Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Irelevantan wrote:Do stupanja na snagu izmjena ZOBSA tolerancija je bila 20 i ta je kamera slikala na 61 zbog ograničenja od 40 km/h, sada ta kamera slika na 51
koji presing,pojma ja nemam za tu kod ekonomije uvijek sam kroz grad vozio mrvu iznad 60, sto je mozda stvarne brzine tacno 60. medjutim jos mi niakd nista nije doslo. moze li se ikako provjeriti negdje da li imam koju kaznu na cekanju posto mi je muka cekati do registracije..tad se ne moze izbjeci jel
Irelevantan wrote:Do stupanja na snagu izmjena ZOBSA tolerancija je bila 20 i ta je kamera slikala na 61 zbog ograničenja od 40 km/h, sada ta kamera slika na 51
koji presing,pojma ja nemam za tu kod ekonomije uvijek sam kroz grad vozio mrvu iznad 60, sto je mozda stvarne brzine tacno 60. medjutim jos mi niakd nista nije doslo. moze li se ikako provjeriti negdje da li imam koju kaznu na cekanju posto mi je muka cekati do registracije..tad se ne moze izbjeci jel
ne mogu da povjerujem da su rekli da se novo ograničenje ne odnosi na glavnu saobračajnicu a sad ljude kažnjavaju na 61 kmh...čovječe koji je to hadaljizam ništa nego ljudi stavite kakvu blokadu u auta da se i ne može brže od 60 ići, jedini način da nas ne očerupaju
Ovo za sta se velika vecina fata "Izmjena ograničenja brzine neće važiti za glavnu gradsku magistralu, kao ni sarajevsku ulicu Put života" je cista novinarska glupost. Procitajte izmjene zakona, nigdje se ovako nesto ne spominje. a i logicno je, pa sta mislite dodje neki covjek sa sela u sarajevo, odakle on zna gdje je ulica "Put zivota", ili recimo slicno kazu za neku ulicu u Mostaru, bas neko od nas zna gdje je ulica "xxxx" na koju se ne odnosi novi zakon.
To je cista glupost, gdje ima znak postujemo ga, gdje nema ogranicenje je 50 km/h i gotovo... al eto pricaju da ce postaviti znakove na svakoj raskrsnici na gradskoj magistrali u Sarajevu, tako da necemo morati nagadjati... hoce li svi biti 60 ili neki i 50, to ostaje da vidimo...
nije to novinarska patka ili glupost, nego su tako rekli iz MUP-a kad je bilo predstavljanje izmjena ZOBS-a...ali, tada niko nije ni riječ spomenuo da na glavnoj džadi postoje dionice sa 50 kmh ograničenja...
johntra wrote:nije to novinarska patka ili glupost, nego su tako rekli iz MUP-a kad je bilo predstavljanje izmjena ZOBS-a...ali, tada niko nije ni riječ spomenuo da na glavnoj džadi postoje dionice sa 50 kmh ograničenja...
Hoćemo mi vjerovati policiji. Nije meni problem voziti i 30 na sat, ali ofirno mi namicati pare na ovaj način za znakove. Jer hairlije donijele ove promjene zakona, a nemaju za znakova.
I skonta li iko na koliko slika kamera na Stupu? Jer ograničenje 60 stoji prije uključivanja sa petlje. Što bi značilo da bi kamera mogla da bude podešena da slika na 61.
Kamera na otoci i kod televizije slikaju na 71?
Znam da kamere kod Maršakle i Ekomomske slikaju na 61.
Važi li ovo i za magistralu, recimo u Binježevu, dali ja 50 ili 60, pošto je znak naseljenog mjesta, a nema drugih ogranicenja?
Jucer je ta kamera slikala sva auta koja idu prema Mostaru, ja sam bio u koloni, smanjio sam na 45 i uslika me.
stetoskop wrote:Važi li ovo i za magistralu, recimo u Binježevu, dali ja 50 ili 60, pošto je znak naseljenog mjesta, a nema drugih ogranicenja?
Jucer je ta kamera slikala sva auta koja idu prema Mostaru, ja sam bio u koloni, smanjio sam na 45 i uslika me.
johntra wrote:tolerancija je uvijek i svugdje 11+...a ta kod ekonomske je tada slikala na 51...
Nije tačno,
Do stupanja na snagu izmjena ZOBSA tolerancija je bila 20 i ta je kamera slikala na 61 zbog ograničenja od 40 km/h, sada ta kamera slika na 51
možeš li naći taj član ZOBS-a?
Ma može brate zar sumnjaš u mene
Član 237 ili 238 nije mi zakon pri ruci po ZOBS-u prije izmjena navedeni član je definisao 20 kmh kao granicu tolerancije, a izmjenama je sada definisano 10 km/h, a kontaj da je kod ekonomske škole znak ograničenja 40 km/h.
Irelevantan wrote:Ma može brate zar sumnjaš u mene
Član 237 ili 238 nije mi zakon pri ruci po ZOBS-u prije izmjena navedeni član je definisao 20 kmh kao granicu tolerancije, a izmjenama je sada definisano 10 km/h, a kontaj da je kod ekonomske škole znak ograničenja 40 km/h.
Kod ekonomske škole tog znaka sad nije bilo (il' ja nisam na vakat gledao ili sam ćorav).
Zanimljivo je kako su ekspresno kamere postimane da slikaju po novom zakonu ... a pojasnjenja vozacima nikakao da neko da zvanicno, svi ce reci zakon je zakon sta se tu ima pojasnjavati ... nikad za sve ove kilometre ne pocinih nikakav prekrsaj niti platih kaznu ... al sad stvarno nisam vise siguran jesam li negdje projurio vrtoglavih 62
Kod ekonomske odavno nema znaka ograničenja 40km/h koji je bio totalna glupost i navlakuša jer je bio sa desne strane skroz i ako ideš krajnjom lijevom i još je gužva nema šanse da ga vidiš. Dosta su raje navukli i bilo je bruku oduzetih vozački, i valjda se neko konačno žalio kako treba.
Koliko vidim sada ćemo više vremena provesti gledajući brzinomjer i pazeći da ne pređemo tih 10km tolerancije nego na saobraćaj oko nas.
Hendrix wrote:Kod ekonomske odavno nema znaka ograničenja 40km/h koji je bio totalna glupost i navlakuša jer je bio sa desne strane skroz i ako ideš krajnjom lijevom i još je gužva nema šanse da ga vidiš. Dosta su raje navukli i bilo je bruku oduzetih vozački, i valjda se neko konačno žalio kako treba.
Koliko vidim sada ćemo više vremena provesti gledajući brzinomjer i pazeći da ne pređemo tih 10km tolerancije nego na saobraćaj oko nas.
tu su i mene klepili kad su tek postavili kamere... 64kmh cini mi se... a godinama prije tog nisam platio kaznu za brzu voznju
U cetvrtak 02.06, naputu od sarajeva do ulaska u Hr do Metkovica je bilo ukupno 13 patrolnih kola nase policije sa isukanim radarom i globili su ovaj nas napacen narod,u donjoj Jablanici je bio bukvalno sakriven u grmlju. Ovom prilikom zelim da pohvalim solidarnost nasih vozaca i pravovremeno upozoravanje ,blicanje, na postojanje ovih lesinara sa radarom u ruci, koji su kaznjavali zbog vrtoglavih 63 km/h, kolega mi je ispljuno 40 KM.
Ali jos jednom svaka cast nasim vozacima na solidarnosti.
atko wrote:U petak vozio do borackog ... 3 patrole ... u povratku 4 ... naravno sve radari u grmlju ...brutalni lov u mutnom
Iz preventivnih razloga vizio 55 gdje god nije bilo jasno definisano ogranicenje ... nedam kriminalcima ni marke
hajmo se organizovat pa poskidat sve table naseljenih mjesta na magistralnim cestama
hebote vozis se vukojebinom, prolazis pored srusenog sela sa 5 povratnickih kuca (citaj vikendica) i to je fol naseljeno mjesto... stanovnistvo sela: 2 drota i 1 baksuz kojem mahnu lizalom...
U Mostaru su kazu razbili radar, ja kazem da je to u jednu ruku mozda surovo, ali na koji nacin da im se stane u kraj, pa niko ne sere pare da bi oni mogli usvajati nelogicne zakone i uzimat koliko im volja, a ministiće boli neka stvar, upale rotacije i 200 na sat, libo ga racku za malu raju, on kazne nece vidjet. Predvidjam velik revolt kod vozaca.
iako je tema ograničenje u SA, da skrenem pažnju na dvije kamere jednu poslije zenice, a drugu u šijama poslije Maglaja. Sticajem okolnosti danas sam išao tom dionicom. Ispred ovih kamera nalazi se znak 60, međutim riječ je o naseljenom mjestu. Ispred mene kod zenice su bila tri vozila i vozili su 60, ja sam smanjio na 50. pogadjajte koliko je puta kamera bljesnunla Ista situacija i kod maglaja. Stoga oprez
Jah tipično za nas, u cijeloj europi je uobičajeno ograničenje 50 km/h (ona crvena ćiza na brzinomjeru).
Ali je isto tako na gradskim saobraćajnicama sa dvije ili tri trake u istom smjeru oganičenje 70 km/h ponekad i više.
Također navedeno ograničenje često se postavlja u manjim naseljima s magistralnim cestama upravo iz razloga da se nepotrebno nebi usporavao saobraćaj.
Pošto kod nas imbecili donose zakone, a haračlije izađu na cestu i zarađuju im plaće...ništa me ne iznenađuje.
Umjesto da zakonima kažnjavaju ljude koji voze 10-20 km/h iznad dozvoljenog i kupe pare trebali bi se koncentrisati na drakonsko kažnjavanje trkača, pjandura i onih što voze bez vozačke.
Nema nam druge nego tempomat ugradit sa fiksno 50km/h opcijom i laganica.
Ma moraju ljudi budzet nekako napuniti,izgleda da je ovo sa kamerama najbolji nacin, a boga mi i patrole deru na svakom cosku...vozao se na biciklu danas,krenuo malo na vrelo bosne i bas sam primijetio pojacanu prisutnost patrola na raskrsnicama,kod radon plaze 2 vozila,kod energoinvesta 1 vozilo,kod sara centra 1 vozilo,na ulasku u veliku aleju vozilo,zar nije mnogo i to u periodu od 18h do 18:30h..