A i to je brainwashing.wewa wrote:Znas sta, dijete je dijete, ali Zeljo je Zeljo!![]()
Hocureci, mora se znati ko je koga rodio, kad je vrijeme za crtani a kad za Zelju. Ima i poluvrijeme, tamam za jedne superwingse. Ha ja.
Zelim da si kao ja.
A i to je brainwashing.wewa wrote:Znas sta, dijete je dijete, ali Zeljo je Zeljo!![]()
Hocureci, mora se znati ko je koga rodio, kad je vrijeme za crtani a kad za Zelju. Ima i poluvrijeme, tamam za jedne superwingse. Ha ja.
Otkud sad 4-clana porodica?! Pa, nije pisalo da se osamostali sa 35 godina sa suprugom i dvoje djece, nego kao mlada osoba od 19 godina, kad mozes zivjeti s cimerima i placati 50KM za jednu sobu 2x3. Onda nadji dva posla od po 400KM i eto racunice. Ostane jos novca da se pomogne roditeljima. Onda ces uvidjeti da je ovako pravo tesko, pa ces se truditi da zavrsis fakultet i da nadjes bolji posao.Vizionar 1985 wrote: Dobro, ali evo nek odgovori kako u Bosni sa platom vecinom do 400 km da se osamostali kada je kirija od 100-200 km a potrosacka korpa bez rezija i ostalog za 4 clanu porodicu preko 1.600 km.
Jos vecina nema ni plate. Nema ni socijalne pomoci. A socijala tako mala da moze bit samo 1 dan za 4 clanu porodicu. Samo da panji porodica.
Puno ga s_ru ovi strucnjaci.
Vec jesu <3Messier wrote:Pa dozvoli im..mozda odaberu pravu stranu
Džaba izgleda pričati, ali evo još jednom ću ponoviti. Roditelji su ti koji me nerviraju, a ne djeca.Niemand wrote:Radio sarajevo,
cemu to nekakvo ratovanje sa djecom? Ja odlucujem sta ce se gledati, ja odlucujem sta ce se jesti, ja odlucujem dje idemo, ko ono sa amilom kad se moralo u igraonu i jahanje.
Ispadas vece dijete od same djece, mora biti po tvom uvijek. Sta se imas vazda sa djecom otimati za nesto, ko da si i ti dijete kakvo.
Izvini, nemoj se ti sta naljutiti, al na osnovu svega napisanog djelujes stvarno ko neko dijete. Haj da ti navedes jedan primjer, eto ta utakmica, pa dobro, ne bi covjek nista reko, al jel ostalo ijedno dijete koje poznajes a da se niste posvadjali ako uzmemo u obzir sve primjere?
Pa imal ijedan primjer da si ti, kao odrasla i razumna osoba, popustio? Ne zato sto je to necije simpaticno dijete i vidi ga jes sladak, vec jer si pobogu odrasto covjek. Cim nije po tvom, grozni roditelji, kako se usudjuju, sto mu ne kazu.Radio Sarajevo wrote:Džaba izgleda pričati, ali evo još jednom ću ponoviti. Roditelji su ti koji me nerviraju, a ne djeca.Niemand wrote:Radio sarajevo,
cemu to nekakvo ratovanje sa djecom? Ja odlucujem sta ce se gledati, ja odlucujem sta ce se jesti, ja odlucujem dje idemo, ko ono sa amilom kad se moralo u igraonu i jahanje.
Ispadas vece dijete od same djece, mora biti po tvom uvijek. Sta se imas vazda sa djecom otimati za nesto, ko da si i ti dijete kakvo.
Izvini, nemoj se ti sta naljutiti, al na osnovu svega napisanog djelujes stvarno ko neko dijete. Haj da ti navedes jedan primjer, eto ta utakmica, pa dobro, ne bi covjek nista reko, al jel ostalo ijedno dijete koje poznajes a da se niste posvadjali ako uzmemo u obzir sve primjere?
U ovih nekoliko primjera koje sam naveo se ni s kim nisam posvađao, samo sam ih naveo kao nenormalne.
Nije troll post, nego reala. Odlično znam o čemu pišem i ne pišem ovo u odbranu "svoje djeca ", nego mišljenje nekog ko je radio s djecom i mladje i starije dobi. Nisam prosvetni radnik, no dovoljno sam stručna razlučiti mogućnosti jednog trogodiśnjaka.moneta wrote:Ozbiljno?SaraFina wrote: Pa neka večeraju sami onda doma i uzmu nešto za ponijeti iz restorana.
Restoran je javni prostor, koji ljudima ne garantira privatnost i neometanje. I u vrhunskim holivudskim restoranima paparaci probiju obezbjedjenje i dodju uništavati privatnost slavnih ličnosti ili bogatuna. Banalan primjer no....
Trogodišnjaku objasniti u nekom porodičnom ambijentu, da ostavi čiku ili tetu za susjednim stolom, na miru, jako je teško.
Parovi koji žele izbjegnuti susret s djecom, najbolje da večeraju po gotivnim restoranima, gdje obavezan frak i večernja haljina i to od 10 - 12 uveče
Ili neka primjene varijantu broj 1.![]()
![]()
Padobranac sam, ne pratim opuse, pa ne znam je li troll post ili ovako neko stvarno razmislja.![]()
Ako ne mozes trogodisnjaku objasniti da nije u redu ometati bilo koga, onda vi ostanite kuci ili dekicu, pa negdje na livadu ometajte trave i cvijece.
Tvoje dijete je samo tebi interesantno, simpaticno i slatko. I moze samo tebe maltretirati.
Ako vec nisi sposobna vaspitati dijete za izlazak u civilizaciju, drzite se 4 zida.
Neki dan stojim u redu u prodavnici i neki klinac od odokativno 3 godine me 'ladno izbuba sakama po dupetu.![]()
Mati je reagovala za 4 minute s recenicom: "Nemoj sine, naljutit ce se teta na tebe. "
Il na nju mozda. Malo me sokirala situacija, ono WTF, al sljedeci put sta god meni dijete napravi, ja vracam roditelju. Isto i onim s cukama, nece ti nista, samo ce te ponjusit, i ja njusim njih.
Ljepota vidjeti lijepo odgojeno dijete. Kad roditelj moze s tako malim covjekom lijepo razgovarat, dogovorit se, a iza svega stoji ogroman trud.
Dok bih mokrim taracem gadjala one "roditelje" sto kafenisu, puse, ne osvrcuci se dok njihovi indijanci prave dar mar, jer selo ce se vec pobrinut za njih.
Zlocastasherbett wrote:Kakva su tvoja djeca?mO k3 wrote:Ova tema jos nije zatvorena??
Evo još jednom da kažem. Ne fajtam se s djecom, a ne fajtam se ni s roditeljima. Otvorio sam temu upravo zato što sam se uvijek suptilno izvlačio iz ovih situacija. Nikad se nisam posvađao ni s jednim roditeljem oko ovoga, ali su mi išli na živce.Niemand wrote:Hajmo se malo floskulama gadjati, nisamo odavno. Nije normalno ni da imas ovoliko primjera nekakvog fajta sa djecom. Sve mora biti po njegovom. To vise nije stvar ni odgoja ni neodgoja kolko njegovog ega.
Al haj. Nije do njega, ne moze biti do njega. Ljudi napisu jednu, dvije situacije, pa hajd, razumljivo je sve nekako, al ne kontam ni otkud mu tolko djece oko njega i eto, nijedno dijete ne valja. Jer nije po zeljama ovog odraslog djeteta.
Ma hajte molim vas.
Ali ti si uporan u tome da razdvajas roditelje i djecu.Radio Sarajevo wrote: Evo još jednom da kažem. Ne fajtam se s djecom, a ne fajtam se ni s roditeljima. Otvorio sam temu upravo zato što sam se uvijek suptilno izvlačio iz ovih situacija. Nikad se nisam posvađao ni s jednim roditeljem oko ovoga, ali su mi išli na živce.
Naravno da sam u toku Željine utakmice lijepo objasnio da se to u mojoj kući mora gledati. Naravno da se nisam svađao s djecom, pa nisam izgorio po glavi. Izvrćeš činjenice koje govorim, i kao da ne želiš pročitati šta pišem.
Ali okej, ako misliš da se svađam s djecom, evo po šesnaesti put. Ne svađam, i tema nije samo o djeci, nego prvenstveno o roditeljima koje boli kurac. A takvih ima mnogo oko svih nas. Ima i onih koji nisu takvi, i neki su se i javili na ovu temu.