O džamiji i KC Kralj Fahd
-
El_comadante
#1 O džamiji i KC Kralj Fahd
pošto se govori o Fahdovoj kao sjedištu vehabija i da tu planiraju svoje akcije. pa da prozborimo koju o Fahdovoj pa da vidimo jeli to zaista tako. ja često odem Fahdovu i nikda mi niko nije rekao niti jednu ružnu rijeć niti ono tipa kako klanja ovo ono. zimi pošto je mala razlika između podne namaza i ikindije par puta sam ostao u Fahdovoj i sjedio čekajući ikindiju nika mi niko nije riječ reko šta ti tražiš ovde itd. bio sam u KC na par kurseva koji sam uspješno zavšio također niti jednu ružnu riječ ali niti riječ o otme kako klanjam ili tome slično. na kursevima je bilo čak i srba i hrvat. dakle sve ovo govri u prilog činjenici da nije tačna konstatacija da je to sjedite vehabija jer do sada bi mi bar neko prišao i rekao nešto na tu temu.
- karanana
#2 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
El_comadante wrote:pošto se govori o Fahdovoj kao sjedištu vehabija i da tu planiraju svoje akcije. pa da prozborimo koju o Fahdovoj pa da vidimo jeli to zaista tako. ja često odem Fahdovu i nikda mi niko nije rekao niti jednu ružnu rijeć niti ono tipa kako klanja ovo ono. zimi pošto je mala razlika između podne namaza i ikindije par puta sam ostao u Fahdovoj i sjedio čekajući ikindiju nika mi niko nije riječ reko šta ti tražiš ovde itd. bio sam u KC na par kurseva koji sam uspješno zavšio također niti jednu ružnu riječ ali niti riječ o otme kako klanjam ili tome slično. na kursevima je bilo čak i srba i hrvat. dakle sve ovo govri u prilog činjenici da nije tačna konstatacija da je to sjedite vehabija jer do sada bi mi bar neko prišao i rekao nešto na tu temu.
znam ljude koji tamo idu na neke kurseve informatike i engleskog. ljudi nit su nesto u vjeri, cure nit se pokrivaju nit bilo sta tako.
ljudi se hvale na kurseve i njihovu kvalitetu i dok god je tako, dok nam neko nudi besplatnu kvalitetnu edukaciju i usavrsavanje - apsolutno pozdravljam!
- GAU 8
#3 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
Sve je to manje-vise kamuflaza, kao sto je vidjeno na milionima slicnih misionarskih slucajeva.karanana wrote:El_comadante wrote:pošto se govori o Fahdovoj kao sjedištu vehabija i da tu planiraju svoje akcije. pa da prozborimo koju o Fahdovoj pa da vidimo jeli to zaista tako. ja često odem Fahdovu i nikda mi niko nije rekao niti jednu ružnu rijeć niti ono tipa kako klanja ovo ono. zimi pošto je mala razlika između podne namaza i ikindije par puta sam ostao u Fahdovoj i sjedio čekajući ikindiju nika mi niko nije riječ reko šta ti tražiš ovde itd. bio sam u KC na par kurseva koji sam uspješno zavšio također niti jednu ružnu riječ ali niti riječ o otme kako klanjam ili tome slično. na kursevima je bilo čak i srba i hrvat. dakle sve ovo govri u prilog činjenici da nije tačna konstatacija da je to sjedite vehabija jer do sada bi mi bar neko prišao i rekao nešto na tu temu.
znam ljude koji tamo idu na neke kurseve informatike i engleskog. ljudi nit su nesto u vjeri, cure nit se pokrivaju nit bilo sta tako.
ljudi se hvale na kurseve i njihovu kvalitetu i dok god je tako, dok nam neko nudi besplatnu kvalitetnu edukaciju i usavrsavanje - apsolutno pozdravljam!
Cak i da ijedan od polaznika, impresioniran gostoprimstvom i kvalitetom odluci usvojiti i ideologiju, trud im se isplati.
- Ja_Ja
#4 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
Samo je bilo pitanje kada ce neka teorija zavjere da nikne.GAU 8 wrote:Sve je to manje-vise kamuflaza, kao sto je vidjeno na milionima slicnih misionarskih slucajeva.karanana wrote:El_comadante wrote:pošto se govori o Fahdovoj kao sjedištu vehabija i da tu planiraju svoje akcije. pa da prozborimo koju o Fahdovoj pa da vidimo jeli to zaista tako. ja često odem Fahdovu i nikda mi niko nije rekao niti jednu ružnu rijeć niti ono tipa kako klanja ovo ono. zimi pošto je mala razlika između podne namaza i ikindije par puta sam ostao u Fahdovoj i sjedio čekajući ikindiju nika mi niko nije riječ reko šta ti tražiš ovde itd. bio sam u KC na par kurseva koji sam uspješno zavšio također niti jednu ružnu riječ ali niti riječ o otme kako klanjam ili tome slično. na kursevima je bilo čak i srba i hrvat. dakle sve ovo govri u prilog činjenici da nije tačna konstatacija da je to sjedite vehabija jer do sada bi mi bar neko prišao i rekao nešto na tu temu.
Cak i da ijedan od polaznika, impresioniran gostoprimstvom i kvalitetom odluci usvojiti i ideologiju, trud im se isplati.
- GAU 8
#5 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
Gdje ti zivis?Ja_Ja wrote:...
Samo je bilo pitanje kada ce neka teorija zavjere da nikne.
Pa to je opste poznata, i psiholoski potkrijepljena finta.
Nije nikakva zavjera u pitanju, vec obicna kampanja u cilju vrbovanja ljudi.
Desava sve svuda, ali eto samo nije u Fahd-ovom centru.
-
El_comadante
#6 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
@GAU 8
uredu misionarski rad opet je do tebe hoečeš li se preobratiti ili nečeš. međutim to je pitno drugačije od konstatacije da su tu vehabije da se tu sastaju i da tu djele nekakve planove za nešto. o tome ja pričam.
uredu misionarski rad opet je do tebe hoečeš li se preobratiti ili nečeš. međutim to je pitno drugačije od konstatacije da su tu vehabije da se tu sastaju i da tu djele nekakve planove za nešto. o tome ja pričam.
-
maxell_sarajevo
#7 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
Ni ja nisam imao nikad problema sa onim vehabijama iz Fahdove Dzamije, dole idem svakog petka na Dzumu i sve je normalno kao i u drugim Dzamijama.Cak idem i u teretanu i igram fudbala u njihovoj sali.
Ako cemo pricati o hutbi onda je Dzamija na Cobaniji odlicna i efendija Spahic
Ako cemo pricati o hutbi onda je Dzamija na Cobaniji odlicna i efendija Spahic
- karanana
#8 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
ne znam, moguce je gau da si u pravu, jer tako rade misionari, ali misionari nakon nekog vremena pozovu te polaznike na neke sastanke, skupove, predavanja. ja znam ljude koji idu na engleski godinu i vise. udju i izadju. cijelo vrijeme prica o engleskom, nastavnica nepokrivena i bez prica o ovome ili onome u islamu.
- GAU 8
#9 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
Da, ali to niti ne mozes znati, a da nisi dio toga.El_comadante wrote:@GAU 8
Ne ocekujes zar da on u sred nastave s nekim razradjuje "nekakve planove za nesto"
- GAU 8
#10 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
Vjerujem ti, da su korektni i nenametljivi. No to ne znaci da ne znaju sta radekaranana wrote:ne znam, moguce je gau da si u pravu, jer tako rade misionari, ali misionari nakon nekog vremena pozovu te polaznike na neke sastanke, skupove, predavanja. ja znam ljude koji idu na engleski godinu i vise. udju i izadju. cijelo vrijeme prica o engleskom, nastavnica nepokrivena i bez prica o ovome ili onome u islamu.
Znaci, opet je sve na pojedincu. Zeli li ili ne da se preobrati, ili sta vec.
-
El_comadante
#11 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
tačno. ali valjda nakon nekog vremena bih bio primječen da dolazim češče tamo i zar nebi bilo nekako logično da mi priđu i počnu priču na tu temu?GAU 8 wrote:Da, ali to niti ne mozes znati, a da nisi dio toga.El_comadante wrote:@GAU 8
Ne ocekujes zar da on u sred nastave s nekim razradjuje "nekakve planove za nesto"
- beautyfool
#12 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
Nek ti je hajirli 1000-ti postEl_comadante wrote:tačno. ali valjda nakon nekog vremena bih bio primječen da dolazim češče tamo i zar nebi bilo nekako logično da mi priđu i počnu priču na tu temu?GAU 8 wrote:Da, ali to niti ne mozes znati, a da nisi dio toga.El_comadante wrote:@GAU 8
- madner
#13 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
Nama vise nisu dali termin kada su culi da igramo u gajbu pive, majku im vehabijsku pokvarenu. 
- ultima_palabra
#15 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
Bio sam jednom i preplavio me osjećaj "nepripadanja"
Hutba prvo bila na arapskom, pa onda na bosanskom
Onaj lik Muderris pun nekakve mržnje, ne bih ga volio ni na cesti sresti...
U onoj Istiklal džamiji lik posvetio hutbu Bakiru Hadžiomeroviću
- Chisum
#16 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
madner wrote:Nama vise nisu dali termin kada su culi da igramo u gajbu pive, majku im vehabijsku pokvarenu.
Ma 'taaa ce oni...
Nego, vidim da ovdje neki ne razumiju kako to hoda sa misionarstvom.
Osim ovih sto spavaju u dzamijama od jutra do mraka, pa im je svejedno da li ih neko startuje ili ne, postoje i oni koji nisu od tog posla, a zadese se tu, pohadjaju neke kurseve itd... vjerujem da oni, ako imaju iole mozga u tintari, itekako osjete o cemu se tu radi.
Indoktrinacija mnogo lakse tece u prijateljskoj, toboze, neobaveznoj, atmosferi, pa se ona hostilna, sa druge strane, nastoji izbjeci makar cijena bila pet puta duzi i skuplji proces.
Elem, daleko im kuca od moje.
- madner
#17 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
Nemoj me u moderatore, neam ja kapaciteta za crvene 
-
El_comadante
#18 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
pa tebi na hutbama sve smeta. i u svim dzamijama je hutba prvo na arapskom pa onda na bosanskom. samo što je na nekim mjestiam to učenje na arpskom kraće. a kako ti znaš kakav je "lik" Muderis kad si samo jednom bio na hutbi pa sad priča da navlja itd.ultima_palabra wrote:Bio sam jednom i preplavio me osjećaj "nepripadanja"Hutba prvo bila na arapskom, pa onda na bosanskom
Onaj lik Muderris pun nekakve mržnje, ne bih ga volio ni na cesti sresti...
- suntu jeu
#19 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
Pa čovječe tebi je svaki post o hejtu nad vehabijama. Da nisi malo opterećen ?Chisum wrote:madner wrote:Nama vise nisu dali termin kada su culi da igramo u gajbu pive, majku im vehabijsku pokvarenu.
Ma 'taaa ce oni...nikad oni nece znati sta valja, haveru.... 21. vijek, a oni jos uvijek igraju u Kenijadu.
Osim ovih sto spavaju u dzamijama od jutra do mraka, pa im je svejedno da li ih neko startuje ili ne, postoje i oni koji nisu od tog posla, a zadese se tu, pohadjaju neke kurseve itd... vjerujem da oni, ako imaju iole mozga u tintari, itekako osjete o cemu se tu radi.
Indoktrinacija mnogo lakse tece u prijateljskoj, toboze, neobaveznoj, atmosferi, pa se ona hostilna, sa druge strane, nastoji izbjeci makar cijena bila pet puta duzi i skuplji proces.
Što se tiče teme, kulturni centar kralj Fahd je samo to i ništa više od toga, jer je dobro poznata saudijsko-američka veza i saudijsko hapšenje ljudi koji imaju imalo radikalnije stavove. Ove sve paranoje bi možda bile opravdane da su otišle u drugu krajnost, a to je da je upravo otvoren radi kontrole onih malo ''radikalnijih''. A eto , ljudima je radikalno ako imaš bradu pa su zato malo, nažalost, primitivni.
Problem je što ljudi, pored svoje neupućenosti u biografiju kralja Fahda( u ovome slučaju ), mrze i ono što ne poznaju. I tako se nastavlja bosanski provicijalizam bez granica.
Last edited by suntu jeu on 06/07/2010 12:38, edited 4 times in total.
- Haris.ba
#20 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
ultima_palabra wrote:Hutba prvo bila na arapskom, pa onda na bosanskom
A ko govori? Mislim da je to možda i najvažnije pitanje teme, i pokazatelj hoće li tema otići u helać.El_comadante wrote:pošto se govori o Fahdovoj kao sjedištu vehabija i da tu planiraju svoje akcije
-
El_comadante
#21 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
ja mislim da ti pričaš napamet i vrijeđaš jer evo vidimo ovdje par ljudi je dalo svoje mišljnje o tome, ljudi koji su bili tamo a ti si možda prošo/prošla pokraj a nisi nikad bio/bila unutra, da se niko nije osječao kako ti gore ovo opisjueš. valjda bi se neko javio i reko eto mene se nešto kao vehabije pokušale okrenuti. dakle pričaš bzevez i napemet bez dokaza a ja ti navodim i svoje mišljenje a i možeš pročitati i mišljenja drugih ljudi govori da to ipak nije tačno.Chisum wrote:madner wrote:Nama vise nisu dali termin kada su culi da igramo u gajbu pive, majku im vehabijsku pokvarenu.
Ma 'taaa ce oni...nikad oni nece znati sta valja, haveru.... 21. vijek, a oni jos uvijek igraju u Kenijadu.
-
El_comadante
#22 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
pa moglo se pročitati i na ovom forumu kako je Fahdovdova sjedište vehabija pa i u nekim medijima je bilo ranije nešto na tu temu.Haris.ba wrote:ultima_palabra wrote:Hutba prvo bila na arapskom, pa onda na bosanskomA bezobrazluka, jelde - i ezan bio na arapskom?
![]()
A ko govori? Mislim da je to možda i najvažnije pitanje teme, i pokazatelj hoće li tema otići u helać.El_comadante wrote:pošto se govori o Fahdovoj kao sjedištu vehabija i da tu planiraju svoje akcije
- ultima_palabra
#23 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
To ti Jerry SeinfeldHaris.ba wrote: A bezobrazluka, jelde - i ezan bio na arapskom?
- suntu jeu
#24 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
Hajde definiši nam šta je i ko je to vehabija!El_comadante wrote:
pa moglo se pročitati i na ovom forumu kako je Fahdovdova sjedište vehabija pa i u nekim medijima je bilo ranije nešto na tu temu.
- suntu jeu
#25 Re: O džamiji i KC Kralj Fahd
Pa je problem što se drži na arapskom pored svih uposlenih Arapa koji rade u centru Fahd ?ultima_palabra wrote:To ti Jerry SeinfeldHaris.ba wrote: A bezobrazluka, jelde - i ezan bio na arapskom?U svakoj džamiji u kojoj sam bio, a bio sam u dosta njih, džumanska hutba se drži samo na domaćem jeziku
Jebote život kakvih samo ljudi ima. Možda na arapskom planiraju neku akciju