Znam da imaju teme o novogradnji, ali niko ne spominje nista o Penny plus stanovima.
Ima li iko ikakva iskustva s tim stanovima?
http://pennyplus.com/nekretnine/
Hvala
Zar i Penny...semmy_ wrote:Znam da imaju teme o novogradnji, ali niko ne spominje nista o Penny plus stanovima.
Ima li iko ikakva iskustva o tim stanovima?
Da, da i Penny je napravio zgradu na Stupu, blizu Penny-a, odmah iza pijace kada se gleda sa glavne ceste ...homega wrote:Zar i Penny...semmy_ wrote:Znam da imaju teme o novogradnji, ali niko ne spominje nista o Penny plus stanovima.
Ima li iko ikakva iskustva o tim stanovima?![]()
Gdje se nalaze ti stanovi, na kojoj lokaciji?
Pa nije bas da izvire iz pijace, nego je tacno iza pijace. Planirana je jos jedna zgrada, manja, preko puta ove, a ona bi bila blize pijaci. S obzirom da ce tamo praviti 4 trake prema Aerodromu, mislim da je moguce da i pijacu premjeste.... ali ni ne rpedstavlja mi ona uopce problem, jer mi nije pred nosom... a tacno ispred zgrade je planiran djeciji park.milojicabrzi wrote:Zvao sam ih nekada, kad sam "ganjao" stanprije nekoliko godina.
To je zgrada koja je bukvalno, u sred Stupske pijace, dakle, bukvalno izvire iz pijace, sto je prilicno nezgodno.
Znam da su tada trazili neku cifru od oko 1600 KM po m2, bilo dosta stanova, cesto prodjem, mislim da nisu prodati jos.
Ne znam kakva je situacija sa papirima, tehnickim prijemom i je li zgrada uknjizena, znam da sam odustao kad sam shvatio da bi stanovao bukvalno u sred pijace
Ne vidim gdje ce proci te cetiri trake? Rusice kuce i penny?sema911s wrote:Kakav ce ti bit stan kada ti pod prozorom 4trake(jedino ces mozda mene zavolit kada ti 5.5litara zabrunda), aerodrom blizu, skola, park, obdaniste blizu, trgovine, parking, javni prevoz strasno blizu,
Bivsa firma bila povezana sa gradnjom po stanu su sprcali oko600km/m2, stedilo se na svemu, prave jos jednu zgradu do(pa zaboravi na balkon i privatnost), stolarija klinci su iz njohove prodaje(pa ocekuj svemu kinesko-turski kvalitet), u svim stanovima dnevni boravak je povezan sa kuhinjom pa razni mirisi(nekada dobro dodju) trpezarija je dnevnom boravku, vecina plocica je hmmm pravo bezzzee jer su iste postavljanje dok je temp. Bila oko 0...
Ah da komsiluk ti je za nepovjerovat,
Al svako voli to nestoo

Jebi ga ne mogu da se snadjem na ovoj slici. Moze li link?HAVANA wrote:Evo vam malo regulacionog kako ce to izgledati...Ide tu svasta nesta...
vjerovatno, jer opet ide i ova cesta od mojmila do aerodroma sto se sad pravi, kontam da nema smisla jos jednu praviti kroz ovo naselje.HAVANA wrote:Sto se ceste tice ja koliko znam siri se glavna cesta a pravi se ova nova sto ide pravo pored zgrada ,al ona nije 4 trake nit ima razloga.To misle na glavnu...
Aha, nisam znao da je bila smjena...Onaj prosli je od Prozora negdje bio? Znam da mu je moja komsinica jednom za svagda hebala znanje kad joj je zamjerio sto ide u Sv. Antu na misu, a ne u komsiluk... A zena gore u Sv. Ante vjencana, djecu krstila... Pa nije debil da ide u drugi kraj grada bez razloga... Ali je ono nasloza shodno da zamjeri... Pa nije ni cudo sto 20 godina pravi kucu, makar i Bozju... K'o u Buca potoku...Black swan wrote: ↑28/09/2021 15:47 Ovaj je novi mlad i smotan
Onaj prosli nema sto nije zapoceo graditi
Nista nije dovrsio
Sad je u mirovini
Black swan wrote: ↑28/09/2021 13:07 grade i crkve
Vrlo je zanimljiva priča kako je zapravo došlo do ovoga projekta koji će, kada bude realiziran, biti od velikog značaja za vjernike sarajevske novogradske župe Sv. Luke Evanđelista, ali i za samu vizuru naselja Alipašino polje. Naime, Mesud Hrbat je odlazeći svakodnevno na posao prolazio pored ove župne crkve i na neki način mu je zasmetalo to što godinama nema fasade.
https://www.nedjelja.ba/hr/vijesti/bih/ ... jaju/22382
Radove, po izboru investitora, izvodi renomirano Društvo za građevinarstvo, trgovinu i usluge Sela, što je garancija da bi ove godine Božić u novogradskoj župi mogao biti naročito radostan.