Obicno, kad se ovako pitas, sanse da je 30 ljudi ludo, a ti pametan su ravne nuli. Ovo je odgovor bez obzira na temu.Radio Sarajevo wrote: sve se više pitam jesam li ja lud ili je to ipak 20-30-40 ljudi oko mene?
Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
- DrugaGimnazija
#251 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
-
TheMule
#252 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Roditelji danas su obicni supci, jer su arogantni. Bilo ih je i prije slicnih, samo su se sad razmnozili. Hoce da ko fol budu prijatelji sa djecom. Djecu treba voliti i paziti, ali ih i vaspitati. Kako pricati, kako hodati, kako se obuci, kako se ponasati kad nisi u svojoj kuci. Sve se to moze uraditi i bez kaisa i pruta, ali nema se volje, jer ta njihova oholost i drskost im ne dozvoljava da misle na druge, vec oni moraju biti u centru paznje, svijet se okrece oko njih i njihove djece itd... Ma kad vidis takve roditelje, bjezi glavom bez obzira
-
TheMule
#253 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
U danasnjem vremenu, moguce je da je i 40 ljudi ludo. Ono sto je danas normalno - nije uvijek pravilno.DrugaGimnazija wrote:Obicno, kad se ovako pitas, sanse da je 30 ljudi ludo, a ti pametan su ravne nuli. Ovo je odgovor bez obzira na temu.Radio Sarajevo wrote: sve se više pitam jesam li ja lud ili je to ipak 20-30-40 ljudi oko mene?
Djeca ima da se druze sa drugom djecom, odrasli sa odraslima, uvijek je tako bilo.
Ja kad sam bio mali, nisam se mogo druziti sa nekim ko ima +-2 godine od mene. Kad bi me roditelji poveli negdje kod komsija ili rodbine, ako ti nemaju djecu, biva mi da sjedim i slusam, i odgovorim na pitanja ako me neko pita, nemam sta ja da se mjesam tu, da se igram, a kamoli da zanovjetam.
- trambusek88
#254 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Mi, ratni klinci smo imali tu "sreću" da je skoro svaka ulica u Sarajevu bila puna takvih auta.dezurni_ucenik wrote:trambusek88 wrote:U moje vrijeme u mojoj ulici svi dječaci sa 5 godina već "vozili" prava auta.kakavdanakneiskustvu wrote:nevezano bas za temu,meni nije jasno kako neko moze dijete od 4 godine pustiti da se igra samo pred zgradom,bez roditeljske kontrole
ovakva
E koja je to sreca bila da pronadjes ispred zgrade necije napusteno auto.
U mojoj ulici ih je bilo 20-tak, od toga pola stojadini. Meni bio najdraži jedan bijeli Skala koji je bio relativno čitav i unutra očuvan, a bili mu skinuti točkovi, pa smo mogli volan vrtiti.
Većinom je bilo brum brum, ali bilo je i većih pasjaluka. Sjećam se kad su klinci bili podigli haubu na jednom Renou 18, i vidim ja pušu u nekakvo crijevo, ja znatiželjan došo i probo, kad ono fuuuuuj
- Radio Sarajevo
#255 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Isto kao i glasanje za nacionalisteDrugaGimnazija wrote:Obicno, kad se ovako pitas, sanse da je 30 ljudi ludo, a ti pametan su ravne nuli. Ovo je odgovor bez obzira na temu.Radio Sarajevo wrote: sve se više pitam jesam li ja lud ili je to ipak 20-30-40 ljudi oko mene?
- DrugaGimnazija
#256 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Odlika ludih ljudi je da misle da su normalni, a svi ostali oko njih su ludi.
No, salu na stranu, ne mislim te zvati ludim, ovo si se sam pitao, a ja se samo nadovezao.
Nego, razlog sto ne shvatas zasto si u krivu je taj sto ti nedostaje iskustva (informacija). Svi roditelji su nekad bili bez djece, tako da poznaju obje strane tog argumenta i time imaju mnogo vise informacija o toj temi i mogu donijeti sveobuhvatnije zakljucke. Ti, za sada, imas samo 1/2 tog iskustva i zato nisi u stanju razumjeti njihove zakljucke. Imas ogranicen skup podataka i zakljucci ti zato nisu validni.
No, salu na stranu, ne mislim te zvati ludim, ovo si se sam pitao, a ja se samo nadovezao.
Nego, razlog sto ne shvatas zasto si u krivu je taj sto ti nedostaje iskustva (informacija). Svi roditelji su nekad bili bez djece, tako da poznaju obje strane tog argumenta i time imaju mnogo vise informacija o toj temi i mogu donijeti sveobuhvatnije zakljucke. Ti, za sada, imas samo 1/2 tog iskustva i zato nisi u stanju razumjeti njihove zakljucke. Imas ogranicen skup podataka i zakljucci ti zato nisu validni.
- Radio Sarajevo
#257 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Čekaj malo, vratiću se na početak teme, i pitati ponovo zar je to jedini argument (vidjećeš kad budeš imao svoje dijete)? Niko mi dosad nije objasnio taj argument, a zar je to toliko teško?DrugaGimnazija wrote:Odlika ludih ljudi je da misle da su normalni, a svi ostali oko njih su ludi.
Opet pitam, ako nemam djecu, zar mi treba biti normalno da me malac pukne štapom u glavu, a nakon što mu slomim štap, da se počne nogetati, a roditelji sve vrijeme to gledaju? Zar je normalno da mi gura tanjir iz kojeg jedem u restoranu, a roditelji gledaju i ne rade ništa? Zar je normalno da, dok pričam s jednim roditeljem, drugi pojačava muziku do daske jer Amilica vrišti, i samim tim pomnoži s nulom svog bračnog druga?
I pored svega toga, zar su današnji roditelji, kojih toliki broj ne vakciniše djecu, uopšte relevantni? Pa ovo niđe na svijetu nema, da je antivakcinaša haman pola. Pogledaj anketu o vakcinaciji ispod.
https://www.klix.ba/ankete
- S4mpion
#258 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Ne morate imati svoje dijete da biste shvatili neke stvari. Među roditeljima ima i strašno dobrih primjeraka. Dovoljno je izvršiti poređenje između sposobnih i nesposobnih roditelja.
- insomnia78
#259 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Ne moras. Isto ko sto ne moras jebavati da bi znao kako je. Hajte molim vas
- Matzan
#260 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
insomnia78 wrote:Ne moras. Isto ko sto ne moras jebavati da bi znao kako je. Hajte molim vas
- Radio Sarajevo
#261 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
S4mpion wrote:Ne morate imati svoje dijete da biste shvatili neke stvari. Među roditeljima ima i strašno dobrih primjeraka. Dovoljno je izvršiti poređenje između sposobnih i nesposobnih roditelja.
Tačno tako. Imam i super primjera, gdje su djeca lijepo odgojena, nikoga ne maltretiraju i lijepo se ponašaju. S takvim porodicama mi je merak sjesti i družiti se.
- darius_maximus
#262 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Nije jedini argument, ali je jedan od najbitnijih.Radio Sarajevo wrote:Čekaj malo, vratiću se na početak teme, i pitati ponovo zar je to jedini argument (vidjećeš kad budeš imao svoje dijete)? Niko mi dosad nije objasnio taj argument, a zar je to toliko teško?DrugaGimnazija wrote:Odlika ludih ljudi je da misle da su normalni, a svi ostali oko njih su ludi.
Opet pitam, ako nemam djecu, zar mi treba biti normalno da me malac pukne štapom u glavu, a nakon što mu slomim štap, da se počne nogetati, a roditelji sve vrijeme to gledaju? Zar je normalno da mi gura tanjir iz kojeg jedem u restoranu, a roditelji gledaju i ne rade ništa? Zar je normalno da, dok pričam s jednim roditeljem, drugi pojačava muziku do daske jer Amilica vrišti, i samim tim pomnoži s nulom svog bračnog druga?
I pored svega toga, zar su današnji roditelji, kojih toliki broj ne vakciniše djecu, uopšte relevantni? Pa ovo niđe na svijetu nema, da je antivakcinaša haman pola. Pogledaj anketu o vakcinaciji ispod.
Jednostavno se ne može objasniti milion i jedna komplikacija u odgoju djeteta, dok ne dobijes dijete koje treba odgajati.
Mom malom je sada 19 mjeseci.
Govorili su mi ljudi da uzivam dok ne prohoda.
Ja kontao da me zajebavaju, rekoh super ce biti, ja njega za rukicu i mi setamo.
Jeste, setat ces, ali gdje on hoce.
Hiperaktivan je, kao i ja sto sam bio kad sam bio mali.
Sad se divim svojim roditeljima kako su me istrpili, vjeruj mi.
Covjek konta kako nece praviti greske, kako zna tacno sta hoce da nauci dijete i kako.
Medjutim, to slobodno mozes zaboraviti.
Bukvalno ucis kako tvoje dijete uci.
Na koji nacin ce sta shvatiti, hoces li sve fino, hoces li ga klepiti po guzi, hoces li nesto zabraniti, pa onda treba u tacnoj mjeri primijeniti.
A, i to pije vode ako trenutno nije bolestan, ili ako mu ne idu zubi (pa je ekstra nervozan), ili se taj dan nije naspavao.
Svaki dan su druge varijable i ti lagano ides dan po dan i radis najbolje sto mozes.
To je s neke tacke normalnog roditelja, u koje se ubrajam.
Trudim se da ga naucim da ne smeta drugima, da se s djecom fino igra i dijeli igracke, da ne moze uvijek dobiti sta hoce, itd.
Ne smije uzimati stvari sa stola ako mu mi ne damo, ne smije udarati nikoga, ne smije...
Nekad mi kazu da sam prestrog, da je on jos mali da to sve shvati.
I, znam da jesu upravu, ali kontam da ce mu se ponavljanjem urezati u mozak.
Tesko je to sve iz vise razloga.
Zna se desiti da mu ja nesto branim, a on dodje u goste negdje i neko mu da nesto sto ja branim, a da ja nisam skontao.
Recimo, otvaranje ladica.
Drugim ljudima je on zanimljiv, sladak, nasmijan, i onda mu daju nesto jer im ga zao odbiti.
Sve ono sto si ga ucio do tada pomnozi s nulom, jer je on skontao da moze, samo ne moze od tebe.
Ne kontaju ljudi da ces ga ti kasnije dovesti kuci i morati ponovo preodgajati.
Milion puta mu ponovis da nesto ne moze, jedva shvati.
Jednom neka vidi da moze, odmah skonta, fascinantno.
Na stranu sto u centru nekom, recimo, nece da ide gdje bi ti nesto kupio, pa pocne vriska.
Znalo se desiti da se samo pokupimo i odemo kuci.
Kao, mi njega kaznjavamo...
Ljudi su isto malo licemjerni.
Kao prije je bilo bolje, kako smo mi fino odgojeni, a po reakcijama na ovoj temi, ljudi bi da im dijete nikad ne pridje dok ne doktorira, haman.
Ja znam da sam prije citav komsiluk znao, sa svima se pozdravljao, u tramvaju ljudima prilazio da ih pitam ko su i kako se zovu, jer sam bio zivahan i komunikativan.
Danas, to nije bas tako.
Ljudi stvarno ne kontaju da su djeca samo djeca.
Ne kontaju ona vecinu stvari dok malo ne odrastu.
Kada se on pocne negdje bacati od ljutnje, ponekad kontam kako drugi vjerovatno misle da ga ne odgajamo.
Onda skontam da ko god ima dijete da je prosao kroz ovo sto mi prolazimo.
Oni koji nemaju, njima svakako dzaba objasnjavati.
Da, sto se druzenja tice.
Manje je svega.
Manje i mi izlazimo, uglavnom na Vils da se istrci, u Safet Zajko da trci, u parkice lokalne da trci.
Voli doduse se vozati u kolicima u Mercatoru starom, pa i tamo odemo.
Ovo samaca sto se druzimo, uglavnom se obraduju vise njemu nego meni kada se vidimo.
Svi ga vole vodati i ganjati, ali znam ja da je to na kratko.
Sami zena i ja uglavnom ne stignemo izaci jer nam je glupo ostavljati ga nekome da bismo mi uzivali.
Narocito sto je ziv k'o vatra.
Sve kontamo, mi smo ga stvorili, mi cemo ga i odgajati, pa kad se mogne izaci, izaci ce se.
Tako ti se to nekako vrti.
Da, vrti se sve oko djeteta.
Ne zato sto hoces da bude debil, nego zato sto imas par sati izmedju posla i kada lijeze spavati.
To pokusas iskoristiti, a sta ukopis okolo, dobro si i uklopio.
Primjere koje ti navodis ja bas rijetko vidjam.
I po parkovima i po drugim lokacijama s djecom...
- JThomas
#263 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
a odrasli nisu takvi?Milion puta mu ponovis da nesto ne moze, jedva shvati.
- Connaisseur Karlin
#264 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
KO je cuvao djecu prije 5 ili 6 decenija? Koliko sati je trajao doticni crnacki posao?Alfons Kauders wrote:[Jedno dijete ljudima pojede svo vrijeme i energiju, a prije 50-60 godina, svi imali po petero djece i radili ko crnci.
- Connaisseur Karlin
#265 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
a sto je sa braccnim parovima sa djecom koji se sukobe sa drugim bracnim parom koji takodjer ima djete ili djecumO k3 wrote:pokretac teme nema djecu , meni dosta .... kakvo da mu iskustvo podijelim o cemu sa njim da pricam da mu pisem ?
ako bude imao svoju djecu pricacemo
- Connaisseur Karlin
#266 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
ja sam jedne godine na jadranu bila sa prijetljima koji imaju djecu, bilo je super, nas odraslih ,vecina parovi i nesto single plus djeca, oko 25tero , se bilo super, toliko djece , niakkvih problemaazurna_obala wrote:Hormoni nisu šala![]()
Sto se tice postavljaca teme, nw kontam sto ćeš ti kao samac ići na odmor sa ljudima koji imaju djecu? Trebao si znati da tu nema.selameta, i da se nećeš odmoriti.
Jednostavno je besmisleno dijeliti savjete i priču ja bih ovako ili onako, a nemaš dijete.
Nažalost, danas su.djeca ograničena, jer imaju helikopter roditelje i ne daju im disati, hodati, trčati.
Čast izuzecima.
- animals
#267 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Meni se cini, da ti nisi za druzenja..Radio Sarajevo wrote:S4mpion wrote:Ne morate imati svoje dijete da biste shvatili neke stvari. Među roditeljima ima i strašno dobrih primjeraka. Dovoljno je izvršiti poređenje između sposobnih i nesposobnih roditelja.
Tačno tako. Imam i super primjera, gdje su djeca lijepo odgojena, nikoga ne maltretiraju i lijepo se ponašaju. S takvim porodicama mi je merak sjesti i družiti se.
sta se uopce druzis sa nekim ko ima djecu.
nadji sebi kakvo zensko, pametnije ti je
- Connaisseur Karlin
#268 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
zaboravio je reci,koliko sati dnevno su radili roditelji u kibucu i van istogarzuhal wrote:Jednu od najkrvavijih rečenica sam pročitao kod Efraima Kišona kada priča o svom bijegu iz staljinističke Mađarske u Izrael, gdje je odmah zaglavio u "zadnjoj, ultimativnoj fazi komunizma - kibucu"Pa ka'e kako je njegova supruga dobila posao koji se ticao odgoja djece i brige oko djece (ostalih članova kibuca), a on je, budući da jedini nije znao i nije se trudio da nauči nešto hebrejskog, radio s drugim koji, kao ni on, nisu znali ništa hebrejskog - s konjima
![]()
Kaže o tom odgoju u kibucu: Djecu su odvajali od roditelja i odgajali zajedno s ostalom djecom, odvojeno od roditelja, kako bi i djeca i roditelji ostali normalni...
- Toffee karamela
#269 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Kod nas se rijetko kada otvoreno sukobe, naučio je naš narod da guta što ni pas s maslom ne bi zarad nekih svojih interesa.Connaisseur Karlin wrote:
a sto je sa braccnim parovima sa djecom koji se sukobe sa drugim bracnim parom koji takodjer ima djete ili djecua sukob je upravo rezultat ponasanje drugacijeg ponasanja dejce u obe porodice
Neće da se zamjeraju ali čim jedni drugima okrenu leđa prva riječ im je: "Vidje li ti majke ti ono...!
- Connaisseur Karlin
#270 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Toffee karamela wrote:Kod nas se rijetko kada otvoreno sukobe, naučio je naš narod da guta što ni pas s maslom ne bi zarad nekih svojih interesa.Connaisseur Karlin wrote:
a sto je sa braccnim parovima sa djecom koji se sukobe sa drugim bracnim parom koji takodjer ima djete ili djecua sukob je upravo rezultat ponasanje drugacijeg ponasanja dejce u obe porodice
Neće da se zamjeraju ali čim jedni drugima okrenu leđa prva riječ im je: "Vidje li ti majke ti ono...!
- animals
#271 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Znam isto jednog kome smetaju djeca..
mislim da trebaju psihijatra..
mislim da trebaju psihijatra..
-
Kurjakk
#272 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
@ darius odlicno napisano. Dalo bi se tu jos dodati, ali dzaba, ovima sto imaju djecu ne trebas nista dodavati, a ovima sto nemaju mozes dodavati koliko hoces oni ce opet traziti dodatno objasnjenje. Cini mi se da je insomnia naveo odlican primjer s guzenjemdarius_maximus wrote:Nije jedini argument, ali je jedan od najbitnijih.Radio Sarajevo wrote:Čekaj malo, vratiću se na početak teme, i pitati ponovo zar je to jedini argument (vidjećeš kad budeš imao svoje dijete)? Niko mi dosad nije objasnio taj argument, a zar je to toliko teško?DrugaGimnazija wrote:Odlika ludih ljudi je da misle da su normalni, a svi ostali oko njih su ludi.
Jednostavno se ne može objasniti milion i jedna komplikacija u odgoju djeteta, dok ne dobijes dijete koje treba odgajati.
Mom malom je sada 19 mjeseci.
Govorili su mi ljudi da uzivam dok ne prohoda.
Ja kontao da me zajebavaju, rekoh super ce biti, ja njega za rukicu i mi setamo.
Jeste, setat ces, ali gdje on hoce.
Hiperaktivan je, kao i ja sto sam bio kad sam bio mali.
Sad se divim svojim roditeljima kako su me istrpili, vjeruj mi.
Covjek konta kako nece praviti greske, kako zna tacno sta hoce da nauci dijete i kako.
Medjutim, to slobodno mozes zaboraviti.
Bukvalno ucis kako tvoje dijete uci.
Na koji nacin ce sta shvatiti, hoces li sve fino, hoces li ga klepiti po guzi, hoces li nesto zabraniti, pa onda treba u tacnoj mjeri primijeniti.
A, i to pije vode ako trenutno nije bolestan, ili ako mu ne idu zubi (pa je ekstra nervozan), ili se taj dan nije naspavao.
Svaki dan su druge varijable i ti lagano ides dan po dan i radis najbolje sto mozes.
To je s neke tacke normalnog roditelja, u koje se ubrajam.
Trudim se da ga naucim da ne smeta drugima, da se s djecom fino igra i dijeli igracke, da ne moze uvijek dobiti sta hoce, itd.
Ne smije uzimati stvari sa stola ako mu mi ne damo, ne smije udarati nikoga, ne smije...
Nekad mi kazu da sam prestrog, da je on jos mali da to sve shvati.
I, znam da jesu upravu, ali kontam da ce mu se ponavljanjem urezati u mozak.
Tesko je to sve iz vise razloga.
Zna se desiti da mu ja nesto branim, a on dodje u goste negdje i neko mu da nesto sto ja branim, a da ja nisam skontao.
Recimo, otvaranje ladica.
Drugim ljudima je on zanimljiv, sladak, nasmijan, i onda mu daju nesto jer im ga zao odbiti.
Sve ono sto si ga ucio do tada pomnozi s nulom, jer je on skontao da moze, samo ne moze od tebe.
Ne kontaju ljudi da ces ga ti kasnije dovesti kuci i morati ponovo preodgajati.
Milion puta mu ponovis da nesto ne moze, jedva shvati.
Na stranu sto u centru nekom, recimo, nece da ide gdje bi ti nesto kupio, pa pocne vriska.
Znalo se desiti da se samo pokupimo i odemo kuci.
Kao, mi njega kaznjavamo...
Ljudi su isto malo licemjerni.
Kao prije je bilo bolje, kako smo mi fino odgojeni, a po reakcijama na ovoj temi, ljudi bi da im dijete nikad ne pridje dok ne doktorira, haman.
Ja znam da sam prije citav komsiluk znao, sa svima se pozdravljao, u tramvaju ljudima prilazio da ih pitam ko su i kako se zovu, jer sam bio zivahan i komunikativan.
Danas, to nije bas tako.
Ljudi stvarno ne kontaju da su djeca samo djeca.
Ne kontaju ona vecinu stvari dok malo ne odrastu.
Kada se on pocne negdje bacati od ljutnje, ponekad kontam kako drugi vjerovatno misle da ga ne odgajamo.
Onda skontam da ko god ima dijete da je prosao kroz ovo sto mi prolazimo.
Oni koji nemaju, njima svakako dzaba objasnjavati.
Da, sto se druzenja tice.
Manje je svega.
Manje i mi izlazimo, uglavnom na Vils da se istrci, u Safet Zajko da trci, u parkice lokalne da trci.
Voli doduse se vozati u kolicima u Mercatoru starom, pa i tamo odemo.
Ovo samaca sto se druzimo, uglavnom se obraduju vise njemu nego meni kada se vidimo.
Svi ga vole vodati i ganjati, ali znam ja da je to na kratko.
Sami zena i ja uglavnom ne stignemo izaci jer nam je glupo ostavljati ga nekome da bismo mi uzivali.
Narocito sto je ziv k'o vatra.
Sve kontamo, mi smo ga stvorili, mi cemo ga i odgajati, pa kad se mogne izaci, izaci ce se.
Tako ti se to nekako vrti.
Da, vrti se sve oko djeteta.
Ne zato sto hoces da bude debil, nego zato sto imas par sati izmedju posla i kada lijeze spavati.
To pokusas iskoristiti, a sta ukopis okolo, dobro si i uklopio.
Primjere koje ti navodis ja bas rijetko vidjam.
I po parkovima i po drugim lokacijama s djecom...
najsmijesnije od svega je sto ovi bez djece ocekuju da je onim roditeljima kojima je zaista stalo do odgoja i djece draze ispijati kafe ili derneciti.
kod vecina roditelja (pocinjem s pretpostavkom da su noramlani bar kao roditelji) na prvo mjesto dolaze djeca, zatim posao, a ako uhvate vremena onda pokusaju da spavaju ili da se odmore koliko god mogu. e onda dolaze krediti,racuni, odmori, familija, mehanicari, moleri, itd.
-
Hendrix
#273 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Neke stvari se ne mogu objasniti dok ih sam ne dozivis, tako je i sa odgajanjem djece. Ma koliko prica i stvarnih primjera vidio, nista te ne moze pripremiti osim kad i sam dodjes u tu situaciju.
Onda tek skontas kako je dug dan kad ustanes u 4:30, kako mozes spavati i da te neko prekine 10 puta tokom noci, kad si u 8 sati navecer mrtav i zaspis u roku 10 sekundi...da bi te bebac probudio u pola 9, naucis i kako vise nemas vremena za sebe i svo slobodno vrijeme uzima dijete itd itd...Mene jednom zena nepoznata napade sto djetetu dadoh mobitel vani kad smo sjeli kafu da popijemo, kao nije to u redu ovo ono...a mi ustali u 4:30...citav dan ko zombiji hodamo pokusavamo je zabaviti, bez nana i deda u blizini da pomognu, i sjeli da 5min popijemo kafu i neko ti kvoca nesto kao nije to u redu da dijete gleda crtane. Pitam je ima li djecu...kaze nema ali opet to nije razlog...nemamo reko o cemu pricati i vozdra ba. Nekom jos da se pravdam i objasnjavam da dijete zahtijeva paznju i aktivnosti svo vrijeme dok je budno, nema stajanja, nema odmora, nema rec hajd sjedi ti malo tu da odmorimo pa cemo dalje.
I znam da ce me jedino razumiti ljudi koji imaju djecu, jbg to je tako.
Nemoguce je to objasniti, ali i ja nisam imao pojma, na faksu smo govorili nemamo vremena da ucimo...ustanes u 10-11, pa kafa, pa malo Call of Duty i opet kafa...pa navece piva dvije...nema se vremena, kakva djeca ba.
Onda tek skontas kako je dug dan kad ustanes u 4:30, kako mozes spavati i da te neko prekine 10 puta tokom noci, kad si u 8 sati navecer mrtav i zaspis u roku 10 sekundi...da bi te bebac probudio u pola 9, naucis i kako vise nemas vremena za sebe i svo slobodno vrijeme uzima dijete itd itd...Mene jednom zena nepoznata napade sto djetetu dadoh mobitel vani kad smo sjeli kafu da popijemo, kao nije to u redu ovo ono...a mi ustali u 4:30...citav dan ko zombiji hodamo pokusavamo je zabaviti, bez nana i deda u blizini da pomognu, i sjeli da 5min popijemo kafu i neko ti kvoca nesto kao nije to u redu da dijete gleda crtane. Pitam je ima li djecu...kaze nema ali opet to nije razlog...nemamo reko o cemu pricati i vozdra ba. Nekom jos da se pravdam i objasnjavam da dijete zahtijeva paznju i aktivnosti svo vrijeme dok je budno, nema stajanja, nema odmora, nema rec hajd sjedi ti malo tu da odmorimo pa cemo dalje.
I znam da ce me jedino razumiti ljudi koji imaju djecu, jbg to je tako.
Nemoguce je to objasniti, ali i ja nisam imao pojma, na faksu smo govorili nemamo vremena da ucimo...ustanes u 10-11, pa kafa, pa malo Call of Duty i opet kafa...pa navece piva dvije...nema se vremena, kakva djeca ba.
- HAVANA
#274 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
Da vas malo utjesim.Sve je to pickin dim.Ta skika,vriska...Dernek pocinje od puberteta.
A inace ,bezveze objasnjavate.Ne mozes to objasniti,to se mora doziviti i proziviti.Sto rece insomnia,haj ti objasni nekom i docaraj seksualni cin.
Bas moras bit pripovjedac.Jebeno to roditeljstvo,al bas.Al opet,nista ljepse od djece,ja bi jos troje... 
- muha_sa
#275 Re: Novokomponovani roditelji koji od djece prave debile...
šta cekaš-praviHAVANA wrote:Da vas malo utjesim.Sve je to pickin dim.Ta skika,vriska...Dernek pocinje od puberteta.A inace ,bezveze objasnjavate.Ne mozes to objasniti,to se mora doziviti i proziviti.Sto rece insomnia,haj ti objasni nekom i docaraj seksualni cin.
Bas moras bit pripovjedac.Jebeno to roditeljstvo,al bas.Al opet,nista ljepse od djece,ja bi jos troje...