Nudizam

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#26 Re: Nudizam

Post by pici »

ma ja sam jogom i vjezbanjem tri puta dnevno ojaco pitona, tako da se ne bojim riba u vodi,vec onih na kopnu,a nudizam ko nudizam Image
Bonnie-Clydova mala

#27 Re: Nudizam

Post by Bonnie-Clydova mala »

Kjajević Majko wrote:To je zato jer se starijima ne diže tako lako pa im nije problem hodati bez gača. Zamisli nudističku plažu ili kamp s omladinom. :D
:thumbup: :-)

Hahahaha jarbol do jarbola...
polumasni

#28 Re: Nudizam

Post by polumasni »

njeka wrote:
polumasni wrote:ja uglavnom praktikujem nudizam zbog merackog osjecaja u moru i na toploti sunca :) Mada sam se jednom napio i skinuo gol na plazi u Tucepima.. to je moglo biti malo egzibicionizma al eto... Uglavnom, nudizam rulz
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mogu zamisliti face !!!!
Zabrinute face.. neko povice da potraze mikrobiologa... ne znam sta je htio reci :evil:
_tulumba_

#29 Re: Nudizam

Post by _tulumba_ »

photo wrote:ljudi koji se ne stide sebe samih, kako god izgledali. ljudi otvorenog duha i nacina razmisljanja. ljudi koji shvataju slobodu kao prirodno stanje covjeka.
i koji se pri tome ne znaju obuci :lol: :lol:
njeka

#30 Re: Nudizam

Post by njeka »

Ma ljudi štede! :lol: :lol:
zena21

#31 Re: Nudizam

Post by zena21 »

ja kad se tusiram... to radim bez odjece :oops:

jesam li nudista :? :D
CLIO

#32 Re: Nudizam

Post by CLIO »

zena21 wrote:ja kad se tusiram... to radim bez odjece :oops:

Jesi al kad se tusiras da te svi gledamo.
A pritom smo svi goli i osim tebe ima jos zemskih koje se tusiraju gole pa sa nama ne dize,jer vas ima previse. :lol: :lol: :lol:
zena21

#33 Re: Nudizam

Post by zena21 »

CLIO wrote:

A pritom smo svi goli i osim tebe ima jos zemskih koje se tusiraju gole pa sa nama ne dize,jer vas ima previse. :lol: :lol: :lol:
pa obicno nas bude 3 :oops:

cisto zbog ustede vode :lol: :lol: :lol:

jel to puno :? :lol: :lol: :lol:
land

#34 Re: Nudizam

Post by land »

zena21 wrote:
CLIO wrote:

pa obicno nas bude 3 :oops:

cisto zbog ustede vode :lol: :lol: :lol:

jel to puno :? :lol: :lol: :lol:
Pa mozda je to i razlig sto se nama muskima rijetko dize na nudistickim plazama, prepadnemo se brojnosti
bpsang

#35 Re: Nudizam

Post by bpsang »

ako poslije tusiranja suncate kostim onda zasigurno niste nudista :D
Edin H.

#36 Re: Nudizam

Post by Edin H. »

Onim babetinama treba zabraniti da se skidaju na nudistickoj plazi :x
land

#37 Re: Nudizam

Post by land »

Bili bi super kada nebi bilo kako kazes babetina i kada bi se samo super modeli skidali ali za to treba kupiti pleyboy a ne ici na nudisticke plaze zato sam i zapoceo ovu temu jednostavno da vidim razloge radi cega ljudi idu na nudisticke plaze neki su ocigledno voajeri neki egzibicionisti a neki eto tako neka i mene tamo jer je to u folu, fakat nekontam
dark side of the moon

#38 Re: Nudizam

Post by dark side of the moon »

pa sad su sve nudisticke plaze, pola ih bez gornjeg dijela kostima hoda i tu jos dodaj tange - gola pa hajd. Samo sto ovi stariji idu na nudisticke a ove malde koje imaju sta pokazat skidaju se na regularnim plazama :D
dlfo

#39 Re: Nudizam

Post by dlfo »

Nudista sam, i to radim jednostavno jer covjek dobije taj neki osjecaj slobode. Lijepo je dobro se osjecati u svojoj kozi, ali ne mora znaciti da se nudisti lijepo osjecaju u svojoj kozi. Plivanje ili suncanje potpuno nag daje osjecaj zajednistva sa prirodom i nevjerovatnu slobodu. Svima toplo preporucujem da barem jednom probaju, super iskustvo ce vam biti. Uostalom to je iskustvo koje ne moze naskoditi. Ja, licno to radim jer mi je to jedan od ispusnih ventila, a i osjecaj je fenomenalan. :-D

(Naravno, ima mnogo situacija kad se digne nekima :D , mada je tesko buduci da hladna voda i jako sunce utice na to sve. A ako se desi zabij ga u kamenje, medju rakove :lol: :lol: , mada uostalom zalim onoga ko je zbog toga na nudistickoj. )

:skoljka: :skoljka:
Last edited by dlfo on 26/05/2008 17:42, edited 1 time in total.
*mima*

#40 Re: Nudizam

Post by *mima* »

land wrote:Bili bi super kada nebi bilo kako kazes babetina i kada bi se samo super modeli skidali ali za to treba kupiti pleyboy a ne ici na nudisticke plaze zato sam i zapoceo ovu temu jednostavno da vidim razloge radi cega ljudi idu na nudisticke plaze neki su ocigledno voajeri neki egzibicionisti a neki eto tako neka i mene tamo jer je to u folu, fakat nekontam
Ti treba da pitas prave nudiste, a ne one koji odu na nudisticku plazu da vide sise i kite. Pravi nudisti ne zagledaju jedni druge.....idu radi sebe.
Edin H.

#41 Re: Nudizam

Post by Edin H. »

land wrote:Bili bi super kada nebi bilo kako kazes babetina i kada bi se samo super modeli skidali ali za to treba kupiti pleyboy a ne ici na nudisticke plaze zato sam i zapoceo ovu temu jednostavno da vidim razloge radi cega ljudi idu na nudisticke plaze neki su ocigledno voajeri neki egzibicionisti a neki eto tako neka i mene tamo jer je to u folu, fakat nekontam
To je bila kao mala, cini mi se ipak neukusna sala.

Mnogi stariji ljudi se odluce na nudizam jer smatraju da moze pomoci zdravstvenim pronlemima i jer mogu bolje osuncati npr. bolna ledja
3xa

#42 Re: Nudizam

Post by 3xa »

land wrote:Po vasem misljenju dali su nudisti u biti voajeri i egzibicionisti ili su to jednostavno ljudi koji se toliko dobro osjecaju u svojoj kozu da to i tako javno pokazuju , ja iskreno nemam nista protiv nudista ali eto zanima me malo vise razlicitih misljenja :shock:
kompleksasi, eto sta su
sapati srca

#43 Re: Nudizam

Post by sapati srca »

mima wrote:
Ti treba da pitas prave nudiste, a ne one koji odu na nudisticku plazu da vide sise i kite. Pravi nudisti ne zagledaju jedni druge.....idu radi sebe.[/quote]

Bravo :thumbup:
polumasni

#44 Re: Nudizam

Post by polumasni »

dlfo wrote:Nudista sam, i to radim jednostavno jer covjek dobije taj neki osjecaj slobode. Lijepo je dobro se osjecati u svojoj kozi, ali ne mora znaciti da se nudisti lijepo osjecaju u svojoj kozi. Plivanje ili suncanje potpuno nag daje osjecaj zajednistva sa prirodom i nevjerovatnu slobodu. Svima toplo preporucujem da barem jednom probaju, super iskustvo ce vam biti. Uostalom to je iskustvo koje ne moze naskoditi. Ja, licno to radim jer mi je to jedan od ispusnih ventila, a i osjecaj je fenomenalan. :-D

:thumbup:
bpsang

#45 Re: Nudizam

Post by bpsang »

Ima li ko sta protiv nudista i nudizma, kome se svidja neka se skida kome smeta ima i dugih gaca, a i ne mora ni da gleda ako mu se gadi, svi vi koji imate nesto protiv, a vjerovatno ste mnogo puta pozivali svoje drugove :HAJMO OVAMO DOLE SU GOLACI,ako vam smeta sto uopste gledate ili ti parite Oci
bpsang

#46 Re: Nudizam

Post by bpsang »

evo ko voli nek izvoli

http://fkk-online.de/

svi smo mi identicni
land

#47 Re: Nudizam

Post by land »

dlfo wrote:Nudista sam, i to radim jednostavno jer covjek dobije taj neki osjecaj slobode. Lijepo je dobro se osjecati u svojoj kozi, ali ne mora znaciti da se nudisti lijepo osjecaju u svojoj kozi. Plivanje ili suncanje potpuno nag daje osjecaj zajednistva sa prirodom i nevjerovatnu slobodu. Svima toplo preporucujem da barem jednom probaju, super iskustvo ce vam biti. Uostalom to je iskustvo koje ne moze naskoditi. Ja, licno to radim jer mi je to jedan od ispusnih ventila, a i osjecaj je fenomenalan. :-D

(Naravno, ima mnogo situacija kad se digne nekima :D , mada je tesko buduci da hladna voda i jako sunce utice na to sve. A ako se desi zabij ga u kamenje, medju rakove :lol: :lol: , mada uostalom zalim onoga ko je zbog toga na nudistickoj. )

:skoljka: :skoljka:
Svaka cast konacno jedno konkretno misljenje
Ovakvo razmisljanje cijenim mnogi se nece sloziti sa tobom ali svi smo mi razliciti
land

#49 Re: Nudizam

Post by land »

E ovi zadnji linkovi su ubili i ono malo zelje za nudizmom u meni
ins

#50 Re: Nudizam

Post by ins »

Mali vodic pojmova:

Naturizam: suncanje i kupanje bez kostima, na izdvojenom mjestu

Nudizam: boravak bez odjece, tipa sjedis u restoranu i jedes go, medju jos 50-ak takvih budala, ili igras ping-pong bez odjece, kupanje i suncanje na uredjenim mjestima, za jos 100-ak jednakih likova... :run:

O cemu pricamo u ovoj temi?

Ako je rijec o naturizmu, onda je to odlicna stvar! :thumbup:
Post Reply