Novine "Pravoslavlje"

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1 Novine "Pravoslavlje"

Post by Truba »

:mrgreen: ljudi ne znam jel možete čitati ove novine iz srbije... riječe je o novinama srpske patrijaršije

u svakom broju bude bisera ali sada su pretjerali ako mene pitate

evo samo smeće što sam letimično primijetio listajući novinu

str. 5 Beseda Amfilohija na parastosu đeneralu Draži Mihajloviću

"Đeneral je sjeme nove čovječnosti" :mrgreen:

str 6

"Ne daje se vera za večeru"

pri dnu... u Zagrebu prije rata bilo 120 000 srba :lol: :lol: :lol: ovo je dobro... svaka čast prvi put čujem i

str 12.
"Kraj velike prevare u Međugorju"

međugorje je krivo za raspad jugoslavije :mrgreen:

Međugorje je krivo za zločine nad srbima romima i jevrejima jer ih opravdava

nisam dalje mogao čitati

:mrgreen: prema ovome gebelsi iz avaza su nobelovci za istinu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ako trebaju skenovi mozda mognem sutra...
Last edited by Truba on 10/08/2009 15:44, edited 2 times in total.
Truba

#2 Re: Pravosavlje

Post by Truba »

pa novina se zove "Pravoslavlje" :P izaslo je 1017 brojeva i ovo je ljetni dvobroj :mrgreen:

činjenica je da još uvijek žive pod onim starim floskulama o Domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima pod Vatikanom :roll:
Ateista

#3 Re: Pravosavlje

Post by Ateista »

komi wrote:pa novina se zove "Pravoslavlje" :P izaslo je 1017 brojeva i ovo je ljetni dvobroj :mrgreen:

činjenica je da još uvijek žive pod onim starim floskulama o Domaćim izdajnicima i stranim plaćenicima pod Vatikanom :roll:
Trebalo bi onda nazvati temu "novine pravoslavlje" ili tako nesto, da se zna da se ne misli na religiju nego na novine.
Truba

#4 Re: Novine "Pravosavlje"

Post by Truba »

ok mada se vidi na kojem je podforumu
duboka_misao

#5 Re: Pravosavlje

Post by duboka_misao »

Ateista wrote:
komi wrote:pa novina se zove "Pravoslavlje" :P izaslo je 1017 brojeva i ovo je ljetni dvobroj :mrgreen:

Trebalo bi onda nazvati temu "novine pravoslavlje" ili tako nesto, da se zna da se ne misli na religiju nego na novine.
ya stvarno vidis da je ateista djabe sad postao :D
Ateista

#6 Re: Novine "Pravosavlje"

Post by Ateista »

komi wrote:ok mada se vidi na kojem je podforumu
Ima i to, izvinjavam se.

Svejedno, mislim da bi bilo dobro da vidis sa administracijom da se izmijeni naziv, pa da se usput ispravi i greska (fali jedno "l" :D ), ja sam recimo temu vidio na portalu medju aktuelnim diskusijama, mislim da dosta raje tako dodje na temu, a tu ne pise koji je PDF.

Sto se same teme tice, ne znam sta bih rekao, nije ni cudno od jednih novina koje nose takav naziv...
Truba

#7 Re: Novine "Pravoslavlje"

Post by Truba »

činjenica je da su vjerske zajednice iz rata izašle nepromijenjene
a same po sebi se sporije adaptiraju na novonastale situacije...
međutim ovaj govor njihovih novinara se može porediti s najgorim ratnohuščačkim novinarstvom

još kad se vidi da citiraju episkope :roll: odron živi
mostarac

#8 Re: Novine "Pravoslavlje"

Post by mostarac »

gdje religija glasno govori tu krv u potocima tece
viva_castro

#9 Re: Novine "Pravoslavlje"

Post by viva_castro »

mostarac wrote:gdje religija glasno govori tu krv u potocima tece

Vjerujem da je srednjovjekovno islamsko casrstvo dovoljan argument za razbijanje te teze, ili beskompromisnosti i apsulutnosti kojom govoris.

Vjera jeste opće dobro, njeno zloupotrebljavanje je apsulutno druga stvar.

Pravi razliku između vjere i djela onih koji se nazivaju njenim sljedbenicima, jer su i njeni sljedbenici samo ljudi, skloni greškama i pogrešnim interpretacijama ili čak namjernim iskrivljenima.

Nisi ti glup da to ne znaš, nemoj biti ni toliko bezobrazan da to podvaljujes sa znakom jednakosti.
Ateista

#10 Re: Novine "Pravoslavlje"

Post by Ateista »

viva_castro wrote:

Vjerujem da je srednjovjekovno islamsko casrstvo dovoljan argument za razbijanje te teze, ili beskompromisnosti i apsulutnosti kojom govoris.

Vjera jeste opće dobro, njeno zloupotrebljavanje je apsulutno druga stvar.

Pravi razliku između vjere i djela onih koji se nazivaju njenim sljedbenicima, jer su i njeni sljedbenici samo ljudi, skloni greškama i pogrešnim interpretacijama ili čak namjernim iskrivljenima.

Nisi ti glup da to ne znaš, nemoj biti ni toliko bezobrazan da to podvaljujes sa znakom jednakosti.
"Srednjovjekovno islamsko casrstvo", pa zar i na ovom PDF o tome... :lol: :lol:

Cinjenica su cinjenice, a ti to mozes tumaciti kako hoces. Dobro je jako relativan pojam.
rado_vidjen

#11 Re: Novine "Pravoslavlje"

Post by rado_vidjen »

nema veceg slavlja od pravoslavlja lol

bilo je ovih bisera u Danima nedavno, obuhvatili su sve tri vjerske konfesije i ono sto se stampa
Vukašin

#12 Re: Novine "Pravoslavlje"

Post by Vukašin »

komi wrote: pri dnu... u Zagrebu prije rata bilo 120 000 srba :lol: :lol: :lol: ovo je dobro... svaka čast prvi put čujem i
49,965 Srba + 16,067 Jugoslavena + 51,101 ostalih, nepoznatih i onih koji nisu htjeli dati izjavu = 120.000 Srba :D :D :D Popova matematika za pocetnike.
detroit-mercy

#13 Re: Novine "Pravoslavlje"

Post by detroit-mercy »

Mostarac, nije samo religija, uzmi na primjer vrijeme nacizma u Njemackoj, stalinizma u Rusiji, komunizma u Kini i mnogim drugim Azijskim zemljama, pa ces vidjeti da je krv tekla mnogo vise nego kada su religije govorile. Nemoj da upadas u zamku da je rligija kriva za sve.
vaca

#14 Re: Novine "Pravosavlje"

Post by vaca »

Ateista wrote:
komi wrote:ok mada se vidi na kojem je podforumu
Ima i to, izvinjavam se.

Svejedno, mislim da bi bilo dobro da vidis sa administracijom da se izmijeni naziv, pa da se usput ispravi i greska (fali jedno "l" :D ), ja sam recimo temu vidio na portalu medju aktuelnim diskusijama, mislim da dosta raje tako dodje na temu, a tu ne pise koji je PDF.

Sto se same teme tice, ne znam sta bih rekao, nije ni cudno od jednih novina koje nose takav naziv...
:-)
mostarac

#15 Re: Novine "Pravoslavlje"

Post by mostarac »

detroit-mercy wrote:
Mostarac, nije samo religija, uzmi na primjer vrijeme nacizma u Njemackoj, stalinizma u Rusiji, komunizma u Kini i mnogim drugim Azijskim zemljama, pa ces vidjeti da je krv tekla mnogo vise nego kada su religije govorile. Nemoj da upadas u zamku da je rligija kriva za sve.

naravno da nije, al i nacizam i staljinizam su se desili jednom i kapak. Religije nam se ponavljaju iz godine u godinu iz stoljeca u stoljece kao najvece zlo i najveca kuga koja je ikad dosla medju ljude. U istoriji covjecanstva smrtonosnije bolesti od religije nije bilo i religija i pojam dobro medju ljudima i za ljude ne mogu ici u jednu recenicu jer su kontradiktorni.
BHCluster

#16 Re: Novine "Pravoslavlje"

Post by BHCluster »

A ovo je na naslovnici
Image
:lol:
Shoshana

#17 Re: Novine "Pravoslavlje"

Post by Shoshana »

komi wrote::mrgreen: ljudi ne znam jel možete čitati ove novine iz srbije... riječe je o novinama srpske patrijaršije

u svakom broju bude bisera ali sada su pretjerali ako mene pitate

evo samo smeće što sam letimično primijetio listajući novinu

str. 5 Beseda Amfilohija na parastosu đeneralu Draži Mihajloviću

"Đeneral je sjeme nove čovječnosti" :mrgreen:

str 6

"Ne daje se vera za večeru"

pri dnu... u Zagrebu prije rata bilo 120 000 srba :lol: :lol: :lol: ovo je dobro... svaka čast prvi put čujem i

str 12.
"Kraj velike prevare u Međugorju"

međugorje je krivo za raspad jugoslavije :mrgreen:

Međugorje je krivo za zločine nad srbima romima i jevrejima jer ih opravdava

nisam dalje mogao čitati

:mrgreen: prema ovome gebelsi iz avaza su nobelovci za istinu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ako trebaju skenovi mozda mognem sutra...
Ne znam, brate, sta si ocekivao od novina "Pravoslavlje".... Pa nece valjda velicati Aliju Izetbegovica, ili Tileta, gluho bilo :-)
Truba

#18 Re: Novine "Pravoslavlje"

Post by Truba »

očekivao sam malo o isusu malo o mariji malo o crkvi u srba sa manje nacije a više vjere jer su im crkve uvijek bile prazne
malo ekumenizma malo poruka mira malo isusovih zlatnih pravila malo savjeta za godišnje odmore možda neka reportaža za hodočašće u svetu zemlju

sve ti je do uredništva :cry:
Post Reply