violentjack wrote:Zagreb je bez historije..i tek je kasnije izrastao u grad
Kad je Sarajevo imalo 50 000 ljudi..Zagreb je bio selendra..cak je i Bihac bio veci od Zagreba jedno vrijeme

Da si ovo rekao za Beograd koji je na silu postao grad nakon stvaranja KSHS, bilo bi u redu ali za Zagreb mogu reci da si tendenciozan.
Meni licno kao grad se svidja i po mjeri je covjeka, mislim nije prevelik, ima sve sadrzaje koji su potrebni jednom gradu (za vrijeme univerzijade je dosta toga uradjeno) a i lijep je. Sto se tice ljudi, mislim da ne odgovara onom nasem bosanskom duhu, tu je npr. Split puno blizi nama (pravim tu komparaciju jer su oba hrvatski gradovi)
Vileni nisi bas bio nepristrasan u ovoj ocjeni.
Sto se Sarajeva tice, mislim da nam dosta toga nedostaje (sto se infrastrukture tice) ali krenulo se sa mrtve tacke. Za Olimpijadu smo dobili dosta objekata sto se zimskih aktivnosti tice, mada veliki dio nije jos uvijek obnovljen.
Sad se poceo graditi i taj zatvoreni olimpiski bazen, a bila je bruka da ga nismo imali.
Ono sto me je obradovalo da je projektom za vodosnadbjevanje "Crna Rijeka", na Zeljeznici planiran i sarajevski "Jarun", veslacka staza koja ce zadovoljavati standarde za svjetska takmicenja.
Ne znam je li istina, cuo sam da je neka Irkinja kupila hotel Central i da ce praviti fitnes centar. Ima ih dosta u gradu ali je sve to na mahalskom nivou, vecinom za anabola bildere.
Da napomenem, ljudi su osnova koja cini grad, sve ovo drugo je nadogradnja