Novogradnja stup-Neđariči

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
studentina1

#1 Novogradnja stup-Neđariči

Post by studentina1 »

Šta mislite o ovim stanovima(gradi ih Tibra) i ovim cijenama?
Je li trenutak za kupnju?
Rimad

#2 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by Rimad »

Niko sa sigurnošću ne može predvidjeti kretanje cijena. Vidiš kako novi val krize, zbog onih balkanaca Grka, zahvaća Evropu. Ako se ovo produbi, moglo bi biti još gore. U tom slučaju cijene padaju. Ako sve bude OK, možde će cijene blago padati do kraja ove godine, pa slijedi stagnacija.

Što se tiče Tibre, kod njih se cijene zvanično kreću od 1800-2000 KM/m^2. Čuo sam za ljude koji su kupili i po 1650KM (preko neke fimre koja izvodi radove), ali se radilo o većem stanu.

Moj savjet je, ako imaš novac i našao si stan koji ti se sviđa, uzmi. Radi se o tome da ako su neki stanovi atraktivni (zbog rasporeda prostorija, zbog pogleda stana i slično), mogli bi se prvi razgrabiti. To ti je slično kao u butku; ono što se ljudima sviđa, rasproda se, a ono što ostane ide na rasprodaju.
:sax:
EUROBIH

#3 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by EUROBIH »

[quote="Rimad"]Niko sa sigurnošću ne može predvidjeti kretanje cijena. Vidiš kako novi val krize, zbog onih balkanaca Grka, zahvaća Evropu. Ako se ovo produbi, moglo bi biti još gore. U tom slučaju cijene padaju. Ako sve bude OK, možde će cijene blago padati do kraja ove godine, pa slijedi stagnacija.

Što se tiče Tibre, kod njih se cijene zvanično kreću od 1800-2000 KM/m^2. Čuo sam za ljude koji su kupili i po 1650KM (preko neke fimre koja izvodi radove), ali se radilo o većem stanu.

Moj savjet je, ako imaš novac i našao si stan koji ti se sviđa, uzmi. Radi se o tome da ako su neki stanovi atraktivni (zbog rasporeda prostorija, zbog pogleda stana i slično), mogli bi se prvi razgrabiti. To ti je slično kao u butku; ono što se ljudima sviđa, rasproda se, a ono što ostane ide na rasprodaju.

e što razgrabiše :lol: :lol:
drndalo

#4 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by drndalo »

Vala ja ne bih ondje uzeo stan, osim da mi ga daju za 1000 BAM/m2...

Moje misljenje... Ne znam koja im budala dade papire da na onako malom prostoru nakrcaju onoliko stanova, a posebno sam odusevljan blizinom 2 zgrade... Cini mi se da ona strana prema nizoj zgradi od 2 nema ni 8 metara razmaka izmedju zgrada... Sto ce tu biti vidik na tim 6-8 spratova... Taman da vidis kompletan jelovnik komsije preko puta, a bogami i namirises... :twisted:
udrch

#5 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by udrch »

drndalo wrote:Vala ja ne bih ondje uzeo stan, osim da mi ga daju za 1000 BAM/m2...

Moje misljenje... Ne znam koja im budala dade papire da na onako malom prostoru nakrcaju onoliko stanova, a posebno sam odusevljan blizinom 2 zgrade... Cini mi se da ona strana prema nizoj zgradi od 2 nema ni 8 metara razmaka izmedju zgrada... Sto ce tu biti vidik na tim 6-8 spratova... Taman da vidis kompletan jelovnik komsije preko puta, a bogami i namirises... :twisted:
Nevjerovatno kako su uopće mogli dobiti građevinsku dozvolu za onaj nazovi stambeni blok..pa nevjerovatno je koliko su zgrade blizu jedna drugoj..ja ondje ne bih ni pod koju cijenu, pa radije bi otišo uvogošću i platio duplo skuplje..
Luisa

#6 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by Luisa »

Ima li neko fotke,? neznam o kojim je zgradama rijec.

Hvala
Rimad

#7 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by Rimad »

EUROBIH wrote:
Rimad wrote:Niko sa sigurnošću ne može predvidjeti kretanje cijena. Vidiš kako novi val krize, zbog onih balkanaca Grka, zahvaća Evropu. Ako se ovo produbi, moglo bi biti još gore. U tom slučaju cijene padaju. Ako Tve bude OK, možde će cijene blago padati do kraja ove godine, pa slijedi stagnacija.

e što razgrabiše :lol: :lol:
Očigledno nisi upućen.
Prilikom odabira stanova dosta je faktora u igri i nemoguće je naći stan koji će odgpvarati svim kriterijima za pare koje smo spremni izdvojiti. Često neka "sitnica" i nije sitnica.

Npr. Tibra. Takvo su ruglo napravili time što su strpali zgrade tako blizu. Prilično sam siguran da time krše neke od zakona. I ako se neko opredjelio za kupovinu nekod stana u jednoj od dvije, trenutno, useljive zgrade na Stupu, bitan je faktor spratnost, jer jedino spratovi iznad 6. sprata imaju otvoren pogled, jer je zgrada sa obje strane zatvorena sa manjim zgradama. Na taj način si ograničen praktično na 4 sprata (7-10). Ako ne želiš zadnji sprat, onda na rapolaganju imaš samo 3 sprata. Znači, ako želiš tip stana od ne znam, 55-65 kvadrata, imaš izbor od tek nekoliko stanova. Uvedi još parametara, ne želiš pored ulice, broj stanova se smanjuje. Pošto svi ljudi razmišljaju slično, to su neki stanovi traženiji od drugih. Lično sam čuo za čovjeka koji je htio kupiti njihove stan od 55 m², ali nije našao slobodan na pomenutoj spratnosti, jer ti stanovi iako su mali, imaju 3 sobe, što je bitan faktor za ljude koji su ograničeni sa novcem.

Slična je situacija gdje god da kupuješ, neki je stanovi imaju bolji pogled, bolje su osunčani itd. Dosta je faktora koji odlučuju o povoljnosti stana.
Rimad

#8 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by Rimad »

Luisa wrote:Ima li neko fotke,? neznam o kojim je zgradama rijec.

Hvala
http://www.tibra-pacific.com/stup-nedza ... erija.html

Nema na čemu :)
:sax:
Predstavnickidom

#9 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by Predstavnickidom »

Najkorisnija je kupovina zemljista u Hercegovini. Najisplativije. Ko zna i umije moze da moze da zaradi ogromne pare
vjesticanametli

#10 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by vjesticanametli »

Nedžarići valjda :run:
studentina1

#11 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by studentina1 »

Raspitivao sam se i,
ne prodaje se to kao halva.
Daju po 1500,ali ne ide...
opisuju ga kao
Prodaje se stan u Sarajevu, novogradnja Stup-Neđarići, veličina i pozicija stana po izboru kupca.
Stan je extra opremljen, klimatiziran, lift od garaže do zadnjeg sprata.
Parking mjesto gratis, mogućnost kupovine garažnog mjesta.
Cijenu dogovarate sa kooperentom koji učestvuje djelomično u gradnji, ugovor se zaključuje sa investitorom.
Za prvog kupca cijena extra povoljna.
pshhh

#12 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by pshhh »

Neko spominje cifru od 15.000 stanova viska u Sarajevu. Nema prodaje ali drze cijenu.

Za stan u Sarajevu je najbitnije da nije okrenut prema ulici, ukoliko nemas skupe prozore da te zastite od buke auta koja prolaze ispod prozora.
Last edited by pshhh on 24/05/2010 09:09, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#13 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by Truba »

ja kupujem kad bude kvadar 1100 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :sax:
neki

#14 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by neki »

ja ne mogu da vjerujem da iko mentalno zdrav, ko zeli dobro sebi i svojoj porodici, hoce da kupi stan u onom krsu
Eshek

#15 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by Eshek »

Kvalitet stanova je dno dna. Cijena? Ja vam garantujem da niko, ko tamo odnese 1400 KM po kvaratu, neće biti odbijen. Kakva cijena, takvi stanovi...
Rauber

#16 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by Rauber »

Ne znam po cemu zakljucak da su stanovi nekvalitetni? Sto se mene tice, sve za 10, dodju blindirana vrata, kupatilo s ukusom opremljeno, dodje klima,parking mejsto, imas grijanje tokom citave godine i platis koliko potrosis, npr. odes na posao i nisi citav dan u stanu fino na tastaturi iskljucis grijanje i na taj nacin stedis, ima lift ( dobro to je i logicno u novogradni ), haustor komforan, bas je sirok, cijena realna... Danas kad vidim kakve stanove i na kakvim lokacijama ljudi prodaju za po 2000+ KM po m2 s*ebem se.
U redu je da su neki nezadovoljni pogledom, to stoji, ali koliko para toliko muzike.
Eshek

#17 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by Eshek »

Rauber wrote:Ne znam po cemu zakljucak da su stanovi nekvalitetni? Sto se mene tice, sve za 10, dodju blindirana vrata, kupatilo s ukusom opremljeno, dodje klima,parking mejsto, imas grijanje tokom citave godine i platis koliko potrosis, npr. odes na posao i nisi citav dan u stanu fino na tastaturi iskljucis grijanje i na taj nacin stedis, ima lift ( dobro to je i logicno u novogradni ), haustor komforan, bas je sirok, cijena realna... Danas kad vidim kakve stanove i na kakvim lokacijama ljudi prodaju za po 2000+ KM po m2 s*ebem se.
U redu je da su neki nezadovoljni pogledom, to stoji, ali koliko para toliko muzike.
Ti imaš perspektivu kupca, a ja igrom slučaja imam malo drugačiji pogled.

Malo porazgovaraj sa stanarima za par godina, tada bi se već trebalo vidjeti.
Better Man

#18 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by Better Man »

Nikad ne bi kupio stan u novogradnji, jer se zgrade s takvim stanovima prave na nacin da se prodje sto jeftinije. Ugradjuju se najeftiniji materijali od prozora i vrata, tj. losi proizvodi. A da ne spominjem raspored soba, tek je to uzas zivi i katastrofa.
Rauber

#19 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by Rauber »

Eshek wrote:
Rauber wrote:Ne znam po cemu zakljucak da su stanovi nekvalitetni? Sto se mene tice, sve za 10, dodju blindirana vrata, kupatilo s ukusom opremljeno, dodje klima,parking mejsto, imas grijanje tokom citave godine i platis koliko potrosis, npr. odes na posao i nisi citav dan u stanu fino na tastaturi iskljucis grijanje i na taj nacin stedis, ima lift ( dobro to je i logicno u novogradni ), haustor komforan, bas je sirok, cijena realna... Danas kad vidim kakve stanove i na kakvim lokacijama ljudi prodaju za po 2000+ KM po m2 s*ebem se.

Vidjet cemo sve, ja sam dole uzeo stan i sad za sad sam prezadovoljan, ako nista nemam vlage u wc-u oko cijevi i ne puse mi kroz stokove, sta ce poslije biti kazem opet vidjet cemo.
Ovo za vlagu i puhanje kroz stokove sam se maksimalno nagledao u starogradnji, a cijene OD 2000 KM po m2.
@better man
Da su cijene iste mozda bih i razmislio o starogradnji, ovako neka hvala, imam i ja od roditelja stan u starogradnji koji cu nekad naslijediti i znam da kvadrat ne vrijedi preko 2000 KM, bar meni.
Rimad

#20 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by Rimad »

Better Man wrote:Nikad ne bi kupio stan u novogradnji, jer se zgrade s takvim stanovima prave na nacin da se prodje sto jeftinije. Ugradjuju se najeftiniji materijali od prozora i vrata, tj. losi proizvodi. A da ne spominjem raspored soba, tek je to uzas zivi i katastrofa.
Znači, nekada su se stanovi pravili kvalitetno, a ovo sada što se radi ništa ne valja. Prije rata direktori (državnih) građevinskih firmi nisu krali.Nisu pisali da su ugradili prozore od 1000 maraka, a zapravo su ugrađivali od 300 maraka. Svi su bili savjesni i pošteni ljudi. :-D
saim_adka

#21 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 22/01/2017 18:07, edited 1 time in total.
Skyfox

#22 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by Skyfox »

lokacija uz najprometniju cestu u gradu - 0 bodova
neki

#23 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by neki »

:?
Rauber wrote:
Eshek wrote:

Vidjet cemo sve, ja sam dole uzeo stan i sad za sad sam prezadovoljan, ako nista nemam vlage u wc-u oko cijevi i ne puse mi kroz stokove, sta ce poslije biti kazem opet vidjet cemo.
Ovo za vlagu i puhanje kroz stokove sam se maksimalno nagledao u starogradnji, a cijene OD 2000 KM po m2.
@better man
Da su cijene iste mozda bih i razmislio o starogradnji, ovako neka hvala, imam i ja od roditelja stan u starogradnji koji cu nekad naslijediti i znam da kvadrat ne vrijedi preko 2000 KM, bar meni.
Stvarno ti zelim sve najbolje sa tim stanom al zar ti kad kupujes stan gledas samo kakva su ulazna vrata i plocice u kupatilu??
Dispozicije stanova su katastrofa...u jednom stanu JEDINI prozor ima kuhinja, u drugom trosobnom od 80inesto kvadrata ne postoji trpezarija :shock: :? valjda misle rucat ces u dnevnom, sobe pobacane bez ikakvog reda, hodnici po 30% kvadrature stana itd. da ne pominjem da 70% stanova ni u julu nece imati osuncanost ni 15 minuta dnevno, vecina gleda u drugu zgradu koja je udaljena nekih 8 metara, sve locirano 20 m odglavne ceste sa 6 traka i tramvajsku prugu...ko tu zaspi svaka mu cast..
atko

#24 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by atko »

Dansnja gradnja ... je vela havle :-) ... gledam one stanove sto se tamo na drugom skretanju za dobrinju rade, preko puta kotlovnice, nesto se zovu mojmilo apartmans delux ... :roll: jebo te samo je vazno sto zajebanije ime dati ... a betonjara isto bunker u brdo ukopana ... da ne pominjem sto je gradnja stala i koliko ce biti izigrani oni koji su vec dali lovu :-)

Neko kaze kralo se i prije... jeste ... al ukrade se fiktivno preko papira ... pises da si kupio prozor za 1000 a platio ga 300 ... i bar su se objekti zvali i cjenili normalno ... sad sve neki vrtovi sunca ... a privatnici nemogu krasti tako nego pise da je stavio armaturu 12 a ono 8 ili jos gore negdje je nije ni stavo ... citali ste za slucaj u zagrebu - novogradnja - bukvalno se slomio balkon :-)
Rauber

#25 Re: Novogradnja stup-Neđariči

Post by Rauber »

@neki
prije svega hvala na zeljama ;)
Ne znam sta bih ti rekao, vjerovatno si u pravu za te neke nabrojane stanove, ali ja sam fakat zadovoljan i rasporedom prostorija i osuncanosti stana, stan nije velik ali je od te ne velike kvadrature napravljen solidan stan koji nije preskup za razliku od starodgradnje.
Ne gledam samo ulazna vrata,plocice u wc-u... medjutim to je bio samo odgovor na to da su stanovi nekvalitetani, ali dobro mozda je momak mislio da stanovi nisu fino rasporedjeni pa je rekao da su nekvalitetni, kako god opet kazem meni raspored fakat odgovara.
Nebih vise o ukusima raspravljao, naravno neka sebi svako bira kako zeli, ja sam sebi izmedju precijenjene starogradnje u koju bi i pored vece cijene jos morao ulagati, i jeftinije varijante - novogradnje, izabrao ovo drugo, i majke mi sekunde ne zalim. Sad jos imam samo slatke muke koji cu LCD izabrati,koji frizider,kakve police,gdje ce lampa... 8-)
LP ;)
Post Reply