O cemu se ovdje radi...?
Moderator: anex
- Gile Šampion
#1 Re: O cemu se ovdje radi...?
Imas li kakvih psihičkih tegoba? ''Gušenje'' u prsima,trnjenje ruke? Nesvjestica ponekad?
-
biscanka2
#2 Re: O cemu se ovdje radi...?
Od prijateljice mi,sin ( 28 gidina) je imao strasne probleme sa misicima i zglobovima tako da je i u bolnicu
dospio.
Bavio se sa sportom i pazio na zdravu ishranu. Nakon duzeg istrazivnja ustanovito je zatrovanje sa vitaminom C
.Redovno je jeo u vecim kolicinama narandze i mandarine.
Nakon duzeg lijecenja i terapija uspio se oporaviti
.
dospio.
Nakon duzeg lijecenja i terapija uspio se oporaviti
-
biscanka2
#3 Re: O cemu se ovdje radi...?
studentica_ wrote:Hmmm, interesantno....Spomenut ću to doktorici...
PS: Volim što mi je neko s mog kraja odgovorio neg' eh!
- kamen spoticanja
#4 Re: O cemu se ovdje radi...?
hipervitaminoza ne "oduzima" koljena...moj ti je savjet neurohirurgija...pocelo je s ischidaikusom...obostrano koliko sam shvatio...sad su svi nervni zavrsetci hipersenzitivni...biscanka2 wrote:Od prijateljice mi,sin ( 28 gidina) je imao strasne probleme sa misicima i zglobovima tako da je i u bolnicu
dospio.Bavio se sa sportom i pazio na zdravu ishranu. Nakon duzeg istrazivnja ustanovito je zatrovanje sa vitaminom C
.Redovno je jeo u vecim kolicinama narandze i mandarine.
Nakon duzeg lijecenja i terapija uspio se oporaviti.
dakle otidji na neurohirurgiju i posavjetuj se...onoliko koliko se ja razumijem(a da se razumijemo,ne razumijem se plaho,ipak sam ja stomatolog
- Loulou
#5 Re: O cemu se ovdje radi...?
Možda ti UZ štitnjače (ili nalazi hormona štitnjače) daju odgovor na pitanja. Tačno je ono što si i sama rekla, da mišići i zglobovi znaju boljeti u slučaju poremećaja rada te žlijezde. Ne znam koliko košta da se UZ štitnjače napravi u nekoj privatnoj poliklinici, ali eto... nije maj daleko.
Još jedna stvar... Rezultati reuma-testa mogu biti u redu ali to ne mora nužno ništa značiti. Mogu biti u pitanju druge bolesti mišićno-vezivnog i koštanog tkiva, što ćeš najbolje provjeriti posjetom reumatologu. Dakle, od svoje doktorice opće prakse traži uputnicu za reumatologa a on ili ona će znati šta i kako dalje.
Još jedna stvar... Rezultati reuma-testa mogu biti u redu ali to ne mora nužno ništa značiti. Mogu biti u pitanju druge bolesti mišićno-vezivnog i koštanog tkiva, što ćeš najbolje provjeriti posjetom reumatologu. Dakle, od svoje doktorice opće prakse traži uputnicu za reumatologa a on ili ona će znati šta i kako dalje.
- Loulou
#6 Re: O cemu se ovdje radi...?
A zašto traže na Klinici prvo nalaze UZ? Jesi ti sigurna u ovo?
I UZ i nalaze hormona štitnjače možeš napraviti u privatnim poliklinikama. Kažem za UZ ne znam koliko košta, a nalazi hormona su, mislim, 30 ili 40 KM (tu negdje).
I UZ i nalaze hormona štitnjače možeš napraviti u privatnim poliklinikama. Kažem za UZ ne znam koliko košta, a nalazi hormona su, mislim, 30 ili 40 KM (tu negdje).
- Loulou
#7 Re: O cemu se ovdje radi...?
Hmm...Ne znam zašto imaju tu proceduru...studentica_ wrote:Aha.. Zvala sam... Gore se ne može bez urađenog uzv. A na njega sam naručena tek krajem 5.mj... Pa vjerovatno ću privatno, a na Klinici se ne čeka, nego se može otići svakog ponedjeljka, tako su mi rekli... Ma naše procedure
Bitno je da znaš da UZ ne mora pokazati nikakve poremećaje u strukturi, ali nalazi hormona mogu imati snižene ili povišene vrijednosti.
S druge strane, i jedno i drugo može biti ok, i da tek nalazi antitijela pokažu pravu situaciju. Ali, o tom -po tom.
Kako god, mislim da trebaš posjetiti i reumatologa, obavezno (ako nisi do sad).
- Loulou
#8 Re: O cemu se ovdje radi...?
Kažem ti, uopće ne mora biti u pitanju reuma. Postoje druge bolesti mišićno-vezivnog i koštanog tkiva, što ćeš najbolje moći znati posjetom reumatologu (ako je to u pitanju). U svakom slučaju, ne smiješ odustati.studentica_ wrote:A zar može imat reumu neko mlad? I ko se nije nikad smrznuo?(totalno laička pitanja, hehe)
Sretno.
- BSn
#9 Re: O cemu se ovdje radi...?
studentica_ wrote:Štitna žlijezda je ok...![]()
![]()
Možda je najpametnije da ignoriram sve![]()
Ne odustaj. Znam za slucajeve kada je nasim ljekarima bilo potrebno i po 5 godina da skontaju sta je pacijentu (a nije nimalo bezazlena stvar). Davali su svih i svakakvih nalaza i misljenja, a na kraju se pokazalo da je samo njihova ljenost sprrjecavala da odmah skontaju sta je. Doduse, znam i za slucajeve kad nisu skontali ni nakon 5 godina.
E sad, ili riskirati i ignorisati, ili pokusati na svakom cosku trazizi info i lijecnika koji zna svoj posao... to sama sagledaj, pa odluci.
- Loulou
#10 Re: O cemu se ovdje radi...?
Ti si baš neko tvrdoglavo čeljade, a?studentica_ wrote:Štitna žlijezda je ok...![]()
![]()
Možda je najpametnije da ignoriram sve![]()
Već ti je rečeno što trebaš napravit, ostalo je do tebe...
- DoctorSa
#11 Re: O cemu se ovdje radi...?
studentica_ wrote:kamen spoticanja wrote:hipervitaminoza ne "oduzima" koljena...moj ti je savjet neurohirurgija...pocelo je s ischidaikusom...obostrano koliko sam shvatio...sad su svi nervni zavrsetci hipersenzitivni...
dakle otidji na neurohirurgiju i posavjetuj se...onoliko koliko se ja razumijem(a da se razumijemo,ne razumijem se plaho,ipak sam ja stomatolog)slucaj se za dr hausa
dakle neurohirurgija
Uh... Kakva sad hirurgija..Al, da i to stavim na listu...
![]()
Hvala...
Joj, a šta samo te boli taj zglob???? Nemaš nekih drugih simptoma? Znaći samo te boli, nije otečen, bolan, sa izljevom i tako to bla bla
Hm more more dijagnoza, i zgrožavam se na te ljekare opće praxe koji pomisle odmah na reumu. Ja uvijek idem od najtežih slučajeva ka najlakšim
Vrti mi se sad po glavi najmanje 10 mogučih bolesti. Ali bez detaljnog pregleda i opisa nista ti ne mogu reci
emocinonalna nestabilonost, misicna slabost, poremecaj rukopisa, osip po koži,????
ajde ti sama traži da uradiš kompletnu krvnu sliku + sedimetnaciju, CRP i EKG....
ako si imala neke infekcije vezane za disajni trakt, prije 3-4 sedmice, imaš proces na zubu, i neke promjene na ovim parametrima....ja ti postavljam odmah dg
al možda si ti slučaj i za neurologa sa drugom bolešću:(
p.s. kako god ne zezati se
- DoctorSa
#12 Re: O cemu se ovdje radi...?
Pa super onda nisu ove neke na koje sam ja tipovao:)
Možda sjediš puno, npr za radnim stolom ili.....tako u tom fazonu sto dovodi do toga.
A za urin, urinokultura će sve da pokaže:) i da dobiješ adekvatan antibiotik. Naravno uvijek imaju lijekovi iz naninog recepta hehehe
Možda sjediš puno, npr za radnim stolom ili.....tako u tom fazonu sto dovodi do toga.
A za urin, urinokultura će sve da pokaže:) i da dobiješ adekvatan antibiotik. Naravno uvijek imaju lijekovi iz naninog recepta hehehe
- DoctorSa
#13 Re: O cemu se ovdje radi...?
umor i co? sta je sad co???? heheh
Šta sve skrive bakterije u urinarnom sistemu?
Mnogo toga, a sve to zavisi u kojem je dijelu:
a)donji dio, mimo bubrega: otežno mokrenje, bol iznad stidne kosti i ono peckanje
B) bubreg: bol u slabinama, temperatura može, a ako se te bakterije pobune onda nastuba blago reći sranje
temperatura 39, proljev koji te iscrpi, groznica....nista piš uvin čaj nakon što se popiškiš dok ne bude gotova urinokultura:) nemoj ništa prije davanja da ne zamaskiraš bakterije
Šta sve skrive bakterije u urinarnom sistemu?
Mnogo toga, a sve to zavisi u kojem je dijelu:
a)donji dio, mimo bubrega: otežno mokrenje, bol iznad stidne kosti i ono peckanje
B) bubreg: bol u slabinama, temperatura može, a ako se te bakterije pobune onda nastuba blago reći sranje
temperatura 39, proljev koji te iscrpi, groznica....nista piš uvin čaj nakon što se popiškiš dok ne bude gotova urinokultura:) nemoj ništa prije davanja da ne zamaskiraš bakterije
- DoctorSa
#14 Re: O cemu se ovdje radi...?
Urinokulturu nosis ono u Avdage Šahinagića jel? Tri dana?
Rak čega? Ako misliš bubrega, onda dont worry nisi piškala krv
Rak čega? Ako misliš bubrega, onda dont worry nisi piškala krv
- DoctorSa
#15 Re: O cemu se ovdje radi...?
studentica_ wrote:Na Ilidžu nosim...
Ma rak bilo čega, hehe![]()
A bubrezi su ok, kaže doktorica, valjda po nalazu krvi...
Može rak bubrega i nadbubrega hahaha....ako ti je bliže ovo u starom gradu onda možeš tu da odneseš da ne ideš na Ilidžu, jer oni nose na Ilidžu isto...jedino ako ti je blizu Ilidža:) Ovi ti primaju do 12 svaki dan urin.
Hajde prestani biti hipohondar
- DoctorSa
#16 Re: O cemu se ovdje radi...?
studentica_ wrote:Kako sam uradila pregled štitne, i sve bilo ok, ja sam sebi rekla da mi nije ništaI evo baš me ne boli ništa iz mog prvog posta, hvala Bogu
Psihologija je čudo
![]()
Još te bakterije da sredim, i super
Potamani ih hahhahaha. ko da gledam spucat će ti pyeloseptil
-
jelena12
#17 Re: O cemu se ovdje radi...?
Ja se slazem sa nekim gore navednim mogucnostima ovog problema..Nemam sta da dodam
)
Ako nekome treba seminarski rad o bubrezima..Nesto vise informacija o njima i nefrolitijazi,mozete to naci na ovom linku http://filesmy.com/27TY1
)
Ako nekome treba seminarski rad o bubrezima..Nesto vise informacija o njima i nefrolitijazi,mozete to naci na ovom linku http://filesmy.com/27TY1
- Cabadahija
#18 Re: O cemu se ovdje radi...?
Kada ne znaš šta ti je, pogledaj si u - ZUBE!!!
Vidi, postoji mogućnost da AMALGAMSKE (crne) PLOMBE izazovu veoma teške poremećaje, ne samo kostiju i zglobova, već AMALGAM izaziva i mnoge druge zdravstvene tegobe.
Problem je u tome što AMALGAM ne djeluje ĆIRIBU-ĆIRIBA ili ABRAKA-DABRA, već razara ljudski organizam po principu "HAJD TI, SAD ĆU JA", što znači da se negativni zdravstveni efekti ispoljavaju poslije nekog vremena od ugradnje AMALGAMA (cca 1, 2, ili 3 godine).
Naravno, AMALGAM ne djeluje jednako štetno na sve ljude, jer ima razlike od organizma, osjetljivosti, podložnosti alergijama, kvalitetu postavke amalgamske plombe u zubu, ali NA SVE LJUDE DJELUJE ŠTETNO (manje-više), jer je moguće da AMALGAM napadne neku funkciju organizma, a da mi to ni ne osjetimo (slučaj u mojoj familiji - UNIŠTENA PLODNOST, tj spermatozoidi).
---------------------------------------------------------------------------------------------------
* DRUGA OPASNA STVAR koja rastura KOSTI, zglobove i RAZVALJUJE ŠTITNU ŽLIJEZDU jeste
JODIRANA SOL koja se 99,9% koristi u Bosni i Hercegovini, ali i šire.
Pravi PRIRODNI jod se nalazi u soli u dovoljnim količinama (posebno u MORSKOJ soli), a priče o GUŠAVOSTI su priče za malu djecu.
Naime, poslije Drugog svjetskog rata (1941-1945. g. prošlog vijeka), došlo je do velike neuhranjenosti stanovništva, jer stanovništvo Balkana, ali i Europe nije imalo dovoljne količine NIKAKVE SOLI, pa su tadašnji "stručnjaci" zaključili da sol treba VJEŠTAČKI JODIRATI kako bi se izliječila gušavost.
Gušavost je naravno skoro iskorijenjena, ali ne zahvaljujući vještačkom jodu, nego zahvaljujući opštim dobrim uslovima, i kvalitetnom ishranom.
-------------------------------------------------
Eto, sama razmotri ove dvije solucije, i raspitaj se kod nekog boljeg
doktora DA LI VJEŠTAČKI JOD RAZARA ŠTITNU ŽLIJEZDU?!
PS.
Tu je i širok spektar OTROVA (pojačivači ukusa, emulgatori, stabilizatori itd) iz industrijske hrane koji izazivaju manje ili veće štetne posljedice po zdravlje.
Vidi u temi: "BIO (EKO) HRANA - 100% ZDRAVA KLOPA"

Vidi, postoji mogućnost da AMALGAMSKE (crne) PLOMBE izazovu veoma teške poremećaje, ne samo kostiju i zglobova, već AMALGAM izaziva i mnoge druge zdravstvene tegobe.
Problem je u tome što AMALGAM ne djeluje ĆIRIBU-ĆIRIBA ili ABRAKA-DABRA, već razara ljudski organizam po principu "HAJD TI, SAD ĆU JA", što znači da se negativni zdravstveni efekti ispoljavaju poslije nekog vremena od ugradnje AMALGAMA (cca 1, 2, ili 3 godine).
Naravno, AMALGAM ne djeluje jednako štetno na sve ljude, jer ima razlike od organizma, osjetljivosti, podložnosti alergijama, kvalitetu postavke amalgamske plombe u zubu, ali NA SVE LJUDE DJELUJE ŠTETNO (manje-više), jer je moguće da AMALGAM napadne neku funkciju organizma, a da mi to ni ne osjetimo (slučaj u mojoj familiji - UNIŠTENA PLODNOST, tj spermatozoidi).
---------------------------------------------------------------------------------------------------
* DRUGA OPASNA STVAR koja rastura KOSTI, zglobove i RAZVALJUJE ŠTITNU ŽLIJEZDU jeste
JODIRANA SOL koja se 99,9% koristi u Bosni i Hercegovini, ali i šire.
Pravi PRIRODNI jod se nalazi u soli u dovoljnim količinama (posebno u MORSKOJ soli), a priče o GUŠAVOSTI su priče za malu djecu.
Naime, poslije Drugog svjetskog rata (1941-1945. g. prošlog vijeka), došlo je do velike neuhranjenosti stanovništva, jer stanovništvo Balkana, ali i Europe nije imalo dovoljne količine NIKAKVE SOLI, pa su tadašnji "stručnjaci" zaključili da sol treba VJEŠTAČKI JODIRATI kako bi se izliječila gušavost.
Gušavost je naravno skoro iskorijenjena, ali ne zahvaljujući vještačkom jodu, nego zahvaljujući opštim dobrim uslovima, i kvalitetnom ishranom.
-------------------------------------------------
Eto, sama razmotri ove dvije solucije, i raspitaj se kod nekog boljeg
doktora DA LI VJEŠTAČKI JOD RAZARA ŠTITNU ŽLIJEZDU?!
PS.
Tu je i širok spektar OTROVA (pojačivači ukusa, emulgatori, stabilizatori itd) iz industrijske hrane koji izazivaju manje ili veće štetne posljedice po zdravlje.
Vidi u temi: "BIO (EKO) HRANA - 100% ZDRAVA KLOPA"
- Cabadahija
#19 Re: O cemu se ovdje radi...?
Pa, trebamo i moramo se informisati međusobno, kad nam "ZVANIČNE" institucije daju pogrešne informacije.
Svako treba da ZNA šta jede, pije ili šta mu ugrađuju u usta, a sad, neka svaki čovjek odluči da li želi da se truje ili ne želi, stvar sasvim lična!!
Ja biram Božije i PRIRODNO, a oni nek ubacuju vještački jod kome god hoće - meni NE!
Bog zna 100% bolje od njih koliko nama joda treba.
Svako treba da ZNA šta jede, pije ili šta mu ugrađuju u usta, a sad, neka svaki čovjek odluči da li želi da se truje ili ne želi, stvar sasvim lična!!
Ja biram Božije i PRIRODNO, a oni nek ubacuju vještački jod kome god hoće - meni NE!
Bog zna 100% bolje od njih koliko nama joda treba.