Imam jednu molbicu, ako je moguće neko stručan da mi pomogne. Riječ je o NOVINARSKOM zadatku koji trebam uraditi - napisati kao neki scenario za press konferenciju, odnosno zamisliti da pišem press konferenciju u ime neke firme, kompanije, organizacije - obavijest za medije. E, sad, nije jednostavno, jer je potrebno da se pobrinemo i za estetski dio (pola stranice teksta, naslov, datum, podaci o firmi) pa ako neko zna ili je upoznat s tim gdje bi se neki primjer za ovo može naći, neka napiše.
Novinarski zadatak
Moderator: anex
- Carrie Bradshaw
#1 Novinarski zadatak
Pozdrav svima
Imam jednu molbicu, ako je moguće neko stručan da mi pomogne. Riječ je o NOVINARSKOM zadatku koji trebam uraditi - napisati kao neki scenario za press konferenciju, odnosno zamisliti da pišem press konferenciju u ime neke firme, kompanije, organizacije - obavijest za medije. E, sad, nije jednostavno, jer je potrebno da se pobrinemo i za estetski dio (pola stranice teksta, naslov, datum, podaci o firmi) pa ako neko zna ili je upoznat s tim gdje bi se neki primjer za ovo može naći, neka napiše.
Hvala!
- Jara
#2 Re: Novinarski zadatak
Nađi nekog certificiranog i educiranog za PR, oni će to kao od šale... 
- Carrie Bradshaw
#3 Re: Novinarski zadatak
To i pokušavam, zato se nadam da i ovdje ima nekih mudraca.Jara wrote:Nađi nekog certificiranog i educiranog za PR, oni će to kao od šale...
- Jara
#4 Re: Novinarski zadatak
Oni su ti svi manje - više skupi za naše pojmove.
I malo ih ima educiranih baš za "to". Možda ti se neko i javi (baš me zanima).
I malo ih ima educiranih baš za "to". Možda ti se neko i javi (baš me zanima).
- BHF_Manijak
#5 Re: Novinarski zadatak
Hahaha gledaj jest ih Semso postrojio ili je Irena, mada prije mislim da je Irena. Djevojko iskren savjet, faklutet se ne zavrsava po forumu, jednostavan zadatak koji mozes rijesiti uz konsultacije sa predmetnim profesorom. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7 Re: Novinarski zadatak
novinarski zadatak... ovo je PR zadatak ja mislim
novinarski bi bio da napraviš izvješće ili vijest sa toga događaja
novinarski bi bio da napraviš izvješće ili vijest sa toga događaja
-
mrgreen
#8 Re: Novinarski zadatak
Carrie Bradshaw wrote:Pozdrav svima![]()
Imam jednu molbicu, ako je moguće neko stručan da mi pomogne. Riječ je o NOVINARSKOM zadatku koji trebam uraditi - napisati kao neki scenario za press konferenciju, odnosno zamisliti da pišem press konferenciju u ime neke firme, kompanije, organizacije - obavijest za medije. E, sad, nije jednostavno, jer je potrebno da se pobrinemo i za estetski dio (pola stranice teksta, naslov, datum, podaci o firmi) pa ako neko zna ili je upoznat s tim gdje bi se neki primjer za ovo može naći, neka napiše.Hvala!
https://www.google.com
- Carrie Bradshaw
#9 Re: Novinarski zadatak
BHF_Manijak wrote:Hahaha gledaj jest ih Semso postrojio ili je Irena, mada prije mislim da je Irena. Djevojko iskren savjet, faklutet se ne zavrsava po forumu, jednostavan zadatak koji mozes rijesiti uz konsultacije sa predmetnim profesorom.
Greška. Ni Šemso, a ni Irena
- Carrie Bradshaw
#10 Re: Novinarski zadatak
Hvala onima koji su mi poslali pp sa savjetima i primjerima, puno ste mi pomogli i dokazali da ima LJUDI koji nisu ovdje samo da ismijavaju i "bacaju šuplje". 
- BHF_Manijak
#11 Re: Novinarski zadatak
Pa bas super kad imas, samo si mogla za te dvije komotno nauciti kako organizovati press konferenciju, al' nebitno, drago mi je da su ti ljudi pomogli i da si ro rijesila. 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#12 Re: Novinarski zadatak
jel ovo primaju mlade i atraktivne u državne službe preko k.... 
-
levana
#13 Re: Novinarski zadatak
Mlada dama će za dvije godine postati vrlo kvalitetan novinar