suntu jeu wrote:Chisum wrote:madner wrote:Nama vise nisu dali termin kada su culi da igramo u gajbu pive, majku im vehabijsku pokvarenu.

Ma 'taaa ce oni...

nikad oni nece znati sta valja, haveru.... 21. vijek, a oni jos uvijek igraju u Kenijadu.
Nego, vidim da ovdje neki ne razumiju kako to hoda sa misionarstvom.
Osim ovih sto spavaju u dzamijama od jutra do mraka, pa im je svejedno da li ih neko startuje ili ne, postoje i oni koji nisu od tog posla, a zadese se tu, pohadjaju neke kurseve itd... vjerujem da oni, ako imaju iole mozga u tintari, itekako osjete o cemu se tu radi.
Indoktrinacija mnogo lakse tece u prijateljskoj, toboze, neobaveznoj, atmosferi, pa se ona hostilna, sa druge strane, nastoji izbjeci makar cijena bila pet puta duzi i skuplji proces.
Elem, daleko im kuca od moje.
Pa čovječe tebi je svaki post o hejtu nad vehabijama. Da nisi malo opterećen ?
Što se tiče teme, kulturni centar kralj Fahd je samo to i ništa više od toga, jer je dobro poznata saudijsko-američka veza i saudijsko hapšenje ljudi koji imaju imalo radikalnije stavove. Ove sve paranoje bi možda bile opravdane da su otišle u drugu krajnost, a to je da je upravo otvoren radi kontrole onih malo ''radikalnijih''. A eto , ljudima je radikalno ako imaš bradu pa su zato malo, nažalost, primitivni.
Problem je što ljudi, pored svoje neupućenosti u biografiju kralja Fahda( u ovome slučaju ), mrze i ono što ne poznaju. I tako se nastavlja bosanski provicijalizam bez granica.

Opterecen?
Ajde sada, ovo ne mora ici tebi na vrat, jer, barem po broju postova si nov, pa te i ne znam, ali moram da kazem da volim kad me opterecenim nazovu oni koji, kada im skupis sve postove, interesovanja, znanja, 90% vremena na ovom forumu provedu na temi "religija", na dva-tri topika, gadjajuci se citatima - tudjom rukom pisanim... dok ih na drugim temama, uglavnom, nema ni za lijeka.
Drugo.... gdje tacno pucas tom opaskom -
I tako se nastavlja bosanski provicijalizam bez granica???
Provincijalizam, zaostalost, neznanje, gotovo hermeticka zatvorenost ovih prostora, i to ona, vec odavno tako vjesto secirana Konstantinovicevom knjigom, ovdje dozivljava svoja praznjenja upravo na onoj strani, kojoj si ti, evo vidim vec na par tema, advokat.
Evo, uzmemo Dillingera na tvom avataru... U svijetu rigidnih,
besmislenih zakona, gdje je skoro sve, osim ono par univerzalnih poruka, koje se provlace kroz skoro sve svjetonazore i doktrine, manje-vise - nista drugo do atavizama jednog davnog vremena, vremena koje su napredna drustva davno prerasla, u tom svijetu, dakle, ni kacenje neke od urbahin legendi kraj tvog imena - ne bi dobro doslo... I tu bi se, ma koliko se tu radilo o banalnim i za zivot nebitnim stvarima, nasao neki suludi razlog, dovoljan da se uperi prstom i zaprijeti.
Samo kada se baci pogled na skup svih tih
besmislenih kanona kojima se ovi ljudi vode, dovoljan je pametnom covjeku da, kako to ti nazva, postane
opterecen. Ja bi to prije nazvao -
cudjenjem, jer.....
... Pa barem danas, cak i ako se ne nazovemo pragmaticarima, nije tesko razluciti sta te hrani, sta te oblaci, sta te gura naprijed.
I da...... Zaboravljas da osjecaj gadjenja prema necemu, ne mora doci iz neznanja. Saznati nesto, o necemu, moze voditi istim putem.

Saznati mnogo toga o ovome o cemu danas govorimo, a biti svjestan 21. vijeka u kojem zivimo, te jaza izmedju stvarnosti i bajke u kojoj
anamo oni zive - sasvim dovoljno da rezultat bude kao ovaj, gore naveden.
Nego, da ne bi ovo preslo u svadju (a ionako sve je ovo ponavljano bezbroj puta, pa vise i nema neke svrhe.. ko shvati, shvatio je) - tebi tvoje... Imas sva prava... Meni moje....
Daleko vam kuca od moje.