U Gospiću silovana američka košarkašica
Javnosti je Joso Mraović, povratnik iz Australije, postao poznat kao promicatelj ustaštva; donedavno je u svom hotelu držao sliku Ante Pavelića, a prije tri godine je u Gospiću, protestirajući zbog postupka protiv generala Mirka Norca i ostalih, napao novinarku Tanju Božić
ZAGREB - Košarkašica KK Gospić-Industrogradnja, američka državljanka (I.K.) silovana je u srijedu u hotelu Ante u Gospiću, za što policija tereti poznatog poduzetnika Josu Mraovića (57) iz Bilaja. Kako se saznaje iz izvora u gospićkoj policiji Mraović je osumnjičen da je u srijedu oko 15 sati pokucao na vrata djevojčine sobe i zatim je silovao.
Sigurno je da će žestoke reakcije javnosti izazvati postupak tamošnje policije koja je nakon događaja štitila identitet navodnog silovatelja, ali se zato potrudila izaći sa svim detaljima gnusnog čina i osobnim podacima žrtve.
...
Dragan Grdić
GOSPIĆ Konferencija za novinare Jose Mraovića, osumnjičenog za silovanje košarkašice
J. Mraović: Silovanja nije bilo, netko mi namješta
GOSPIĆ Gospićki biznismen Joso Mraović održao je jučer u hotelu "Ante" konferenciju za novinare u povodu brojnih napisa o njemu koji su uslijedili nakon kaznene prijave za silovanje.
- Bio je to medijski linč kakav mi se nikada nije dogodio, a nije mi poznato koji je tome povod. Preko medija vijest o navodnom silovanju obišla je svijet. Dobio sam više od stotinu poziva prijatelja i poslovnih partnera i nitko ne može vjerovati toj gluposti.
Meni je 57 godina, poslovan sam čovjek, imam biznis u Hrvatskoj već deset godina, a poznat sam jako dobro i iz Domovinskog rata rekao je na početku konferencije za novinare Joso Mraović.
Porekao je da je ikad u životu pomislio, a kamoli napravio nešto poput ovoga za što ga optužuju. Istaknuo je da su mediji objavili gluposti i da će podnijeti tužbu protiv njih.
- Morat će se jednom stati na kraj divljanju medija. Očita namjera bila im je da me diskvalificiraju i politički i poslovno, a tko iza toga stoji, uskoro će se doznati.
...
Preostalo je jos samo da vidimo na koji ce nacin Avaz upetljati Lagumdziju u cijelu pricu ...
U GOSPIĆU SILOVAN AMERIČKI KOŠARKAŠ
15.4.2005 21:17, GOSPIĆ (Tanjug) - Jednog američkog profesionalnog košarkaša silovao je, u noći između srede i četvrtka, vlasnik hotela u Gospiću, saopštila je danas policija u tom hrvatskom gradu.
Dvadeset osmogodišnjeg Amerikanca, koji ima ugovor sa lokalnim košarkaškim klubom ZNK Gospić, obljubio je tri decenije stariji hotelijer, dok se nesrećni mladić nalazio u svojoj sobi.