Mozes graditi, samo sto postoje propisi kako, sta i od cega se gradi u NP ali ne moze stihijski kako, gdje i kome padne na pamet.jefferson wrote:Ako se proglasi NP onda se zabranjuje svaka gradnja, jel malo sad jasnije?ibro dirka wrote:Jeffe, sta stoji u tim prijedlozima?
Zivo mi se jebe i za Salku i za SBiH i za SDA, interesuje me sta ce od ovoga biti.
Nemozes proglasiti nesto NP a onda reci da mozes graditi.
NP Igman-Bjelasnica
-
_BosanaC
-
ibro dirka
Znaci vlasnici tog (pretpostavljam) Javnog preduzeca NP su kanton i/ili federacija i/ili drzava ili neko cetvrt? Gdje su trenutno, u fazi formiranja ili je to preduzece vec formirano? Zna li ko ovo detaljnije?_BosanaC wrote:Nisu, vlasnici ostaju vlasnici, Trnovo je koliko znam vlasnik Marshala i jos nekih objekata, ali direktno drzava je vlasnik tog javnog preduzeca i samim tim i nacionalnog parka.ibro dirka wrote:Sve to vezano za NP (bar na papiru) odlicno zvuci, a vani tako i fercera. To bi fakat bilo odlicno kada bi se i uredno sprovelo, s tim da poprave nesto cesta i izgrade nove, bas kao i sadrzaje. Koji je odnos ovih iz Trnova sa tim NP, jesu li oni "vlasnici" tog preduzeca NP ili sta?
Zato i postavih temu, jer fakat nije jasno ni meni.Pored toga, ostaje mi nejasno ovo aktuelno pitanje, sta to Obhodjas predlaze, zasto se ovi iz SBiH bune i prijete itd. Samo ako moze konkretno i bez pljuvanja molim, tema je preinteresantna za to.
Ima gore i nekakvih fondacija koje su vlasnici zemljista, ni oko njih mi skoro nista nije jasno (a sto jeste, ne ide na dobro).
-
_BosanaC
Koliko sam ja upoznat vlasnik NP moze biti samo drzava (u nasem nakaradnom slucaju mozda i Federacija, jer mi recimo nikako nije jasno kako se Dodik busa vlasnistvom nad NP Sutjeska i Kozaraibro dirka wrote:Znaci vlasnici tog (pretpostavljam) Javnog preduzeca NP su kanton i/ili federacija i/ili drzava ili neko cetvrt? Gdje su trenutno, u fazi formiranja ili je to preduzece vec formirano? Zna li ko ovo detaljnije?_BosanaC wrote:Nisu, vlasnici ostaju vlasnici, Trnovo je koliko znam vlasnik Marshala i jos nekih objekata, ali direktno drzava je vlasnik tog javnog preduzeca i samim tim i nacionalnog parka.ibro dirka wrote:Sve to vezano za NP (bar na papiru) odlicno zvuci, a vani tako i fercera. To bi fakat bilo odlicno kada bi se i uredno sprovelo, s tim da poprave nesto cesta i izgrade nove, bas kao i sadrzaje. Koji je odnos ovih iz Trnova sa tim NP, jesu li oni "vlasnici" tog preduzeca NP ili sta?
Zato i postavih temu, jer fakat nije jasno ni meni.Pored toga, ostaje mi nejasno ovo aktuelno pitanje, sta to Obhodjas predlaze, zasto se ovi iz SBiH bune i prijete itd. Samo ako moze konkretno i bez pljuvanja molim, tema je preinteresantna za to.
Ima gore i nekakvih fondacija koje su vlasnici zemljista, ni oko njih mi skoro nista nije jasno (a sto jeste, ne ide na dobro).
A JP se formira tek nakon odluke o osnivanju NP.
-
ibro dirka
Ah da sto se Opstine Trnovo tice, koliko znam ona se prostire preko dobrog dijela Bjelasnice, tako da i to zemljiste (bar trenutno) spada pod njihovu nadleznost i njihove urbanisticke planove. Ne znam ko je finansirao i evo zavrsava onaj stvarno odlican put do i oko Dejcica (dakle, kanton ili opstina), ali znam da Opstina Trnovo isto ima nekakve veze sa planovima za drugu i trecu fazu, ekoloskim selima na tom podrucju itd.
Planovi za drugu su valjda gotovi, a za trecu fazu pocinju uskoro.
Planovi za drugu su valjda gotovi, a za trecu fazu pocinju uskoro.
-
vodoinstalater
-
Haman2
#31 Re: NP Igman-Bjelasnica
Sve mi se cini da od svega nece biti nista. Bila bi velika steta ako bude tako a sve su prilike da hoce.