Ma, kad boljem razmislim, mozda si i u pravu... Na zalost...metal_rules_cura wrote:Uvazavam tvoje misljenje, ali ono sto sam zeljela podvuci jeste da sam x puta licno bila svjedok ignorisanja tih istih ljudi od strane obicnih ljudi. I nemoguce je da su rudari u ovolikoj mjeri ignorisani godinama samo od strane drzave i njenih struktura. Ovoliko dugogodisnje ignorisanje posljedica je ignorisanja svih, od vrha do dna. I dakako da se znalo sve o njihovim zivotima i uslovima rada ali niko ziv nije pricao dok se nije ovako nesto desilo. Tada su ti koji su sutjeli a znali otisli u prve redove i gledali... I opet ce biti "svakog cuda 3 dana dosta..."
Na kraju... Pokusaj nazvati porodicu ovog covjeka pa upitaj koliko joj je ljudi i sada ponudilo konkretnu pomoc. Makar i minimalnu...
Jedino sto mogu reci za sebe, da sam stvarno tuzna, i to od prvog dana kad je covjek stradao, i stvarno bih voljela pomoci, al' jos uvijek mozgam koji bi bio najbolji nacin.
I voljela bih kad bi ovaj svijet bio malo bolji, pa da svi pocnemo malo vise obracati paznju jedni na druge, i kad nam je dobro, i kad nije...