Ja kažem, napokon da su i ovo uradili jer je totalna glupost bilo ono slikanje na 60kmh kod marsalke.Ograničenje brzine na glavnoj saobraćajnici sada iznosi 60 kilometara na sat, ali prekoračenje do 10 km/h se ne kažnjava
Nadležni iz Ministarstva prometa i komunikacija KS-a poslušali su vapaje vozača i izašli na teren, nakon čega su propisi promijenjeni.
Prema riječima Elvedina Muratspahića, zamjenika komandira Saobraćajne policije Kantona Sarajevo, prema Zakonu vozač u naselju ne smije da se kreće brzinom većom od 50 kilometara na sat.
Fali novca za znakove
- Ovo pravilo važi u svim slučajevima, osim kada je saobraćajnim znakom regulisano drugačije. Znači, i na glavnim gradskim saobraćajnicama važi pravilo ograničenja od 50 na sat, ali pošto su postavljeni znakovi koji brzinu kretanja vozila ograničavaju na 60 kilometara na sat, vozači moraju poštovati to pravilo, istakao je Muratspahić.
Međutim, znakovi nisu postavljeni na cijeloj dionici, odnosno od Baščaršije do Ilidže, ali kako su kazali iz MUP-a, razlog je nedostatak sredstava za njihovu izradu i postavljanje. Iz MUP-a dodaju kako će bez obzira što saobraćajnica nije cijelim dijelom pokrivena novim znakovima, smatrati da je na cijeloj dionici ograničenje brzine podignuto na 60 kilometara na sat.
Muratspahić je dodao da su iz nadležnog ministarstva, nakon praćenja situacije na terenu, odlučili podići ograničenje brzine.
- Oni su zaključili da se ovom saobraćajnicom može voziti malo brže. Mi u pojedinim slučajevima možemo sugerisati zbog bolje sigurnosti, ali ovo je isključivo u nadležnosti Ministarstva prometa i komunikacija, pojasnio je Muratspahić.
Novo ograničenje brzine u Sarajevu 60kmh!!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- sodom
#1 Novo ograničenje brzine u Sarajevu 60kmh!!
- AmADin_gospo
#2 Re: Novo ograničenje brzine u Sarajevu 60kmh!!
ma sad je sve vračeno i u gradu je ograničena brzina na 60 km/h osim ako znakom nije drugačije određeno
-
metronom
#3 Re: Novo ograničenje brzine u Sarajevu 60kmh!!
To ne pise u gornjem tekstu. Gore se govori o glavnoj gradskoj saobracajnici, a ne o cijelom gradu. I dalje osim na glavnoj dzadi vazi ogranicenje 50 km/h, ako drugacije znakom nije odredjeno.AmADin_gospo wrote:ma sad je sve vračeno i u gradu je ograničena brzina na 60 km/h osim ako znakom nije drugačije određeno
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#4 Re: Novo ograničenje brzine u Sarajevu 60kmh!!
Okači to mačku o rep. Kad zafali para, odmah će zaboraviti kako su rekli da iako nema znakova, na glavnoj saobraćajnici je ograničenje 60. Zakon je decidan stariji od svakog saopćenja. Drži se znakova!!!
- AmADin_gospo
#5 Re: Novo ograničenje brzine u Sarajevu 60kmh!!
javljeno na radiju ima 7 dana i nova odlukametronom wrote:To ne pise u gornjem tekstu. Gore se govori o glavnoj gradskoj saobracajnici, a ne o cijelom gradu. I dalje osim na glavnoj dzadi vazi ogranicenje 50 km/h, ako drugacije znakom nije odredjeno.AmADin_gospo wrote:ma sad je sve vračeno i u gradu je ograničena brzina na 60 km/h osim ako znakom nije drugačije određeno
-
metronom
#6 Re: Novo ograničenje brzine u Sarajevu 60kmh!!
Mogu na radiju pricat sta hoce, ali procitaj gornji tekst, sve jasno pise. Radi se iskljucivo o glavnoj gradskoj saobracajnici, na kojoj ce i cijelom duzinom postaviti znakove ogranicenja brzine od 60 km/h (sad trenutno nemaju novca da ih sve postave pa ce tolerisat i gdje ih nema), dok za sve ostale saobracajnice vazi ogranicenje od 50 km/h, osim ako znakom nije drugacije odredjeno. Zakon je potpuno jasan, kao sto je i gore navedena izjava zamjenika komandira Saobraćajne policije Kantona Sarajevo.AmADin_gospo wrote:javljeno na radiju ima 7 dana i nova odlukametronom wrote:To ne pise u gornjem tekstu. Gore se govori o glavnoj gradskoj saobracajnici, a ne o cijelom gradu. I dalje osim na glavnoj dzadi vazi ogranicenje 50 km/h, ako drugacije znakom nije odredjeno.AmADin_gospo wrote:ma sad je sve vračeno i u gradu je ograničena brzina na 60 km/h osim ako znakom nije drugačije određeno
A ti ako ti se placaju kazne, ti brate tumaci po svom.
- AmADin_gospo
#7 Re: Novo ograničenje brzine u Sarajevu 60kmh!!
mene prije sat "puco" radar na dobrinji prema Terex pumpi(kantonalci) i vozio sam 65-70, zaustavili me radi "redovne kontrole" i nastavio kuči bez ikakve kazne
-
krusty
#8 Re: Novo ograničenje brzine u Sarajevu 60kmh!!
covjece to su i rekli, jer su sve kamere na glavnoj (osim one kod aerodroma ali i tamo je ogranicenje 60)metronom wrote: Mogu na radiju pricat sta hoce, ali procitaj gornji tekst, sve jasno pise. Radi se iskljucivo o glavnoj gradskoj saobracajnici, na kojoj ce i cijelom duzinom postaviti znakove ogranicenja brzine od 60 km/h (sad trenutno nemaju novca da ih sve postave pa ce tolerisat i gdje ih nema), dok za sve ostale saobracajnice vazi ogranicenje od 50 km/h, osim ako znakom nije drugacije odredjeno. Zakon je potpuno jasan, kao sto je i gore navedena izjava zamjenika komandira Saobraćajne policije Kantona Sarajevo.
A ti ako ti se placaju kazne, ti brate tumaci po svom.
naravno da je 50 ogranicenje svuda gdje nema znaka koji kaze drugacije...
- karanana
#9 Re: Novo ograničenje brzine u Sarajevu 60kmh!!
nista ja njima ne vjerujem dok ne vidim znakove. ja cu i dalje prije kamera ici 50, jer kad kuci dodje cestitka, ko ce se s njima bosti i raspravljati o tome sta sam ja procitao na sa-x i sta je saobracajac elvedin rekao.
a gdje je ta kod aerodroma? jeli od stupske petlje prije ili poslije skretanja za aerodrom?
ako federalna kamera uslika nekog iz rs-a, da li i njega moze kazniti?
a gdje je ta kod aerodroma? jeli od stupske petlje prije ili poslije skretanja za aerodrom?
-
AS_sa
#10 Re: Novo ograničenje brzine u Sarajevu 60kmh!!
ja mislim da je poslije skretanja za aerodrom, na onom pravcu ...karanana wrote:nista ja njima ne vjerujem dok ne vidim znakove. ja cu i dalje prije kamera ici 50, jer kad kuci dodje cestitka, ko ce se s njima bosti i raspravljati o tome sta sam ja procitao na sa-x i sta je saobracajac elvedin rekao.
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#11 Re: Novo ograničenje brzine u Sarajevu 60kmh!!
karanana wrote:nista ja njima ne vjerujem dok ne vidim znakove. ja cu i dalje prije kamera ici 50, jer kad kuci dodje cestitka, ko ce se s njima bosti i raspravljati o tome sta sam ja procitao na sa-x i sta je saobracajac elvedin rekao.
Poslije skretanja za aerodrom, otprilike na pola puta između skretanja na aerodrom i one zadnje raskrsnice prema Dobrinji
- Chemist
#12 Re: Novo ograničenje brzine u Sarajevu 60kmh!!
A sta je sa nama kojima su zbog 63 kmh uzeli kazne 40 KM kod Socijalnog. To cemo tek tako zaboraviti. Djubrad bjelosvjetska!!!!!

-
maxell_sarajevo
#13 Re: Novo ograničenje brzine u Sarajevu 60kmh!!
Platiti te kazne.Chemist wrote:A sta je sa nama kojima su zbog 63 kmh uzeli kazne 40 KM kod Socijalnog. To cemo tek tako zaboraviti. Djubrad bjelosvjetska!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Chemist
#14 Re: Novo ograničenje brzine u Sarajevu 60kmh!!
Stvarno si mi Ameriku otkrio svojim postom. Kazne su vec placene...medjutim, jedva cekam da me iduci put neko zaustavi, imam dosta toga da popricam sa njime...mislim nije on kriv, ali sta je tu je...
-
Fitovac
#15 Re: Novo ograničenje brzine u Sarajevu 60kmh!!
koliko znam vec prilikom donosenja zakona o smanjivanju brzine sa 60 na 50km/h u naseljenom mjestu, glavne saobracajnice u sarajevu su bile izuzete jer bi se morali mijenjati i intervali na semaforima sto je prilicno velik i skup posao a i stvorili bi haos u gradu.
ja po glavnoj uvijek vozim 60 osim kod ekonomske skole, tu malo usporim, zbog radara naravno, mada je tu uvijek i guzva pa si svakako prisiljen smanjiti brzinu
ja po glavnoj uvijek vozim 60 osim kod ekonomske skole, tu malo usporim, zbog radara naravno, mada je tu uvijek i guzva pa si svakako prisiljen smanjiti brzinu
- zateznistub
#16 Re: Novo ograničenje brzine u Sarajevu 60kmh!!
E bas mu skresi slijedeci put kad te zaustave.Chemist wrote:Stvarno si mi Ameriku otkrio svojim postom. Kazne su vec placene...medjutim, jedva cekam da me iduci put neko zaustavi, imam dosta toga da popricam sa njime...mislim nije on kriv, ali sta je tu je...
Takav zakon bio i ti naletio, uostalom kao i mnogi drugi. Sad imas toleranciju od 10 km/h.
Prpazi da ne prekrhas tih deset na sat, i ne raspravljaj se sa njima samo ces gore proci. Ja uvijek "niz dlaku" i uvijek fino prođem.
- Chemist
#17 Re: Novo ograničenje brzine u Sarajevu 60kmh!!
Znam ja da necu time nista dobiti, apsolutno, naprotiv...ali barem ce mi biti lakse, kako psihicki tako i u dzepu