Nulta zona parkinga - hahaha
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dgL_
#1 Nulta zona parkinga - hahaha
Eto vise u centru grada (ima na portalu tacno navedene ulice) necete moci biti vise od 2 h cak i ako platite 2 KM/h...
Znaci parking ce biti samo za popit kafu, casom do banke, samo cu ovo i idem odma...
Po meni koma...
Znaci parking ce biti samo za popit kafu, casom do banke, samo cu ovo i idem odma...
Po meni koma...
- Haris.ba
#2 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Ovo je samo sa parking u ulicama.
Tako - podržavam.
S time da treba omogućiti općinama da donesu isto svoje odluke gdje je nulta zona.
Ali, bih isto tako podržao da se uvede da lično policajac (koji zaduži rejon) koji taj dan ne napiše kaznu za parkiranje autu koje je duže od 2 sata nelegalno parkirano na mjestu nepredviđenom za parkiranje, lično iz đepa mora vlasniku tog auta dati 50 KM. A i da je njegovih 5 KM za svaku napisanu kaznu.
Tako - podržavam.
S time da treba omogućiti općinama da donesu isto svoje odluke gdje je nulta zona.
Ali, bih isto tako podržao da se uvede da lično policajac (koji zaduži rejon) koji taj dan ne napiše kaznu za parkiranje autu koje je duže od 2 sata nelegalno parkirano na mjestu nepredviđenom za parkiranje, lično iz đepa mora vlasniku tog auta dati 50 KM. A i da je njegovih 5 KM za svaku napisanu kaznu.
-
dgL_
#3 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Tako je ministre...Haris.ba wrote:Ovo je samo sa parking u ulicama.
Tako - podržavam.
- Bullet Tooth Tony
#4 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Sto je koma po tebi ?dgL_ wrote:Eto vise u centru grada (ima na portalu tacno navedene ulice) necete moci biti vise od 2 h cak i ako platite 2 KM/h...
Po meni koma...
Najjaci su ovi Komsic odgovori ...
Ma hajde molim vas .... ma dajte molim vas ... i nema dalje objasnjenja nikakvog
-
dgL_
#5 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Zato sto je taj parking potpuno neupotrebljiv vise... Razmisljati da li je prosao sat ili dva ili vise zaista je smijesni... Po meni barem... Al etoBullet Tooth Tony wrote:Sto je koma po tebi ?dgL_ wrote:Eto vise u centru grada (ima na portalu tacno navedene ulice) necete moci biti vise od 2 h cak i ako platite 2 KM/h...
Po meni koma...
Najjaci su ovi Komsic odgovori ...
Ma hajde molim vas .... ma dajte molim vas ... i nema dalje objasnjenja nikakvog
-
KIseljak12
#6 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Ovo je super sto su uradili.
Formirati poseban vod policije za pisanje kazni za parkiranje, ne moraju biti uopste obuceni policajci, nek zaposle osobe sa srednjom skolom na minimalac, prijavice ih se armija. Podijelit im blokove i bicikla i nek nadziru parkiranje i nista vise. Ko u normalnomm civilizovanom svijetu.
Formirati poseban vod policije za pisanje kazni za parkiranje, ne moraju biti uopste obuceni policajci, nek zaposle osobe sa srednjom skolom na minimalac, prijavice ih se armija. Podijelit im blokove i bicikla i nek nadziru parkiranje i nista vise. Ko u normalnomm civilizovanom svijetu.
- Bullet Tooth Tony
#7 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Normalno je u Evropi da se u centru ne smije parkirati duze od dva sata .... Cak imaju stubici na sredini parking mjesta (trotora naravno),koji registruju kad dodjes i postanu zeleni , nevezano jesi li platio kartu ili nisi, ako si duze od dva sata postanu crveni pa policija samo prodje sa autom i vidi sta je crveno a sta nije .... Ako je crveno kazno , ako je crveno i nemas karte dupla kazna 
i pustite se suplje "nismo mi evropa" ... treba se ugledat na bolje ne na gore
i pustite se suplje "nismo mi evropa" ... treba se ugledat na bolje ne na gore
- kockica_kockica
#8 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
U Beogradu imas parkinga gdje ne mozes biti duze od dva sata. Moras se isparkirati napraviti krug i onda se mozes vratiti nakon 15 minuta ali parking tu sigurno neces naci jer je uvijek krcato.
Ali gdje je Beograd a gdje smo mi kako velicinom tako i brojem stanovnika.... a i gradskim prijevozom...
Sve su ovo stvari koje pune dzepove drzavnim nehljebima koji nam jos malo i zrak ce naplacivati... jer je guzva u disanju...
Glasali.. kusajte...
Najbolji dio dana je onaj kada shvatim da se moja stolica na poslu okrece
Ali gdje je Beograd a gdje smo mi kako velicinom tako i brojem stanovnika.... a i gradskim prijevozom...
Sve su ovo stvari koje pune dzepove drzavnim nehljebima koji nam jos malo i zrak ce naplacivati... jer je guzva u disanju...
Glasali.. kusajte...
- amar1994
#9 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
ma skenderija i laganodgL_ wrote:Eto vise u centru grada (ima na portalu tacno navedene ulice) necete moci biti vise od 2 h cak i ako platite 2 KM/h...
Po meni koma...
- Bullet Tooth Tony
#10 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Jah .. parking u centru Sarajeva uvijek prazan ... jer Boze nemamo stanovnika ko Beograd ... Ima evropskih gradova sa manje stanovnika sa istim pravilima ...kockica_kockica wrote:U Beogradu imas parkinga gdje ne mozes biti duze od dva sata. Moras se isparkirati napraviti krug i onda se mozes vratiti nakon 15 minuta ali parking tu sigurno neces naci jer je uvijek krcato.
Glasali.. kusajte...
i valjda je neka logika , da je lakse ako ne mozes parkirati u centru malog grada nego veceg ... jer ces brzo doci do centra ...
Jel se ti svrstavas u nehljebe koje spominjes, ako ti je stolica koja se okrece , najbolji dio poslovnog dana ?
- kockica_kockica
#11 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Bullet Tooth Tony wrote:Jah .. parking u centru Sarajeva uvijek prazan ... jer Boze nemamo stanovnika ko Beograd ... Ima evropskih gradova sa manje stanovnika sa istim pravilima ...kockica_kockica wrote:U Beogradu imas parkinga gdje ne mozes biti duze od dva sata. Moras se isparkirati napraviti krug i onda se mozes vratiti nakon 15 minuta ali parking tu sigurno neces naci jer je uvijek krcato.
Glasali.. kusajte...
Jel se ti svrstavas u nehljebe koje spominjes, ako ti je stolica koja se okrece , najbolji dio poslovnog dana ?
Nista nisi skontao... hajd jos jednom procitaj za raju... skracenu verziju...
Namjerno sam spomenula Bg jer nije u EU a ima to pravilo....i belaj sa parking mjestima... mnogo veci je grad sa puno manjim brojem parking mjesta... mi nismo u EU imamo manji broj stanovnika i manje mjesta za parking kao i svaki drugi grad ove velicine...
U centru kod nas do 7 ujutro ako nadjes parking sretan si kao dijete kad se pokaki u tutu... i da skoro svako jutro platim za parking ... jer nehljebi rade od 7 pa sve zauzmu jer im je plata mala i neredovna pa im zao dati za parking pare..
Ne radim u drzavnoj instituciji niti mi je to ideal dobrog zaposlenja...
Sta ti je moja stolica koja se okrece kriva ?
-
hostapler
#12 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Minimalac + %KIseljak12 wrote:Ovo je super sto su uradili.
Zaduzi ulicu i deri misko,po napisanim kaznama % davati i zivio.
- Bullet Tooth Tony
#13 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Stani ba ... ne vrti se ... Ovo pravilo od dva sata ce rjesit problem tih tvojih nehljeba koji dodju u 7 i ostanu citav dan ? Jel tako ? ili nece ?kockica_kockica wrote:Bullet Tooth Tony wrote:Jah .. parking u centru Sarajeva uvijek prazan ... jer Boze nemamo stanovnika ko Beograd ... Ima evropskih gradova sa manje stanovnika sa istim pravilima ...kockica_kockica wrote:U Beogradu imas parkinga gdje ne mozes biti duze od dva sata. Moras se isparkirati napraviti krug i onda se mozes vratiti nakon 15 minuta ali parking tu sigurno neces naci jer je uvijek krcato.
Glasali.. kusajte...
Nista nisi skontao... hajd jos jednom procitaj za raju... skracenu verziju...
Namjerno sam spomenula Bg jer nije u EU a ima to pravilo....i belaj sa parking mjestima... mnogo veci je grad sa puno manjim brojem parking mjesta... mi nismo u EU imamo manji broj stanovnika i manje mjesta za parking kao i svaki drugi grad ove velicine...
U centru kod nas do 7 ujutro ako nadjes parking sretan si kao dijete kad se pokaki u tutu... i da skoro svako jutro platim za parking ... jer nehljebi rade od 7 pa sve zauzmu jer im je plata mala i neredovna pa im zao dati za parking pare..
Ne radim u drzavnoj instituciji niti mi je to ideal dobrog zaposlenja...
Sta ti je moja stolica koja se okrece kriva ?![]()
Hajd ba zavrti se sa mnom.... nekad problemi s kojima se susrecem i obimom posla tjeraju me misliti da je upravo ta stolica najbolji dio dana...
Sretno na poslu , da ne bude stolica najbolji dio dana
uglavnom po meni super ideja i ako se dobro provede super ce biti
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#14 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Da izvinete, u potpunosti podrzavam ovu odluku. 
- Haris.ba
#15 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Jedina kritika jeste što su vlasti nesposobne, a i radi se o raznim talovima - što nisu napravile više objekata za parkiranje.
Projekati preko obale od Viječnice, u kvadrantu i kod Narodnog pozorišta bi uvelike riješili probleme parking mjesta. I da nije Centrotrans budalesao, mogao je imati ekstra parking niže Markala.
Ponavljam, podržavam ovu odluku. Samo mi je krivo što se neće poraditi na ostalim stvarima - forsiranje pješačkog prometa, javnoga prevoza i povećanje parking mjesta.
Projekati preko obale od Viječnice, u kvadrantu i kod Narodnog pozorišta bi uvelike riješili probleme parking mjesta. I da nije Centrotrans budalesao, mogao je imati ekstra parking niže Markala.
Ponavljam, podržavam ovu odluku. Samo mi je krivo što se neće poraditi na ostalim stvarima - forsiranje pješačkog prometa, javnoga prevoza i povećanje parking mjesta.
- mayab
#16 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Odluka je odlična ako se je bude imao ko provoditi, pogotovo kad tzv."gazde" četvrtastih glava parkiraju i ne mrdaju po pola dana, a ni ne plate

- kockica_kockica
#17 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Nece rijesiti moj problem niam u tim ulicama... bojim se da ce nehljebi nahrupiti u ove druge ulice.... to je moja karma....Bullet Tooth Tony wrote:
Stani ba ... ne vrti se ... Ovo pravilo od dva sata ce rjesit problem tih tvojih nehljeba koji dodju u 7 i ostanu citav dan ? Jel tako ? ili nece ?
Sretno na poslu , da ne bude stolica najbolji dio dana![]()
uglavnom po meni super ideja i ako se dobro provede super ce biti
Ma super ideja... svidja mi se mogucnost pretplate za prvu zonu na dnevnoj sedmicnoj mjesecnoj osnovi...
Neg' mi zao uhljeba koji nece moci duze od dva sata 3 metra od vrata parkirati... eto moram se opet zavrtiti... tctctctct
-
ins
#18 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Ovo sa 0 zonom je trebalo uvesti ne 2017, već 1997!
I nije mi jasno zašto je cijena samo 2 KM/sat, kao u I zoni?! Realno, ako je nekome toliko stalo da se parkira kod City Pub, Vatre ili ispred Opere, nek plati 4-5 KM sat vremena, pa da vidimo ko vozi X5 a da zapravo nema ni za kafe a ko je pravi hadžija! Mogu se kladiti da bi bilo vise Megana 2 ili Fiesti parkiranih nego X6 ili ML-ova
I nije mi jasno zašto je cijena samo 2 KM/sat, kao u I zoni?! Realno, ako je nekome toliko stalo da se parkira kod City Pub, Vatre ili ispred Opere, nek plati 4-5 KM sat vremena, pa da vidimo ko vozi X5 a da zapravo nema ni za kafe a ko je pravi hadžija! Mogu se kladiti da bi bilo vise Megana 2 ili Fiesti parkiranih nego X6 ili ML-ova
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#19 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Znaci prave turisticko mjesto od Sarajeva, i prosjecan covjek vise nema sta da trazi dalje od Sarajke
Iselite onda sve institucije, i vozdra... prebacite na neke pristupacne lokacije
Iselite onda sve institucije, i vozdra... prebacite na neke pristupacne lokacije
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#20 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Meni zao druga dgL_a, nece vise moci parkirati po onim uličicama. 
- Better Man
#21 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Ovo sa ograničenjem vremena parkiranja je davnih godina bilo u Zagrebu. Imaš tri zone. U prvoj zoni si mogao samo sat vremena, u drugoj 2, a u trećoj tri. Sat vremena u prvoj zoni je koštao kao 2 u drugoj ili tri u trećoj.
-
Me_again
#22 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Meni je svejedno.
Sta cu uopste u gradu kada vise skoro nikoga ne prepoznajem ?
Sta cu uopste u gradu kada vise skoro nikoga ne prepoznajem ?
- Haris.ba
#23 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Upravo je cilj dobar da se napravi veća protočnost. Kome treba cjelodnevni parking, ima alternativu. Ko treba do grada - otiće ko i prije.mk ultra wrote:Znaci prave turisticko mjesto od Sarajeva, i prosjecan covjek vise nema sta da trazi dalje od Sarajke
I šta je problem sa turističkim mjestom? Šta fali zaraditi pare? Drugi čuda izmišljaju da privuku turiste. To je jedna od rijetkih šansi Sarajeva. Nema puno šta da Sarajevo radi što donosi devize.
A ako ovo dozvoli razvoj alternativnih šetališta - šta fali. Svakako Sarajevo ima problem sa malo šetnica. Osim u centru, jedino na Dobrinji ima centralna šetnica.
-
dgL_
#24 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Ako upalis kliker shvatices da to mene ne dotice... Ionako nisam tu parkirao osim poslije 8 kad idem na fuka u grad...konektovan wrote:Meni zao druga dgL_a, nece vise moci parkirati po onim uličicama.
Samo mi je smijesno pravilo... Kao da ce nekog bolit rodjak dal je neko 2 sata ili 4-5 dokle god je platio uredno...
- mayab
#25 Re: Nulta zona parkinga - hahaha
Ma "cigani" neće ni da plate, tu je problemdgL_ wrote:Ako upalis kliker shvatices da to mene ne dotice... Ionako nisam tu parkirao osim poslije 8 kad idem na fuka u grad...konektovan wrote:Meni zao druga dgL_a, nece vise moci parkirati po onim uličicama.
Samo mi je smijesno pravilo... Kao da ce nekog bolit rodjak dal je neko 2 sata ili 4-5 dokle god je platio uredno...suplja prica