Novinari bivse YU u punom sjaju!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Prenj

#1 Novinari bivse YU u punom sjaju!

Post by Prenj »

U Gospicu se desilo silovanje, to je jedino zajednicka cinjenica koju objavljuju sve tri novine.
Image
U Gospiću silovana američka košarkašica

Javnosti je Joso Mraović, povratnik iz Australije, postao poznat kao promicatelj ustaštva; donedavno je u svom hotelu držao sliku Ante Pavelića, a prije tri godine je u Gospiću, protestirajući zbog postupka protiv generala Mirka Norca i ostalih, napao novinarku Tanju Božić
ZAGREB - Košarkašica KK Gospić-Industrogradnja, američka državljanka (I.K.) silovana je u srijedu u hotelu Ante u Gospiću, za što policija tereti poznatog poduzetnika Josu Mraovića (57) iz Bilaja. Kako se saznaje iz izvora u gospićkoj policiji Mraović je osumnjičen da je u srijedu oko 15 sati pokucao na vrata djevojčine sobe i zatim je silovao.
Sigurno je da će žestoke reakcije javnosti izazvati postupak tamošnje policije koja je nakon događaja štitila identitet navodnog silovatelja, ali se zato potrudila izaći sa svim detaljima gnusnog čina i osobnim podacima žrtve.
...
Dragan Grdić
Image
GOSPIĆ Konferencija za novinare Jose Mraovića, osumnjičenog za silovanje košarkašice
J. Mraović: Silovanja nije bilo, netko mi namješta
GOSPIĆ Gospićki biznismen Joso Mraović održao je jučer u hotelu "Ante" konferenciju za novinare u povodu brojnih napisa o njemu koji su uslijedili nakon kaznene prijave za silovanje.

- Bio je to medijski linč kakav mi se nikada nije dogodio, a nije mi poznato koji je tome povod. Preko medija vijest o navodnom silovanju obišla je svijet. Dobio sam više od stotinu poziva prijatelja i poslovnih partnera i nitko ne može vjerovati toj gluposti.

Meni je 57 godina, poslovan sam čovjek, imam biznis u Hrvatskoj već deset godina, a poznat sam jako dobro i iz Domovinskog rata rekao je na početku konferencije za novinare Joso Mraović.

Porekao je da je ikad u životu pomislio, a kamoli napravio nešto poput ovoga za što ga optužuju. Istaknuo je da su mediji objavili gluposti i da će podnijeti tužbu protiv njih.

- Morat će se jednom stati na kraj divljanju medija. Očita namjera bila im je da me diskvalificiraju i politički i poslovno, a tko iza toga stoji, uskoro će se doznati.
...
Image
U GOSPIĆU SILOVAN AMERIČKI KOŠARKAŠ
15.4.2005 21:17, GOSPIĆ (Tanjug) - Jednog američkog profesionalnog košarkaša silovao je, u noći između srede i četvrtka, vlasnik hotela u Gospiću, saopštila je danas policija u tom hrvatskom gradu.

Dvadeset osmogodišnjeg Amerikanca, koji ima ugovor sa lokalnim košarkaškim klubom ZNK Gospić, obljubio je tri decenije stariji hotelijer, dok se nesrećni mladić nalazio u svojoj sobi.
Preostalo je jos samo da vidimo na koji ce nacin Avaz upetljati Lagumdziju u cijelu pricu ...

:lol: :lol: :lol:
kub lajkan

#2 Re: Novinari bivse YU u punom sjaju!

Post by kub lajkan »

Prenj wrote:Preostalo je jos samo da vidimo na koji ce nacin Avaz upetljati Lagumdziju u cijelu pricu ...

A Fatko već u glavi ima skiciran tekst o još jednom dokazu prikrivenog oblika genocida nad Bošnjacima koji se perfidno sprovodi i sa Istoka i sa Zapada... :D
Šandor

Post by Šandor »

Koliko god vas to boljelo Zlatko & co svoju su sansu zauvijek propustili. Na zalost, narod radije glasa za SDA (licno glasam za Stranku ZA BiH) nego za saku iscentrifugiranih komunistickih boljsevika koji diriguju u SDP-u i misle da su Bogovi.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Eto Prenj, vidiš s kim si ti istomišljenik... bar djelimično... :D :D
Šandor

Post by Šandor »

Da se nadovezem, posto je tema u startu otisla na SDP......

SDP ce dobiti drugu sansu kada shvati zbog cega su se 2000. godine glasaci presaltali sa SDA na SDP. Kada se oslobode komunizma koji i dalje vrije u njihovim glavama i kada shvate da nacionalni, religijski i kulturni identitet nije sramota...da socijal-demokrata ne znaci ateista i autokrata.......i kada se pocnu zalagati za ono sto narod zeli......tada ce SDA osvajati 10% glasova.

Na zalost, vjerovatno ce u bliskoj buducnosti nastati neka treca ili cetvrta stranka koju ce voditi ljudi sa zdravim razmisljanjima i iskrenim namjerama.....i ta stranka ce nadam se preuzeti primat......jer ocigledno je da ni SDA ni SDP nisu u stanju da se prilagode vremenu u kojem zivimo.
Toozla

Post by Toozla »

...mozda je do nas....mozda mi nismo u stanju da se prilagodimo SDA i SDP..... :D
Šandor

Post by Šandor »

Toozla wrote:...mozda je do nas....mozda mi nismo u stanju da se prilagodimo SDA i SDP..... :D
Hm ne. Vec narod nije zreo da izrodi novu stranku koja ce zivjeti u sadasnjosti i misliti na buducnost.

Znaci, jeste do naroda. Ali ne tako kako si formulisao.

Ali jeste do naroda. Bosnjaci su jako glup narod. Jer da nisu ne bi dopustili nakon svega sto im se desilo da ih vrte dvije tako krute i primitivne opcije.
Šandor

Post by Šandor »

Od glavnih ljudi u SDA i SDP samo 2-3 znaju reci nesto komplikovanije na engleskom. Ostali nisu vidjeli dalje od mahale, kafane, kaisa kojim tuku zenu.....i kupleraja. Takvi ljudi nas vode i oko takvih ljudi se mi pickaramo.
Toozla

Post by Toozla »

...sta ti je ....sto su tebi lagje potonule veceras... :shock:
...ne moze se co'jek posteno ni posvadzat' s tobom... :D
SD-6

Post by SD-6 »

...i jos ne znas ko je...hehe :zzzz:
Toozla

Post by Toozla »

...unjanin....ne, ne .... na slovo, na slovo ....S.... :D
Last edited by Toozla on 17/04/2005 02:42, edited 1 time in total.
SD-6

#12 Re: Novinari bivse YU u punom sjaju!

Post by SD-6 »

kub lajkan wrote:
Prenj wrote:Preostalo je jos samo da vidimo na koji ce nacin Avaz upetljati Lagumdziju u cijelu pricu ...

A Fatko već u glavi ima skiciran tekst o još jednom dokazu prikrivenog oblika genocida nad Bošnjacima koji se perfidno sprovodi i sa Istoka i sa Zapada... :D
...mislim da se ipak radi o celijama bosanske Al-Kaide :shock: :oops: ...ocekujem da avdic u narednom broju opsirnije upozna javnost sa ovim slucajem :zzzz: ...
SD-6

Post by SD-6 »

Toozla wrote:...unjanin....ne, ne .... na slovo, na slovo ....S.... :D
:shock:
ko ti je sapno :D ...ko zna mozda grijesimo duse. :roll: .. a znas li ko je anderson ?...da te sad vidim. :wink: ..al ovaj put bez cesljanja arhive :oops:
Toozla

Post by Toozla »

...ma za unjanina mi niko sapnuo nije....samo potrazis ko je ugrozeniji od najugrozenijeg srbina sa kraja osamdesetih i znas sve...jako vazno za primjetiti, unjanin nema istoriju fasisticki izjava punih mrznje(barem ja nisam registrovao).... :D ...sve dok je tako, covjek ima pravo na vlastito misljenje...

...ne znam ko je Anderson...nije mi zapao za oko prije...
Šandor

Post by Šandor »

SD-6, a ko si ti? Jesi imao neki nick ranije?
SD-6

Post by SD-6 »

NE !...,nisi se vazda uvrijedio :roll: inace ti si mi u dure skroz...na istoj smo strani :wink:
...ih Toozla znas ti ko je anderson...vec ne znas ko se krije ispod. :-) ..a primijetio sam ni ostali :shock: ...i to naravno ne znaci da se ne slazem sa istim...nego bezze pitam naprdujem:zzzz:
Šandor

Post by Šandor »

A na kojoj smo strani? :-) :D
Fair Life

Post by Fair Life »

Šandor wrote:A na kojoj smo strani? :-) :D
Image
Prenj

Post by Prenj »

Šandor wrote:Koliko god vas to boljelo Zlatko & co svoju su sansu zauvijek propustili. Na zalost, narod radije glasa za SDA (licno glasam za Stranku ZA BiH) nego za saku iscentrifugiranih komunistickih boljsevika koji diriguju u SDP-u i misle da su Bogovi.
Sandore, moram ti recii da su ti ovi tvoji gori i od SDA.
Za ove iz SDA, jos je moguce i pomisliti da iskreno vjeruju u nesto, ali za ove iz SBiH, samo je jedno bitno, a to je lova, lova, lova, lova, ...
Da u Federaciji sutra nekim cudom pobijedi SDS, i sa njima bi oni u koaliciju.

Nego da se vratimo na temu.
Sta velite, kako li su novinari tek 'obradjivali' rat '92-'95?
Prenj

Post by Prenj »

SD-6 wrote:NE !...,nisi se vazda uvrijedio :roll: inace ti si mi u dure skroz...na istoj smo strani :wink:
...ih Toozla znas ti ko je anderson...vec ne znas ko se krije ispod. :-) ..a primijetio sam ni ostali :shock: ...i to naravno ne znaci da se ne slazem sa istim...nego bezze pitam naprdujem:zzzz:
Anderson = Lloyd, Jeff, Sting
Šandor

Post by Šandor »

Prenj, to je slobodno bosanska suplja. 2001. godine je i SDP usao u koaliciju sa SDS. Samo su se tada dogovorili da SDS posalje ministre iz PDP-a na sve nivoe kako bi se Zlatko mogao prsiti da nije sa SDS.
Tada je sa Zlatkom u vijecu ministara sjedio Svetozar Mihajlovic, sef MUP-a u Bijeljini 1992. godine. Pod njegovom komandom su bile snage koje su docekale Arkana koji je istrijebio Bosnjake u Bijeljini.
Takodjer, sa Zlatkom je sjedio i ministar iz reda "babinih" iz Kladuse.
Prenj

Post by Prenj »

Šandor wrote:Prenj, to je slobodno bosanska suplja. 2001. godine je i SDP usao u koaliciju sa SDS. Samo su se tada dogovorili da SDS posalje ministre iz PDP-a na sve nivoe kako bi se Zlatko mogao prsiti da nije sa SDS.
Tada je sa Zlatkom u vijecu ministara sjedio Svetozar Mihajlovic, sef MUP-a u Bijeljini 1992. godine. Pod njegovom komandom su bile snage koje su docekale Arkana koji je istrijebio Bosnjake u Bijeljini.
Takodjer, sa Zlatkom je sjedio i ministar iz reda "babinih" iz Kladuse.
Svetozar Mihajlovic, prije no sto ce sjediti sa Zlatkom Lagumdzijom u Vijecu ministara, bio je kopredsjedavajuci istog Vijeca svega par godina prije zajedno sa Harisom Silajdzicem.
Nego, sta to pozitivno vidis kod Stranke za BiH, osim talenta da se vjecito drze dobre fotelje?
Šandor

Post by Šandor »

Napisao sam ti gore. Makar se u prici razlikuju. A i u nekim kljucnim potezima.

Stranka ZA BiH je 2002. godine na pregovorima o ustavnim amandmanima trazila da se odluka ustavnog suda dosljedno provede. Zlatko je sebi uzeo za pravo da napravi kompromis u ime svih onih koji su za njega glasali. To mu licno nikada necu oprostiti. Tada je Bosni i Hercegovini nanio veliku stetu. Jednaku svim lopovlucima koje su nacinili ljudi koji su u ratu okruzivali Aliju.

No, ti to ne mozes prihvatiti. Kad bih sad pricao Zlatku o tome poslao bi me u picku m. I ostao bi pri tvrdolinijaskom od identiteta operisanom stavu.

Tipa, dzamija...efendija i ostalo.....to nas je ukopalo..... Popij koju casu vise s njim pa ces vidjet kad pocne pricat. Fair je mila majka. :roll:
Zlatko i Haris Dzinovic mogu skupa u kolo. Moravac. 8)
Prenj

Post by Prenj »

Šandor wrote:Napisao sam ti gore. Makar se u prici razlikuju. A i u nekim kljucnim potezima.

Stranka ZA BiH je 2002. godine na pregovorima o ustavnim amandmanima trazila da se odluka ustavnog suda dosljedno provede. Zlatko je sebi uzeo za pravo da napravi kompromis u ime svih onih koji su za njega glasali. To mu licno nikada necu oprostiti. Tada je Bosni i Hercegovini nanio veliku stetu. Jednaku svim lopovlucima koje su nacinili ljudi koji su u ratu okruzivali Aliju.

No, ti to ne mozes prihvatiti. Kad bih sad pricao Zlatku o tome poslao bi me u picku m. I ostao bi pri tvrdolinijaskom od identiteta operisanom stavu.

Tipa, dzamija...efendija i ostalo.....to nas je ukopalo..... Popij koju casu vise s njim pa ces vidjet kad pocne pricat. Fair je mila majka. :roll:
Zlatko i Haris Dzinovic mogu skupa u kolo. Moravac. 8)
Pa sto su na kraju glasali za amandmane kad su bili tako principijelni?
Sto su sada pogazili i tu zadnju nadu da ce BiH mozda nekad opet biti normalna zemlja, pri izborima za Gradsko vijece Sarajeva?
Sto se Zlatka tice (i bilo koga drugog) pricaj sto god hoces, dok god imas argumente kojima ces to podrzati (da se ne ponavljam, moje misljenje o Zlatku mozes naci ovdje http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=100)

Sta je Stranka za BiH do sada uradila, za ovih devet godina koliko su u vlasti, osim sto su se njeni clanovi dobro, dobro obogatili?
Šandor

Post by Šandor »

Pazi, te amandmane potpisali su SDP, SNSD i NHI. U zgradi OHR-a na pregovorima.

A amandmane je na kraju nametnuo visoki predstavnik.
Znaci, zahvaljujuci SDP-u (koji je pokupio slavu sa tih pregovora i prsio se kako je rijesio stanje u BiH) odluka ustavnog suda nije dosljedno sprovedena u djelo.

To je bila historijska sansa kad se i HDZ otvoreno i iskreno zalagala za dosljedno sprovodjenje odluke. Pazi, nije to bilo ko fola radi. Od samog pocetka pregovora i nakon njihovog zavrsetka. Umjesto da se tad doslo do konsenzusa probosanski orijentisanih snaga Zlatko je tada propustio priliku i potpisao izljevanje cementa i legalizaciju stanja u kojem sad grcamo i jecamo.
Tada je SDP trebao stati na istu stranu sa onima koji su bili protiv "ublazivanja" odluke ustavnog suda. A odsluka ustavnog suda je bila takva da su svi na svim nivoima bili jednaki. SDP je tvorac sadasnjih odnosa u vlasti iako su u opoziciji. Oni su se slozili sa ovakvim ustavom kakav imamo.
Post Reply