Nudizam

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

MedenoSrce

#126 Re: Nudizam

Post by MedenoSrce »

Korisnicko ime wrote: Nudizam nije odlazak pojedinca, para ili dvije prijateljice/prijatelja na zabaceni dio plaze radi kupanja bez kupacih...nudizam je nesto drugo...
:shock: Živjeh u zabludi cijeli život.
Katy

#127 Re: Nudizam

Post by Katy »

dr.Gonzo wrote:Sto se mene tice, to je pitanje gologuzog kupanja, al priznajem da mozda ne vladam terminologijom :lol:
:thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol:
simpozijum delirijum

#128 Re: Nudizam

Post by simpozijum delirijum »

dr.Gonzo wrote:To je stvar osjecaja slobode, a ne egzibocionizma. Nije se niko rodio sa odjecom. Zasto da se stidimo vlastitog tijela, kao da je u pitanju nesto pogano? Nije uopste vazno da li je staro ili mlado, lijepo ili ruzno.

Osim toga, nudizam ima 2 prakticne prednosti : ne moras misliti na kupace gace/kostim, a plaze su cesto ljepse i manja je guzva.
u USA je kao morbidno , nece te uhapsiti ali te svi cudno gledaju a bogami i policija ce se pojaviti ) a imati speedo kupace na plazi ( treba imati dokoljenke kupace za frajera ) toples niti govora ima par nudistickih plaza ( o,oo1 !%) a par stotina metara dalje imas striptiz-bar :lol:
vodimo li ljubav u slafruku ili goli sa svojim partnerom :lol:
ili obucete i zimski kaput i ugasite svjetlo da se nista ne vidi ?
Hrvatska je jos u Titino doba bila jedna od najboljih destinacija za nudizam i naturalizam i ko sta voli ?
fino regulirano
ko voli nudizam imas plaze , ko voli u kupacem imas takodjer plaze , ljudi odlicno to vec prije 40 godina rijesili ( za razliku od jedne cuvene turisticke destinacije Spanije ili Francuske gdje su nudiste hapsili ??)
nocno i dnevno kupanje gol je uzitak i tako zabavno i potpuno prirodno
Tirkiz

#129 Re: Nudizam

Post by Tirkiz »

dr.Gonzo wrote:Pitanje za sve koji imaju negativno misljenje o nudizmu: da li biste plivali u kostimu/gacama da ste negdje na pustom ostrvu, gdje nema ljudi? I zbog cega? :mrgreen:

ja nemam nista protiv nudizma...ali nije mi jasno otkud ja na tom pustom ostrvu, otkud mi kupace gace i gdje da plivam ?
Katy

#130 Re: Nudizam

Post by Katy »

Post Reply