O toboznjim psecim dusebriznicima
- karanana
#1 O toboznjim psecim dusebriznicima
Nije za PF kucni ljubimci jer se tamo rade plemenite stvari i nije fer da se kvari sa ovom temom koja ce najvjerovatnije biti i zakljucana, ali ne mogu a da ne kazem da su ovi fol plemeniti ljudi iz ovih raznih av mjau udruzenja uradili za ove jadne cuke medvjedju uslugu i da je milion puta bilo bolje da nisu nista radili nego da se desava ovo ovako sa cukama. svaku noc i citavu noc se kroz moje naselje prolama lajanje i cika ovih jadnih cuka prepustenih samim sebi i nastavlja se njihova patnja u ovim zimskim nocima.
to se bukvalno copori ganjaju i krve. svako jutro vidim cuke sa odgrizenim usima, krvlju na dlakama i jutros je prelilo casu kada sam samo malo podalje od mog naselja vidio i jednog mrtvog cuku u snijegu.
e svaka vam cast av mjauuvoci. od grada ste napravili veliko polje napustenih pasa koji se kolju i ganjaju izmedju sebe i pate mnogo vise nego li bi patili i u sinteraju a mozda ne bi ni bili okoceni da niste ovo zajebali sa ovim zakonom. draga djeco, kuca se pravi od temelja a ne od krova.
i znam da ce prvi odgovor ma koj post biti pitanje sta ja radim da pomognem ovim zivotinjama.
to se bukvalno copori ganjaju i krve. svako jutro vidim cuke sa odgrizenim usima, krvlju na dlakama i jutros je prelilo casu kada sam samo malo podalje od mog naselja vidio i jednog mrtvog cuku u snijegu.
e svaka vam cast av mjauuvoci. od grada ste napravili veliko polje napustenih pasa koji se kolju i ganjaju izmedju sebe i pate mnogo vise nego li bi patili i u sinteraju a mozda ne bi ni bili okoceni da niste ovo zajebali sa ovim zakonom. draga djeco, kuca se pravi od temelja a ne od krova.
i znam da ce prvi odgovor ma koj post biti pitanje sta ja radim da pomognem ovim zivotinjama.
- ratata
#2 Re: O toboznjim psecim dusebriznicima
tuzno za cuke, nepodnoshljivo za ljude i blam za ove organizacije...i kod mene je navece tako,to su takvi jauci da je to strasno a covjeka nigdje , sami se izmedju sebe kolju
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3 Re: O toboznjim psecim dusebriznicima
nemoj samo Velju i Silvu spominjati iz SOS-a....njih dvoje u stanu od cca. 50-tak m2 i jedno 20 pasa
ako je to humano prema životinjama ja sam onda Majka Tereza.
životinjama je mjestu u dvorištu koje je najbliže njihovom prirodnom habitatu....da imate stan od 150m2 na 10 spratu na Alpašinu to nije za pse i mace i zdravo
ne liječite svoje bolesne opsesije i ne gradite sebi imidž dušebrižnika na jadnim životinjama
ako je to humano prema životinjama ja sam onda Majka Tereza.
životinjama je mjestu u dvorištu koje je najbliže njihovom prirodnom habitatu....da imate stan od 150m2 na 10 spratu na Alpašinu to nije za pse i mace i zdravo
ne liječite svoje bolesne opsesije i ne gradite sebi imidž dušebrižnika na jadnim životinjama
-
zlatanko
#4 Re: O toboznjim psecim dusebriznicima
Apsolutno se slazem, djeca ne smiju sama izaci ispred haustora, a nije pametno nenaoruzan ici u prodavnicu poslije aksama. To su copori i copori pasa po ulici. Ja neki dan ulazim u haustor, otvaram vrata, unutra pas. Zamislite sad dijete ili tinejdzera koji se vraca iz skole po mraku, i u mracnom haustoru naleti na psa i prepadne ga.. Bilans?

- DadoHacked
#5 Re: O toboznjim psecim dusebriznicima
Ma ne s***.
Treba ih pobiti sve? Treba pustiti da rade s njima sta god se kome dodze? Treba sapune praviti?
Svugdje u svijetu se vise brinu o zivotinjama, samo je kod nas drugacije, zasto?. Zasto ti uopste pises o napustenim zivotinjama, otvori temu pa malo s*** o drzavi i politicarima koji su doveli do ovog stanja, nije zivotinja kriva sto nema sta jesti i gdje biti. Nije ni jedno udruzenje za zastitu zivotinja, bilo kakvo, krivo za ovu situaciju.
Treba ih pobiti sve? Treba pustiti da rade s njima sta god se kome dodze? Treba sapune praviti?
Svugdje u svijetu se vise brinu o zivotinjama, samo je kod nas drugacije, zasto?. Zasto ti uopste pises o napustenim zivotinjama, otvori temu pa malo s*** o drzavi i politicarima koji su doveli do ovog stanja, nije zivotinja kriva sto nema sta jesti i gdje biti. Nije ni jedno udruzenje za zastitu zivotinja, bilo kakvo, krivo za ovu situaciju.
-
ja1977
#6 Re: O toboznjim psecim dusebriznicima
karanana wrote:Nije za PF kucni ljubimci jer se tamo rade plemenite stvari i nije fer da se kvari sa ovom temom koja ce najvjerovatnije biti i zakljucana, ali ne mogu a da ne kazem da su ovi fol plemeniti ljudi iz ovih raznih av mjau udruzenja uradili za ove jadne cuke medvjedju uslugu i da je milion puta bilo bolje da nisu nista radili nego da se desava ovo ovako sa cukama. svaku noc i citavu noc se kroz moje naselje prolama lajanje i cika ovih jadnih cuka prepustenih samim sebi i nastavlja se njihova patnja u ovim zimskim nocima.
Bravo majstore. Ovo je bilo u srz problema
- DenisSarajevo
#7 Re: O toboznjim psecim dusebriznicima
Nije to samo u tvom naselju ja mislim da svako naselje ima po dva copora lutalica nazalost, nikad ih vise nije bilokaranana wrote:Nije za PF kucni ljubimci jer se tamo rade plemenite stvari i nije fer da se kvari sa ovom temom koja ce najvjerovatnije biti i zakljucana, ali ne mogu a da ne kazem da su ovi fol plemeniti ljudi iz ovih raznih av mjau udruzenja uradili za ove jadne cuke medvjedju uslugu i da je milion puta bilo bolje da nisu nista radili nego da se desava ovo ovako sa cukama. svaku noc i citavu noc se kroz moje naselje prolama lajanje i cika ovih jadnih cuka prepustenih samim sebi i nastavlja se njihova patnja u ovim zimskim nocima.
- karanana
#8 Re: O toboznjim psecim dusebriznicima
naravno da zivotinja nije kriva. ali jeli ova sadasnja situacija bolja nego prije zabrane sintora? ne pitam jeli bolja za ljude, nego mislim jeli bolja za ove cuke?
ko je kriv?
vjerovatno ja, jer sam glaso za ovakve politicare i jer ne poduzimam nista. tu se mozemo sloziti, ali ako su takve organizacije smogle snagu da ukinu sklanjanje pasa sa ovih ulica,sta su u zadnjih godinu-dvije otkad je situacija ovakva uradili da ove cuke po ulicama ne pate vise nego sto bi patili kroz eutaniziranje?
ko je kriv?
vjerovatno ja, jer sam glaso za ovakve politicare i jer ne poduzimam nista. tu se mozemo sloziti, ali ako su takve organizacije smogle snagu da ukinu sklanjanje pasa sa ovih ulica,sta su u zadnjih godinu-dvije otkad je situacija ovakva uradili da ove cuke po ulicama ne pate vise nego sto bi patili kroz eutaniziranje?
-
downtoearth
#9 Re: O toboznjim psecim dusebriznicima
Samo što nije bilo eutaniziranja, zar ne?karanana wrote:naravno da zivotinja nije kriva. ali jeli ova sadasnja situacija bolja nego prije zabrane sintora? ne pitam jeli bolja za ljude, nego mislim jeli bolja za ove cuke?
ko je kriv?
Suglasan sam da je kuću trebalo graditi od temelja i da smo imali mnogo bitnijih i urgentnijih zakona od ovoga no ipak ne možemo poreći da ključnu odgovrnost snose vlasti koje nisu uradile ništa da provedu i taj zakon kakav god da je.
Kod mene ima i opasnost zato što lokalna mesara otpad baca u kontejnere i time hrani čopor pasa koji su, naravno, ljuti jer brane svoju hranu. Prirodno, ne?
Pitanje: da li se to smije?
P.S. Da se razumijemo svaku veče se skrivam od opasnog čopora
- frfi.
#10 Re: O toboznjim psecim dusebriznicima
Mene dusa zaboli kad god lutalicu vidim, jer su tako tuzni napusteni mokri gladni bolesni itd itd itd...
Imam jednog bivseg lutalicu kuci, udomili smo ga, neplanirano...
Ja nemam rjesenje za ove probleme, oni se mnogo kote, mnogo malih kucica umire, ostatak se pati-osim par sretnih koji budu udomljeni...
ALI BIJESNA SAM na ljude koji ne podnose zivotinje, koji krive zivotinje sto su zive, koji ih sutaju BEZ RAZLOGA i udaraju itd itd. a svi smo barem jednom bili svjedok ovakvog ponasanja. Kod nas je to posebno izrazaeno-mrznja prema "pascetu".. Razumijem ja da copori mogu biti opasni, i da se raja boji, i ja ih zaobilazim, ali bespotrebna mrznja prema zivotinjama me bas bas nervira... Znam za nju jer vecini mojih komsija smeta nas pas-zato sto je ziv tu u njihovoj blizini.
Btw cula sam da ovi iz avmau imaju puuuno donacija od stranih organizacija i da mnogo kradu, da neke zivotinje cuvaju u kavezima-negdje na faleticima-ako to rade e svaka im cast
nekako se ipak nadam da to nije istina...
ipak mislim, da ubijanje nije rjesenje, vec sterilizacija i azil...ali ali ali ali....nasa drzava, nasa vlast....
Imam jednog bivseg lutalicu kuci, udomili smo ga, neplanirano...
Ja nemam rjesenje za ove probleme, oni se mnogo kote, mnogo malih kucica umire, ostatak se pati-osim par sretnih koji budu udomljeni...
ALI BIJESNA SAM na ljude koji ne podnose zivotinje, koji krive zivotinje sto su zive, koji ih sutaju BEZ RAZLOGA i udaraju itd itd. a svi smo barem jednom bili svjedok ovakvog ponasanja. Kod nas je to posebno izrazaeno-mrznja prema "pascetu".. Razumijem ja da copori mogu biti opasni, i da se raja boji, i ja ih zaobilazim, ali bespotrebna mrznja prema zivotinjama me bas bas nervira... Znam za nju jer vecini mojih komsija smeta nas pas-zato sto je ziv tu u njihovoj blizini.
Btw cula sam da ovi iz avmau imaju puuuno donacija od stranih organizacija i da mnogo kradu, da neke zivotinje cuvaju u kavezima-negdje na faleticima-ako to rade e svaka im cast
ipak mislim, da ubijanje nije rjesenje, vec sterilizacija i azil...ali ali ali ali....nasa drzava, nasa vlast....