NOVO POSKUPLJENJE STRUJE DOLAZI, samo da znate...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

amalka

Post by amalka »

Ma ovo vise nije nikako normalno, i to prica se da ce struja poskupiti za cak 25%. Nakon toga, ko ziv, ko mrtav :D :D :x :x :x
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Dok čekamo struju skočio je plin i telefon..... a štali se još sprema....

Živio narode i plaćaj svoju nacionalnu struju i telefon i šta već ne..... jer zaista imaš para viška...
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Ivana Orleanska wrote:Sada tek vidim da niste krivi za va¹e mi¹ljenje, jer su informacije koje ste dobivali biule neistinite.

Istina je da je TLM ulo¾io poèetni novac, a od njega je najprije obnovljena Tvornica anoda, jer su ulaganja bila najmanja, anode su se mogle izvoziti, a ni Elektroliza ne mo¾e raditi bez anoda.
Od zarade od anoda poèela je rekonstrukcija Elektrolize, pa je najproje oèi¹æeno 56 æelija, rekonstruirano i pu¹teno u rad i tako sve dalje, sva ulo¾ena dobit je i¹la u rekonstrukciju pogona.
Dizani su krediti, Nijemci i ©vicarci kreditirali i mic po mic nastalo je ovo ¹to je danas i to sve zahvaljujuæi velikom trudu i ljubavi zaposlenika.
Zato sada imaju ¹to dijeliti SVI radnici, i oni koji su radili prije rata, a njihov trud je bio uni¹ten, tako i ovi danas koji su ponovno obnovili tvornicu na korist cijele zajednice.

Ako je to grijeh, onda trebaju odgovarati, ali ja bih predlo¾ila da se stanje dovede na nivo 1992. godine, pa neka nadobudni za¹titnici dr¾ave prodaju ¹to imaju.

Mo¾da im je to cilj, jer æe tada moæi ledinu jeftino kupiti, preprodati i profit staviti u svoj d¾ep.

da to stavimo ovako... malo seljacki ....
imamo ti i ja vocnjak od 100 000km
dodje Hans i zapali ga, a mene otjera u ...
Mijo ti dadne 500km za nove sadnice
ti zahtjevas da ga navodnjavas vodom iz mojih izvora koju placas ispod svake cijene mojoj rodbini
zaradjujes, isplacujes sebi ogromne plate i ostvarujes profit i ulazes ga i dalje u vocnjak
i nakon deset godina mi tvrdis da je i njiva i vocnjak i profit ....TVOJ
a voda treba da ti se daje po deset puta manjoj cijeni da bi ti i dalje ostvarila ogroman profit.ah da pri tome nikada nisi platila najam njive niti isplatila dio profita suvlasniku njive.
adnan06

Post by adnan06 »

zna li ko od koliko sati navece je jeftina struja?
maja80

Post by maja80 »

_BosanaC wrote:
ztluhcs wrote:Ako je ovo istina, samo da se zna, jebem im mater gladnu...
Pridruzujem se pozdravu mamama :oops:

i ja :D
debela

Post by debela »

adnan06 wrote:zna li ko od koliko sati navece je jeftina struja?
od 10
maja80

Post by maja80 »

adnan06 wrote:zna li ko od koliko sati navece je jeftina struja?

Od 22
DONY

Post by DONY »

maja80 wrote:
_BosanaC wrote:
ztluhcs wrote:Ako je ovo istina, samo da se zna, jebem im mater gladnu...
Pridruzujem se pozdravu mamama :oops:

i ja :D

OCA,ba, nisu mame uvijek "krive",ko ih je pravio... :-)
amrino

Post by amrino »

svakim danom od 14- 17 i od 22 do 6 ujutro a nedjeljom cijeli dan. :D Upola jeftinije- kazu....
van Basten

Post by van Basten »

od 13-16 te 22-06 + nedjelja cijela - zimska tarifa jeftine
od 14-17 te 23-07 + nedjelja cijela - ljetna tarifa jeftine.
Sad će nam ljetna tarifa, čim se sat pomjeri
Shoshana

Post by Shoshana »

Ja se izvinjavam sto ja, iz svoje blagodetne i, navodno, zemlje sa najjeftinijom strujom na svijetu nalazim za shodno da se izjasnim povodom eventualnog poskupljenja struje u BiH ( :D ovo tek da mi ne bi kogod zamjerio :D ). Takodje se izvinjavam zbog toga sto je citat iz Dana, a ne iz nekih drugih izvora - al' moje mogucnosti informisanja o BiH su ogranicene...

Al' ako je ovo istina - da vrli rukovodioci ovako pricaju, a niko da ih barem kakvom kamencinom iza coska - pa u glavusu.... - i treba da vas deru :oops:
Bosanci i Hercegovci su jak narod i izdržat ce
poskupljenje struje i bez socijalnih programa

Vlado Maric, direktor Elektroprivrede HZHB-a Mostar, kazao je nedavno, doduše samo za medije, ali ne i zvanicno u svom zahtjevu za povecanje cijena, da se nove tarife elektricne energije nece primjenjivati za domacinstva do donošenja programa socijalne zaštite ugroženih kategorija stanovništva.
Koliko je ovakvo rješenje iluzorno najbolje svjedoci nedavni sastanak predstavnika medunarodne zajednice sa bivšim premijerom Ahmedom Hadžipašicem, te ministrima Draganom Vrankicem i Radovanom Vignjevicem. Na pitanje o tome da li postoje socijalni programi za ugrožene kategorije stanovništva u slucaju da poskupi elektricna energija, Vrankic je odgovorio, kako saznajemo, da "novca za takvo nešto jednostavno
nema", a Hadžipašic i Vignjevic su navodno dodali da su "Bosanci i Hercegovci jak narod i da ce sve to izdržati" i bez socijalnih programa.
forUMASH

Post by forUMASH »

....sto bi anamo njihova struja bila skuplja od nase.... :roll:
Deb's

Post by Deb's »

Iz Regulatorne komisije za električnu energiju u FBiH PDF štampa E-mail
Piše: H. ARIFAGIĆ
03/04/07

Više cijene zatražila i Elektroprivreda BiH

Elektroprivreda BiH je Regulatornoj komisiji za električnu energiju u FBiH (FERK) prije nekoliko dana uputila zamašnu dokumentaciju na bazi koje će biti razmatrana opravdanost zahtjeva za povećanje cijena električne energije, potvrdio je za Oslobođenje Zdenko Šimunović, direktor FERK-a.

Elektroprivreda BiH je lani na bazi novoutvrđene cijene uglja (određuje je Vlada Federacije BiH) zatražila povećanja cijena električne energije za 9,81 posto. Taj zahtjev nije razmatran, uz objašnjenje FERK-a da će to učiniti u drugoj fazi postupka promjene tarifnih sistema koji je upravo započeo.

Predsjednik FERK-a nije bio u prilici da saopšti eventualni novi procenat poskupljenja struje za potrošače u Elektroprivredi BiH, no sve upućuje na to da će on biti mnogo veći od deset procenata.

U Elektroprivredi tvrde da su zbog toga što joj nije odobrena nova cijena struje, plaćajući skuplji ugalj u nekoliko mjeseci prošle godine, imali manjak od oko jedanaest miliona KM i pokrili ga vlastitim sredstvima. Dodaju da bi ukoliko FERK ne promijeni tarifni sistem, ovogodišnji gubici mogli iznositi oko 37 miliona KM.

Stručnjaci FERK-a već proučavaju dostavljenu dokumentaciju, a prema riječima Zdenka Šimunovića, ukoliko sve bude bez primjedbi, kalendar javnih rasprava povodom utvrđivanja novih cijena struje biće saopšten u narednih 15 dana.

Iz dosadašnje prakse, potrošači u sistemu Elektroprivrede BiH se poskupljenju električne energije mogu nadati krajem proljeća.

Zahtjev iz Mostara

Na javnim raspravama održanim povodom zahtjeva Elektroprivrede HZ HB za poskupljenjem električne energije nije bilo velikog odziva. U nju su se uključili predstavnici pomenute elektroprivrede, Aluminija Mostar, Elektrobosne Jajce (sada B.S.I.) i Udruženje poslodavaca.

FERK je u ponedjeljak zvanično obavijestio javnost o okončanju javne rasprave o zahtjevu Elektroprivrede HZ HB za višom cijenom električne energije i najavio da će te cijene saopštiti tokom ovog mjeseca.
Hoće li zaista biti ovoga! i jesu li oni normalni, kako je moguće da nam cijena sturuje u zadnjih par godina non-stop skače :(
AA CA

Post by AA CA »

van Basten wrote:od 13-16 te 22-06 + nedjelja cijela - zimska tarifa jeftine
od 14-17 te 23-07 + nedjelja cijela - ljetna tarifa jeftine...
Teoretski - da,
a praktično - uvijek prikasne sa prebacivanjem na "jeftinu"... :?

To su ti termini, ali treba malo pogledati i sat da se izbjegne efekat kašnjenja EP. :shock:
Post Reply