Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

johnlock071

#1 Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

Post by johnlock071 »

Image

Piše: Ramiz Hodžić
Zapošljavanje Banjalučanina Gorana Dakića na sarajevskom portalu Klix najvjernije pokazuje koliko se Sarajevo pretvara u ono što je bilo prije rata – slijepo i naivno da vidi i prepozna svoje mrzitelje. Redakcija Klixa primanjem u svoje redove ovog novinara ponizila je patnje i žrtve Sarajeva koje su mu tokom rata priredili njegovi mrzitelji.

Image

Na Facebook profilu Gorana Dakića bestidno stoje velikosrpski stihovi u kojima se iskazuje mržnja prema Sarajevu: “O, Bože, koliko sam zamrzeo Sarajevo, lepi grad nad kojim se prolećno nebo nesigurno klima, bolesnik koji širi nesnošljiv smrad govori poslednju želju: smrt Srbima. Nikada neću zaboraviti Sarajevo, zimsku bajku i njen kraj u krvi martovskih svatova, rahitične starce koji psuju srpsku majku…!

Novinar Klixa prenosi i stihove koji za poruku imaju da Radovan Karadžić ne može biti uhapšen, da on živi u mnogim njegovim poštovaocima: “Oj, Evropo, gomilo gova*a, čuj šta veli poeta usmeni: ti uhvati lažnog Radovana, onaj pravi krije se u meni.”

Nije Dakić samo iskazivao svoju mržnju prema Sarajevu i ljubav prema Radovanu Karadžiću prenoseći stihove drugih autora, nego se i sam potpisao ispod nekoliko sramnih konstatacija. U tekstu kojeg je objavio na portalu frontal.rs pod naslovom “AUBL: Tompson nadahnuće profesorima”, krtikujući što se na Akademiji umjetnosti u Banjaluci vježbe za studente izvode prikazom i analizom Tompsonovog spota, Dakić je ustvrdio da je “društvo u Banjoj Luci nepremostivo civilizacijski liberalnije, čak i od intelektualnih elita u Zagrebu i Sarajevu, a o prostom puku da ne govorimo”. Dakić je zaboravio da je u Banjaluci srušeno 16 džamija, da se u tom gradu u miru, 2001. godine, okupe hiljade građana koji rušilački i varvarski atakuju na postavljanje kamena-temeljca za obnovu džamije, a pri tome pogine jedan Bošnjak i bude na desetine povrijeđenih, skrnavi se ovo mjesto puštanjem svinje u dvorište i zapali se nekoliko autobusa! Podsjetimo Gorana Dakića da je “od Sarajeva civilizacijski liberalnije društvo” u Banjaluci izmjenilo nazive naselja u kojima su uglavnom živjeli Bošnjaci pa je Mejdan postalo Obilićevo, Budak je postao Lazarevo, a Gornji Šeher su nazvali Srpske Toplice.U tekstu “Ni Emira, ni Kusturice” na portalu frontal.rs Dakić je za opis reakcije Sarajeva na omalovažavanje ovog grada u režiji Emira Kusturice skovao uvredu rekavši da to radi “radikalno orijentisana sarajevska čaršija”!

Kroz Dakićeve književne i novinarske iskaze provejava ljubav prema Republici Srpskoj i Radovanu Karadžiću, a mržnja prema Sarajevu i njegovom puku i to, realni budimo, nije nikakvo iznenađenje za one koji RS ne doživljavaju kao genocidnu tvorevinu, ali je čudno i neprihvatljivo kada se takvima da posao usred Sarajeva umjesto djeci šehida i poginulih boraca, umjesto onima čiji su očevi Sarajevo branili od umobolnih pjesnika koji su pisali, pjevali i ratovali protiv tog divnog grada. Ali, za to ne mare na Klixu.

Image

Preuzeto sa SAFF.BA
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3 Re: Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

Post by KatarinaKosaca »

:shock:
StupskaBitanga

#4 Re: Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

Post by StupskaBitanga »

Vala koliko ih ovdje ima polupismenih ni ovo mi nije čudno
emmir1

#7 Re: Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

Post by emmir1 »

Neka ga neka radi i živi u Sarajevu, treba da vidi koliko je u krivu u svom jadnom životu bio
Kal El

#8 Re: Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

Post by Kal El »

Ništa me ne čudi...Klix se hrani nacionalizmom,angažuje četnike da nas pljuju u komentarima, a onda se mi palimo na te prozivke i tako oni zarađuju.. Da Bog da propali
insomnia78

#10 Re: Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

Post by insomnia78 »

emmir1 wrote:Neka ga neka radi i živi u Sarajevu, treba da vidi koliko je u krivu u svom jadnom životu bio
Hoce, hoce
Zivjeli su pored nas i s' nama decenijama pa opet nisu "vidjeli"
Bambi_na_kofeinu

#11 Re: Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

Post by Bambi_na_kofeinu »

emmir1 wrote:Neka ga neka radi i živi u Sarajevu, treba da vidi koliko je u krivu u svom jadnom životu bio
Ma ja, pokazat ćemo mi njemu da smo mi prava raja :roll:

De me ba nemoj...
Kal El

#12 Re: Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

Post by Kal El »

Ridjobrki wrote:Pa ja, Tapatalk ne može a gomilanje četalja u redakciju može...
:lol: :thumbup:
insomnia78

#13 Re: Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

Post by insomnia78 »

Ridjobrki wrote:Pa ja, Tapatalk ne može a gomilanje četalja u redakciju može...
:lol: :lol: :lol: :izet:
Ridjobrki

#14 Re: Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

Post by Ridjobrki »

Ja se ipak nadam da lik radi kao dopisnik iz BL i da nije fizički u uredu u SA.

Mislim, ako je bio prisutan tokom onog pretresa to bi još moglo ispasti zločin protiv Srba u Sarajevu. :-?
StupskaBitanga

#15 Re: Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

Post by StupskaBitanga »

Ukucajte na google Aleksandra Tolj e ona radi na TV1
Cura je tek priča za sebe
Uvijek me interesovalo kako neko prije što nekog primi da radi malo ne istraži ko je šta je i šta je prije radio
Drvosjeca iz Dejcica

#16 Re: Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Nije lako nositi toliko breme patološke mržnje prema Sarajevu i moralne bijede tim ljudima. Ja sam mislio da je to samo kod Dodika ali to je ukorjenjeno duboko u društvu manjeg BH entiteta što zorno pokazuje i ovaj primjer. I umjesto da Goran Dakić kao mladi novinar, pisac i filozof bude nosilac jedne progresivne, pomirljive, ideje i novih vjetrova u ovom dijelu BiH Goran je upravo primjer retrogradnih kretanja u RS-u, skrivene patološke mržnje prema jednom gradu i narodu. Vjerujem da će se dotični pravdati kako ga ne razumiju kao umjetnika te da samo voli poeziju pa tako i ova poezija o Sarajevu i Radovanu je samo umjetnost. :oops:

Redakcija i vlasnici Klix-a bi trebali zaista razmisliti da li je osobama koje i kroz tobožnju banalnu umjetnost daju prikrivenu ili otvorenu podršku mržnji, netoleranciji i ratnim zločincima, da li je takvim osobama zaista mjesto da rade kao novinar/dopisnik za taj portal. Evo testa koji KLIX treba tek položiti.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 03/05/2015 19:34, edited 1 time in total.
insomnia78

#18 Re: Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

Post by insomnia78 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nije lako nositi toliko breme patološke mržnje prema Sarajevu i moralne bijede tim ljudima. Ja sam mislio da je to samo kod Dodika ali to je ukorjenjeno duboko u društvu manjeg BH entiteta što zorno pokazuje i ovaj primjer. I umjesto da Goran Dakić kao mladi novinar, pisac i filozof bude nosilac jedne progresivne, pomirljive, ideje i novih vjetrova u ovom dijelu BiH Goran je upravo primjer retrogradnih kretanja u RS-u, skrivene patološke mržnje prema jednom gradu i narodu. Vjerujem da će se dotični pravdati kako ga ne razumiju kao umjetnika te da samo voli poeziju pa tako i ova poezija o Sarajevu i Radovanu je samo umjetnost. :oops:

Redakcija i vlasnici Klix-a bi trebali zaista razmisliti da li je osobama koje i kroz tobožnju banalnu umjetnost daju prikrivenu ili otvorenu podršku mržnji, netoleranciji i ratnim zločincima, da li je takvim osobama zaista mjesto da rade kao novinar/dopisnik za taj portal. Evo testa koji KLIX treba tek položiti.
Ti bgm ko da si drvo a ne drvosjeca
Ridjobrki

#19 Re: Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

Post by Ridjobrki »

Evo baš ovaj Dakić sad reče na tv1 kako je osjetio slobodu tek otkako radi za Klix, haj' nemojte ga zajebavati zbog početničkih grešaka, evo k'o da se počeo dohavizavati. :D
Drvosjeca iz Dejcica

#20 Re: Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

insomnia78 wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Nije lako nositi toliko breme patološke mržnje prema Sarajevu i moralne bijede tim ljudima. Ja sam mislio da je to samo kod Dodika ali to je ukorjenjeno duboko u društvu manjeg BH entiteta što zorno pokazuje i ovaj primjer. I umjesto da Goran Dakić kao mladi novinar, pisac i filozof bude nosilac jedne progresivne, pomirljive, ideje i novih vjetrova u ovom dijelu BiH Goran je upravo primjer retrogradnih kretanja u RS-u, skrivene patološke mržnje prema jednom gradu i narodu. Vjerujem da će se dotični pravdati kako ga ne razumiju kao umjetnika te da samo voli poeziju pa tako i ova poezija o Sarajevu i Radovanu je samo umjetnost. :oops:

Ti bgm ko da si drvo a ne drvosjeca
Čovjek se nada nakon svega da je i tamo došlo iz guzice u glavu ali jok. :roll: Ali koji god segment tog društva uzmeš vidiš neku patološku mržnju. Evo banalan primjer današnja utakmica u Lukavici između Slavije i Sarajeva. Predsjednik Slavije Zdravko Šavija napao NS BiH i FK Sarajevo, malo fali pa da okrene i na ugroženost Srba, kaže čovjek ove sudije za sva vremena mogu zaboraviti Lukavicu, zabranjen im je dolazak. Mislim halo pa koji si ti faktor da nekome zabranjuješ dolazak samo zato što je Slavija izgubila od Saraejva. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 03/05/2015 19:43, edited 1 time in total.
almir90

#21 Re: Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

Post by almir90 »

Ma ko šiša paščiće što kevću, ne smiju kročiti na teritorij Federacije, pa ih to pojede žive. Sreća pa nemaju svi takve mentalne barijere, odnosno ukliješten kliker između dva uva. :lol:
Bambi_na_kofeinu

#22 Re: Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

Post by Bambi_na_kofeinu »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Nije klix na testu, ovo je samo proces kuhanja žabe, za vrlo kratko neće biti upitno ni da uskrsli krepani Đogo uređuje klix...jer pomirenje, jer tolerancija, jer zajebi priču o posljedici rata, jer...
Koja septička jama.
Last edited by Bambi_na_kofeinu on 03/05/2015 19:42, edited 1 time in total.
JThomas

#23 Re: Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

Post by JThomas »

ako dodik stvarno k'o čovjek mrzi sarajevo, muslimane, bošnjake...tu me reži. on je samo skontao šta prosječni glasač hoće i daje mu to u izobilju, te tako namirio prapraunuke. tako vješt oportunizam rijetko, rijetko ide sa "primanjem" na ono što govoriš.
Drvosjeca iz Dejcica

#24 Re: Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

JThomas wrote:ako dodik stvarno k'o čovjek mrzi sarajevo, muslimane, bošnjake...tu me reži. on je samo skontao šta prosječni glasač hoće i daje mu to u izobilju, te tako namirio prapraunuke. tako vješt oportunizam rijetko, rijetko ide sa "primanjem" na ono što govoriš.
Znaš kada 500 puta ponoviš fraze i bljuvotine koje on izgovara a ovakvi novinari i pojedinci samo to eksplatišu onda to više nije samo upotreba za političke svrhe već se radi o patološkoj mržnji, širenju mržnje prema jednom cijelom gradu i narodu. Onda to prevazilazi samo borbu za političke poene jer će neko sutra te njegove poruke shvatiti doslovno i pokrenuti novi krug zla a to nikome ne treba. Možda griješim.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 03/05/2015 19:56, edited 1 time in total.
artime

#25 Re: Novinar Klixa Goran Dakić poštuje Karadžića, mrzi Sarajevo i njegov “neliberalni obični puk”!

Post by artime »

Ovo je krupna stvar za klixovce. Ko zeli u svojim redovima ovaj profil. Nema bas ljudi Goranove generacije koji tako strasno pisu u ime jedne ideologije. Ja ih znam samo par. A ovaj lik primljen na klix :roll: Svasta, vjerujem da ima normalnijih dopisnika iz BL. Zasto bas on?? A sve fol tolerancija. Da.... Puna mi je kapa te spike.
Post Reply