ma posalji ti meni na pp...sve te linkove...Katy wrote:Vidim da si ko fol zainteresovan pa pokusla naci tu vijest na internetu da link vidisTirkiz wrote:
sta kazes... Rovinj....a jel taj Rovinj u Hrvatskoj ili Sloveniji![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ali nasla nesto drugo ,imaju oni u Rovinju swinger plaze,tu sam vec bez texta ostala![]()
Ko zna sta ja procita onda u novinama...mozda to bi sa tih plaza![]()
![]()
Uglavnom pripazite kad krenete na taj dio primorja i dobro pogledajte na koju cete plazu!
Da se ko nebi zabunio pa mu gola guza stradala!![]()
![]()
![]()
![]()
Nudizam
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Tirkiz
#101 Re: Nudizam
-
Tirkiz
#103 Re: Nudizam
meni se cini da su nju linkovi odveli.....ihihi..... ko zna gdje

-
Katy
#104 Re: Nudizam
Evo me!Tu sam!Ne idite nigdje po tim linkovima i nista vam nesaljem.....a sto se nabelaji!Oci mi ispale gledajuci!
Salim se
Svuda na sve strane vise nikon nije interesantno vidjeti golotinje.....
Onako da prokomentarisem,cisto usput,uvijek se neki 'grobovi'skidaju
Ja do sad nigdje na plazama nisam vidjela vecinski lijepe osobe da su se razgolitile....prije da ces lijepo zensko
vidjeti u kupacem ,bikiniju,a nekog groba kako se skinula u toples....rijetko kad lijepo,zgodno zensko i muskarci zgodni sve u kupacim do koljena!
...ovo govorim za normalne plaze....ne idem na nudisticke! 
Salim se
Onako da prokomentarisem,cisto usput,uvijek se neki 'grobovi'skidaju
Ja do sad nigdje na plazama nisam vidjela vecinski lijepe osobe da su se razgolitile....prije da ces lijepo zensko
vidjeti u kupacem ,bikiniju,a nekog groba kako se skinula u toples....rijetko kad lijepo,zgodno zensko i muskarci zgodni sve u kupacim do koljena!
-
Tirkiz
#105 Re: Nudizam
nekako se ovdje neke stvari ne slazu...Katy wrote:Evo me!Tu sam!Ne idite nigdje po tim linkovima i nista vam nesaljem.....a sto se nabelaji!Oci mi ispale gledajuci!![]()
Salim seSvuda na sve strane vise nikon nije interesantno vidjeti golotinje.....
![]()
Onako da prokomentarisem,cisto usput,uvijek se neki 'grobovi'skidaju![]()
vidjeti u kupacem ,bikiniju,a nekog groba kako se skinula u toples....rijetko kad lijepo,zgodno zensko i muskarci zgodni sve u kupacim do koljena!...ovo govorim za normalne plaze....ne idem na nudisticke!
ja volim ici hodati po nudistickim plazama...fol trazim mjesto...
-
Katy
#106 Re: Nudizam
Vidi sto me citira
Hej,pa znas sta sam mislila....svuda gdje ode se na more,odmor....to vec postalo normala neka ,trebas traziti
zensko da NIJE u toplesu,sve su gore bez iceg....i onda kad naidje jedno takvo zensko koje nije u toplesu nego fino u bikiniju imas sta i vidjeti
stanes pa gledas i ne vidis smisao sto se ova ovako zgodna ne skida,kontas....a isto ti je kod muskaraca,par puta sam vidjela neke tange,koje inace izgledaju da padnes ja mislim na svakom muskarcu
ali bar da ih obuku neki s dobrom guzom nego neki akrepi,bruka pogledati
i onda naidje tip,stani gledaj ali u sorcu do koljena.....
pa ti vidi eto
Imala sam namjeru otici i na nudisticku kad mi se ukaze prilika da vidim i to i kad odem dolazim na temu da vam kazem kako je bilo.....samo je jedno sigurno....u Rovinj ne idem!

Hej,pa znas sta sam mislila....svuda gdje ode se na more,odmor....to vec postalo normala neka ,trebas traziti
zensko da NIJE u toplesu,sve su gore bez iceg....i onda kad naidje jedno takvo zensko koje nije u toplesu nego fino u bikiniju imas sta i vidjeti
pa ti vidi eto
Imala sam namjeru otici i na nudisticku kad mi se ukaze prilika da vidim i to i kad odem dolazim na temu da vam kazem kako je bilo.....samo je jedno sigurno....u Rovinj ne idem!
-
Tirkiz
#107 Re: Nudizam
moram priznati ali nekako mi godi citati tvoje postove...imaju sadrzajaKaty wrote:Vidi sto me citira![]()
![]()
![]()
![]()
zensko da NIJE u toplesu,sve su gore bez iceg....i onda kad naidje jedno takvo zensko koje nije u toplesu nego fino u bikiniju imas sta i vidjetistanes pa gledas i ne vidis smisao sto se ova ovako zgodna ne skida,kontas....a isto ti je kod muskaraca,par puta sam vidjela neke tange,koje inace izgledaju da padnes ja mislim na svakom muskarcu
ali bar da ih obuku neki s dobrom guzom nego neki akrepi,bruka pogledati
i onda naidje tip,stani gledaj ali u sorcu do koljena.....
pa ti vidi eto![]()
![]()
![]()
![]()
Imala sam namjeru otici i na nudisticku kad mi se ukaze prilika da vidim i to i kad odem dolazim na temu da vam kazem kako je bilo.....samo je jedno sigurno....u Rovinj ne idem!![]()
![]()
![]()
sad smo dosli do tangi---koliko ja mogu da shavtim nakon 5 puta citanja posta---muskarci su na plazi nosili tange...a ovi sto su naisli su bili u sorcu do koljena. e sad kako je taj u tangama bio na nudistickoj plazi i odakle su se pojavili ovi u sorcevima...i otkud ti u tom trouglu
-
Katy
#108 Re: Nudizam
Legendo!Evo me vristim od smijeha ovamo!Vidis sadrzaja!
Jeste ,i ti u tangama i ti u sorcevima i te bez iceg gore,toples itd. sve na plazi.....normalnoj!
A ja na plazi,suncam se i promatram!Nikakav trougao!
Suncam se,pijuckam pice i gledam tamo,vamo....
Jeste ,i ti u tangama i ti u sorcevima i te bez iceg gore,toples itd. sve na plazi.....normalnoj!
A ja na plazi,suncam se i promatram!Nikakav trougao!
Suncam se,pijuckam pice i gledam tamo,vamo....
-
Katy
#110 Re: Nudizam
Kud si ti gledao po nudistickoj dok si trazio fol mjesta?Tirkiz wrote:jel to bilo tamo ili vamo![]()
![]()
![]()
-
Tirkiz
#111 Re: Nudizam
eh ovako...prije 3 godine na Ciovu (ostrvo kod Splita) bio sam na ljetovanju i jedan dan bilo mi dosadno odlucim ici setati plazom...i krenem ovamo..kontam sutra cu tamo jer tamo bi otprilike mogao da pretpostavim sta ima...a ovamo mi se cinilo zanimljivije...jer se zavrsava uredjena plaza i pocinju da se pojavljuju onako male zabacene plaze i tako sam isao mozda jedan dva kilometra kad sam naletio na tri zenske osobe..dvije od po cirka 20 do 25 godina i jdna cirka 55-60 godina...jedna plava--druga crna misli se na mladje osobe...stariju sam zaboravio koje je boje bila...helem tu se kratko zadrzim ... normalno razgledam ... ispitam jeli more toplo...pjene li valovi kad udaaju o stijene ...lagano se priblizim da vidim ima li mjesta...kad starija zenska osoba rece nesto tim mladjim i ona se kao pokrise peskirima...odmah ja skontam da to nije nudisticka plaza... odem ja jos mozda jedan kilometar dalje i u jednoj uvali neka graja...vika...opet se ja priblizim kad tamo po mojoj slobodnoj procjeni cetvoroclana porodica ceha...majaka. otac. kcerka i sin...svi gologuzi....tu nisam puno razmisljao...nastavio sam dalje...nakon jos jedan kilometar naletim na odredjenu skupinu ljudi...jedna prilicno zamannog izgleda crnka bujnih grudi...utegnutih guzova...mislim nju sam prvu primjetio...i ko fol opet ja svoj stari trik sa toplinom mora, pjenjem valova i ostalo....krenem se priblizavati...kad iz mora izlazi grmalj. dlakav ko majmun...i kao nesto govori onoj crnki...ustaje on...i ode do njega i pomaze mu kao da izadje iz...izadje on iz vode safata je i legose oni zajedno...kako se i taj treci fijasko dogodi tako ja odluci da se vratim nazad.
eto kud sam gledao...znaci vamo

eto kud sam gledao...znaci vamo
-
dječak sa šibicama
#112 Re: Nudizam
Zanimljivo je to, odes na nudisticku plazu, skines se ko covjek u kupace gace ili sorts... i neugodno ti 
-
Katy
#114 Re: Nudizam
Ja sam gledala tamo,vamo....sta cu,moram,primjecujem sve oko sebe,pa i komentarisem....Tirkiz wrote:eh ovako...prije 3 godine na Ciovu (ostrvo kod Splita) bio sam na ljetovanju i jedan dan bilo mi dosadno odlucim ici setati plazom...i krenem ovamo..kontam sutra cu tamo jer tamo bi otprilike mogao da pretpostavim sta ima...a ovamo mi se cinilo zanimljivije...jer se zavrsava uredjena plaza i pocinju da se pojavljuju onako male zabacene plaze i tako sam isao mozda jedan dva kilometra kad sam naletio na tri zenske osobe..dvije od po cirka 20 do 25 godina i jdna cirka 55-60 godina...jedna plava--druga crna misli se na mladje osobe...stariju sam zaboravio koje je boje bila...helem tu se kratko zadrzim ... normalno razgledam ... ispitam jeli more toplo...pjene li valovi kad udaaju o stijene ...lagano se priblizim da vidim ima li mjesta...kad starija zenska osoba rece nesto tim mladjim i ona se kao pokrise peskirima...odmah ja skontam da to nije nudisticka plaza... odem ja jos mozda jedan kilometar dalje i u jednoj uvali neka graja...vika...opet se ja priblizim kad tamo po mojoj slobodnoj procjeni cetvoroclana porodica ceha...majaka. otac. kcerka i sin...svi gologuzi....tu nisam puno razmisljao...nastavio sam dalje...nakon jos jedan kilometar naletim na odredjenu skupinu ljudi...jedna prilicno zamannog izgleda crnka bujnih grudi...utegnutih guzova...mislim nju sam prvu primjetio...i ko fol opet ja svoj stari trik sa toplinom mora, pjenjem valova i ostalo....krenem se priblizavati...kad iz mora izlazi grmalj. dlakav ko majmun...i kao nesto govori onoj crnki...ustaje on...i ode do njega i pomaze mu kao da izadje iz...izadje on iz vode safata je i legose oni zajedno...kako se i taj treci fijasko dogodi tako ja odluci da se vratim nazad.
eto kud sam gledao...znaci vamo![]()
![]()
Al' da se razumijemo ....ako si ti gledo 'vamo.......onda je pravac gledanja s interesovanjem bio kod mene tamo
tj. bilo tih nekih dugackih kupacih.....
Da nebi doslo do zabune!
- karanana
#115 Re: Nudizam
jeli taj dlakonja odradio crnku a ti gledo?Tirkiz wrote:eh ovako...prije 3 godine na Ciovu (ostrvo kod Splita) bio sam na ljetovanju i jedan dan bilo mi dosadno odlucim ici setati plazom...i krenem ovamo..kontam sutra cu tamo jer tamo bi otprilike mogao da pretpostavim sta ima...a ovamo mi se cinilo zanimljivije...jer se zavrsava uredjena plaza i pocinju da se pojavljuju onako male zabacene plaze i tako sam isao mozda jedan dva kilometra kad sam naletio na tri zenske osobe..dvije od po cirka 20 do 25 godina i jdna cirka 55-60 godina...jedna plava--druga crna misli se na mladje osobe...stariju sam zaboravio koje je boje bila...helem tu se kratko zadrzim ... normalno razgledam ... ispitam jeli more toplo...pjene li valovi kad udaaju o stijene ...lagano se priblizim da vidim ima li mjesta...kad starija zenska osoba rece nesto tim mladjim i ona se kao pokrise peskirima...odmah ja skontam da to nije nudisticka plaza... odem ja jos mozda jedan kilometar dalje i u jednoj uvali neka graja...vika...opet se ja priblizim kad tamo po mojoj slobodnoj procjeni cetvoroclana porodica ceha...majaka. otac. kcerka i sin...svi gologuzi....tu nisam puno razmisljao...nastavio sam dalje...nakon jos jedan kilometar naletim na odredjenu skupinu ljudi...jedna prilicno zamannog izgleda crnka bujnih grudi...utegnutih guzova...mislim nju sam prvu primjetio...i ko fol opet ja svoj stari trik sa toplinom mora, pjenjem valova i ostalo....krenem se priblizavati...kad iz mora izlazi grmalj. dlakav ko majmun...i kao nesto govori onoj crnki...ustaje on...i ode do njega i pomaze mu kao da izadje iz...izadje on iz vode safata je i legose oni zajedno...kako se i taj treci fijasko dogodi tako ja odluci da se vratim nazad.
eto kud sam gledao...znaci vamo![]()
![]()
meni se dize citajuci ovo. ne do bog da moram biti na nudistickoj plazi. lezeci na ledjima bi mi na jarbol mogli zastavu staviti a kad se okrenem na stomak mozda bih busotinom u pijesku otkrio kakvo nalaziste nafte.
-
Tirkiz
#116 Re: Nudizam
aaaaaaaaaaaaa pa tako reci...sad vec dosta toga razumijem.Katy wrote:
Ja sam gledala tamo,vamo....sta cu,moram,primjecujem sve oko sebe,pa i komentarisem....![]()
Al' da se razumijemo ....ako si ti gledo 'vamo.......onda je pravac gledanja s interesovanjem bio kod mene tamo![]()
tj. bilo tih nekih dugackih kupacih.....![]()
Da nebi doslo do zabune!
ali generalno gledano i tamo i vamo...nije lose biti nudista...uvijek si u trendu...nema tu previse filozofije oko modnih trendova i boja koje su o odredjenom trenutku moderne...doduse ostaje jedan drugi vid mode pogotovo kad se radi o osobama senskog spola...naime...smatram da "frizura" nudista mora biti u skladu sa modnim trendovima sezone...e sad jesi li gdje trazila kakvi su ove godine "modni" trendovi...
-
Katy
#117 Re: Nudizam
A ,eto,s tobom covjek(tj. zena) udje u diskusiju i nema druge nego sadrzajne komentare ostavljatiTirkiz wrote:aaaaaaaaaaaaa pa tako reci...sad vec dosta toga razumijem.Katy wrote:
Ja sam gledala tamo,vamo....sta cu,moram,primjecujem sve oko sebe,pa i komentarisem....![]()
Al' da se razumijemo ....ako si ti gledo 'vamo.......onda je pravac gledanja s interesovanjem bio kod mene tamo![]()
tj. bilo tih nekih dugackih kupacih.....![]()
Da nebi doslo do zabune!![]()
![]()
![]()
ali generalno gledano i tamo i vamo...nije lose biti nudista...uvijek si u trendu...nema tu previse filozofije oko modnih trendova i boja koje su o odredjenom trenutku moderne...doduse ostaje jedan drugi vid mode pogotovo kad se radi o osobama senskog spola...naime...smatram da "frizura" nudista mora biti u skladu sa modnim trendovima sezone...e sad jesi li gdje trazila kakvi su ove godine "modni" trendovi...![]()
![]()
![]()
Trenutno na temi 71 gost i clanova.....dosta veliki broj.....znas sta me cudi....sto niko skoro osim nas ne komentarise?
Da predjemo na tematiku.....
Kako to mislis ''pogotovo kad se radi o osobama zenskog spola'' ? Cuj to?
Prvo da razjasnimo,sta treba da znaci kad se ode na nudisticku pa da se bude u trendu....?.....?.....?.....?
U trendu se treba uvijek biti!
Kako sam vec rekla jos uvijek nisam bila na nudistickoj ali ako i odem, pa, necu svakakva naravno!
Jelda nisi ni ti isao svakakav?
Onda da razjasnimo drugo.....kad ti gledas 'vamo' podrazumjeva se da vidis trend,e tako i zene vole vidjeti 'tamo' trendirane muskarce tako da ono 'pogotovo zene' to zaboravi.....svi u trendu moraju biti!
Pa necemo se sprdati!
Nego.....
Sad gledam na internetu da su oni fazoni sa frizurama u obliku srca i tako to vec ispali iz trenda(to jos uvijek valjda samo jos u svakodnevnici se moze nositi,nece vam niko zamjeriti) .....ne bih da vam ostavljam linkove i slike....bilo bi dosta posla za moderatore....pa cemo verbalno samo....valjda je ove godine u trendu intimna frizura u svim bojama....
eto...to ti je informacija koje ja imam trenutno ...po principu kad oni tamo mogu nositi duginih boja kupace ,kazu nudisti za ovu godinu nece ni oni da im bude monotono!
- dr.Gonzo
#118 Re: Nudizam
To je stvar osjecaja slobode, a ne egzibocionizma. Nije se niko rodio sa odjecom. Zasto da se stidimo vlastitog tijela, kao da je u pitanju nesto pogano? Nije uopste vazno da li je staro ili mlado, lijepo ili ruzno.
Osim toga, nudizam ima 2 prakticne prednosti : ne moras misliti na kupace gace/kostim, a plaze su cesto ljepse i manja je guzva.
Osim toga, nudizam ima 2 prakticne prednosti : ne moras misliti na kupace gace/kostim, a plaze su cesto ljepse i manja je guzva.
-
Katy
#120 Re: Nudizam
Da konacno ostavim ozbiljan komentar na ovoj temi.....dosta je bilo i moje sege ovdje 
Mislim da nema niko od nas ko,kad je sam kuci,nekad ne hoda potpuno nag i pri tom se osjeca dobro.
Jedna sasvim normalna i prirodna stvar.Biti slobodan od svega pa i od odjece,fenomenalan osjecaj!
Nudisti to vole zivjeti i u prirodi i na plazama....zbilja,ne vidim nista lose u tome.
Ne treba niko ni da se stidi svog tijela,sve je to prirodno.....ko to voli nek' izvoli.To je ok.
Ono sto sam rekla vec,u sali,ali zbilja je tako.....na sve strane u danasnjici vi mozete da vidite gola tijela ili do maximuma razgolicena i nesto ne vidim da je to nesto sto ce vas sokirati.Sokiralo bi vas da tako sto vidite u parku pored zgrade,kao i mene....ali na plazama,ne vjerujem.
Ono sto meni nije prihvatljivo je ,recimo,cijela familija gola na plazi,majka ,sin,otac,kcerka,ne mala nego poodrasla djeca....stvarno mi to glupo.Postujem svaciju slobodu,stav prema tome,ali je meni to glupo.
Ili najbolji prijatelji suprotnog pola,rodbina.....svi onako grupno gologuzi....to mi isto nije prihvatljivo.
Stvarno sam vec par puta razmisljala otici na nudisticku,bas zbog tog osjecaja slobode,suncati se,kupati....i sta se desavalo....nikad ne idem sama....uvijek su to bliski ljudi pored mene pred kojima mi ne pada na pamet da se skidam,niti bi oni sigurno kraj mene,bezveze stvarno,bi bilo i pomisljati na tako sto.Odluke ,znaci,padaju uvijek za sasvim normalne plaze.
Mozda jednom ako to prilika ukaze.Samo sa zenskim drustvom ili partner.U tom slucaju bi otisla.
Mislim da nema niko od nas ko,kad je sam kuci,nekad ne hoda potpuno nag i pri tom se osjeca dobro.
Jedna sasvim normalna i prirodna stvar.Biti slobodan od svega pa i od odjece,fenomenalan osjecaj!
Nudisti to vole zivjeti i u prirodi i na plazama....zbilja,ne vidim nista lose u tome.
Ne treba niko ni da se stidi svog tijela,sve je to prirodno.....ko to voli nek' izvoli.To je ok.
Ono sto sam rekla vec,u sali,ali zbilja je tako.....na sve strane u danasnjici vi mozete da vidite gola tijela ili do maximuma razgolicena i nesto ne vidim da je to nesto sto ce vas sokirati.Sokiralo bi vas da tako sto vidite u parku pored zgrade,kao i mene....ali na plazama,ne vjerujem.
Ono sto meni nije prihvatljivo je ,recimo,cijela familija gola na plazi,majka ,sin,otac,kcerka,ne mala nego poodrasla djeca....stvarno mi to glupo.Postujem svaciju slobodu,stav prema tome,ali je meni to glupo.
Ili najbolji prijatelji suprotnog pola,rodbina.....svi onako grupno gologuzi....to mi isto nije prihvatljivo.
Stvarno sam vec par puta razmisljala otici na nudisticku,bas zbog tog osjecaja slobode,suncati se,kupati....i sta se desavalo....nikad ne idem sama....uvijek su to bliski ljudi pored mene pred kojima mi ne pada na pamet da se skidam,niti bi oni sigurno kraj mene,bezveze stvarno,bi bilo i pomisljati na tako sto.Odluke ,znaci,padaju uvijek za sasvim normalne plaze.
Mozda jednom ako to prilika ukaze.Samo sa zenskim drustvom ili partner.U tom slucaju bi otisla.
-
Tirkiz
#121 Re: Nudizam
Katy wrote:Da konacno ostavim ozbiljan komentar na ovoj temi.....dosta je bilo i moje sege ovdje
pa hajmo stvoriti priliku...evo mogu ti ja biti zensko drustvo

-
Katy
#122 Re: Nudizam
A neka te,neka te......
necu ja jos u nudiste.....
- dr.Gonzo
#123 Re: Nudizam
Pitanje za sve koji imaju negativno misljenje o nudizmu: da li biste plivali u kostimu/gacama da ste negdje na pustom ostrvu, gdje nema ljudi? I zbog cega? 
- Korisnicko ime
#124 Re: Nudizam
Pitanje nudizma nije pitanje gologuzog kupanja nego stvar odnosa prema svojoj golotinji u okruzenju s drugim ljudima...dr.Gonzo wrote:Pitanje za sve koji imaju negativno misljenje o nudizmu: da li biste plivali u kostimu/gacama da ste negdje na pustom ostrvu, gdje nema ljudi? I zbog cega?
Nudizam nije odlazak pojedinca, para ili dvije prijateljice/prijatelja na zabaceni dio plaze radi kupanja bez kupacih...nudizam je nesto drugo...
- dr.Gonzo
#125 Re: Nudizam
Sto se mene tice, to je pitanje gologuzog kupanja, al priznajem da mozda ne vladam terminologijom