NTV Hayat i Amila Alikadic
Moderator: anex
- Maystor
#1 NTV Hayat i Amila Alikadic
Listajuci kanale na TV-u [poslije fenomenalnih teniskih meceva] naletim na neku opskurnu emisiju na Hayatu (recept za dobar zivot, valjda se tako zove) u kojoj gostuje Amila Alikadic Husovic. Vec na samom pocetku doticna izvali da ne zna kako ce voditeljica organizovati emisiju, jer dok nabroji sta je sve ona, proci ce citav predvidjeni termin. Dalje nisam mogao gledati, ali mogu samo pretpostaviti na sta je to licilo.
Ne mislim ovaj put puno pisati o Amili Alikadic jer smo imali vec diskusije na ovom forumu i jasno je da je glupaca bruka i za narod iz kojeg dolazi, a pogotovo za institucije koje vodi [ili ucestvuje u tome].
Sramna ja uloga televizije Hayat koja na jedan krajnje primitivan i malogradjanski nacin bosnjackom narodu namece neke nove moralne i politicke autoritete, koji ni u drzavama srednje Afrike ne bi mogli biti ovo sto su kod nas. Kada sam prije par mjeseci u slicnoj emisiji (na istoj televiziji) gledao Edhema Bicakcica kako narodu objasnjava kako je on pravio klepe i ostale muslimanske zijafete cak i u vrijeme mracnog doba komunizma (implicitno se predstavljajuci za cuvara muslimanskih obicaja i tradicije u vrijeme kada je narod bio zaveden komunistickom ideologijom), mislio sam da je to otprilike dno ispod kojeg jedan masovan medij u 21. vijeku ne moze ici. Prevario sam se - moze ipak i gore.
Sta je sad tu problem? Pa stvar je u tome sto se u promilima mjeri onaj dio gradjana BiH koji koriste internet forum i slicna dostignuca. Kada ljudi nekoliko puta vide nekoga na Hayatu (a pogotovo ako je gost Senada Hadzifejzovica) i vide istu facu u Avazu, po nekoj mentalnoj inerciji stvaraju sliku da su to velicine u Bosnjaka [za koje iskljucivo treba glasati na izborima, izmedju ostalog].
Ne mislim ovaj put puno pisati o Amili Alikadic jer smo imali vec diskusije na ovom forumu i jasno je da je glupaca bruka i za narod iz kojeg dolazi, a pogotovo za institucije koje vodi [ili ucestvuje u tome].
Sramna ja uloga televizije Hayat koja na jedan krajnje primitivan i malogradjanski nacin bosnjackom narodu namece neke nove moralne i politicke autoritete, koji ni u drzavama srednje Afrike ne bi mogli biti ovo sto su kod nas. Kada sam prije par mjeseci u slicnoj emisiji (na istoj televiziji) gledao Edhema Bicakcica kako narodu objasnjava kako je on pravio klepe i ostale muslimanske zijafete cak i u vrijeme mracnog doba komunizma (implicitno se predstavljajuci za cuvara muslimanskih obicaja i tradicije u vrijeme kada je narod bio zaveden komunistickom ideologijom), mislio sam da je to otprilike dno ispod kojeg jedan masovan medij u 21. vijeku ne moze ici. Prevario sam se - moze ipak i gore.
Sta je sad tu problem? Pa stvar je u tome sto se u promilima mjeri onaj dio gradjana BiH koji koriste internet forum i slicna dostignuca. Kada ljudi nekoliko puta vide nekoga na Hayatu (a pogotovo ako je gost Senada Hadzifejzovica) i vide istu facu u Avazu, po nekoj mentalnoj inerciji stvaraju sliku da su to velicine u Bosnjaka [za koje iskljucivo treba glasati na izborima, izmedju ostalog].
- milivoje
#3 Re: NTV Hayat i Amila Alikadic
mima wrote:Je li Hayat jedina tv stanica?
Dao Bog vlast, pardon-daljinski...a i tehniku...cca 6o programa...pa opleti!
- uvjek dobar gost
#4 Re: NTV Hayat i Amila Alikadic
Kad god vidim Amilu A. H ne mogu da vjerujem da je ona šefica očne klinike u Sarajevu... alo.. e da je tu neki daljinski... izmisliti...
- anakadabra
#5 Re: NTV Hayat i Amila Alikadic
uvjek dobar gost wrote:Kad god vidim Amilu A. H ne mogu da vjerujem da je ona šefica očne klinike u Sarajevu... alo.. e da je tu neki daljinski... izmisliti...
Moš mislit na šta bi ličila emisija u kojoj bi gostovale ona i Dijana
- uvjek dobar gost
#6 Re: NTV Hayat i Amila Alikadic
Na cirkus jedan leteći.... stvarno čovjek se zapitati treba....anakadabra wrote:uvjek dobar gost wrote:Kad god vidim Amilu A. H ne mogu da vjerujem da je ona šefica očne klinike u Sarajevu... alo.. e da je tu neki daljinski... izmisliti...
Moš mislit na šta bi ličila emisija u kojoj bi gostovale ona i Dijana![]()
![]()
![]()
-
Lesli Eldridž
#7 Re: NTV Hayat i Amila Alikadic
je li ona i docent, vanredni profesor ili tako nešto? Ako jeste, onda treba "daljinski" i za to. 
- uvjek dobar gost
#8 Re: NTV Hayat i Amila Alikadic
Univerzalni jedan veliki daljinski nama treba... onaj kao iz filma Kuduz..Lesli Eldridž wrote:je li ona i docent, vanredni profesor ili tako nešto? Ako jeste, onda treba "daljinski" i za to.
-
Lesli Eldridž
#9 Re: NTV Hayat i Amila Alikadic
Metla bi bila bolja. Da ih pomete Seada Palavrić koja je često gostovala ranijh godina na Hayatu. A za nju onda treba "zoger"uvjek dobar gost wrote:Univerzalni jedan veliki daljinski nama treba... onaj kao iz filma Kuduz..Lesli Eldridž wrote:je li ona i docent, vanredni profesor ili tako nešto? Ako jeste, onda treba "daljinski" i za to.