O džamiji i KC Kralj Fahd

Rasprave o vjerskim temama.
kokuz_sa

#76 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by kokuz_sa »

Imaš li neke dokaze za boldirano?[/quote]

evo imam ja komsiju do mene tj vrata do mojih zivi i on ima pokrivenu zenu(jedna ga je napustila nije htjela da se pokrije) i pusta bradu i on mi je licno kazao da prima naknadu za pokrivanje zene i za pustanje brade..samo nije htjeo da kaze koliko i od koga..
Michun

#77 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by Michun »

kokuz_sa wrote:Imaš li neke dokaze za boldirano?
evo imam ja komsiju do mene tj vrata do mojih zivi i on ima pokrivenu zenu(jedna ga je napustila nije htjela da se pokrije) i pusta bradu i on mi je licno kazao da prima naknadu za pokrivanje zene i za pustanje brade..samo nije htjeo da kaze koliko i od koga..[/quote]
Pa to je opste poznata stvar u BiH - sve ima cijenu: brada, zena pokrivena, kom. djece. Inace, od cega bi zivjeli :? Vecina njih ne radi, a zene kolko znamo i NE TREBAJU da rade. Neki su stolari koje ja "poznajem" i to ne bas kakvi pa ne znam bas da od toga imaju zaradu.
vol-taren

#78 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by vol-taren »

Michun wrote:
evo imam ja komsiju do mene tj vrata do mojih zivi i on ima pokrivenu zenu(jedna ga je napustila nije htjela da se pokrije) i pusta bradu i on mi je licno kazao da prima naknadu za pokrivanje zene i za pustanje brade..samo nije htjeo da kaze koliko i od koga..
Pa to je opste poznata stvar u BiH - sve ima cijenu: brada, zena pokrivena, kom. djece. Inace, od cega bi zivjeli :? Vecina njih ne radi, a zene kolko znamo i NE TREBAJU da rade. Neki su stolari koje ja "poznajem" i to ne bas kakvi pa ne znam bas da od toga imaju zaradu.[/quote]

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne mogu da vjerujem na sta "padate".
Drvosjeca iz Dejcica

#79 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Michun wrote:

Pa to je opste poznata stvar u BiH - sve ima cijenu: brada, zena pokrivena, kom. djece. Inace, od cega bi zivjeli :? Vecina njih ne radi, a zene kolko znamo i NE TREBAJU da rade. Neki su stolari koje ja "poznajem" i to ne bas kakvi pa ne znam bas da od toga imaju zaradu.
Bas sinoc gledam RTRS, nekakva emisija o slucaju Bugojno, i glavni argument ucesnika te emisije je upravo ta postapalica - opste poznata stvar. Ljudi misle ako kazu da je nesto "opste poznata stvar" da je onda to istina i da ozbiljno zvuci. :oops:
El_comadante

#80 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by El_comadante »

ovo sve za plačenje reko ovaja kazao onaj ja imam mnogo jarana koji idu u Fahdovu i nijedan od njih neprima pare. pa kako je to onda moguče jer kome danas nije do para? nekom smeta misionarstvo pa koliko ima krščanski samo se o njima ne diskutuje. dalje i nek ima pa šta dok enprave sigurnosne probleme sve je uredu. ovde imamo dvostruke aršine. javilo se par ljudi koji su rekli da su im vehabije govorile kako da klanjaju. uredu možda i jesu ali meni nisu i mnogim mojim prijateljima. znaći ovde nema neke priče iz ličnog iskustva a protiv Fahodove več reko ovaj onaj 5 10. misionarstvo bar u Islamu nebi trebalo da se plača odnsno treba raditi na dobrotvornoj osnovi. dakle ako hočeš.
Michun

#81 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by Michun »

OK, vehabije u BiH su urbana legenda, oni kao grupa ne postoje, ovo su sve umislili oni sto prave teorije zavjere protiv islama.
Zasto ljudi jednostavno ne vec jednom ne prihvate stvari onakvima kakve jesu i kazu da u svakoj vjeri (bilo koja) ima pogresnih stvari i da bilo koja vrsta sekti u svijetu je extremni izrazaj vjere u negativnom smislu. Mozemo li reci isto tako da je cijela US bila bez razloga protiv sekti u Texasu? I jos uvijek se bore protiv istih.
BTW-ko zna vehabije i na njihovoj je strani: Cime se bave? Kojim poslovima? Cime hrane porodicu, kupe stan, plate mobitel i cime podmiruju sl. ovozemaljske njima nepotrebne stvari.
merik

#82 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by merik »

Mislim da su te priče o misionarstvu prava besmislica. Ja sam u Kulturnom centru Kralj Fahd pohađala kurseve računara i stvarno sam zadovoljna ljubaznošću njihovog osoblja i onim što sam naučila.
Svi kursevi su besplatni od engleskog, arapskog, računara. Gdje to ima?
Dok sam studirala, imala sam priliku pohađati kurseve engleskog jezika u Interlingui gdje sam svaki kurs plaćala po 150 KM (s tim da sam imala popust 30% kao student ekonomije) plus dvije knjige po 20 KM.
madner

#83 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by madner »

Pitam se samo da li namjerno pises kao da si nepismen ili je to dio plana?

Inace je smjesno da pokusavas izvesti zakljucak za druge, i to tako sto odbacis sve sto se ne uklapa u tvoju teoriju. Da si bi zainteresovan za misljenja to ne bi radio.
Da sam ja veliki i strasni bukvalac moderator banirao bi te zbog neiskreno postavljenje teme. :D
GAU 8

#84 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by GAU 8 »

statix wrote:
Imaš li neke dokaze za boldirano?
Tako mi je on licno tvrdio osim ako ne laze. Bilo je to prije nekih 7 godina.
Pa ja sam maloprije isto rekao.
Zavisi sta neko zeli kao dokaz. Ja recimo zbog ovih ljude koje poznajem i koji su mi se povjerili s tom cinjenicom, ne bih nikada izazao "oficijelno" jer ne zelim da ih lisim sredstava za zivot.

Neko prodaje serpe i lonce, a neko religiju. Barem ne kradu i a i skinuli su se sa teskih narkotika.
GAU 8

#85 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by GAU 8 »

El_comadante wrote:ovo sve za plačenje reko ovaja kazao onaj ja imam mnogo jarana koji idu u Fahdovu i nijedan od njih neprima pare. pa kako je to onda moguče jer kome danas nije do para? nekom smeta misionarstvo pa koliko ima krščanski samo se o njima ne diskutuje. dalje i nek ima pa šta dok enprave sigurnosne probleme sve je uredu. ovde imamo dvostruke aršine. javilo se par ljudi koji su rekli da su im vehabije govorile kako da klanjaju. uredu možda i jesu ali meni nisu i mnogim mojim prijateljima. znaći ovde nema neke priče iz ličnog iskustva a protiv Fahodove več reko ovaj onaj 5 10. misionarstvo bar u Islamu nebi trebalo da se plača odnsno treba raditi na dobrotvornoj osnovi. dakle ako hočeš.
Ja nigdje nisam rekao da mi smeta misionarstvo. Samo ne zelim da nako kaze ne placa se, jer se placa.
escobar__

#86 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by escobar__ »

Sve argument do argumenta. Jaran mi rek'o, kolega mi rek'o, opšte poznata stvar... I još raja pada na te gluposti. :lol:
El_comadante

#87 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by El_comadante »

GAU 8 wrote:
El_comadante wrote:ovo sve za plačenje reko ovaja kazao onaj ja imam mnogo jarana koji idu u Fahdovu i nijedan od njih neprima pare. pa kako je to onda moguče jer kome danas nije do para? nekom smeta misionarstvo pa koliko ima krščanski samo se o njima ne diskutuje. dalje i nek ima pa šta dok enprave sigurnosne probleme sve je uredu. ovde imamo dvostruke aršine. javilo se par ljudi koji su rekli da su im vehabije govorile kako da klanjaju. uredu možda i jesu ali meni nisu i mnogim mojim prijateljima. znaći ovde nema neke priče iz ličnog iskustva a protiv Fahodove več reko ovaj onaj 5 10. misionarstvo bar u Islamu nebi trebalo da se plača odnsno treba raditi na dobrotvornoj osnovi. dakle ako hočeš.
Ja nigdje nisam rekao da mi smeta misionarstvo. Samo ne zelim da nako kaze ne placa se, jer se placa.
pa ponteciraš tu priču pa sam mislio da imaš nešto protiv. ali opet priča ja čuo, pričo mi komšija itd su malo proplematične.
escobar__

#88 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by escobar__ »

El_comadante wrote:
GAU 8 wrote:
pa ponteciraš tu priču pa sam mislio da imaš nešto protiv. ali opet priča ja čuo, pričo mi komšija itd su malo proplematične.
Nisu problematične, smiješne su. Zapravo, da legneš od smijeha. To ih je još u početku rasprave diskreditovalo kao ozbiljne sagovornike. Al' hajde, trudi se raja... :run:
GAU 8

#89 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by GAU 8 »

escobar__ wrote: Nisu problematične, smiješne su. Zapravo, da legneš od smijeha. To ih je još u početku rasprave diskreditovalo kao ozbiljne sagovornike. Al' hajde, trudi se raja... :run:
Nije mi namjera da nekoga ubjedjujem. Samo sam iznio cinjenicu. Ako neko ne zeli da vjeruje ili pak porice istu, meni nitu u dzep niti iz dzepa.

Ostajte pozdravljeni.
Michun

#90 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by Michun »

Vas dvojica fino popricajte kad se slazete fino...i odobravajte jedan drugom.
Woman

#91 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by Woman »

a moguće je svašta; i da ima plaćanja za brade i marame i agresivnosti i svega...mada ja ničemu sličnom nisam svjedočila. A rekli su mi dosta puta da je tako, dosta mojih poznanika ima poznanike koji poznaju ljude koji su čuli da se plaća njima što izgledaju tako kako izgledaju. more bit bidne istina.
Woman

#92 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by Woman »

evo pitacu te ja. kako si? :)
beautyfool

#93 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by beautyfool »

pastirck wrote:Pa sto mene niko direktno ne pita, deklarisanog "vehabiju".
Ja cu vam sve reci :D
Cuj, sto ce tebe pitat' kad od komsije kolega veli drugacije :roll: , samo nemogu da razumijem jednu cinjenicu sta god tzv vehabije kazu, nista nije istina, cak ni ono da je onaj snimao visnju :lol: ali ako kazu da su placeni za imidz onda odjednom ne lazu :? :D
Bitte_Halt_ja_ja

#94 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Ispade na kraju da one silne pare koje su se ulagale u misinarstvo nisu ni postojale. Hoce budala u bosnu pare da investira, klepili sve i sad ih ubjedjuju da nije nikad para ni bilo :)
adresar

#95 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by adresar »

pare za brade, pare za hidžabe, pare za nikabe...
uvijek sam se pitao ''zar zaista postoje ljudi koji vjeruju u ove nebuloze''
nažalost postoje. izazov svima koji tako misle:
pustite bradu, ženi stavite nikab,famozne nogavice, bla, bla, bla...
i onda čekajte da vam neki čikica donese jednu finu debelu kovertu s šuškama. (ne radi novca zaBoga, jer vi te brade i nikabe ne bi ni zašta..., već samo kako bi svijetu dokazali istinu. ponesite kameru i sve lijepo zabilježite...)

čekat ćete jaaaako dugo. na kraju sve što ćete dobiti jesu prvo verbalne uvrede a ponekad i fizički nasrtaji.
fini i demokratski svijet će vas nazivati teroristom, bradonjom.., a vaša supruga će biti nindža, groka (iz mumijevih...) vaša djeca će biti prozivana vehabčićima, talibančićima...

i to vam je sve što ćete dobiti. uvjerite se.

onaj ko ne pristane a nastavi vjerovati u bajku o bradi, hidžabu i mjesečnoj naknadi za isto, neka zna da je pokavereni i indoktrinirani šovinista

toliko
Bitte_Halt_ja_ja

#96 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

adresar wrote:pare za brade, pare za hidžabe, pare za nikabe...
uvijek sam se pitao ''zar zaista postoje ljudi koji vjeruju u ove nebuloze''
nažalost postoje. izazov svima koji tako misle:
pustite bradu, ženi stavite nikab,famozne nogavice, bla, bla, bla...
i onda čekajte da vam neki čikica donese jednu finu debelu kovertu s šuškama. (ne radi novca zaBoga, jer vi te brade i nikabe ne bi ni zašta..., već samo kako bi svijetu dokazali istinu. ponesite kameru i sve lijepo zabilježite...)

čekat ćete jaaaako dugo. na kraju sve što ćete dobiti jesu prvo verbalne uvrede a ponekad i fizički nasrtaji.
fini i demokratski svijet će vas nazivati teroristom, bradonjom.., a vaša supruga će biti nindža, groka (iz mumijevih...) vaša djeca će biti prozivana vehabčićima, talibančićima...

i to vam je sve što ćete dobiti. uvjerite se.

onaj ko ne pristane a nastavi vjerovati u bajku o bradi, hidžabu i mjesečnoj naknadi za isto, neka zna da je pokavereni i indoktrinirani šovinista

toliko
Kako mi sad da znamo da ti ne placaju po napisanom slovu i da glumis ugrozenu zrtvu ? :bih: :mrgreen:
Shoshana

#97 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd

Post by Shoshana »

Da li vehabije u dzamiji kralja Fahda planiraju svoje akcije - nije za ovog podforuma. Ko ima dokaze da bilo ko planira, bilo gdje, bilo kakve protivzakonite akcije - neka se obrati policiji.
Locked