Novinarska selekcija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

klixober

#26 Re: Novinarska selekcija

Post by klixober »

Nije mi jasno zasto Ibricic ima privilegovan status u odnosu na Stilica.Gledajuci ucinak u klubu u protekloj sezoni,Stilic je bolje igrao od Ibricica.Stila zasluzuje sigurno vecu minutazu.
armin_tz

#27 Re: Novinarska selekcija

Post by armin_tz »

Jel ubacio Hadziresica?
Zmaj Ciro

#28 Re: Novinarska selekcija

Post by Zmaj Ciro »

armin_tz wrote:Jel ubacio Hadziresica?
Igra u selekciji novinara i za sada nema blage veze.
Zmaj Ciro

#29 Re: Novinarska selekcija

Post by Zmaj Ciro »

komeba wrote:Nije mi jasno zasto Ibricic ima privilegovan status u odnosu na Stilica.Gledajuci ucinak u klubu u protekloj sezoni,Stilic je bolje igrao od Ibricica.Stila zasluzuje sigurno vecu minutazu.
Ciro se pita, a on kaze da je Ibricic bolji. Ja se slazem.
susc_ovjek

#30 Re: Novinarska selekcija

Post by susc_ovjek »

Zmaj Ciro wrote:
komeba wrote:Nije mi jasno zasto Ibricic ima privilegovan status u odnosu na Stilica.Gledajuci ucinak u klubu u protekloj sezoni,Stilic je bolje igrao od Ibricica.Stila zasluzuje sigurno vecu minutazu.
Slazem se.
@komeba: ko si ti da kazes ko je bolji? Ljudi za to idu u skole i uce cio zivot.
klixober

#31 Re: Novinarska selekcija

Post by klixober »

susc_ovjek wrote:
Zmaj Ciro wrote:
Slazem se.
@komeba: ko si ti da kazes ko je bolji? Ljudi za to idu u skole i uce cio zivot.
U svm segmentima igre i po statistikama protekle sezone,Stilic je igrao bolje od Ibricica i uz to je jos igrao u kupu UEFA(jako dobro).
Mislim da je Ciro po tom pitanju subjektivan jer je trenirao Ibricica i jer Ibricic igra u Hajduku,koji Ciro sigurno cesce prati od Lecha..a i Ciri je vjerovatno u interesu da Hajduk profitira na transferu Ibricica.

Stila zasluzuje vecu minutazu.
Zmaj Ciro

#32 Re: Novinarska selekcija

Post by Zmaj Ciro »

komeba wrote:
U svm segmentima igre i po statistikama protekle sezone,Stilic je igrao bolje od Ibricica i uz to je jos igrao u kupu UEFA(jako dobro).
Mislim da je Ciro po tom pitanju subjektivan jer je trenirao Ibricica i jer Ibricic igra u Hajduku,koji Ciro sigurno cesce prati od Lecha..a i Ciri je vjerovatno u interesu da Hajduk profitira na transferu Ibricica.

Da, mislim da je Stila imao vise assistencija i golovo i od Lamparda, Gerarda, Kake...sto jelte znaci da je bolji od njih. Ti se stvarno nekad prosipas ko riza, mislio sam da samo budala ili fudbalska neznalice moze jos jednom pokrenuti pitanje igranja Ibricica koji je jedan od najzasluznijih za rezultate reprezentacije. I u ovoj utakmicu, zajedno sa Muratovicem je bio jedan od najboljih a Stilic je za tridesetak minuta dva puta pipno loptu.
Stilic ce imati sansu, sigurno. Talenat je ocigledan, a njegovo igranje se ne uslovljava igranjem Ibricica.
Paco

#33 Re: Novinarska selekcija

Post by Paco »

Ibricic veceras - 0 bodova. Osim onog shuta na pocetku (5 metara od gola) nista nije pokazao.
Pjanic se nije vidio.
Salihovic - solidno, ali samo zbog onog slobodnjaka. Inace dosta ispod svojih mogucnosti.
Muratovic - borben i srcan, kao da se igrala "prava" utakmica. Cini se da je jedini od svih na terenu veceras ovu utakmicu shvatio ozbiljno.
"Vukovi" - sta reci za njih a da vec nije receno?! Vidjelo se u drugom poluvremenu koliko Dzeko i Miske znace ovom timu.
Jahic, Mravac, Rahimic - 'nako
Nadarevic - solidno
Nurkovic - Dobar

Ostali...valjda nisu imali dovoljno vremena da se pokazu.

Pozitivno me iznenadila prva postava "novinara". Tamo ima dobrog "materijala" za pracenje.
BarbaDue

#34 Re: Novinarska selekcija

Post by BarbaDue »

govori li vama sta ova vecerasnja utakmica? meni je A repka totalno konfuzna, nigdje igre :?
drugo poluvrijeme jos gore, dobro nije bilo džeka i misketa, ali sta nedo bog da se jedan od njih povrijedi a drugi zaradi kartone i slicani scenariji?
bez obzira sto je utakmica bila revijalna bili su totalno neozbiljni....
Zmaj Ciro

#35 Re: Novinarska selekcija

Post by Zmaj Ciro »

Paco wrote:Ibricic veceras - 0 bodova. Osim onog shuta na pocetku (5 metara od gola) nista nije pokazao.
Pjanic se nije vidio.
Salihovic - solidno, ali samo zbog onog slobodnjaka. Inace dosta ispod svojih mogucnosti.
Muratovic - borben i srcan, kao da se igrala "prava" utakmica. Cini se da je jedini od svih na terenu veceras ovu utakmicu shvatio ozbiljno.
"Vukovi" - sta reci za njih a da vec nije receno?! Vidjelo se u drugom poluvremenu koliko Dzeko i Miske znace ovom timu.
Nadarevic - solidno
Nurkovic - Dobar

Pozitivno me iznenadila prva postava "novinara". Tamo ima dobrog "materijala" za pracenje.
Ti kao da si Komeba licno :)
Ne znam sta si ti gledao, Ibricic je bio najbolji fudbaler na terenu...driblao, ubacivao, sutirao, vracao se nazad. Cak je i spiker to primjetio iako je djeolao polu uspavano.
Zmaj Ciro

#36 Re: Novinarska selekcija

Post by Zmaj Ciro »

BarbaDue wrote:govori li vama sta ova vecerasnja utakmica? meni je A repka totalno konfuzna, nigdje igre :?
drugo poluvrijeme jos gore, dobro nije bilo džeka i misketa, ali sta nedo bog da se jedan od njih povrijedi a drugi zaradi kartone i slicani scenariji?
Pa vjerovatno nije bilo moguce motivirati igrace kao za prave utakmice. Slazem se da se trebalo daleko bolje igrati, vise kretati imati ozbiljniji pristup. Ovakom igrom tesko bi mogli i Armeniju dobiti a da na pricam o Turskoj i Spaniji. Opet kad se sjetim Rijeke, dodje mi lakse.
palermo

#37 Re: Novinarska selekcija

Post by palermo »

Paco wrote:Ibricic veceras - 0 bodova. Osim onog shuta na pocetku (5 metara od gola) nista nije pokazao.
Pjanic se nije vidio.
Nadarevic - solidno
Nurkovic - Dobar

Stvarno, kao da smo gledali različite utakmice.............Ibričić je bio jedan od najboljih (ako se u ovakvoj utakmici može govoriti o najboljima) i čini mi se da napreduje iz utakmice u utakmicu.....
Ostale ne bih komentarisao, ne bih ni Ibričića da me tvoja ocjena nije malo izritirala.....
Bosanski_kralj

#38 Re: Novinarska selekcija

Post by Bosanski_kralj »

Zar nije bilo najavljeno da će Štilić cijelu utakmicu igrati za novinare, a Pjanić za A tim da bi se vidjelo koji treba zamjeniti Misimovića protiv Armenije???
Sounder

#39 Re: Novinarska selekcija

Post by Sounder »

Turci su se usrali u gace nakon ove pobjede
klixober

#40 Re: Novinarska selekcija

Post by klixober »

Zmaj Ciro wrote:
komeba wrote:

Da, mislim da je Stila imao vise assistencija i golovo i od Lamparda, Gerarda, Kake...sto jelte znaci da je bolji od njih. Ti se stvarno nekad prosipas ko riza, mislio sam da samo budala ili fudbalska neznalice moze jos jednom pokrenuti pitanje igranja Ibricica koji je jedan od najzasluznijih za rezultate reprezentacije. I u ovoj utakmicu, zajedno sa Muratovicem je bio jedan od najboljih a Stilic je za tridesetak minuta dva puta pipno loptu.
Stilic ce imati sansu, sigurno. Talenat je ocigledan, a njegovo igranje se ne uslovljava igranjem Ibricica.
Lech je trenutno jaci klub od Hajduka,igrao je i u kupu UEFA,sto znaci da asistencija i gol za Lech vise vrijede nego u Hajduku.Kako god,Stilic je po svim pokazateljima imao bolju sezonu od Ibricica.
Da ja igram cijelu utakmicu,sigurno bih pokazao par dobrih dodavanja.Ibricic jeste dobar igrac,ali niposto ne smije biti samo imena ispred Stile,treba igrati onaj ko pokazuje vise tokom sezone u svom klubu.
Ridjobrki

#41 Re: Novinarska selekcija

Post by Ridjobrki »

Bosanski_kralj wrote:Zar nije bilo najavljeno da će Štilić cijelu utakmicu igrati za novinare, a Pjanić za A tim da bi se vidjelo koji treba zamjeniti Misimovića protiv Armenije???
E i ti svakom vjeruješ... :-D
BarbaDue

#42 Re: Novinarska selekcija

Post by BarbaDue »

Zmaj Ciro wrote:
BarbaDue wrote:govori li vama sta ova vecerasnja utakmica? meni je A repka totalno konfuzna, nigdje igre :?
Pa vjerovatno nije bilo moguce motivirati igrace kao za prave utakmice. Slazem se da se trebalo daleko bolje igrati, vise kretati imati ozbiljniji pristup. Ovakom igrom tesko bi mogli i Armeniju dobiti a da na pricam o Turskoj i Spaniji. Opet kad se sjetim Rijeke, dodje mi lakse.
cudi me da ih Ciro nije vec u ovoj utakmici klepio po usima, puno je vazno da se ekipa ne opusta...
ProbuseniDolar

#43 Re: Novinarska selekcija

Post by ProbuseniDolar »

Zasto napadate reprezentativce? Zar je revijalna tekma neko mjerilo igre i kvaliteta? Je li treba da Dzeko igra 200% pa da mu seljak iz najlosije lige Evrope slomi nogu ... Cilj ovih utakmica je da se isprobaju igraci da se neke nove taktike pokusaju uigrati, a ne da se demonstrira sila. Kladionicari najbolje znaju da u prijateljskim utakmicama ima najvise iznenadjenja. Na kraju krajeva, tesko je motivirati ovakve igrace da igraju protiv levatina iz PL.

PS Poslije RIjeke smo im svi jebavali mater, a onda protiv Belgije uzmemo 6 bodova, niste fer nikako :)
Bosanski_kralj

#44 Re: Novinarska selekcija

Post by Bosanski_kralj »

Ridjobrki wrote:
Bosanski_kralj wrote:Zar nije bilo najavljeno da će Štilić cijelu utakmicu igrati za novinare, a Pjanić za A tim da bi se vidjelo koji treba zamjeniti Misimovića protiv Armenije???
E i ti svakom vjeruješ... :-D
Jah u pravu si, gdje ću Ćiri vjerovati... :D
BarbaDue

#45 Re: Novinarska selekcija

Post by BarbaDue »

ProbuseniDolar wrote:Zasto napadate reprezentativce? Zar je revijalna tekma neko mjerilo igre i kvaliteta? Je li treba da Dzeko igra 200% pa da mu seljak iz najlosije lige Evrope slomi nogu ... Cilj ovih utakmica je da se isprobaju igraci da se neke nove taktike pokusaju uigrati, a ne da se demonstrira sila. Kladionicari najbolje znaju da u prijateljskim utakmicama ima najvise iznenadjenja. Na kraju krajeva, tesko je motivirati ovakve igrace da igraju protiv levatina iz PL.

PS Poslije RIjeke smo im svi jebavali mater, a onda protiv Belgije uzmemo 6 bodova, niste fer nikako :)
to je istina :thumbup: , al' eto jbg malo se bojim....

P.S. evo sam se sad poklopio i sutim :skoljka: :D
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#46 Re: Novinarska selekcija

Post by Admir_1984 »

Bash me zanima sta je bio cilj ove utakmice. Ako je bio cilj otkriti nekog igraca, poziciju il nesh slicno, bojim se da je ovo onda bio poptuni promasaj. Ako je bilo revijalno, zasto onda revijalno naplatiti kartu po cijeni od 10KM ;-)
palermo

#47 Re: Novinarska selekcija

Post by palermo »

Admir_1984 wrote:Bash me zanima sta je bio cilj ove utakmice. Ako je bio cilj otkriti nekog igraca, poziciju il nesh slicno, bojim se da je ovo onda bio poptuni promasaj. Ako je bilo revijalno, zasto onda revijalno naplatiti kartu po cijeni od 10KM ;-)
Zašto mora biti neki poseban cilj. Zar nije već dovoljno što su se igrači ponovono našli, bili par dana zajedno........meni se stvarno ovo čini napredak u odnosu na vrijeme prije ćire.......čak i unutar one novinarske ekipe je bilo par igrača koji mogu biti u nekim opcijama zanimljivi.
Slažem se da treba se biti kritičan, al sve u svemu, meni se ovo danas svidjelo
fini dečko

#48 Re: Novinarska selekcija

Post by fini dečko »

Admir_1984 wrote:Bash me zanima sta je bio cilj ove utakmice. Ako je bio cilj otkriti nekog igraca, poziciju il nesh slicno, bojim se da je ovo onda bio poptuni promasaj. Ako je bilo revijalno, zasto onda revijalno naplatiti kartu po cijeni od 10KM ;-)
Zašto pitanje šta je bio cilj?
Dovoljno da se vidio da mali Jovanović ima potencijala, uspjela je provjera. A da ne govorimo o tome da je za novinare Čolić potvrdio ono što se pretpostavljalo, da ima potencijala i da hitno treba da bježi iz Veleža. Pa i Hadžić nije bio loš. :bih:
BarbaDue

#49 Re: Novinarska selekcija

Post by BarbaDue »

Meni je Hadžić bio jedan od najboljih na terenu...
fini dečko

#50 Re: Novinarska selekcija

Post by fini dečko »

BarbaDue wrote:Meni je Hadžić bio jedan od najboljih na terenu...
I meni, samo nisam smio glasno da kažem, da me ko ne provali, pošto nisam pratio cijelo prvo poluvrijeme... :bih:
Post Reply