Zox wrote:Meni je Adil krvav kad kaze (meni licno): "u mom studiju niko nikad nije dobio posao zbog nacionalnog kljuca, vec zbog sposobnosti".
"A kolika je plata kod vas", pitam ga.
"Ovdje je uglavnom sve na volonterskoj osnovi, ali mladi ljudi sticu iskustvo."
Kakvo crno iskustvo....
P.S. (ovaj razgovor se NIJE vodio jer sam ja trazio posao

)
hajmo malo postaviti stvari realno i objektivno:
-ntv99 je u ratu,a i poslije rata,bila i ostala jedina nezavisna medijska kuca,neopterecena nacionalnim i ratnohuskackim,vec tv koja je sirila multikulturu,multietnicnost i najvise civilizacijske standarde i vrijednosti
-program sigurno nije na zavidnom tehnickom nivou,a niko se ne pita zasto...pa zato jer niko nece da investira u projekat u kojem NE MOZE dirigovati sta i kako treba da bude jer tv99 radije ima samo info program nego 24h super napucan program a da nekog ima za vratom ko ce programsku etiku ucjenjivati svojim kapitalom..i ne pravite se ludi ,kao,nije to slucaj sa nekim drugim tv..ma dajjjj
-to je jedina tv koja je uvijek prva da objavi sta god se desi da li u bih ili u svijetu..da podsjetim?
11 septembar
dogadjaji u banja luci
alzirska grupa
ili recimo ljetos bombe u londonu..jedini imali live program
-kazes,kakvo iskustvo...pa reci mi molim te gdje mlad covjek koji zeli da bude snimatelj,montazer,realizator novinar moze drugo to da nauci? gdje,molim te? da nece mozda na FPN? cisto sumnjam..to je jedini medij koji pruza sansu mladima da se pokazu,nauce i IDU DALJE i pritom ih niko ne drzi u nedoumici ima li ili nema plate..kad ima ,ima..da navedem kadar tv99 koji sada drzi bukvalno program drugih bh televizija??
-dragi bosanci i hercegovci,ukoliko vam je draze gledati projekte finansirane direktno iz bg ili zg,BUJRUM okrenite na pink ili obn,a nama istinskim patriotima ostavite 99 i hajat na miru..
to su jedine probosanski orjentisane tv kuce..
i,na kraju,naravno da se svakom programu moze naci zamjerka,i to mnogo kvalitetnijem i finansijski jacem,nego je to slucaj sa 99-stanicom koja pociva na entuzijazmu desetak mladih i sposobnih ljudi koji se bore da nesto ucine,promjene...
i,naravno,lako je komentarisati nezavisni samoodrzivi medij..
ne placate njima pretplatu..
izvolite gospodo kritikujte bht i ftv,NJIMA DAJETE PARE