amrica wrote:pa ovo ti je novo vrijeme, svako jos novije vrijeme ce biti jos gore
Uze mi riječ iz nepceta....
Ovom progresijom.. i putem ovim koji smo odabrali il koji su nam nametnuli domaći izdajnici i strani "dušebrižnici"..... za nekih deset godina.... sve oko nas biće smeće... imaćemo plastične rijeke... mutna jezera, planine bez šume i čiste vode, one sve osobine kojim smo se nekad kao ponosili... naravno nećemo imati više... neće biti pitke vode jer sve ćemo zagaditi...
Korupcija će biti svuda oko nas i to ona najgora... neće biti stvari za koju se neće morati podmazivati il davati guzice...
Kapital će biti u rukama jedno devet familija il porodica, gradovi će nam ličiti na neke u Meksiku, Brazilu ili Lesotu....... djeca sadašnjih političara će nam se tad smijati sa malih ekrana i velikih bilborda, oni će se vozati u zatamljenim autima, djeca će njihova pohađati ograđene škole, siromašni kvartovi će biti ograđeni strujom i žicom...
Tada nekad neće biti meraka ni sekunde ni sevdaha... da ne spominjem kakve druge stvari.. ja nekako kad se zamislim kakvim putem smo pristali (šutke) da nas povedu.... naježim se... jer još uvijek su mi u memoriji friške slike 91... 92... 94... 96.... 97.... 99...00....03....pa onda danas kad se okrenem oko sebe... mogu misliti šta biti će... nekad za jedno deset godina....
Mogla bi se snimati emisija o BiH poslije 3000-te....... nešto kao
Opstanak....