Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Mesaya
#1 Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Htio bih kupiti novi auto do 25 hiljada, ili mi je mozda bolje neko dobro polovno auto otprilike 5-6 godina staro. Ima li neko kakav prijedlog, sugestiju?
- Spliff.Master
#2 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
A da li si kontao o uvozu iz SAD?
Iskoristi dok je dollar slab...prevoz bi te dosao oko hiljadu i po dollara...a mogao bih si priustiti mnogo vise auta za te pare nego da ga kupujes po Bosni...
razmisli...
Iskoristi dok je dollar slab...prevoz bi te dosao oko hiljadu i po dollara...a mogao bih si priustiti mnogo vise auta za te pare nego da ga kupujes po Bosni...
razmisli...
-
d2
#3 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
s obzirom da nisi napisao namjenu vozila evo mog prijedloga

taman ce te pokriti

taman ce te pokriti
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
- djulba
#5 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Imaš mnogo novih auta do 25000 KM. Novo je novo. možeš kupiti POLO, Škodu, meni izuzetno dobar SEAT ( cordoba ili ibiza). Ševrole Aveo je 18000 ful oprema.Mesaya wrote:Htio bih kupiti novi auto do 25 hiljada, ili mi je mozda bolje neko dobro polovno auto otprilike 5-6 godina staro. Ima li neko kakav prijedlog, sugestiju?
Sve zavisi voliš li velika ili manja auta. U ovim vremenima kada je gorivo preskupo bolje ti je neko manje auto sa možda 1,4 - 1,6 motorom. Ne treba ti ništa jače. Pogledaj malo SEAT cordobu super je auto
http://www.seat.com/com/generator/su/co ... ng=en.html
Last edited by djulba on 04/11/2008 08:30, edited 1 time in total.
-
AdnanSA
#6 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Novo u svakom slučaju. Za 25 hiljada možeš uzeti sasvim solidno auto.
Evo ti primjera sta je se dogodilo liku koga poznam.
Uvezao Volvo S60(20 000 KM do registracije) iz Amerike. Pet cilindara turbo benzinac 200+ konja ima.
Sva moguća i nemoguća oprema i odmah mu se pokvario. Retrovizor neko otkino na parkingu košta nov oko 1000 KM u Volvu i riknula benzinska pumpa i ona košta oko hiljade. I šta sad nema čovjek para da popravi auto, malo je precijenio svoje mogućnosti. O tome da troši preko 15 litara po gradu to neću ni da spominjem...
Bolje kakvo novo sa 1,4 ili 1,6 benzincom i siguram si makar 3-5 godina da nećeš imati nekih iznenadnih troškova i popravki.
Evo ti primjera sta je se dogodilo liku koga poznam.
Uvezao Volvo S60(20 000 KM do registracije) iz Amerike. Pet cilindara turbo benzinac 200+ konja ima.
Sva moguća i nemoguća oprema i odmah mu se pokvario. Retrovizor neko otkino na parkingu košta nov oko 1000 KM u Volvu i riknula benzinska pumpa i ona košta oko hiljade. I šta sad nema čovjek para da popravi auto, malo je precijenio svoje mogućnosti. O tome da troši preko 15 litara po gradu to neću ni da spominjem...
Bolje kakvo novo sa 1,4 ili 1,6 benzincom i siguram si makar 3-5 godina da nećeš imati nekih iznenadnih troškova i popravki.
-
Gray
#7 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Kia ceed, oko 25 hiljada nova, 7 godina garancije.
- potpuni stranac
#8 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
ali je odrzavanje novih auta u ovlastenim servisima bezobrazno skupo, tako da tu bas i nema neke razlike, cak sta vise, mislim da bi vise kostali redovni servisi novog auta.AdnanSA wrote: Bolje kakvo novo sa 1,4 ili 1,6 benzincom i siguram si makar 3-5 godina da nećeš imati nekih iznenadnih troškova i popravki.
- Better Man
#9 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Evo još par prijedloga. Novi Clio, Peugoet 207, Toyota Yaris, Citroenen C3, nova Opel Corsa.
- djulba
#10 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Kod novog auta imaš samo mjenjati ulje i pakne narednih pet godina a kod polovnog samo čekaš kad će ti šta riknuti.potpuni stranac wrote:ali je odrzavanje novih auta u ovlastenim servisima bezobrazno skupo, tako da tu bas i nema neke razlike, cak sta vise, mislim da bi vise kostali redovni servisi novog auta.AdnanSA wrote: Bolje kakvo novo sa 1,4 ili 1,6 benzincom i siguram si makar 3-5 godina da nećeš imati nekih iznenadnih troškova i popravki.
-
nigdje.nikog
#11 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
POLOVNO !
Za te pare mozes zaista dobiti DOBAR polovan, koji je u DOBROM stanju, Sa DOBRIM godistem!
Pusti ovu demagogiju - Novo je novo.
Nov auto je vec drugi dan - POLOVAN!
Za te pare mozes zaista dobiti DOBAR polovan, koji je u DOBROM stanju, Sa DOBRIM godistem!
- Better Man
#12 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
nigdje.nikog wrote:POLOVNO !
I ti sav sretan kupio dobro polovno auto sa dobrim godištem, a sutradan zamjeni ovo, zamjeni ono i izletiš više para nego da si uzeo novo auto. Moj ti je savjet za te pare da bježiš ood polovnjaka i da kupiš novo auto.
-
lamija_SA
#13 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Definitivno novo!
Što neko reče, novo je novo! Lijepo dobiješ garanciju i za svaki eventualni kvar (mada na novom autu ih uglavnom nema), prst u uho!
Možda bi i naletio na "dobro" polovno auto, ali ipak auto 5-6 godina staro polako počinje da se "kvari"! Ne mislim na neke velike kvarove, ali neke sitnice koje ćete koštati novca, vremena da ih popraviš, a Boga mi i živaca.
Imaš solidan kapital, da možeš uzeti solidno novo auto i uživati ko čovijek.
Što neko reče, novo je novo! Lijepo dobiješ garanciju i za svaki eventualni kvar (mada na novom autu ih uglavnom nema), prst u uho!
Možda bi i naletio na "dobro" polovno auto, ali ipak auto 5-6 godina staro polako počinje da se "kvari"! Ne mislim na neke velike kvarove, ali neke sitnice koje ćete koštati novca, vremena da ih popraviš, a Boga mi i živaca.
Imaš solidan kapital, da možeš uzeti solidno novo auto i uživati ko čovijek.
- Irelevantan
#14 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
nigdje.nikog wrote:POLOVNO !
Prijatelju kakvu bi ja haubu kupio za 25 milja.....polovnu....
za 25 možeš kupiti Škodu Fabiu ili nešto slično sa niđe veze motorom i opremom .......i biti bezze lik u malom autiću namjenjenom ženama
ili kupiti haubu da ulijevaš strahopoštovanje pojavom....
ja uvijek biram ovu drugu opciju
-
AdnanSA
#15 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Evo pravog balkancu što mu krv vri u venama on bi po cesti nekoga i prepadao.Momak bi malo strahopoštovanje da izaziva kod drugih učesnika u saobračaju. Da lupi ključevima o sto kada sjedne u kafanu i poruči produženu kafu sa šlagom.elmer wrote:nigdje.nikog wrote:POLOVNO !
Nov auto je vec drugi dan - POLOVAN!![]()
za 25 možeš kupiti Škodu Fabiu ili nešto slično sa niđe veze motorom i opremom .......i biti bezze lik u malom autiću namjenjenom ženama![]()
ili kupiti haubu da ulijevaš strahopoštovanje pojavom....![]()
Da može nekoj curi oduzeti pravo prvenstva i da ga niko nesmije mrko pogledati.
Pa takvima kao što si ti pumpađije se ispod brka nasmiju kada dođu da natoče za cvaju,isti osijeh imaju prodavači auto guma na auto pijaci kada takvi kao to kupuju polovne gume od 16 inča za 60 KM po komadu.
Ako si hadžija kupi novo i skupo auto a ne nabacivati lažni sjaj i kurčiti se pred drugima a kući mesa ima da se jede samo za Bajram ali ne teletine neko kurbanskog što ovi prepadnuti donesu...
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#16 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
naglo koci...uvaljuje se...nista nisi bolji 
-
nigdje.nikog
#17 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Bio je jednom jedan interesantan test
Poredili ljudi novog Logana i polovnog golfa 4 (kostao isto para ko nov Logan)
Sta mislite koji je auto pobjedio na testu !
Poredili ljudi novog Logana i polovnog golfa 4 (kostao isto para ko nov Logan)
Sta mislite koji je auto pobjedio na testu !
-
saban murat
#18 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
nije da je novo, novo nego jos koju godinu se isplati kupovati nova auta. da si ovo pitanje postavio za dvije, tri sljedece godine, onda bi ti hladno preporucio polovno auto. pogledaj u fordu. fusion uopste nije los auto....
- Drvosjeca iz Dejcica
#19 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Ako ces po logici i razumu ja bih izabrao novo, ali posto u mom zivotu i srce igra vaznu ulogu sigurno bih gledao i polovna. Ako ti je potreban auto da te preveze od tacke A do tacke B onda ti predlazem da kupis KIA, 7 godina garancije + dobijes i besplatno gorivo za prvih10-15 hiljada km.Mesaya wrote:Htio bih kupiti novi auto do 25 hiljada, ili mi je mozda bolje neko dobro polovno auto otprilike 5-6 godina staro. Ima li neko kakav prijedlog, sugestiju?
Ako ides srcem ja bih se priduzio prijedlogu kolege par postova iznad, neki od modela Volvo-a.
http://autopijaca.ba/index.php?vozilo=4 ... view=50454
http://autopijaca.ba/index.php?vozilo=4 ... view=50936
http://autopijaca.ba/index.php?vozilo=4 ... view=50864
Sretno.
-
nigdje.nikog
#20 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
U principu - nema principa. Ti moras odluciti.
Ali u ovakvim situacijama zaista nije jednostavno reci sta je bolje :

- djulba
#21 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Malo skrećemo sa teme ali da i ja prokomentarišem ovo strahopoštovanje.
Te koji traže strahopoštovanje redovno odnose u mrtvačnicu ili u bolnicu. Ti koji traže strahopoštovanje redovno prave udese u kojima stradaju nedužne osobe. Ti koji traže strahopoštovanje su redovno neobrazovane osobe koje nisu zaradile ni marke u životu nego im tatica kupi auto ili ga uzmu od tatice pa glume frajere a ne znaju ni dvije rečenice sastavit kako treba, misle da su face ako puste glasnu muziku a ne znaju ni koji je izvođač pa čak ni koja je to vrsta muzike nego samo bitno je da ostali čuju da on to sluša, i bitno je da što više krugova obiđe oko grada da ga se što više vidi što dodatno dokazuje koliko je besposlen. Toliko od mene o strahopoštovanju baš ih poštujem!
Te koji traže strahopoštovanje redovno odnose u mrtvačnicu ili u bolnicu. Ti koji traže strahopoštovanje redovno prave udese u kojima stradaju nedužne osobe. Ti koji traže strahopoštovanje su redovno neobrazovane osobe koje nisu zaradile ni marke u životu nego im tatica kupi auto ili ga uzmu od tatice pa glume frajere a ne znaju ni dvije rečenice sastavit kako treba, misle da su face ako puste glasnu muziku a ne znaju ni koji je izvođač pa čak ni koja je to vrsta muzike nego samo bitno je da ostali čuju da on to sluša, i bitno je da što više krugova obiđe oko grada da ga se što više vidi što dodatno dokazuje koliko je besposlen. Toliko od mene o strahopoštovanju baš ih poštujem!
-
lamija_SA
#22 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Ti očigledno imaš problema sa samopouzdanjem, kada ti treba auto za ulijevanje "strahopoštovanja"!elmer wrote:nigdje.nikog wrote:POLOVNO !
Nov auto je vec drugi dan - POLOVAN!![]()
za 25 možeš kupiti Škodu Fabiu ili nešto slično sa niđe veze motorom i opremom .......i biti bezze lik u malom autiću namjenjenom ženama![]()
ili kupiti haubu da ulijevaš strahopoštovanje pojavom....![]()
Ili kako se ono još kaže, "Veliki auto, mali...."!
- potpuni stranac
#23 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
nebesa, vas sam u goloj vodi dok sam odlucio, biram ovu polovnu. gdje je mogu pronaci, uslovi isporuke i tako to?nigdje.nikog wrote:U principu - nema principa. Ti moras odluciti.
-
Mesaya
#24 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Gledao sam ponudu novog Seata Ibize djeluje super,Kia Ceed je isto dobra,Chevrolet Lacceti je cak jeftiniji od ova dva, a dođe jaci motor, Lacceti izađe oko 22 hiljade, zna li mozda neko kakav je Lacceti? Kad nova Cordoba dolazi, koliko ce ona kostati?
- Drvosjeca iz Dejcica
#25 Re: Novo ili polovno auto do 25 hiljada
Ja bih prvo da probam...mislim na probnu voznju.potpuni stranac wrote:nebesa, vas sam u goloj vodi dok sam odlucio, biram ovu polovnu. gdje je mogu pronaci, uslovi isporuke i tako to?nigdje.nikog wrote:U principu - nema principa. Ti moras odluciti.