Novost za korisnike ultre

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

leeloo

Post by leeloo »

Aj... ne mogu da vjerujem

Student... Ima 20 KM u novčaniku.... hoće da izađe... a hoće i da nazove nekoga da se dogovori.

Ako kupi onu od 20... opet je kokuz... nema za kafe. Mene svaki put duša boli kad moram dati pare za kredit, jer ga nikada ne potrošim do kraja. A treba mi mobitel...

NIJE ISTO!
JD

Post by JD »

Pa dobro upravu si ti za to, ja sam ionako samo govorio da ta kartica od 10 KM ne predstavlja nikakvu ustedu. Trenutnu ustedu mozda da (treba nekome za izlazak ko sto si ti navela) ali opcenito je isti vrag ko i ona od 20 KM mislim isto se trosi a traje duplo manje.
sffovac

Post by sffovac »

suludo je polemisti da je bolje izvalit odjednom cvaju, a ne cenera s toga ne bi dalje da polemisem

ali oko toga da li je moguce da ti cener bude nekih mjese ili koliko ce vec biti dva to ce mo jos da vidimo

evo kod mene stari ima na ultri nekih devedeset do sto maraka, a svaka dva mjeseca puni po cvaju, pa sta radi, e pa ne salje poruke i maximalno za dva mjeseca trosi cenera, kako mu to uspijeva fakat ne znam jer meni cvaja moze biti nekih dobrih dvadeset dana i ni dana vise

s toga sve ima svoje prednosti i u nekim slucajevima i jos dobrih prednosti
debela

Post by debela »

jd, kredit traje dva mjeseca. vec rekoh, ovo je odlicna stvar za nas koji nismo ovisnici o telefonu i koristimo ga, recimo, racionalno. da li nekome treba telefon i za sta mu treba telefon je, opet recimo, stvar percepcije. stoga, skrati palamudjenje.
Kompljikator

Post by Kompljikator »

BH Telecom drži monopol čim je Eronet uveo odmah i oni, tako sve to ide kod našeg telekoma sjećam se kako su nas prije terorisali za internet sve dok se konkurenti nisu pojavili, a i cijene usluga će morat snizit naredila je agencija za komunikacije jer ovo nema smisla. Al' kakva nam je država dobro mi uopšte imamo mobitele.
Hendrix

Post by Hendrix »

Ja imam jarana koji je dao oko 500 KM za jebeni mobitel a nema kredita toliko dugo da su mu i broj isključili.Toliki je kreten da mora imati mobitel sa kamerom jer je to obavezno valjda a ovamo mjesecima štedi na kreditu?!?!Vjerujem da će ga obradovati ova cenerska kartica.
Hendrix

Post by Hendrix »

Da,zaboravio sam reći poentu :)
Student je kao i ja,i vidim toliko studenata koji jade zbog kredita i plaču joj majko šta ću sad nemam love,a kad izvadi mobitel ko da je svemirski brod,ne kažem da je neko od vas takav ali malo je pametnije čuvati pare pri kupovini dotičnog svemirskog broda zar ne?
JD

Post by JD »

debela wrote:jd, kredit traje dva mjeseca. vec rekoh, ovo je odlicna stvar za nas koji nismo ovisnici o telefonu i koristimo ga, recimo, racionalno. da li nekome treba telefon i za sta mu treba telefon je, opet recimo, stvar percepcije. stoga, skrati palamudjenje.
Kako ne kontas ti si malo izuzetak sto se tice potrosnje kredita, ja sam govorio za prosjecnog korisnika kojem kartica od 20 KM traje najvise mjesec dana, a ne dva i jos je ne uspije potrositi do kraja, kao tebi. Tako je kod vecine. Stoga, ti skrati palamudjenje.
FaceOff

Post by FaceOff »

leeloo wrote:Aj... ne mogu da vjerujem

Student... Ima 20 KM u novčaniku.... hoće da izađe... a hoće i da nazove nekoga da se dogovori.

Ako kupi onu od 20... opet je kokuz... nema za kafe. Mene svaki put duša boli kad moram dati pare za kredit, jer ga nikada ne potrošim do kraja. A treba mi mobitel...

NIJE ISTO!
Upravu si!!!
Uglavnom dobro je sto ima i od 10KM kartica. U skorijoj buducnosti nbi trebalo uvesti onaj fazon iz Njemacke i Francuske, uplatis na neki broj kolko imas para i tolko ti stave na kredit. Al to kod nas pretpostavljam nece nikad biti, nema veze.
Uglavnom neka kartice od 10KM
Zox

Post by Zox »

A prije ovog su vikali da ce povuci kartice od 20 i da ce biti samo od 50(!)
Cak je jedno vrijeme bila ona nestasica dopuna od 20, morao si ispod pulta kupovati :D
A evo sad od 10! Nista mi nije jasno!
Post Reply