećeš vjerovati, samo je mirišem tokom kuhanja, nekad čak ni to...

... Biće da ja nisam žena...