Novi zakon?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Lady Saray

#1 Novi zakon?

Post by Lady Saray »

Cula sam da je usvojen novi zakon i rekose mi kao da se sad broje ti neki negativni poeni ili ti ga "tockice" poslije 5 ponovno polaganje a ako se to ponovi ide trajno oduzimanje vozacke i kao da mladji i neiskusni vozaci (do 2 god voznje) kao ne smiju voziti sami tj trebaju imati nekog starijeg tj iskusnijeg vozaca (preko 3 god iskustva)...

e zna li neko kako tacno stoje stvari :shock:
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

bili su govorili da je to trebalo stupiti na snagu jos u januaru ali cini se da nije. mozda je sada to uspostavljeno uz ove nove zakone sto su prosli nedavno.
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

:roll: nijesam u tijeku :-) :D
nineac

Post by nineac »

Ja sam u toku. Kao iza 11 sati naveče do 23 godine mora pored tebe biti vozač koji ima preko 25 g i najmanje 5 g vozačkog iskustva.
Evo ja prozivam tog maloumnog idiota koji je to stavio u zakon da nam svima objasni ovdje šta time hoće da postigne, u kojoj se državi to još primjenjuje (pošto mi volimo izmišljati toplu vodu), te imal ikakvih pokazatelja gdje je to uspješno primjenjeno.
Takođe ovo je svaljivanje odgovornosti na vozače a ne državu i policiju.
U HR novi zakon nije uopće toliko uspješan sa famoznih 0.00 promila, jer svi stručnjaci kažu da je to zasluga novih auto-puteva, a ne zakona. Međutim policija tvrdi da je to zasluga novog zakona. Ako pogledate da se policiji u HR suprostavljaju sve stručnjaci i novinari koji nešto znače u auto industriji, a policiju neki dipl.pravnici nije teško zaključiti koje upravu.
Ovo je njihovo bježanje od odgovornosti (to su oni koje smo izabrali na izborima) te način da s edodatno napuni budžet, jer sam čuo da ima auto dosta goriva potroše s obrzirom na kapacitet njihovih limuzina.
Takođe, pitao bi te "stručnjake" da li će odredbe novog zakona važiti i za službene limuzine Borislava Paravca,Sulejmana Tihića,Ive Mire Jovića,Adnana Terzića, Ahmeta Hadžipašića, i joiš jedno 500 ministara,isto toliko zastupnika, zamjnika ministara, savjetnika itd!
Gospodo "stručnjaci" Vi niste u stanju da bude predsjednici mjesne zajednice, a ne novi zakon da pravite!
Post Reply