"Ja se nadam da će mnogi iz Sarajeva doći i navijati za svoj dio svoje države".
On kaže da ovaj konkretan slučaj nema nikakvu političku pozadinu.
"Tu nema ni trunke politike. Mi prije svega želimo zaraditi, ojačati naš savez, klubove i Nogometni savez BiH. Želimo da jednom počnemo drugačije razmišljati, da naši prijatelji iz Federacije BiH dođu u svoju Banju Luku, navijaju za svoj Fudbalski savez RS-a i reprezentaciju. To nije ekskluzivno pravo jednog entiteta i naroda", kaže Kovačević.
"Da li to neko brani? Mi to podržavamo i pozivamo na to. Mi smo podržali utakmicu između Zrinjskog i reprezentacije Hrvaske. To je samo utakmica. Pozivamo našeg Safeta Sušića u Banju Luku, da pogleda utakmicu i da vidi ima li neki igrač za našu državnu reprezentaciju", kazao je Kovačević kojeg smo upitali da li ovaj poziv selektoru bh. nogometne reprezentacije znači i to da među Zmajevima nema dovoljno Srba.
"U reprezentaciji RS-a neće igrati samo Srbi. To je pogrešna teza. Tu će igrati najbolji igrači sa dijela Bosne i Hercegovine koji se zove Republika Srpska. Reprezentacija siguno neće biti jednonacionalna, milion posto. U njoj će igrati i Bošnjaci, Hrvati i ostali", pojasnio je Kovačević.
Potencijalni sastav:
Vedad Ibišević (Vlasenica)
Sejad Salihović (Zvornik)
Asmir Begović (Trebinje)
Edin Đulbić (reprezentativac Australije, rodom iz Doboja)
Miroslav Stevanović (Zvornik)
Zvjezdan Misimović (roditelji iz Bos. Gradiške)
Ognjen Vranješ (Banja Luka)
Vedran Ćorluka (Derventa)
Senijad Ibričić (Kotor Varoš)
Adnan Zahirović (Banja Luka)
Zlatan Muslimović (Banja Luka)
Mladen Petrić (Brčko)
Ermin Bičakčić (Zvornik)
Mensur Mujdža (roditelji iz Doboja)
Bila bi ovo zanimljiva utakmica onda