Novogradnja Dobrinja
-
sdfg1
#51 Re: Novogradnja Dobrinja
Polako se gradi I.Sarajevo, do prije par godina nije nista bilo. Al ljudi polako grade i smisljeno, sa prihvatljivim cijenama. Dokle se god bude gradilo kako treba, i pristupacno zaradice.
-
sdfg1
#52 Re: Novogradnja Dobrinja
1569KM/m2 a kad se pravila zgrada, i prvih par mjeseci kad je bila gotova m2 bio 2000 KM. Ima ovdje ljudi koji imaju problema sa stanom, a placali po 2000 KM/m2.neca1986 wrote:Ne znam koliko je sad m2,vjerovatno oko 1200-1300KM, sumnjam da je samo na Dobrinji toliko (pretpostavljam blizu 2000KM)sdfg1 wrote:Polako se gradi I.Sarajevo, do prije par godina nije nista bilo. Al ljudi polako grade i smisljeno, sa prihvatljivim cijenama. Dokle se god bude gradilo kako treba, i pristupacno zaradice.Koliko si ti placao kvadrat
![]()
-
matematicar_teski
#53 Re: Novogradnja Dobrinja
izvini jesi li ti srbin, posto nama nije dozvoljeno da kupimo tamoneca1986 wrote:Nije, I. Sarajevo. Novo naselje, one zgrade kad produzis od TOM-a 100injak metarasdfg1 wrote: Jel i tvoja zgrada na dobrinji?![]()
Jos da dodam supruga mi ide kod psihijatra ima probleme sa stitnom zlijezdom, doktor rekao ne smijemo imati djece jer moze doci do spontanog, a dokle god je stan u ovakvom stanju, tesko je covjeku da se smiri.Prodao stan u rajvoSa i kupio ovde stan 75m2 i ostalo jos para
Kontam nesto i na moru kupiti, ako se dodje do kakvih para.
-
Innovation
#54 Re: Novogradnja Dobrinja
sdfg1 wrote:1569KM/m2 a kad se pravila zgrada, i prvih par mjeseci kad je bila gotova m2 bio 2000 KM. Ima ovdje ljudi koji imaju problema sa stanom, a placali po 2000 KM/m2.
Znaci nisu zgrade KSF.sdfg1 wrote:Slucajno pozovem prosli mjesec covjeka da mi servisira plinski bojler,
Hasimoto sindrom ,rizicna trudnoca, mada se uz nadzor ljekara sve moze normalno odvijati do sretnog poroda.sdfg1 wrote:Jos da dodam supruga mi ide kod psihijatra ima probleme sa stitnom zlijezdom, doktor rekao ne smijemo imati djece jer moze doci do spontanog, a dokle god je stan u ovakvom stanju, tesko je covjeku da se smiri.
-
matematicar_teski
#55 Re: Novogradnja Dobrinja
gazde prodaju,samo komsije snajperom pucaju(banaliziram),posto sam imao negativno iskustvoneca1986 wrote:Jesam. Otkud da je nedozvoljeno.matematicar_teski wrote: izvini jesi li ti srbin, posto nama nije dozvoljeno da kupimo tamoGazde prodaju, boli njih ona stvar ko ce kupiti, bitno da prodaju, pare su iste od koga god da dolaze
-
sdfg1
#56 Re: Novogradnja Dobrinja
Nisu zgrade KSF.Innovation wrote:sdfg1 wrote:1569KM/m2 a kad se pravila zgrada, i prvih par mjeseci kad je bila gotova m2 bio 2000 KM. Ima ovdje ljudi koji imaju problema sa stanom, a placali po 2000 KM/m2.Znaci nisu zgrade KSF.sdfg1 wrote:Slucajno pozovem prosli mjesec covjeka da mi servisira plinski bojler,![]()
Hasimoto sindrom ,rizicna trudnoca, mada se uz nadzor ljekara sve moze normalno odvijati do sretnog poroda.sdfg1 wrote:Jos da dodam supruga mi ide kod psihijatra ima probleme sa stitnom zlijezdom, doktor rekao ne smijemo imati djece jer moze doci do spontanog, a dokle god je stan u ovakvom stanju, tesko je covjeku da se smiri.
S obzirom da je doktor preporucio ksanaks tablete, nista od djece do daljnjeg. Ako ih ne pije, moze stitna puci, jer je na nervnoj bazi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#57 Re: Novogradnja Dobrinja
jedino nećeš smjet srati protiv srba dok čekaš u redu da platiš računmatematicar_teski wrote:gazde prodaju,samo komsije snajperom pucaju(banaliziram),posto sam imao negativno iskustvoneca1986 wrote:Jesam. Otkud da je nedozvoljeno.matematicar_teski wrote: izvini jesi li ti srbin, posto nama nije dozvoljeno da kupimo tamoGazde prodaju, boli njih ona stvar ko ce kupiti, bitno da prodaju, pare su iste od koga god da dolaze
eto razlike između istočnog i zapadnog
-
cumurko
#58 Re: Novogradnja Dobrinja
Na koju zgradu mislis pod Vranica?sdfg1 wrote: Samo dobrinja, bela casa, vranica, ahaeti, i kantonalne zgrade, da podijele iskustva.
-
Ala Turca
#59 Re: Novogradnja Dobrinja
Gdje su najjeftiniji stanovi ( novogradnja ) na Dobrinji? Koja im je cijena po m2 sa PDV-om?
-
sdfg1
#60 Re: Novogradnja Dobrinja
Preko puta Bela Case, zuto-smedja zgrada, svaki stan ima svoj balkon, onako jako lijepa.cumurko wrote:Na koju zgradu mislis pod Vranica?sdfg1 wrote: Samo dobrinja, bela casa, vranica, ahaeti, i kantonalne zgrade, da podijele iskustva.
-
sdfg1
#61 Re: Novogradnja Dobrinja
Znam za kantonalni fond da je m2 otprilike 1650KM/m2. Brace Mulic nova zgrada kod pekare, 2000KM/m2, ali tu ni pod razno ne gledaj, od 2010. godine ljudi cekaju papire, nije nista etazirano, valjda nesto ne valja.Ala Turca wrote:Gdje su najjeftiniji stanovi ( novogradnja ) na Dobrinji? Koja im je cijena po m2 sa PDV-om?
Ima u toj vranici jedan stan, na visokom prizemlju 38m2, 17000KM/m2. Bela casa je poskupa, m2 izadje vise od 1800KM/m2.
Ridere je ljetos m2 cijenio 1850KM.
-
Ala Turca
#62 Re: Novogradnja Dobrinja
Meni je iskreno, za moje mogućnosti sve preko 1500 km po m2 sa PDV-om skupo (novogradnja)
Zato i biram mjesta kao Dobrinja npr. Znam da je tamo uvijek bilo jeftinije.
-
esad_plavi
#63 Re: Novogradnja Dobrinja
Nisu mi jasna raja sto vise zagledaju kilo krompira na pijaci, nego kad kupuju stan od 100.000KM, pa sta gledas kad kupujes stan nego ima li vlage, jesu mokri zidovi i takve stvari? Ako ti je sumnjivo, dodji po zimi pa vidi jel prokisnjava.
Hvala Bogu ima izbora i ako je jedna zgrada na Dobrinji stvarno lose izgradjena (a koliko je lose izgradjena, vidi se valjda po tome sto su svi stanovi prodani
) odakle se moze zakljuciti da je sva novogradnja dolje lose uradjena?
I btw, ovaj sto hoce da osujeti planove tog investitora tako sto ce ga tuziti - i kad dobijes parnicu, sta njemu znaci sto ce ti morati isplatiti par hiljada maraka? Pa nije ovo Amerika da mu na konto psihicke boli i cega vec ne, uzmes par miliona dolara
Hvala Bogu ima izbora i ako je jedna zgrada na Dobrinji stvarno lose izgradjena (a koliko je lose izgradjena, vidi se valjda po tome sto su svi stanovi prodani
I btw, ovaj sto hoce da osujeti planove tog investitora tako sto ce ga tuziti - i kad dobijes parnicu, sta njemu znaci sto ce ti morati isplatiti par hiljada maraka? Pa nije ovo Amerika da mu na konto psihicke boli i cega vec ne, uzmes par miliona dolara
-
sdfg1
#64 Re: Novogradnja Dobrinja
Pa kad objavim njegovo ime, on ce poceti graditi novu zgradu? Jel mislis da je malo da mu niko ne kupi stan, jer fus gradi?esad_plavi wrote:Nisu mi jasna raja sto vise zagledaju kilo krompira na pijaci, nego kad kupuju stan od 100.000KM, pa sta gledas kad kupujes stan nego ima li vlage, jesu mokri zidovi i takve stvari? Ako ti je sumnjivo, dodji po zimi pa vidi jel prokisnjava.
Hvala Bogu ima izbora i ako je jedna zgrada na Dobrinji stvarno lose izgradjena (a koliko je lose izgradjena, vidi se valjda po tome sto su svi stanovi prodani) odakle se moze zakljuciti da je sva novogradnja dolje lose uradjena?
Dobicu ja jos para od njega, ne brinem za to. Ali gore je bit na losem glasu, i vise nece nikad mu naumpast da sta pravi.
S obzirom da su u ovoj zgradi sve sama telad, (cast samo jednom komsiji) dosli su ne znam ni ja vise odakle, njima je cilj da zive u sarajevu, a u cemu ce zivit to nije bitno. 50 % zgrade je dijaspora, koje cak nema godinama.
-
sdfg1
#65 Re: Novogradnja Dobrinja
Dobrinja je nekad bila jeftina. Ali bogme sad je grozna sa cijenama. U gradu se moze kupiti m2 po 1800KM, na lijepom mjestu. Nabili su cijene do 2000KM. Pa na alipasinom polju cijena je bila otprilike oko 1200-1300KM/m2. Sada ima stanova po 1900KM/m2. Sto je van pameti.Ala Turca wrote:Meni je iskreno, za moje mogućnosti sve preko 1500 km po m2 sa PDV-om skupo (novogradnja)
-
sdfg1
#66 Re: Novogradnja Dobrinja
Ne ganjam ja milione od njega, i nece samo on odgovarati, nego svi oni koji su ucestvovali u ovoj zgradi, a koji su bili potplaceni.sdfg1 wrote:Pa kad objavim njegovo ime, on ce poceti graditi novu zgradu? Jel mislis da je malo da mu niko ne kupi stan, jer fus gradi?esad_plavi wrote:Nisu mi jasna raja sto vise zagledaju kilo krompira na pijaci, nego kad kupuju stan od 100.000KM, pa sta gledas kad kupujes stan nego ima li vlage, jesu mokri zidovi i takve stvari? Ako ti je sumnjivo, dodji po zimi pa vidi jel prokisnjava.
Hvala Bogu ima izbora i ako je jedna zgrada na Dobrinji stvarno lose izgradjena (a koliko je lose izgradjena, vidi se valjda po tome sto su svi stanovi prodani) odakle se moze zakljuciti da je sva novogradnja dolje lose uradjena?
Dobicu ja jos para od njega, ne brinem za to. Ali gore je bit na losem glasu, i vise nece nikad mu naumpast da sta pravi.
S obzirom da su u ovoj zgradi sve sama telad, (cast samo jednom komsiji) dosli su ne znam ni ja vise odakle, njima je cilj da zive u sarajevu, a u cemu ce zivit to nije bitno. 50 % zgrade je dijaspora, koje cak nema godinama.
Vjeruj, kad pogledas Zakon, imas pravo na jako puno naknada, u kojima ucestvuju svi solidarno, radi materijalnih nedostataka. Npr. Arhitekta odgovara za projekat, u kojem je sve naopako uradjeno, i krov nije rijesen. Izvodjac radova odgovara radi materijala koje je koristio. Investitor odgovara za prikrivanje nedostataka. Ne sumnjam ja, kad bude rociste zakazano, i kad dodje na sud gradjevinska knjiga, svasta ce se tu otkriti. Pa kad dodju ljudi koji su pozvani radi tehnickog prijema zgrade, pa kad se njihov posao preispita. Kada se dokazu odredjene stvari, za koje trenutno imam dokaze, svi ucesnici u zgradi, imaju rizik da izgube licencu za svoj posao. Recimo arhitekti prijeti 5 godina do dozivotno, oduzimanje licence za arhitektonske i gradjevinske radove, plus kazna.
-
neocekivana_sila
#67 Re: Novogradnja Dobrinja
Pravda je jako spora, a život kratak. Možda bi najbolje rješenje bilo da uzmeš jakog advokata koji će otići sa svim papirima i slikama i dogovoriti se sa prodavcem za neki drugi stan
- dječak sa šibicama
#68 Re: Novogradnja Dobrinja
Znam nekoliko ljudi koji su dole kupili stan, niko se ne zali, nisu Srbi samo da naglasim. Ako te strah komsija, ne stavis prezime na vrata, i dovidjenja. Ko te treba, kazes mu broj stana.matematicar_teski wrote:gazde prodaju,samo komsije snajperom pucaju(banaliziram),posto sam imao negativno iskustvoneca1986 wrote:Jesam. Otkud da je nedozvoljeno.matematicar_teski wrote: izvini jesi li ti srbin, posto nama nije dozvoljeno da kupimo tamoGazde prodaju, boli njih ona stvar ko ce kupiti, bitno da prodaju, pare su iste od koga god da dolaze
Preskupi stanovi u federaciji, i kupili ljudi stanove u RS. I isplati se, u svakom slucaju. Ja recimo sam procijenio da stan u ovom dijelu grada gdje zivim (centar) od 50 kvadrata mogu prodati, kupiti stan u Istocnom Sarajevu priblizne kvadrature, i da mi ostane 30 i vise hiljada km resto. Naravno, lokacija vrijedi, i potraznja, ovdje stan mogu prodati kad pozelim jer stoje u redu kupci. I cijenu nabiti, u mojoj zgradi raja prodaje 50 kvadrata i za 120 hiljada, neki cak vise dobiju, neki manje, zavisi koliko se kome zuri, koliko ima volje za cjenkanje, koliko je stan renoviran i slicno.
Ovo sto je covjek kupio na Dobrinji, zajeb ocito. To je ionako lutrija, ali ako kupujes na kredti, moras tako na nevidjeno. Platis stan prije izgradnje prakticno. Lakse je kad imas pare na kamari, pa onda gledas sta ces kupiti, gotov stan naravno.
-
sdfg1
#69 Re: Novogradnja Dobrinja
Nije spora pravda, vjeruj mi, kad imas slike i dokaze, jednu tuzbu sam protiv njega vec dobio, i u toku je naplata, plijene se sredstva s njegovog racuna.neocekivana_sila wrote:Pravda je jako spora, a život kratak. Možda bi najbolje rješenje bilo da uzmeš jakog advokata koji će otići sa svim papirima i slikama i dogovoriti se sa prodavcem za neki drugi stan
Sad idem opet.
Kod ovog sto je meni prodao stan, nema koji nisam nudio izbor, nista dok ga sud ne pritisne, mogao je jeftinije proc al izgleda voli skuplje varijante. Inace sam advokat po struci, tako da to nije problem.
-
esad_plavi
#70 Re: Novogradnja Dobrinja
[quote="dječak sa šibicama"Ja recimo sam procijenio da stan u ovom dijelu grada gdje zivim (centar) od 50 kvadrata mogu prodati, kupiti stan u Istocnom Sarajevu priblizne kvadrature, i da mi ostane 30 i vise hiljada km resto.[/quote]
Realno, sto ces bezveze dati 30 hiljada KM vise, kad mozes za te pare kupiti garazu i solidno auto ili garazu i veci stan, ako vec imas auto
Realno, sto ces bezveze dati 30 hiljada KM vise, kad mozes za te pare kupiti garazu i solidno auto ili garazu i veci stan, ako vec imas auto
-
sdfg1
#71 Re: Novogradnja Dobrinja
sdfg1 wrote:Nije spora pravda, vjeruj mi, kad imas slike i dokaze, jednu tuzbu sam protiv njega vec dobio, i u toku je naplata, plijene se sredstva s njegovog racuna. Usput, prva tuzba rijesena za 5 mjeseci.neocekivana_sila wrote:Pravda je jako spora, a život kratak. Možda bi najbolje rješenje bilo da uzmeš jakog advokata koji će otići sa svim papirima i slikama i dogovoriti se sa prodavcem za neki drugi stan![]()
Sad idem opet.![]()
Kod ovog sto je meni prodao stan, nema koji nisam nudio izbor, nista dok ga sud ne pritisne, mogao je jeftinije proc al izgleda voli skuplje varijante. Inace sam advokat po struci, tako da to nije problem.
- dječak sa šibicama
#72 Re: Novogradnja Dobrinja
Ja nikome necu dati 30 hiljada viseesad_plavi wrote:Realno, sto ces bezveze dati 30 hiljada KM vise, kad mozes za te pare kupiti garazu i solidno auto ili garazu i veci stan, ako vec imas auto
-
sdfg1
#73 Re: Novogradnja Dobrinja
citav zivot sam zivio u gradu, ali sta je svasta doslo u grad, zgadio mi se. sad bi i u hadzice.dječak sa šibicama wrote:Ja nikome necu dati 30 hiljada viseesad_plavi wrote:Realno, sto ces bezveze dati 30 hiljada KM vise, kad mozes za te pare kupiti garazu i solidno auto ili garazu i veci stan, ako vec imas autoa ko kupuje stan, i ima novaca, zeli biti u centru grada a ne na Dobrinji. To je nekakvo pomodarstvo
ali ima i prakticne razloge.
-
nek je na dusu
#74 Re: Novogradnja Dobrinja
Domoinvest uskoro gradi zgradu na Dobrinji i mislim odnosno znam da sigurno nije fušeraj. U principu gdje god vidiš silose,vreće Milfas (Kreševo),Stamal (Kreševo),Bekament (Srbija),Komohem (Visoko),Bautrend (Hadzici),Denimex (Sarajevo) bježi nek te noge nose !
-
nek je na dusu
#75 Re: Novogradnja Dobrinja
Domoinvest Stup (Murexin),Domoinvest ,Izvor nade,Ilidža (Murexin i STO) i sad ce na trećoj sigurno koristiti ili STO ili Murexin.neca1986 wrote:Sumnjam da ti i ti koriste skuplje materijalenek je na dusu wrote:Domoinvest uskoro gradi zgradu na Dobrinji i mislim odnosno znam da sigurno nije fušeraj. U principu gdje god vidiš silose,vreće Milfas (Kreševo),Stamal (Kreševo),Bekament (Srbija),Komohem (Visoko),Bautrend (Hadzici),Denimex (Sarajevo) bježi nek te noge nose !
Tibra Pacifik Buća Potok (Baumit), Tibra Pacifik Stup (Milfas,Stamal,Bekament)
Benis Stup 1 lamela (Mark i JUB),Benis Stup 2 lamela (Murexin)
Sucesco Dobrinja (Milfas)
Nina Stan Stup 1 zgrada (Baumit), Nina Stan Stup 2 zgrada (Milfas) a treća zgrada je tek u izgradnji isto na Stupu pa ćemo ga pratit šta ugrađuje.
Voćko Pejton (Milfas fasada a ostalo Murexin)
Vogošća je komplet fušeraj.
E sad se pitaš kako sve ovo znam pa ti evo odgovor: Radim sa svim gore navedenim i ovo ti je opazanje sa lica mjesta. Boldovano valja a ovo drugo drži vodu dok majstori odu !! Paša moj....