Novo povecanje cijena fiksne telefonije
Moderator: anex
- vjesticanametli
#26 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
pa ja sam odjavila ima vise od 2 godine i sta sad trebam da placam nesto sto ne koristim...........nisam nikada niti cu ikada
fino ultru u ĐŽep i jebte se a vala pored internetskih ĐŽiĐŽa mi tel i ne treba...............cuj RTV taxa sa racunom od telefona ili struje...........nek malo zakace na smece 
-
zonbirile
#27 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
--------------------vjesticanametli wrote:pa ja sam odjavila ima vise od 2 godine i sta sad trebam da placam nesto sto ne koristim...........nisam nikada niti cu ikadafino ultru u ĐŽep i jebte se a vala pored internetskih ĐŽiĐŽa mi tel i ne treba...............cuj RTV taxa sa racunom od telefona ili struje...........nek malo zakace na smece
samo precizno,odjavila telefon ili Tv?
- vjesticanametli
#28 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
telefon odjavila.............racun ne dolazi a tv nemam
- drndalo
#29 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
Samo da ih obavijestim da sam im se u skladu sa Europskim standardima, sjetio familije 12 generacija unazad, i 8 koljena paralelno...BH Telecom d.d. Sarajevo BH Telecom je od 1. januara 2011. godine ukinuo period slabog saobraćaja fiksne telefonije koji je godinama trajao od 19 sati naveče do 7 sati ujutro. U tome periodu cijena telefonskih usluga je bila 25% niža dok su rebalansom cijena sada izvjednačene cijene jakog i slabog saobraćaja. U BH Telecomu ističu da su cijene prilagođene evropskim standardima te da su korisnici pravovremeno obavješteni o korekcijama cijena.
-
Hendrix
#30 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
Wow, imamo telefoniju i internet po evropskim standardima, firma koja ih daje ima plate po evropskim standardima, još ostaje nama običnim ljudima da se priključimo ovom evropskom valu standarda. Genijalno, predlažem idući korak da bude uvođenje sadašnjih cijena u eurima, po standardu, što bi 1KM bilo bi 1Euro, i eto nas Evropo!
- vozač
#31 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
pridružujem se srdačnim čestitkamadrndalo wrote:Samo da ih obavijestim da sam im se u skladu sa Europskim standardima, sjetio familije 12 generacija unazad, i 8 koljena paralelno...BH Telecom d.d. Sarajevo BH Telecom je od 1. januara 2011. godine ukinuo period slabog saobraćaja fiksne telefonije koji je godinama trajao od 19 sati naveče do 7 sati ujutro. U tome periodu cijena telefonskih usluga je bila 25% niža dok su rebalansom cijena sada izvjednačene cijene jakog i slabog saobraćaja. U BH Telecomu ističu da su cijene prilagođene evropskim standardima te da su korisnici pravovremeno obavješteni o korekcijama cijena.
- vozač
#32 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
ne sekiraj se, biće i to ubrzoHendrix wrote:Wow, imamo telefoniju i internet po evropskim standardima, firma koja ih daje ima plate po evropskim standardima, još ostaje nama običnim ljudima da se priključimo ovom evropskom valu standarda. Genijalno, predlažem idući korak da bude uvođenje sadašnjih cijena u eurima, po standardu, što bi 1KM bilo bi 1Euro, i eto nas Evropo!
zato samo boga molite da što kasnije odemo u evropu, jer ulazak u evropu = zagarantovan pad standarda i to drastičan
ja evo spremam doktorat na temu "kako sačuvati pare od BH lješinara", zaključak je da manevarskog prostora za štednju ima sve manje i manje, jbt samo nešto eskiviramo, krešemo, smanjujemo troškove, fakat mi je dosadilo
- Comrad
#33 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
Oni idu dalje i daju vise.drndalo wrote:Samo da ih obavijestim da sam im se u skladu sa Europskim standardima, sjetio familije 12 generacija unazad, i 8 koljena paralelno...BH Telecom d.d. Sarajevo BH Telecom je od 1. januara 2011. godine ukinuo period slabog saobraćaja fiksne telefonije koji je godinama trajao od 19 sati naveče do 7 sati ujutro. U tome periodu cijena telefonskih usluga je bila 25% niža dok su rebalansom cijena sada izvjednačene cijene jakog i slabog saobraćaja. U BH Telecomu ističu da su cijene prilagođene evropskim standardima te da su korisnici pravovremeno obavješteni o korekcijama cijena.
- HomeSweetHome
#34 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
Moje iskustvo s BHT...
Moji racuni za fiksni telefon su samo ono sto mora + 2-3KM, tako je uvijek bilo. Nemam naviku razgovarati na fiksni,sve pozive obavljam s mobilnog. Jedne prilike, vidim ja nema racuna za telefon. Skontam, odoh da platim racune u posti pa cu taman traziti da mi izlistaju. I tako i bi... Kad mi dadose kopiju racuna, umalo nisam pala ne u nesvijest nego u komu... Racun 1700 KM. Ma rekoh, ovo je greska, ja bolan nisam toliko telefona platila sve ukupno od rodjenja do danas. Uzmem fino listinge, uzmem tu kopiju racuna, podnesem zahtjev za reklamaciju, kako li se vec zove, i zainatim se...
Naravno, telefon su mi iskljucili odmah. Ganjala sam se s njima 7 mjeseci ali su mi na kraju skinuli taj dug i prebacili ga na teret onoga ko ga je stvarno napravio, ukljucili telefon i to bez naknade koju inace naplacuju za ponovno ukljucenje itd.
U medjuvremenu sam sve povezala i dokazala: komsija se nakacio direkt na zicu u haustoru i prico s kokom u inostranstvu, nabio racun jos jednoj komsinici. Kad su njoj iskljucili telefon, onda se nakacio na moju zicu... Oni dolazili s onim nekakvim svojim mjeracem da mjere koliko ima aparata od kud je zvano, nemam pojma. kod komsinice na listingu isti brojevi kao i kod mene. Ma sve jasno ko dan, argumenata na pretek, a oni se prave ludi. Moj argument je bio njihov argument - ono cuveno "nase je do kutije"... Eh, evo, idiot se na kutiji nakacio, trebali ste obezbijedili moju liniju na nacin da tako sta onemogucite.
Treba biti uporan, ne dajte se praviti budalama ako znate da ste u pravu i mozete do dokazati...
Moji racuni za fiksni telefon su samo ono sto mora + 2-3KM, tako je uvijek bilo. Nemam naviku razgovarati na fiksni,sve pozive obavljam s mobilnog. Jedne prilike, vidim ja nema racuna za telefon. Skontam, odoh da platim racune u posti pa cu taman traziti da mi izlistaju. I tako i bi... Kad mi dadose kopiju racuna, umalo nisam pala ne u nesvijest nego u komu... Racun 1700 KM. Ma rekoh, ovo je greska, ja bolan nisam toliko telefona platila sve ukupno od rodjenja do danas. Uzmem fino listinge, uzmem tu kopiju racuna, podnesem zahtjev za reklamaciju, kako li se vec zove, i zainatim se...
Naravno, telefon su mi iskljucili odmah. Ganjala sam se s njima 7 mjeseci ali su mi na kraju skinuli taj dug i prebacili ga na teret onoga ko ga je stvarno napravio, ukljucili telefon i to bez naknade koju inace naplacuju za ponovno ukljucenje itd.
U medjuvremenu sam sve povezala i dokazala: komsija se nakacio direkt na zicu u haustoru i prico s kokom u inostranstvu, nabio racun jos jednoj komsinici. Kad su njoj iskljucili telefon, onda se nakacio na moju zicu... Oni dolazili s onim nekakvim svojim mjeracem da mjere koliko ima aparata od kud je zvano, nemam pojma. kod komsinice na listingu isti brojevi kao i kod mene. Ma sve jasno ko dan, argumenata na pretek, a oni se prave ludi. Moj argument je bio njihov argument - ono cuveno "nase je do kutije"... Eh, evo, idiot se na kutiji nakacio, trebali ste obezbijedili moju liniju na nacin da tako sta onemogucite.
Treba biti uporan, ne dajte se praviti budalama ako znate da ste u pravu i mozete do dokazati...
-
enx
#35 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
Oni nek idu dalje a Meni više neće ništa davati, ja ih isključujem totalno za par mjeseci. 3 telefona, 3 interneta, i TV pretplata. Pretjerali su.
I manje 3 - 4 000,00 godišnje. Kupiću auto za 2 godine
I manje 3 - 4 000,00 godišnje. Kupiću auto za 2 godine
-
ira.m
#36 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
pridruzujem se sjecanju...drndalo wrote:Samo da ih obavijestim da sam im se u skladu sa Europskim standardima, sjetio familije 12 generacija unazad, i 8 koljena paralelno...BH Telecom d.d. Sarajevo BH Telecom je od 1. januara 2011. godine ukinuo period slabog saobraćaja fiksne telefonije koji je godinama trajao od 19 sati naveče do 7 sati ujutro. U tome periodu cijena telefonskih usluga je bila 25% niža dok su rebalansom cijena sada izvjednačene cijene jakog i slabog saobraćaja. U BH Telecomu ističu da su cijene prilagođene evropskim standardima te da su korisnici pravovremeno obavješteni o korekcijama cijena.
-
ja2
#37 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
Ja sam jucer isla placati racune i upravo sam shvatila da u nasem domacinstvu po glavi clanova ima po jedan bh telecom racun. Kao da smo njihovi porezni obveznici. Vise platim telekomu nego ukupno za plin,struju i vodu.
A za sto? Prakticno ni za sto jer sve pokusavam da sto manje koristim i telefone i internet samo kako bi mi dosli manji racuni a oni opet svakog mjeseca sve vise kolju.
A za sto? Prakticno ni za sto jer sve pokusavam da sto manje koristim i telefone i internet samo kako bi mi dosli manji racuni a oni opet svakog mjeseca sve vise kolju.
-
enx
#38 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
Isto smo zaključili. Kod mene smo svi uglavnom prešli na ultre, hej pakete, i moji naj brojevi.ja2 wrote:Ja sam jucer isla placati racune i upravo sam shvatila da u nasem domacinstvu po glavi clanova ima po jedan bh telecom racun. Kao da smo njihovi porezni obveznici. Vise platim telekomu nego ukupno za plin,struju i vodu.
Kad smo koristili mobitel na pretplatu svaki bio najmanje 60-70KM sad 10KM. A radimo na tome da uskoro ne plaćamo besmisleni porez telecomu nikako. Kad izračunaš godišnju cifru zavrti ti se u glavi.
A obezobrazili su se pravo. Sad im iz inata ne dam više ništa.
- bjelic
#39 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
ja danas odjavio fiksni. zadnji račun nikako nisam koristio telefon i moram da platim 18 KM, mislim jesu li normalni.
naravno skoro da ne prodje dan, a da me na fiksni ne zovu raznorazna osiguranja i nude mi neke gluposti.
pitaju na šalteru zašto odjavljujem telefon hhahahhaha. malo je falilo da im stresem sve u facu
naravno skoro da ne prodje dan, a da me na fiksni ne zovu raznorazna osiguranja i nude mi neke gluposti.
pitaju na šalteru zašto odjavljujem telefon hhahahhaha. malo je falilo da im stresem sve u facu
-
zonbirile
#40 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
-------------------------------xMaryJanex wrote:trebao si im reci istinubjelic wrote:ja danas odjavio fiksni. zadnji račun nikako nisam koristio telefon i moram da platim 18 KM, mislim jesu li normalni.
opet bih ponovio,nisu krivi radnici BH Telecoma,niti oni kreiraju cijenu.Oni su obični kolektori novca za vlasnika.Vlasnik je valjda poznat.
- drndalo
#41 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
Da, vlasnik odredjuje cijenu, a ne uprava, poslovodstvo... I sve ostale stvari odredjuje "anamo neko", a ne oni koji sjede tamo...
U pravu si da salterasi tu ne odlucuju nista, osim koga ce i kako za*ebavat, ali na svu srecu, imace sve manje ljudi da za*ebaju...
Valjda vlasnik odlucuje i o tome da mi je jos uvijek na racunu "prikaz broja pozivaoca" = 1 KM (sa PDV-om)... Kao da centrale nisu digitalne, i kao da je to neka velika tehnika "prikazivati"... Valjda je vlasnik odlucio i o tome da se ukine "jefitina" tarifa, u skladu sa Europskim vrijednostima...
U pravu si da salterasi tu ne odlucuju nista, osim koga ce i kako za*ebavat, ali na svu srecu, imace sve manje ljudi da za*ebaju...
Valjda vlasnik odlucuje i o tome da mi je jos uvijek na racunu "prikaz broja pozivaoca" = 1 KM (sa PDV-om)... Kao da centrale nisu digitalne, i kao da je to neka velika tehnika "prikazivati"... Valjda je vlasnik odlucio i o tome da se ukine "jefitina" tarifa, u skladu sa Europskim vrijednostima...
-
zonbirile
#42 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
---------------------------drndalo wrote:Da, vlasnik odredjuje cijenu, a ne uprava, poslovodstvo... I sve ostale stvari odredjuje "anamo neko", a ne oni koji sjede tamo...
pa zna se 90% vlasnik-Federacija BiH i njen menađment Vlada Federacije BiH,tako se krčmi i profit BH Telecoma.
- SadaMeHuseine
#43 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
Ima li iko informaciju koliko je pretplatnika postalo "nepreplatnicima" BH (Š)Telekoma, odnosno koliko nas je dalo "nogu" toj ljubavi....
Ja sam se urahatio, LOL trio paket, do sada 58,50 KM sa PDV-om, od 01.03. će biti 49,00 KM sa PDV-om....za 12 mjeseci cu usparati (samo na toj razlici u cijeni) 114,00 KM .... 1/6 registracije za auto....bas slatko...
Da ne pominjem uštedu od cca 25,00 KM u razlici cijena (BH Telekom, HS kablovska)....

Ja sam se urahatio, LOL trio paket, do sada 58,50 KM sa PDV-om, od 01.03. će biti 49,00 KM sa PDV-om....za 12 mjeseci cu usparati (samo na toj razlici u cijeni) 114,00 KM .... 1/6 registracije za auto....bas slatko...
Da ne pominjem uštedu od cca 25,00 KM u razlici cijena (BH Telekom, HS kablovska)....
-
addy_sa
#44 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
odjavio sam fiksni i odavno se nisam bolje osjećao !
e vala ne placao ja pretplatu da bi neki u telekomu imali dobre plate..tipa "Pi-aRka" Nađa Lutvikadić
e vala ne placao ja pretplatu da bi neki u telekomu imali dobre plate..tipa "Pi-aRka" Nađa Lutvikadić
- drndalo
#45 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
A Sanela Sijercic sa dugim nogama ???? 
-
zonbirile
#46 Re: Novo povecanje cijena fiksne telefonije
---------------------------------drndalo wrote:A Sanela Sijercic sa dugim nogama ????
bolja je čera Bajre Golića